Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
andzelika Julek cala nocke ci przesypia? 🙂
Mój tez miał faze spania cala noc,ale mu się odwidziało,znowu budzi się o 2 na butelkę.
Zniosłam pranie ze strychu i bior się powoli za prasowanie 🤢 🤢

daniela o niewidzialnych balonikach nie słyszałam 😁 Fajna sprawa 😁
Spróbuje z tymi tabletkami,jak będzie coś nie tak to pogadam z ginem,ale na razie muszę je brać żeby unormować okres.Kolejny podobno będzie jeszcze większy.
Kubeł zimnej wody to by się mojemu M przydał bo rąk utrzymać nie potrafi przy sobie.
Jak nic nie będzie pomagało to zostanie mi posmarować pewną część ciała spirytusem i posypać żwirem.Pijane plemniki rozbiją się na kamieniach 😁 😁 😁

ann mieliśmy w weekend gości z Tarnowskich Gór 😜

Ładne miasto, chociaż ja to najbardziej znam rejony dworca 🙂

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Justyna od ponad tygodnia zasypia koło 21 i budzi się 6/7. Ani razu nawet w nocy nie zająknie. Nie wiedziałam czy to ok, czy nie, bo moja teściowa oczywiście kazała budzić, bo schudnie, że cukier spada itp. Ale lekarka absolutnie odradziła. 🙂

ann5353 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Justyna891 napisał(a):
Jak nic nie będzie pomagało to zostanie mi posmarować pewną część ciała spirytusem i posypać żwirem.Pijane plemniki rozbiją się na kamieniach 😁 😁 😁

🤪 🤪 🤪 to jest jakas mysl 😁 😁 😁 😁

🤪 🤪 🤪

Haha dobre 😁 😁 🤪

Andzelika napisał(a):
ann5353 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Justyna891 napisał(a):

🤪 🤪 🤪

Haha dobre 😁 😁 🤪

🤪 🤪 🤪

• Mamusie
daniela napisał(a):
Andzelika napisał(a):
ann5353 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Justyna891 napisał(a):

🤪 🤪 🤪

Haha dobre 😁 😁 🤪

🤪 🤪 🤪

🤪 🤪 🤪

jo aneczka ja mam śpiworek z jedo i on jest taki,że pasuje do fotelika bo ma wycięcia na pasy.Jest rozpinanhy tylko z przodu i powiem Ci że jak dla mnie rewelacja 🙂 Lezy w wózku i jak idziemy na spacer to Nadi ubieram normalnie i wkładam do śpiworka zamykam i przykrywam w zależności od pogody albo ;pokrywa od wózka,albo dodatkowo kocykiem i szybko i wygodnie lecimy na spacerek 🙂 to samo z fotelikiem i wyjazdem autem montuje go w foteliku i jak mamy wyjść siup Nadi zapinam i wychodzimy..Dzięki temu dziecko ani siem nie upoci ani nie złości 🙂
siehankowa co prawda mi zostało jeszcze trochę czasu bo te zaległe urlopy, ale mi z kolei nie chce się wracać do pracy boję się czy dam radę ogarnąć od nowa cały mój oddział i dom i dziecko duuuuużo tego.,.uwielbiałam swoja prace i mogłam non stop pracować nawet po powrocie do domu, ale teraz to nie wyobrażam sobir tego 😞 i nie chcę małej zostawiać jeszcze nie wiemm jak to zorganizuje...na samą myśl mnie skręca 😞
divianko na prawdę mi cie szkoda nie masz tam mamy ani teściowej do pomocy niania i te dojazdy o matko współczuję 😞

• Mamusie
Masakra, zarówno z tym powrotem, bo ciężko zostawić dzieciątka, jak i z tymi dojazdami 🙂 A masz w poblizu jakieś potencjalne miejsca pracy? Bo u nas w Myszkowie to chyba najłatwiej o posadę ekspedientki w sklepie, a to odpada... A zeby znaleźć jakies ciekawsze miejsce pracy, to sie trzeba do większego miasta udać.

