Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Paninka ja tez mialam kilka razy takie wychodne.Kiedy zlosc zebrala sie we mnie do maksimum.Musialam wyjsc,przewietrzyc sie.Pobyc sama ze soba.Inaczej przelalabym zlosc na malego.I pewna jestem ze tamta tez co swoje wymruczec musiala.Najlepiej zebysmy przywiazali sie z dziecmi i ani kroku.
M pracuje ja zajmuje sie malym,wiadomo do tego pranie sprzatanie(przynajmniej gotowanie odchodzi bo babcia gotuje,a wcale mi to nie jest na reke).A jak zobacza ze Norbert placze i M go nosi to od razu"A JUSTYNA GDZIE JEST?!!"
Podobno od lipca mamy miec gore dla siebie.Bo we trojke w jednym(najmniejszym) pokoju jestesmy.I to nasz caly "dom".Ale nie chce nazekac,niektorzy maja gorzej nam sie na glowe nie leje.
Eh..wyzalic sie trzeba czasami.

Paninka napisał(a):
rejestruje sie na allegro wlasnie i mialam dostac maila ale go nie mam...ile czasu mam czekac? i co jak go nie dostane? wiecie moze? ☺️ ☺️ bo ja sie nie znam ☺️

Paninka na all, jak się rejestrujesz to potem 2 tyg. musisz czekać na kod, który Ci pocztą wyślą, wtedy ten kod wpisujesz i masz konto w pełni aktywne. Możesz oczywiście kupować, bez aktywacji, ale nie każdy sprzedawca zezwala na kupno osobom bez pełnej aktywacji. A meila ja dostałam chyba po 2 h. 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Paninka ja tez mialalm kilka razy takie wychodne.Kiedy zlosc zebrala sie we mnie do maksimum.Musialam wyjsc,przewietrzyc sie.Pobyc sama ze soba.Inaczej przelalabym zlosc na malego.I pewna jestem ze tamta tez co swoje wymruczec musiala.Najlepiej zebysmy przywiazali sie z dziecmi i ani kroku.
M pracuje ja zajmuje sie malym,wiadomo do tego pranie sprzatanie(przynajmniej gotowanie odchodzi bo babcia gotuje,a wcale mi to nie jest na reke).A jak zobacza ze Norbert placze i M go nosi to od razu"A JUSTYNA GDZIE JEST?!!"
Podobno od lipca mamy miec gore dla siebie.Bo we trojke w jednym(najmniejszym) pokoju jestesmy.I to nasz caly "dom".Ale nie chce nazekac,niektorzy maja gorzej nam sie na glowe nie leje.
Eh..wyzalic sie trzeba czasami.

rozumiem Cie swietnie...my teraz na 15 metrach mamy kuchnie salon sypialnie i pokoj lilki 🙂 lazienki jeszcze nie mamy i muszimy do tesciowej latac co szczegolnie w nocy jest uciazliwe zima prze podworko...ale fakt inni maja gorzej...szwagier konczy budowe swojego domu i jak sie przebijemy to bedziemy mieli 3 pokoje kuchnie i lazienke 🤪 🤪 normalnie apartamen 😁 😁 juz sie doczekac nie moge bo teraz nawet jak sie posprzeczam z m, czy ogolnie chwili samotnosci potrzebuje to nie mam gdzie isc...to umawiam sie z kolezanka i szwagierka i ide do lasu odpoczac chociaz na kilka chwil 😉 😉

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Paninka a chcesz cos kupic konkretnego? 😉

m. ma konto to zawsze z jego kupowalam ale wczoraj chcialam zeby mi te ramki z glinka zamowil on tam cos pomieszal haker jeden i wlasnie o to sie posprzeczalismy 🤪 🤪 i mam zalozyc swoje wiec bez jego laski se zakladam... 😁 😁 😁 😁 a z tym ze dwa tygodnie na list sie czeka to wiem o tego maila mi chodzilo bo jak sie gdzies rejestrowalam to zawsze od razu przychodzily i myslalam ze pokrecilam cos ☺️ 😉

A ja na all zarejestrowałam się błyskawicznie (w ciągu kilku minut), i od razu kupowałam 😮 😮 😮
Na maila przyszła info, żebym potwierdziła rejestrację i od razu mogłam działać.
Pocztą nic nie przyszło.
Dziwne 🤢

