Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Paninka napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Paninka napisał(a):
my juz po spacerku Lilka dalej na dworku spi...a oto owoce dzisiejszego spaceru 😉 😉 😉
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/35/zdjcie0140c.jpg/][IMG]http://img35.imageshack.us/img35/5743/zdjcie0140c.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Hej a gościu u mnie na targu powiedział, że grzybów nie ma 😠 😠 😠
Kocham grzyby 🤪 😁 😁 😁

zbierac czy jesc? ja je tylko zbieram ...smaku nienawidze ale godzinami moglabym lazic po lesie ☺️

Na zbieranie muszę mieć ochotę, bo do lasu mam kawałek. A jak to mój dziadek mówi, żeby u nas grzyba zebrać trzeba się już o 4 wybrać 😁 😁 A grzyby bym do wszystkiego wcisnęła 😁 😁

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Andzelika napisał(a):
Paninka napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Paninka napisał(a):
my juz po spacerku Lilka dalej na dworku spi...a oto owoce dzisiejszego spaceru 😉 😉 😉
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/35/zdjcie0140c.jpg/][IMG]http://img35.imageshack.us/img35/5743/zdjcie0140c.jpg[/IMG][/URL]

Hej a gościu u mnie na targu powiedział, że grzybów nie ma 😠 😠 😠
Kocham grzyby 🤪 😁 😁 😁

zbierac czy jesc? ja je tylko zbieram ...smaku nienawidze ale godzinami moglabym lazic po lesie ☺️

Na zbieranie muszę mieć ochotę, bo do lasu mam kawałek. A jak to mój dziadek mówi, żeby u nas grzyba zebrać trzeba się już o 4 wybrać 😁 😁 A grzyby bym do wszystkiego wcisnęła 😁 😁

Ja też 🙂 Zjadłabym smażonkę 🙂 Mój teściu umie super ją zrobic 🙂 Mój m też 🙂 A ja niestety nie 😞

• Mamusie
Paninka napisał(a):

Paninka....o zesz........ 🤪 🤪 🤪 a ja tak bym na grzyby polazła a w tym roku nie byłam 🤢 a lubie jak ch...... Las nie las fajnie tam masz 🤪

Paninka ja tez kocham po lesie chodzic za grzybkami 😉 W tym roku tez chodzilam ale ciezko mi bylo z wiadomych przyczyn 😁 Kurde jeszcze bymm pochodzila.
Co do jedzenia grzybow,nie nawidze 🤢 smak nie dla mnie.No w ostatecznosci do zalewajki,albo pieczarki 🙂
o nie przepraszam,smazone Kanie bym mogla kilogramami jesc 😜 😜 😜

• Mamusie
Ja kiedys z moim do lasu pojechaliśmy ale on na grzybach się nie zna zupełnie. Nazbierałam opieńki bo pora na nie była i normalnie wysyp, to mi nie dał zbierac bo to psie i potruc się można. Trochę uzbierałam na pierogi myślę będą albo zamarynuję i pojechaliśmy do domu do m rodziców bo u nich na tych grzybach byliśmy. M pokazał mamie i mówi, że z harmonijką takich nazbierałam. Teściowa popatrzyła na grzyby, na mnie i mój mówi, że pół wsi by tym otrół na co teściowa, a no tak. Tak mi sie głupio i przykro zrobiło bo jakbym chciała męża otruc czy co? Ona na grzybach też się nie zna. A pierogi osobisty jak je to mówi, że są baaardzo dobre. Wiec mu kiedyś powiedziałam czy te z opieńkami w środku też mu smakują.

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Paninka ja tez kocham po lesie chodzic za grzybkami 😉 W tym roku tez chodzilam ale ciezko mi bylo z wiadomych przyczyn 😁 Kurde jeszcze bymm pochodzila.
Co do jedzenia grzybow,nie nawidze 🤢 smak nie dla mnie.No w ostatecznosci do zalewajki,albo pieczarki 🙂
o nie przepraszam,smazone Kanie bym mogla kilogramami jesc 😜 😜 😜

Kanie 🤪 A kani to osobisty nie je bo.....mamusia mu takich nie robiła bo się otruc można. No można, jak się kanie pomyli z muchomorem. Nie żebym z teściowej sie śmiała ale czasem jak słyszę co mamusia osobistemu robiła to raz mi się chce z tego śmiac a innym razem się złoszczę bo nie wiem czy ten mój żartuje czy serio tak chce, no komedię czasem mam 🤪

A propo...wlasnie cinam pierogi z kapustka i grzybami.Domowe 😜
Kornelka ja to tylko podstawowe grzyby znam ☺️ dobrze ze z M jezdze on kazdego przetrzepie 😁
A twoj M,bo mamusia nie robila to sie otruje 😁 no a akurat latwo to z muchomorem pomylic,dlatego jak ktos mnie czestuje to nie za bardzo.
Wszystkie grzyby sa jadalne,tylko nie ktore raz w zyciu 😁

No, jestem z powrotem i doczytałam.
A propos teściowych - współczuję wszystkim utyskującym. Moja jest super, nie kochamy się miłością bezgraniczną, ale nie wchodzimy sobie w drogę. Nie przychodzi jak jej nie zaproszę, nie wtyka nosa w nie swoje sprawy, nie uważa, że jestem niegodna jej syna itp, itd. A jak potrzebuję pomocy to zawsze jest na miejscu.
Wszystkim życzę takich stosunków z teściową 🙂
Ja to w ogóle trafiłam świetnie. Mój mąż jest fajnym facetem, mężem i przyjacielem w jednym, o brak rozumu też go nigdy nie posądzę (tak więc dziewczynki: nie wszyscy faceci to pustaki), dziewczynkami zajmuje się chętnie i często.
Jedyny jego mankament to skarpetki porozrzucane po domu (cóż: nie ma ludzi idealnych 😁)

Andżelika - fajny ten wózek, który pokazałaś. Jest bardzo ładny, ale nie wiem czy zwróciłaś uwagę, że jest tylko dla dzieci do 15 kg 😮 😮 (może to błąd???), bo to aż niemożliwe chyba, z reguły spacerówki są do 25 kg.