Wspolczuje z powrotami do pracy.Ja niby z tesciowa mieszkam ale chyba bym z nia malego nie zostawiala,z kolei zatrudniajac nianie i isc do pracy to pracowac zeby zaplacic jej,Bledne kolo 🤔
mialam prasowac ale ksieciunio wstal 🙂
poki co zrobilam kawusie jakby ktos chetny byl to zapraszam 😜

pati ja przez te kupki musialam Infacol odstawic bo byl sam krzyk przy robieniu.Nie podaje sie tego przy zaparciach.Teraz o niebo lepiej.Ale jak odstawi sie kropelki to sie kolki moga znowu zaczac.
Tak zle i tak nie dobrze 😞

Ja dzisiaj na obiad robię pomidorową a dla siebie rosół.....ech ale bym se zjadła tosta ociekającego serem i pieczarkami..... w ogóle nie mam pomysłów co na te obiady robić przez tą swoją "dietę" 🤢
Divianka a Tobie współczuję bo perspektywa straszna....50km..........kawał drogi........
ide budzić Tosię na jedzenie bo bimboły eksplodują zaraz a później kawka....

• Mamusie
Diviana zycze ci powodzenia w znalezieniu pracy 🙂 🙂 🙂 Z tym, że nie wiem jakie tam u was są szkoły, ale u nas - to taka dzielnica Myszkowa, jest szkoła do której uczęszcza ok 200 dzieci, więc nie ma psychologa na pełnym etacie. Pani psycholog przyjeżdża na kilka godzin tygodniowo, więc, żeby mieć etat pracuje w kilku mniejszych szkołach. Więc chyba bys się musiała rozejrzeć po kilku takich mniejszych szkołach 🙂 Ale spróbować można 🙂 Albo jedna duża.
W każdym razie mam znajoma, nauczycielke biologii. która pracuję w kilku szkołach i wychodzi jej to znakomicie 🙂

pati, a te śpiworki co pokazała jo-aneczka to nie są takie do spania w łózeczku? bo ja myslałam o takich, że "wydaja się niewygodne" 😉 bo jesli to chodzi o takie do wóżka, to są ok 😉 ja dostałam taki co do fotelika tez mozna przypiać, ale Ksawier ani razu w nim nie był - za szybko urósł 😁
ja wyliczyłam sobie, że z urlopami to koncem lutego do pracy wróce, ale będe jeszcze kombinować - jakieś 2 tygodnie l-4 w czasie urlopu i wtedy urlop się przedłuży 😎 a co, trzeba sobie jakos radzić 😉

daniela napisał(a):
Pati a u nas nie wiem co się z kupą stało Tosia robi tylko raz w tygodniu 😮 😮

Nie pamiętam czy któraś pisała tutaj czy jakaś znajoma mi mówiła,ze niekiedy pokarm jest całkowicie wchłaniany przez dziecko i dlatego tej kupy nie ma...u mnie na pewno zaszkodził sos pomidorowy z pulpetów 😞 😞 😞 i teraz podałam ss i bujaczek zobaczymy....
Wcześniej 3 kupki były teraz wielki ból bo w nocy powinna być a n9ie było:?(

siehankowa napisał(a):
pati, a te śpiworki co pokazała jo-aneczka to nie są takie do spania w łózeczku? bo ja myslałam o takich, że "wydaja się niewygodne" 😉 bo jesli to chodzi o takie do wóżka, to są ok 😉 ja dostałam taki co do fotelika tez mozna przypiać, ale Ksawier ani razu w nim nie był - za szybko urósł 😁
ja wyliczyłam sobie, że z urlopami to koncem lutego do pracy wróce, ale będe jeszcze kombinować - jakieś 2 tygodnie l-4 w czasie urlopu i wtedy urlop się przedłuży 😎 a co, trzeba sobie jakos radzić 😉

własnie jo aneczce chodziło o takie do spania chyba a ja jak doczytałam Divuianki post to sie zorientowałam i miałam skasować a nie skasowałamk i głupola z siebie zrobiłam 😞

ann5353 napisał(a):
Siehankowa, a ile masz zaległego urlopu? Bo ja 25 dni plus 3 tygodnie dodatkowego i też mi wychodzi koniec lutego. Chyba, że ty jeszcze nowy bierzesz?

ja mam 26 dni zaległego, ale jeszcze bede brała 2 tyg. nowego...

Pati123 napisał(a):
siehankowa napisał(a):

własnie jo aneczce chodziło o takie do spania chyba a ja jak doczytałam Divuianki post to sie zorientowałam i miałam skasować a nie skasowałamk i głupola z siebie zrobiłam 😞

ojtam, ojtam, kazdemu sie zdarza 😉

Zaczelam sie zastanawiac ad tymi śpiworkami tez,Pati mnie zachecila ich szybkoscia i przydatnoscia 😉
Wszystkie juz maja kombinezonki na zime? Ja na rynku widzialam u nas,za 60zl,fajne z polarkiem.Tylko sie zastanawiam czy na oko kupic czy wybrac sie z malyn.Bo za rozmiarami sie nie dojdzie 🤔