Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
A my po spacerku 🙂 U nas piekna pogoda 🙂
Jo-aneczko ja jestem ścisłowcem 🙂 Ukończyłam AE w Katowicach 🙂
A z zawodu to byłam: operatorem systemu WYKAZ, pracownikiem d/s obsługi trakcyjnej w ruchu towarowym, kasjerem towarowym, a obecnie jestem kadrową, tylko taką nietypową, pracuję z maszynistami. Bo ogólnie to ja po prostu kolejarzem w trzecim pokoleniu jestem 🙂
Za to m jest humanistą, skończył resocjalizacje. Swego czasu odbywał praktyki w domu dziecka oraz dziewczęcym poprawczaku 🤪 Ale nie pracuje w zawodzie.

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
lydzia a dzisiaj środa 🤪....dzień ... 🤪 🤪
Dzisiaj też nie pobędę z Wami bo jednak mam co w domu robic. Teraz Rysiulek śpi, wiec za obiad się wezme. Pogoda u nas mglista i z wietrzenia chyba nici, może tylko na pare minut wyjdziemy na świeże powietrze. Wczoraj fajnie było bo słoneczko świeciło i od 11 do 16 na dworku Rysiu był.
Co do kariery zawodowej to ja po szkole pracowałam w firmie, gdzie produkowane były futra z prawdziwych skór, potem działalnośc gospodarcza, potem pracownik produkcji stendów reklamowych, potem kierownik zarządzania zasobami ludzkimi ( tak fajnie to nazwali) Ubogie cv. Dziewczyny powiedzcie mi czy wszystko jest w porządku bo... Wczoraj Rysoi przekręcił się z plecków na lewy boczek. Zrobił to drugi raz. Pierwszy gdy miał 2 miesiące i 1 dzień i wczoraj drugi raz. Zastanawia mnie czy to nie za wcześnie bo jednak Rysio upodobał sobie lewą stronę i tak go w tę właśnie ciągnie. Lewą rączką łąpie materiał którym obita jest budka wózka, wykręca się w lewo tak na lewy boczek gdy leży na macie, ciumka konikowi uszko gdy ten leży z lewej strony a z gdy przełożyłam na lewo to jakby go nie zauważał. Bardziej aktywna jest lewa strona i nie wiem czy coś może byc z nim nie halo czy po tacie odziedziczył tę skłonnośc.

• Mamusie
Kornelka7 napisał(a):
Dzień dobry 🙂
lydzia a dzisiaj środa 🤪....dzień ... 🤪 🤪
Dzisiaj też nie pobędę z Wami bo jednak mam co w domu robic. Teraz Rysiulek śpi, wiec za obiad się wezme. Pogoda u nas mglista i z wietrzenia chyba nici, może tylko na pare minut wyjdziemy na świeże powietrze. Wczoraj fajnie było bo słoneczko świeciło i od 11 do 16 na dworku Rysiu był.
Co do kariery zawodowej to ja po szkole pracowałam w firmie, gdzie produkowane były futra z prawdziwych skór, potem działalnośc gospodarcza, potem pracownik produkcji stendów reklamowych, potem kierownik zarządzania zasobami ludzkimi ( tak fajnie to nazwali) Ubogie cv. Dziewczyny powiedzcie mi czy wszystko jest w porządku bo... Wczoraj Rysoi przekręcił się z plecków na lewy boczek. Zrobił to drugi raz. Pierwszy gdy miał 2 miesiące i 1 dzień i wczoraj drugi raz. Zastanawia mnie czy to nie za wcześnie bo jednak Rysio upodobał sobie lewą stronę i tak go w tę właśnie ciągnie. Lewą rączką łąpie materiał którym obita jest budka wózka, wykręca się w lewo tak na lewy boczek gdy leży na macie, ciumka konikowi uszko gdy ten leży z lewej strony a z gdy przełożyłam na lewo to jakby go nie zauważał. Bardziej aktywna jest lewa strona i nie wiem czy coś może byc z nim nie halo czy po tacie odziedziczył tę skłonnośc.

Kornelko to mozna powiedzieć, ze my trochę koleżanki po fachu 🙂 Ja kończyłam takie studia. Zarządzanie zasobami ludzkimi 🙂

Lydziaa to mnie zaskoczyłaś 🙂Pani listonoszka, fajowo..a długo się tym zajmowałaś?
U nas Tosia na dworku wietrzy się 🙂
Justyna używane smoki?? a fuj, czego to ludzie nie wymyślą i moja Tosia tez te swoje aguuu powtarza za mną 🙂 taki mój mały gruchający gołąbek 🙂

• Mamusie
daniela napisał(a):
Lydziaa to mnie zaskoczyłaś 🙂Pani listonoszka, fajowo..a długo się tym zajmowałaś?
U nas Tosia na dworku wietrzy się 🙂
Justyna używane smoki?? a fuj, czego to ludzie nie wymyślą i moja Tosia tez te swoje aguuu powtarza za mną 🙂 taki mój mały gruchający gołąbek 🙂

Te uzywane smoczki to faktycznie przesada...
Lecę do przedszkola 🙂

ann moj sasiad pochodzi z Myszkowa.I tez jest kolejarzem.Mozliwe go znasz. 😉Ooo jak dziada nie nawidze 😠 i jego rozpuszczonych dzieci.Ma tak rozpieszczonego synusia (gowniarz 17 lat ma) ze lazi to po osiedlu i wszystkich zaczepia.A jak juz kilka razy nieco starsi go "uspokoili" to z placzem do tatusia.A ten glupek razem z "rownie urocza" zonka chodza i zdjecia potem robia wszystkim.Wogole dziwni ludzie,bo jak nazwac kogos kto stoi na tarasie z lornetka?(sasiadow obserwuja).Nawet sie z tym nie ukrywaja 😠

