Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Daniela u nas problem z ciemieniucha sie zmiejszyl jak przestalam to oliwka smarowac 😉 bo tylko nasilalo.
Norbert chyba kolejny skok rozpoczal,no fakt wkoncu 12tydzien 🤨 je co 2 godz,spi tylko na recach u mnie.A mi tak slabiej dzisiaj bo leci ze mnie jak z kranu 🤢

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hehe ciąg dalszy teściowych.

No ja narzekać nie mogę. Chyba los na loterii mi się wygrał 😁 😁 😁 Moja teściowa choć rzadko się widujemy nigdy sie nie wtrąca. Kiedyś jak byli u nas, poszłam z dziecmi na spacer i jak wychodziłam mówię żeby sobie może herbatę zrobili jak chcą czy kawę. Przychodzę nic, więc pytam czemu nic sobie nie zrobili, a teściowa nie chciała mi po szafkach w kuchni grzebać.
Moja mama natomiast ma taki sam charakter jak ja, no albo ja jak mama. Więc sama nie lubi "pomocy" na siłę i za wszelka cenę. O nic nie pyta, chyba że sama powiem. itp.

• Mamusie
Paninka napisał(a):
ale lilka dyskutuje z moja siostra....az sie zanosi

ann nie wiem czy mam dobry czy zly charakter ☺️...nie nazekam bo wszystko co z m.mamy zawdzieczamy glownie sobie...

kornelka moja tesciowa tez sie pchala...kiedys poszlam po tabletki anty do internisty bo mi sie skonczyly to ze mna chciala wejsc taka ciekawa po co ide...a jak dowiedziala sie ze w ciazy jestem to tego samego dnia co ja mialam wizyte umowila sie do gina...ona ma wszystko powycinane i z 5 lat nie byla a akurat ja naszlo wtedy kiedy ja szlam...ale pojechalam duzo wczesniej ona nawet nie wiedziala ze juz mnie nie ma....ale i tak poszla do niego i wypytywala co ze mna 😮 😮 😮

moja jest pielegniarka i według mnie nadgorliwa troszke. idac do porodu zaznaczylam kumu o stanie zdrowia dziecka i mojego,informacji udzielac moga. i co?? jak sie okazało ze nie wyjdziemy bo rys ma jedne badania nie za bardzo i chca jeszcze raz krew pobrac nastepnego dnia i mówiłam jej ze nie wiem dokładnie jakie bo przed chwila rozmawiałam z doktorka ale cos z cukrem. za jakies 2 godz przychodzi i mówi, ze juz wie bo sie zapytala i jej bardzo milapani powiedziala. zla bylam bo nikogo o to nie prosilam zeby mi wyjasnil cokolwiek i w glowie mieszal. zanim informacje od lekarki przetrawiłam, juz wyjasnienie od tesciowej mialam a przy kolejnym obchodzie wieczornym, mogłam sama zapytac bo miałam czas na przemyslenie i zastanowienie. ogolnie wtracania sie to ninawidze, poprosze o rade jesli bede jej potrzebowała.

• Mamusie
daniela napisał(a):
oo i ja też tak jak Foga poprosze o namiary na dobry krem pod oczy... u nas z kolei w rodzinie szybko siwe włosy się pojawiają 🤢 🤢 ja miałam 19lat jak pierwszego siwulca u siebie znalazłam 😮 😮 mam nadzieję że moje księżniczki tej przypadłości nie odziewdziczyły...

I pytanko czy któraś z Was walczy jeszcze z ciemienuchą?? bo ja juz całą butelkę parafiny zużyłam i mnóstwo tego badziewia jeszcze jest..... 🤢 🤢 🤢 🤢 już masłem wczoraj jej główkę smarowałam....

ja zauwazylam w niedziele i olejuszka na ciemieniuszke posmarowalam i juz nie ma ale mało było.

siehankowa napisał(a):
Daniela, miałam pytac ostatnio i zapomniałam: wrócił kotek? bo tak mi jakos w głowie siedzi...

tak Siehankowa wczoraj ale sam nie wrócił on strasznie jest nieufny... mąż go zauważył wieczorem więc ja dawaj na dwór z 5min go wołałam a on miauczał..tylko łepek wychylał i zaraz się chował ale cierpliwość popłaciła i przybiegł do mnie tak się cieszył że szok. Na chwil,ę obecną jest w kotłowni dziura zatkana żeby nie uciekł a ja muszę z nim do weta żeby go obejrzał...