No my dostaniemy +2 pokoje,wiec razem 3.I bardzo mnie to cieszy.Chociaz Norbert bedzie mial swoj pokuj.A za kuchnie bym wszystko oddala.Bo teraz mamy jedna i nawet jak wezme nie "ta" lyzeczke co trzeba to pier** jest 😠 😠Schodze z koniecznosci.Babci sie do garow nie wtracam ale jak ja chce cos zrobic to stoja we dwie (babcia i tesciowa)i na rece mi patrza 😠 😠
Mozna powiedziec ze mam dwie tesciowe 😠 😠

A tak w ogóle to dzień dobry panią ☺️ 🙂 🙂

Inez trzymam za Was kciuki. 😘 🙂 🙂

Anya my mieliśmy podobnie. Julek spał, jak zabity, nie płakał w ogóle, a na kontroli okazało się przez miesiąc przytył tylko 200g. Kazała nam go dokarmiać tylko na noc, ale jak dostał butlę na spróbowanie czy w ogóle będzie chciał pić takie mleko, to potem moje mleko mu już nie starczało i był jeden wielki ryk. Co prawda butelkę ciągnął bez problemu, bo ja wcześniej odciągałam mleko i z butki mu dawałam. Mojej kuzynki córka też nie chciała butki to podawała jej z takiego kubeczka. Zawitkowski kiedyś to właśnie polecał. U niej się sprawdziło. Za Was również trzymam kciuki 🙂 🙂

SIEHANKOWA wysłałabyś mi ten numer konta? 😁 😜

Justyna, Paninka no to faktycznie nie wesoło macie..... ale trzymam kciuki żebyście szybciutko miały swoje wymarzone metry 😉

A ja mam lenia i doła w jednym nic mi się nie chce.............

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
No my dostaniemy +2 pokoje,wiec razem 3.I bardzo mnie to cieszy.Chociaz Norbert bedzie mial swoj pokuj.A za kuchnie bym wszystko oddala.Bo teraz mamy jedna i nawet jak wezme nie "ta" lyzeczke co trzeba to pier** jest 😠 😠Schodze z koniecznosci.Babci sie do garow nie wtracam ale jak ja chce cos zrobic to stoja we dwie (babcia i tesciowa)i na rece mi patrza 😠 😠
Mozna powiedziec ze mam dwie tesciowe 😠 😠

dlatego jak robilismy remont w tym pomieszczeniu gdzie teraz mieszkamy ( bo to kiedys sklad na wegiel i drzewo byl ☺️ )to mialam do wyboru ale kuchnie albo lazienke ( obie opcje niestety nie wchodzily w gre z powodu braku miejsca) i wybralam kuchenke... wlasciwie aneksik kuchenny ale przynajmniej nikt mi sie do garow nie miesza bo tesciowa to smalec do wszystkiego laduje...jakbym jeszcze do niej musiala do kuchni chodzic to na bank podrzucalaby mi tego loju do wszystkiego bo "bez smalcu nic jej nie smakuje"

• Mamusie
Paloma21 napisał(a):
Paninka jeżeli masz konto internetowe to dzięki niemu możesz aktywować konto na allegro prawie od razu i nie musisz czekac na list 🙂

no wlasnie niestety nie mam...konto mam w naszym wiejskim banku i tam takich luksusow nie ma 😉 😉dlatego tez zakupy na szfka.pl okazaly sie niemozliwe

• Mamusie
JUSTYNA, PANINKA, no my w trójkę w małym pokojku sobie mieszkamy, do kuchni wolę nie wchodzić ostatnio teściowa zwróciła mi uwagę o to jak masło z maseliczki biorę i żeby robiła tak jak ona to robi!!a jeżeli już coś robiłam to tak samo jak u ciebie Justyś na ręce mi patrzyła!!Strasznie tęskie do własnego mieszkania(mieliśmy okazje pomieszkać sami1.5roku i było cudownie) a kiedy to znów nastąpi przewiduje dobre z 4 lata 😞 no ale też jestem zdania, że grunt, że Marysia ma dach nad głową i ciepło 🙂

justyna, paninka, moniq - fakt, zawsze trzeba patrzec na tą lepsza str. medalu... my przez kilka lat zajmowaliśmy 1 pokoik u rodziców mojego m. I dopiero jakies 2 tyg. przed porodem poszliśmy na swoje ...