Justyna zawiodę Cię- nie miałam mundurku 😞 za krótko pracowałam. Ciekawych sąsiadów masz
Kornelka- no fakt 🙂 a zjadła bym takiego grycanka kokosowego lub czekoladowego mmmmm
Daniela- przez miesiąc- to była umowa na zastępstwo. A ogólnie to fajna fucha(jeśli jest pogoda) cały dzień na świeżym powietrzu, kondycja sie wyrabia i do domu wracasz jak skończysz- zdarzało się, że ok 12 byłam w domu od 7:30 czy 8:00 rana. A teren miałam spory

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
ann moj sasiad pochodzi z Myszkowa.I tez jest kolejarzem.Mozliwe go znasz. 😉Ooo jak dziada nie nawidze 😠 i jego rozpuszczonych dzieci.Ma tak rozpieszczonego synusia (gowniarz 17 lat ma) ze lazi to po osiedlu i wszystkich zaczepia.A jak juz kilka razy nieco starsi go "uspokoili" to z placzem do tatusia.A ten glupek razem z "rownie urocza" zonka chodza i zdjecia potem robia wszystkim.Wogole dziwni ludzie,bo jak nazwac kogos kto stoi na tarasie z lornetka?(sasiadow obserwuja).Nawet sie z tym nie ukrywaja 😠

No to nieciekawe masz sąsiedztwo 😠 A czy go znam to zależy od tego z jakiej dzielnicy Myszkowa pochodzi np. moja dzielnica jest oddalona od centrum o 15 minut jazdy samochodem. A jest takich kilka.

ann5353 napisał(a):
Justyna891 napisał(a):
ann masz prywatna wiadomosc na mamusiach 🙂

Justynka, a nie wysłałaś jej przez przypadek komu innemu... Bo nic nie ma... Dprawdzę jeszcze raz...

wyslalam jeszcze raz 🙂 a napewno na mamusiach sprawdzasz? 😉

magdalena- z piersiami nie robiłam, ale można. Kroisz mięcho na kawałki, ziemniaki obierasz kroisz na pół, do tego warzywa- jakie chcesz, marchewka cebula, pietruszka, co masz w lodówce 😉 wrzucam liść laurowy, ziele ang, daję kucharek no i inne przyprawy mieszanka indywidualna 😉 wszystko razem do wora i do piekarnika na ok 180 stopni no i w zależności jakie mięsko dajesz tyle czasu trzymasz- kurczak ok 40-50 min max 🙂

Dziewczyny jak jest chłodne powietrze na dworze to na ile czasu wychodzicie ze swoimi dziećmi?? bo teraz Tosia powierzyła się półtorej godzinki i ją zabrałam a w najlepsze sobie spała.....

Madzia ja robiłam z piersiami, trochę je rozbiłam pokroiłam i dopawiłam, wrzuciłam do rękawa, na talerz obrałam i pokroiłam ziemniaki i dopawiłam przyprawami i do rękawa +marchew + świeży koper -uboga wersja 😁 😁 i piekłam na 180st 40min mój mąż sie zachwycał

• Mamusie
dzień dobry 🙂
U nas nocka ok.Pobudka o 2 karmienie,a potem o 7,a następnie razem się położylismy i spaliśmy do po 10 🙂
Co do spania Filipka,to też juz był taki czas ,że usypiał o 20 a 21 i spał mi do 4 a 5 a od tygodnia coś mu sie przestawiło i pierwsze budzenie mamy wcześniej.Nie wiem od czego to zależy.
andzelika ja na 120 lub 150 ml mleka daję taka troszkę czubata łyżeczkę tego zagęstnika 🙂
sieahankowa dzięki za odpowiedź w sprawie tych piersi 🙂 ja jutro będę je robiła 🙂
mapa my zawsze po szczepieniach byliśmy na spacerku 🙂
pati ja mam sztućce plastikowe,kuzynka mi je kupiła,bo wczesniej sama je używała.Ale ja mam zamiar jeszcze dokupić silikonowe 🙂
A co do powrotu do pracy,to ja wracam w połowie stycznia 😞Też mi się nie chce,ale z jednej wypłaty nie da rady żyć.Ja mam już zaklepaną nianię,z polecenia i koszt też nie taki duży.
Co do mojej kariery zawodowej to moja jest skromna.
Zaczynałam tako hostessa,potem miałam staż w sekretariacie w policji 🙂Potem studia i między czasie praca jako konsultant w erze.A od dwóch i pól roku pracuje jako referent d/s kredytów i bardzo lubię swoja pracę 🙂
Ale się rozpisałam 🙂

O kurczaczki to ja zawaliłam wersję dla pułku wojska chyba ten rękaw to na cały piekarnik wyszedł bo ja dałam piersi z kurczaka 🤪 ziemniaki, paprykę, pieczarki i cebulę 🙂 Wszystko przyprawiłam. I teraz czuje zapachy w całym domu 😉 Już nie mogę się doczekać mniam mniam 🙃
Dzięki lydzia i daniela za rady 🙂