Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

siehankowa napisał(a):
madalena20 napisał(a):
siehankowa Twój synek śliczny ma uśmiech. Jak na niego patrzę to nie mogę uwierzyć, że on dopiero 3 m-c skończył. Wygląda na pół roczne dziecko 🙂 A jaki silny skubaniec z niego 🤪 🤪 Ale co do siadania to popieram w 100 % Martę. Nie którzy lekarze wręcz każą opóźniać takie zachowania dzieci. I jeśli nie pora jest na siedzenie to nie każą sadzać, to samo ze staniem i chodzeniem. Na wszystko przyjdzie pora.

dzięki madzia 🙂 wszyscy dają mu poł roku 😜 staram się go stopowac, ale siłuje się ze mną skubaniec 😮 nawet podczas jedzenia i przewijania targa głowe razem z plecami do góry 😮

Wiesz nie dziwie się, bo Ksawier taki rezolutny chłopiec i podoba mu się perspektywa patrzenia z pozycji siedzącej. Tylko wiesz on sobie nie zdaje sprawy z tego że może sobie krzywdę zrobić. 😉 Dlatego jego mamusia musi go przystopować. 🙂 😁

• Mamusie
Co do przekuwania uszu. Ja przekułam uszy Emilce jak miała pół roku. Potem zgubiła kolczyka gdzieś upadł jak ściągałam czapkę czy co, miała wtedy jakieś 15 mc. I niestety był to piątek. Do poniedziałku uszy jej zarosły, bo takim dzieciom w mogą zarastają, nawet nie pomyslałam że tak szybko. I cały zachód z przekuwaniem i płaczem poszedł na marne. I dałam spokój. Potem jak miała 5 lat sama chciała, więc poszłam do kosmetyczki i przebiłam. A teraz i tak nie nosi, bo nie chce 😮
Dla Majki mam kolczyki, ale nie przekułam jeszcze, jakoś nie czuje potrzeby.
A Julka hehe pewnie dostanie kolczyki na chrzest, ale kiedy je założy, kto wie....

jolajola81 napisał(a):
ann5353 a tak przepraszam 🙂 🙂 🙂

siehankowa a gdzie to zdjecie twoje moge zobaczyc?

jola, o jakie zdjęcie pytasz? fotki mam na sierpnióweczkach i na aguagu 😉

A ja jeszcze nie pochwaliłam Was dziewczyny za cudne fotki w awatarkach i na sierpnióweczkach i na agugu 🙂 Buzia sama się śmieje jak na nie patrzę. Cudne te nasze skarbeczki.

• Mamusie
ann5353 napisał(a):
No własnie, jak z tą witaminą, bo mi jeszcze prawie całe opakowanie K + D zostało. Mogę dać po skończeniu 3 miesiąca?
Ania ja dawałam tydzień dłużej niż 3mc, ale miesiąc sama nie wiem 🤢
Ja w środę mam szczepienie mogę zapytać lekarza, jeśli to Cie ratuje.

Kornelka7 napisał(a):
Dziękuję dziewczyny za podpowiedz 🙂 Kupiłam jednak D+K za radą siostry pielęgniarki 🙂
Lydzia wszystkiego najlepszego dla Szymusia, szerokiego uśmiechu, pogodnych dni, zdrówka, pogodnej mamy i szczęsliwego taty
Czytam dalej... 😁

i ja się przyłączę do życzeń ☺️ lydzia ZDRÓWKA ZDRÓWKA I jeszcze raz ZDRÓWKA dla Szymonka 🙂 a swoją drogą nie skromnie powiem, że śliczne imię wybraliśmy dla naszych syneczków 🤪

• Mamusie
marta-lion napisał(a):
ann5353 napisał(a):
No własnie, jak z tą witaminą, bo mi jeszcze prawie całe opakowanie K + D zostało. Mogę dać po skończeniu 3 miesiąca?
Ania ja dawałam tydzień dłużej niż 3mc, ale miesiąc sama nie wiem 🤢
Ja w środę mam szczepienie mogę zapytać lekarza, jeśli to Cie ratuje.

Dzięki 😘 😘 😘 Bo na razie się nie wybieram, chyba, że mnie biegunka zmusi 😞

• Mamusie
siehankowa napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

O te zdjecie rodzinne, ktoś tam pisał, ale chyba nie te z sierpnióweczek.
A na aguagu znalazłam tylko andzelike

• Mamusie
jolajola81 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

O te zdjecie rodzinne, ktoś tam pisał, ale chyba nie te z sierpnióweczek.
A na aguagu znalazłam tylko andzelike

Jola każda z nas, no prawie 😁 ma pod postami linka do agu agu. Siehankowa ma pod postem zdjęcie Ksawierka z suwaczkiem - wystarczy kliknąć na zdjęcie i wejdziesz w jego album 🙂

• Mamusie
Z tą witaminą to u nas jest tak, że ta siostra akurat dyzur miała i lekarza pod rękę więc go zapytała i powiedział, żeby D+K podawac jeszcze i wziął też pod uwagę małą(zawartośc??) żelaza. Rysio mieści się w normie ale jest blisko dolnej granicy. W sumie to i tak nie wiem do kiedy podawac ten dwupak. Szczepienie mamy 14 to zapytam, może uzyskam jednoznaczną odpowiedz, nie tak jak ostatnio - A to jeszcze można i K...
Lydzia gapa ze mnie bo zauważyłam zmianę avatarku a nie pochwaliłam a tak ładnie wyglądacie 🙂
Andzelika Julek też śliczny chłopiec i wygląda na większego 🙂 I fajne ubranko ma 🙂
Jak kogoś pominęłam to przepraszam.