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Daniela u nas problem z ciemieniucha sie zmiejszyl jak przestalam to oliwka smarowac 😉 bo tylko nasilalo.
Norbert chyba kolejny skok rozpoczal,no fakt wkoncu 12tydzien 🤨 je co 2 godz,spi tylko na recach u mnie.A mi tak slabiej dzisiaj bo leci ze mnie jak z kranu 🤢

to mozemy sobia lapki podac...tak obfitego okresu jeszcze nigdy chyba nie mialam...lilka zjadla o 10 tylko 90teraz znowu ja karmie bo glodna...nie wiem jak tu sie na zakupy wybrac czy nie bedzie mi sie darla w wozku a do sklepu kawal drogi w lodowce wielkie nic ☺️

A oto efekt mojej ciężkiej pracy. Mój pierwszy w życiu, więc proszę o wyrozumiałość.
[URL=http://ifotos.pl/zobacz/DSCF54998_rpephsw.JPG/][IMG]http://s2.ifotos.pl/mini/DSCF54998_rpephsw.JPG[/IMG][/URL]

Madzia oczywiscie sie dolanczam do zyczen dla meza 😘 😘 😘
Paninka to juz moj drugi okres,wiekszy niz ost(a tamten trwal prawie 3 tyg 🤢 )
Mam nadzieje ze juz ostatni taki 😉
Norbert wczoraj wieczorem sie domagal co godz jedzenia,a zjadal po 60 🤔
Za to jak usnal o 22 to spal do 6.
Daniela dobrze ze kitek wrocil 🙂 Swoja droga nie ktorzy ludzie maja wielkie serca dla zwierzat.Jak pracowalam w lecznicy to musialam uspic raz kotka.Mial dwa lata a wygladal na pol roku.To byla roslina.Nie ruszal sie,nie chodzil.Tylko lezal.Kobitka przez te dwa lata go strzykawka karmila.Ale trzebabylo go uspic bo doszly problemy w narzadach wewnetrznych.Jak go usypialam to go za lapke trzymala.Byla przy nim do ostatniej sekundy 😞

daniela napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Daniela, miałam pytac ostatnio i zapomniałam: wrócił kotek? bo tak mi jakos w głowie siedzi...

tak Siehankowa wczoraj ale sam nie wrócił on strasznie jest nieufny... mąż go zauważył wieczorem więc ja dawaj na dwór z 5min go wołałam a on miauczał..tylko łepek wychylał i zaraz się chował ale cierpliwość popłaciła i przybiegł do mnie tak się cieszył że szok. Na chwil,ę obecną jest w kotłowni dziura zatkana żeby nie uciekł a ja muszę z nim do weta żeby go obejrzał...

ojj, to dobrze 🙂 bo teraz juz zimno i bidulek by marzł...

madalena20 napisał(a):
A oto efekt mojej ciężkiej pracy. Mój pierwszy w życiu, więc proszę o wyrozumiałość.
[URL=http://ifotos.pl/zobacz/DSCF54998_rpephsw.JPG/][IMG]http://s2.ifotos.pl/mini/DSCF54998_rpephsw.JPG[/IMG][/URL]

Hehe świetny 🤪 😁 😁

ufffff- nadrobiłam 🙂
dzień dobry- widzę, że na tapecie teściowe o mojej powiem tyle: nie wtrąca się, nie poucza, nie miesza, bo ze sobą nie rozmawiamy 😁 😁 😁 nawet Szymona jeszcze nie widziała. 🤪 a ostatnio była 2-ga rozprawa w sądzie 😠

Diviana-sukienki super- ty chyba często po weselach latasz 🙂
Jo- aneczka torebki też bardzo ładne
Sielankowa- bluza extra. A z sukienkami mam podobnie- choć coraz częściej się przełamuję 🙂

Justyna, moja Pumka umierała mi na rekach... to było 2 miesiące temu a ja nadal jak o niej mysle to łzy mam w oczach ☺️ mój m. chce mi na imieniny sprawic kotka, ale ja jeszcze się waham - mam obawy - boje się ze nie dam mu tyle miłosci co pumce... hehe, ktos pewnie pomysli ze jakas ześwirowana jestem 😁

madzia , tort mniamuśny 🤪

dobra, uciekam szybko ogarnac chate i na spacer spadamy 😉

Wczoraj sie nie pożegnałam, bo rodzice przyjechali.
Szymon dostał od dziadka konika i sanki 🙂 Dziadek szczęśliwy pokazuje mu konika jaki piękny a jak koń zrobił patataj to Szym w ryk 🙂 a mój tata znalazł wytłumaczenie, bo mu sie leżenie znudziło 😁 😁 😁 tak wiec mój syn był wczoraj troche terroryzowany kuniem ale już nie płacze jak go widzi 🙂

siehankowa dobry czlowiek jestes a nie swir 😜 😁 co do nowego kotka to dobry pomysl.Bo kto da mu wiecej milosci jak nie Ty? 😉
Mada pozazdroscic talentu.Ja glupia musialam sobie zdjecie powiekszyc bo myslalam ze "wredoto"to imie 🤪 🙃 az wstyd sie przyznac ☺️ ☺️ ☺️
Lydzia nie widziala jeszcze? 🤪 🤪 ale to jak?Nie chciala czy z innych powodow?Oczywiscie jesli mozna wiedziec? ☺️

Madzia brawa za tort, widzę że tu same zdolniachy na tym forum 😁 🙂 no i Sto lat dla męża 🙂
Lydzia ja wyłam po białej myszce, papugach, chomiku, kiciusiu no juz taki mam charakter miętki 😜