Ja też lubię grzybki, mniam, mniam, ale teraz się powstrzymuję. Są ciężkostrawne więc nie mam pewności czy karmiąc można je jeść.

A co do torebek to czekam na zaległe adresy - będę wam je sukcesywnie wysyłać. Tylko proszę o chwilę cierpliwości bo muszę się zastanowić w co je zapakować. Chyba pudła będą najlepszym rozwiązaniem. Nie chciałabym, żeby się uszkodziły w transporcie 🤢

mmmmm, smażone kanie, normalnie znęcacie się nad moim podniebieniem. Pychaaaaa
A wiecie, że można w niektórych sklepach ogrodniczych kupić grzybnię kani i zasadzić w ogródku.
Ja nawet miałam kiedyś taki pomysł bo mam kawałek lasku, ale mój małż to ma takie podejście do grzybów jak Kornelkowy osobisty. No i kategorycznie odmówił 😞

Jo-aneczka widziałam, ale moja siostra ma 3 lata i waży 15 kg, więc myślę, że do tego czasu Julek już w wózku nie będzie jeździł. A podoba mi się jeszcze X-lander czarny, ale on już 1000 zł.

A co do opieniek, to moja babcia nazbierała w zeszłym roku multum, moja mama zrobiła krokiety, a potem wszyscy obstrukcji dostali, żeby brzydko nie powiedzieć. No, ale wszystkim smakowały. 😁 😁 😁 🤪 😁 😁

• Mamusie
Lydzia no ja mam dużą rodzinę i sporo wesel przez oststnie 5 lat było tak po 5-6 co roku, więc kiecek się trochę nazbierało
Madalena tort pierwsza klasa a dla męża 100 lat
Daniela dobrze że się kotek odnalazł
Siehankowa co do kotów i ześwirowania to oststnio kupiłam skarpety świąteczne na kominek 4 bo dla kota też w końcu członek rodziny
Andżelika jaki śliczny avatarek
Kornelka bardzo Ci dziękuję i oklaskałam Cię już, nam się na pewno bardzo przyda
Paninka no to spacer owocny
Kornelka ja tam bardzo lubię opieńki smażone zwłaszcza na masełku,
Jo-aneczka prześlij mi swój adres

A my po spacerku u nas -2 ale i tak 1,5h byłyśmy

Dobrze ze moj M nie ma takiego podejscia do grzybow jak wasi osobisci 🤢
Czasami to ja mam obawy przed zjedzeniem jakiegos i on mnie namawia 🙂
jo-aneczka o tych grzybniach slyszalam,to nie tylko kani sa.Ale co to za radocha wyjsc i zebrac bo wiesz gdzie sa 😉

• Mamusie
jo-aneczka napisał(a):
Ja to w ogóle trafiłam świetnie. Mój mąż jest fajnym facetem, mężem i przyjacielem w jednym, o brak rozumu też go nigdy nie posądzę (tak więc dziewczynki: nie wszyscy faceci to pustaki), dziewczynkami zajmuje się chętnie i często.
Jedyny jego mankament to skarpetki porozrzucane po domu (cóż: nie ma ludzi idealnych 😁)

Ja sie podpisuę od tym całą klawiaturą laptopa. 😁 😁 😁
U mnie jak u jo-aneczki. 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Zmiana tematu...nazbierało mi się papierologii i spraw urzędowych i jestem zła bo jak pomyślę, że mam się tym zając to mi się słabo robi, energia el, stomatolog, ginekolog, wywóz śmieci, wywóz nieczystości, hydraulika (bo muszę m przypomniec i pewnie jeszcze klucz do rur znalezc) Gdyby tylko zadzwonic to ok ale jak pomyślę, że mam jechac z dzieckiem i za którymś dopiero razem sprawę załatwic to mnie nogi nie chcą podtrzymywac normalnie....

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Kornelka moze córa cos zaradzi? 🙂 albo popilnuje malego. Tylko ze ona pracuje 🤢

No właśnie, pojechała wczoraj i kiedy wróci nie wiem. Samochód mam, ale dziecka nie mam z kim zostawic. Jakoś sobie poradzę tylko cały sęk w tym, ze do końca listopada z umową na wywóz śmieci muszę się wyrobic. A w przypadku tej umowy, wcale łatwe to nie jest, a do lasu wyrzucac nie można 🙂

• Mamusie
Kornelka7 napisał(a):
Justyna891 napisał(a):
Kornelka moze córa cos zaradzi? 🙂 albo popilnuje malego. Tylko ze ona pracuje 🤢

No właśnie, pojechała wczoraj i kiedy wróci nie wiem. Samochód mam, ale dziecka nie mam z kim zostawic. Jakoś sobie poradzę tylko cały sęk w tym, ze do końca listopada z umową na wywóz śmieci muszę się wyrobic. A w przypadku tej umowy, wcale łatwe to nie jest, a do lasu wyrzucac nie można 🙂

Kornelko ja zadzwoniłam do naszej wywozowni śmieci i zapytałam czy umowę można im np. pocztą wysłać to kazali mi mailem przesłać po prostu i nie musiałam nigdzie jeździć, moze zadzwoń i dopytaj