Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

milium jak dla mnie wozek rewelacja,siostra ma podobny i jest zadowolona 😉
a "bogaczami" nie warto sie przejmowac,dla takich zawsze bedzie lepsze cos drozszego.
Tak to juz jest,wyzej sra*ą niż d.. mają 😘

Justyna891 napisał(a):
Pati123 napisał(a):
justynja ja też mam swoją długa ścieżke kariery 🙂 zaczynałam w tesco jako hostessa, potem telemarketer w TP sa., potem pedagog w przedszkolu prywatnym , wolontariusz w ośrodku socjoterapeutycznym i domu małego dziecka, a teraz dyrektor i marketingowiec 2w1 🙂
No to CV odwaliłam ☺️

tez bylam wolonatriuszka w domu malego dziecka 🙂
serce sie kroi jak wspomne o tych dzieciaczkach,tak lgna do ludzi 😞
do telemarketingu nigdy nie wroce,tyle co sie tam na swoj temat dowiedzialam od "sympatycznych klientow" to chyba juz do konca nie uslysze. K** i dziwki to na porzadku dziennym.Zwlaszcza ze ta praca przypadla na okres katastrofy smolenskiej.I za jakie pieniadze? 250zl mi wyplacili za miesiac!!! zadna praca nie hanbi ale wyplata juz tak 😠
noooo ale na stolku dyrektora to raczej nie bedzie dane mi siedziec 😁

kto wie? może i Tobie się uda 🙂 Ja nie miałam wykształcenia tylko dobre chęci i niesamowite zapalenia na pracę im się udało 🙂 a do telemarketingu też niie wróce jedna wielka masakra 🙂

moniq, co do urlopu macierzyńskiego to jezeli dzieciaczek urodził się do 14.sierpnia 2011 to przysługują 2 dodatkowe tyg. czyli 20+2. Natomiast od 15.sierpnia 20+4.
ja zamierzam wprowadzać "stałe" posiłki po skończeniu 4. miesiąca, czyli za jakies 3 tygodnie 😉
mapa, my na szczepienie zawsze idziemy spacerkiem 😉 więc i po szczepienu spacer obowiązkowy 😉

ja doswiadczenia nie mam ale póki co mam taka łyżeczkę z TT fajnie miekka jest (nie wiem co to za tworzywo 😉 ) i mam też kilka z Bobovita - chyba w biedronce one były, pakowane po pare sztuk, niby każda łyzeczka do innego dania 😜 bo mają zakończenia np. kurczak, krowa, warzywko itp 😉
a naczynka to moja siostra fajne na all kupowała, też chyba z TT, takie co się przssiewa? tak to się mówi? 😜 do stołu. ale to juz raczej dla takiego starszego, co próbuje sam jeść...

• Mamusie
my też na szczepienie spacerkiem idziemy 🙂wczoraj myślałam aby iść popołudniu na spacer bo arysia w wózku jest spokojna i śpi ładnie, ale wolałam uniknąć ględzenia teściowej....
a Marysia dała mi wczoraj popołudniu w kość po tym szczepieniu 😞 tylko rączki a jak widzaiłam, że śpi to chciałam wsadzić do łóżeczka a w twdy ryk i krzyk 😞 ale po kąpieli zmiana o 360 stopni 🙂

Dzień dobry,
Diviana, Pati, Milium, Lydziaa - dzięki za info o śpiworkach.
Milium - ja też się zastanawiałam czy będzie wygodny jak H zacznie wstawać/siadać, ale chęć posiadania "przykrytego w nocy" dziecka zwyciężyła 😉
W takim razie ruszam na zakupy - pooglądam sobie te śpiworki w sklepie a potem znajdę "substytut" na all.
Co do pracy - ja pracuję dość długo (czasem ponad 10 godzin dziennie + wieczorami w domu), ale w moim przypadku jest to praca sezonowa, nawał pracy jest przez kilka miesięcy w roku a potem ...leżenie do góry brzuchem 🙂
Całe nieszczęście polega na tym, że mój pracowity okres przypadnie na zimę i wiosnę, więc już niedługo 😞 A Hanka jest jeszcze taka mała 🤔
Diviana - trzymam kciuki żebyś jakoś pogodziła pracę z opieką nad Alą. Bo z tego co piszesz to nie masz wesoło. Kurczę - cały dzień poza domem. Może rzeczywiście spróbuj tak jak Ann napisała - fragmenty etatów w kilku szkołach.
W twoim przypadku nawet niania może być problemem, bo nie wiem czy jest wiele chętnych do pracy ponad 10 godzin dziennie.

Kurde w porównaniu do was to moja kariera zawodowa uboga...najpierw rok pracowałam w Urzędzie Pracy (staż), byłam nianią 2letniej dziewczynki jeszcze przed swoimi dziećmi...później wychowawcą w Domu Dziecka, na polu też się pracowało przy porzeczkach 😁 😁 i od kilku lat z małą przerwą mam swoją działalność.

