Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ann co do dodatkowego urlopu to ja mam pisać w grudniu bo w Zusie powiedzieli ze nie wiadomo czy będzie sie należeć dodatkowe 2 czy 4tyg....i nie potrzeba wzoru tylko tak normalnie proszę o przydzielenie mi dodatkowego urlopu macierzynskiego w wysokosci.... tak mi w biurze rach mówily dziewczyny......
a tak na marginesie ale ten czas ucieka..........ja nie chce do pracy.............

• Mamusie
daniela napisał(a):
Ann co do dodatkowego urlopu to ja mam pisać w grudniu bo w Zusie powiedzieli ze nie wiadomo czy będzie sie należeć dodatkowe 2 czy 4tyg....i nie potrzeba wzoru tylko tak normalnie proszę o przydzielenie mi dodatkowego urlopu macierzynskiego w wysokosci.... tak mi w biurze rach mówily dziewczyny......
a tak na marginesie ale ten czas ucieka..........ja nie chce do pracy.............

Ja też nie 😠 Dzieki Daniela 🙂 Mnie w zakładzie powiedzieli, ze trzy, może średnią wyliczyli 😁

• Mamusie
dzień dobry 🤪
oj dziękuję za oklaski ☺️ ☺️ ☺️
jo-aneczka no fakt że niełatwego zadania się podjęłam ale nie miałam innego pomysłu
na zarobienie bez musu pozostawienia smyków
mamciu jak kusicie tortami chyba i ja zajrzę na tę tortownię
Justyna teraz ZUS coraz częściej sprawdza chorych i nie tylko - chyba chcą zaoszczędzić kasę jak zwykle
Moja Tosia to też śpioch - po kąpieli około 19 zasypia i śpi do 8 rano z przerwą na mleczko 2razy

a dzisiaj mój podopieczny ma zły dzień - cały czas prawie płacze za mamą ech...

• Mamusie
A miałam jeszcze pisac, u nas tez pojawiła sie wysypka na pupci ale szybko ja potraktowalam sudokremem i zeszla, a ojawiła sie jak zastosowałam dada3 nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy jak, ale widze ze u was ten sam problem, teraz wypróbuje babydream z rossmanna, moja kolezanka ktora ma bliźniaki mówi ze sa dobre i u niej sie sprawdzaja no zobaczymy.

milium- dla mnie te rossmanowe są dziwne- kupiłam kiedyś na próbę 2 szt. Ale dady 2 się sprawdzały. 3 mam pampersa ale nie jestem zadowolona- są jakby wilgotne i czuć mocno jak mały siku zrobi:/

milium napisał(a):
A jeszce jedno, te danie z rekawa to wszystko sie wrzuca do worka? ziemniaki, piersi to rozbite czy w całosci?

Można w całości- ja przeważnie robię z szynką albo łopatką lub z udkami. I wrzucam wszystko do jednego wora i przyprawiam 🙂

Milium ja mam Babydream z Rossmana nie wiem czy jest jakaś różnica ale ja je mam z Niemiec i powiem że jestem mega zadowolona. Tosia na noc jest cały czas w tym pampersie i nic nie przecieka a rano dosyć ciężka bomba jest. Dada tyle nie wytrzymuje......w dzień stosuje dade na noc Baby dream i one są trochę grubsze od dady

• Mamusie
lydziaa84 napisał(a):
milium- dla mnie te rossmanowe są dziwne- kupiłam kiedyś na próbę 2 szt. Ale dady 2 się sprawdzały. 3 mam pampersa ale nie jestem zadowolona- są jakby wilgotne i czuć mocno jak mały siku zrobi:/

ja używam dada i jestem zadowolona a też juz mam 3 bo 2 w obwodzie zrobiły się ciasne

• Mamusie
lydziaa84 napisał(a):

U mnie dady2 super, 3 jakos strasznie mi smierdza, nie wiem czemu, a jak Witus zaminuje pieluche to juz w ogóle to wszystko sie miesza i jest 'zapach' zgniłych paluszków- tak mi sie to jakos skojarzyło 🤢 no i ta wysypka. Mówisz ze kiepskie te rossmannowskie i pampersy tez to kurcze teraz nie wiem na jakie by sie tu zdecydowac.

Milium ja sobie piersi troche rozbilam i pokroilam i przyprawiłam, później dam ziemniaki tylko chyba vegeta posypie i marchew i do pieca.......troche uboga wersja ale cóż zrobić....

• Mamusie
lydziaa84 napisał(a):
milium napisał(a):
A jeszce jedno, te danie z rekawa to wszystko sie wrzuca do worka? ziemniaki, piersi to rozbite czy w całosci?

Można w całości- ja przeważnie robię z szynką albo łopatką lub z udkami. I wrzucam wszystko do jednego wora i przyprawiam 🙂

ok dzieki, to moze tez to zrobie na obiad jak Daniela, a co tam bedzie regionalnie 🤪

milium napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):

U mnie dady2 super, 3 jakos strasznie mi smierdza, nie wiem czemu, a jak Witus zaminuje pieluche to juz w ogóle to wszystko sie miesza i jest 'zapach' zgniłych paluszków- tak mi sie to jakos skojarzyło 🤢 no i ta wysypka. Mówisz ze kiepskie te rossmannowskie i pampersy tez to kurcze teraz nie wiem na jakie by sie tu zdecydowac.

w rossmanie można kupić tzw jednorazówki - pakowane po 2 szt. Kup i sama oceń. Może Ci spasują

milium napisał(a):
Na dlugi weekend zjezdza do mnie kuzyn z zona i dzieciakami jeden 2 lata drugi 4, beda 3 dni mam nadzieje ze mi ni zdemoluja chatki 😮

to dużo cierpliwości życzę