U nas dziś nie fajna pogoda, mglisto bardzo ale chyba za jakieś 30min wyjdę z Tosią chociaż na godzinkę..
Lydzia mój tez chwalił danie z rękawa dzisiaj będzie gorzej bo tylko pomidorowa

Pati123 napisał(a):
a propo jedzenia doświadczone mamusie jakie kupowałyście sztućce i naczynia dla swoich dzieciątek? możecie coś polecić?

Na początek polecam łyżeczkę z silikonu albo innego miękkiego tworzywa. Przez pierwsze parę miesięcy to zupełnie wystarczy. A z naczyń to tylko miseczka z melaminy (uwaga: należy unikać chińskiej)
Miseczki z przyssawką są fajne, ale dla starszych dzieci.

A z tego co czytam to wy wszystkie macie umysły humanistyczne 🙂 I chyba dominują pedagodzy prawda?
Ja jestem w zdecydowanej mniejszości - "ścisłowiec" ze mnie i to z zamiłowaniem do liczb (najchętniej wysokich i to na moim koncie bankowym 😁 😁 😁)

jo-aneczka napisał(a):
A z tego co czytam to wy wszystkie macie umysły humanistyczne 🙂 I chyba dominują pedagodzy prawda?
Ja jestem w zdecydowanej mniejszości - "ścisłowiec" ze mnie i to z zamiłowaniem do liczb (najchętniej wysokich i to na moim koncie bankowym 😁 😁 😁)

deo wysokich liczb na kpncie to i ja mam zamiłowanie 🙂 ale zapewne tu wszysttkie jesteśmy w jednej grupie 🙂 🙂
Dziękuję siehankowa i jo aneczka za odp odnośnie naczyń 🙂

jo-aneczko ja też mam takie śpiworki dla Szymka. Jeden jest o taki http://allegro.pl/spiworek-cherokee-0-6m-i1906712691.html
a drugi na zewnątrz śliski a wewnątrz polarkowy i on jest na zamek błyskawiczny tak z jednej strony i do połowy śpiworka. Jeden i drugi używam i jestem zadowolona. I wydaje mi się, że zbędne są te z długimi rękawami w zupełności wystarczy na ramiączkach. No bo przecież i tak ubierasz Haneczkę w kaftanik i śpioszki. A często w nocy trzeba np. zmienić pampersa czy nakarmić i o wiele łatwiej jest wyciągnąć szkraba z takiego na ramiączkach.

Madalena - tobie też dziękuje za rady. Też mi się wydaje, że rękawki w śpiworku są zbędne. Mogłyby się przydać gdyby chcieć śpiworek wykorzystać do wózka w chłodny dzień, ale do sypialni wystarczy na ramiączkach i w wersji niezbyt mocno ocieplanej.

P.S. A jaki rozmiar mam kupić? Tak żeby starczył na długo. 0-6 czy 6-9 m-cy????

Justyna- mi się wydaje, że to nie przypadek, ja często tak z Szymonem dyskutuję, ja „gu” on też, ja aaa on za mną
To i ja się pochwalę swoją karierą zawodową, najpierw byłam referentem w OPS-ie potem sekretarką, listonoszem, przedstawicielem handlowym, lodziarą (wiem jak to brzmi) no i pracownikiem biurowym

Jo-aneczka u nas śpiworek się nie sprawdził,
bo Maciuś nie chciał w nim po prostu spać 🤢
Mamy taki na szelkach, bawełniany, ciepły.
I nie umiem tego logicznie wytłumaczyć,
ale na co dzień Maćko śpi pod kocykiem - dość lekkim, rączki ma oczywiście nie przykryte
i są ciepłe (dłonie czasem chłodne).
A jak spał w śpiworku to miał całe rączki zimne a dłonie lodowate
(ciałko w środku śpiworka cieplutkie)
I przyznam, że mi też wygodniej bez śpiworka 🙂
Z tym, że niuniek budzi się w nocy ze 3 razy.

Aha i rozmiar 6-9 polecam 😉

Pati
ja planuję też TT - znajomi takie sprzęty mają (łyżeczki, miseczka, talerzyk),
karmiłam nimi ich maluchy i spodobały mi się 🙂

Justyna mój Julek też powtarza, zresztą jemu się buzia nie zamyka (chyba po mamusi) 😁

Co do łyżeczki tomy mamy już taką z silikonową końcówką, chyba najlepsza, bo se może poćmokać. 😁

Milium ja bym się nie przejmowała, ale z równowagi by mnie na bank to wyprowadziło 😠

Uciekamy na spacer, bo Kuba projekt będzie robił, nie chce mu przeszkadzać 🙂 🙂 🙂 Do ptem 😘