Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
jo-aneczka napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
Jola, a ty do W-wy dopiero po ślubie się przeprowadziłaś czy mieszkałaś już wcześniej? A skąd pochodzisz, jeśli mogę spytać?

Mieszkałam praktycznie całe studia to jakieś ponad 7 lat 🙂 ale w innej cześci wawy.
a pochodze z podlaskiego, w sumie przy granicy mazowieckiego.

Aaaa, no to już parę ładnych lat mieszkasz w W-wie 😉. Bo wcześniej to zabrzmiało tak, jakbyś dopiero niedawno się przeprowadziła do stolicy 😁

w sumie dla mnie niedawno 🙂 tu mieszkam 2 lata, ale wawy nie znam za bardzo za duza jest hehe
tu tzn z mezem 🙂 małżem jak wy to piszecie chociaż nie wiem skąd to się wzieło coś na brzuszku przeoczyłam 😜 🤨

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Diviana jak czujesz się niewyraźnie to bierz rutinoskorbin 🙂 😁 najlepiej 3 x dziennie

Ja podaje Emilce dicoflor i próbowałam jej dac z łyzeczki mieszając z moim mlekiem, ale się nie rozpuszczał i przyklejał do łyżeczki, a wczoraj próbowałam jak jo-aneczka napisała, lepiłam na smoczek i dałam jej ssać, ale wszystko, żeby przykleic to się schodzi więc dziś jej troche oblepiłam, a resztę wsypałam do buzi z łyzeczki jak jadła moja pierś w trakcie jedzenia, aż się oblizywała i usmiechała, bo czekałam aż się skrzywi, ale nic takiego nie było.
Nam lekarz przepisał dicoflor 60 ale ja i tak kupiłam 30 i jej daje.

• Mamusie
Dzień dobry.
Siehankowa życzę Wam szybkiego powrotu do domku, żeby Ksawier był zdrowy i uśmiechnięty i Ty też.
Jejku jeszcze ktoś w szpitalu leży i zapomniałam kto. Przepraszam. Nie mniej jednak także życzę powrotu do zdrowia i uśmiechu.
U mnie jakoś tak byle jak. Raz na wozie raz pod wozem. Zmęczona jestem. Na nic niemal nie mam ochoty i tylko bezzębny uśmiech dziecka sprawia mi ogromną radośc. Głuptasek mały codziennie rano tak się uśmiecha i wydaje głosem dzwięki, że śmieję się razem z nim i z niego. SS podaję mu 2 tydzień i kupki są od tygodnia kazdego dnia rano. Przy tym jak robi kupkę, to jest tak skupiony na tym co robi, stęka, czerwony się robi a potem marudzi i chce żeby do niego gadac, nosic na rękach i ogólnie nie chce byc sam. Butelka też jest ekstra. Jedno i drugie dało moim zdaniem spokój brzuszkowi Rysia. Jednak mój osobisty 🙂 ( podoba mi się to określenie więc pozwolę go sobie użyc) jest innego zdania. Ma obawy bo kropelki są z niewiadomego żródła i nie wiadomo co to właściwie jest. Teściowa też ma opory. Co ja mam powiedziec, jak osobistego przekonac żeby spał spokojnie. Mówię, że to krople niemieckie z niemieckich aptak, że u nas stosuje się na kolki różne różności które nie pomagają i że nie jestem jedyna która dziecku je podaje, że są sprawdzone i polecane przez inne matki. Nie mówiłam nigdy, że jestem z Wami na forum bo czasem mówił, że się głupot na forum naczytałam, więc myśli że tylko Was czytam. Już nie raz chciałam powiedziec mu że się zalogowałam ale potem myślę że może sieto obrócic przeciwko mnie więc milczę. Ooo i tyle. A niby skąd ja bym wiedziała o butelce dr.brown,s o główce przechylanej na jedną stronę, o szczepieniach, suszarce, termosie, balneum o tym co zabrac na porodówkę, czego nie można jeśc i innych jakże ważnych sprawach. Człowiek sam to głupi jak kalosz, trzeba rozmawiac bo my ssaki jesteśmy stworzeniami stadnymi 😉
Coś jeszcze chciałam napisac ale oczywiście zapomniałam 🤢
Doczytam jeszcze troszkę póki mały śpi.
Zyczę wszystkim radości każdego dnia i zdrowia oczywiście 😘 i żeby kolek nie było.

Diviana a może spróbuj jeść ten kminek. Ja jem od tygodnia i odpukać wydaje mi się że jest lepiej z brzuszkiem Tosi + dieta oczywiście.

A u nas leje okrutnie.....

Kornelka
a co u Ciebie Rysio ma dopiero 3dni?? 🙃 i od nowa konto zakładałaś??

• Mamusie
daniela napisał(a):
Diviana a może spróbuj jeść ten kminek. Ja jem od tygodnia i odpukać wydaje mi się że jest lepiej z brzuszkiem Tosi + dieta oczywiście.

A u nas leje okrutnie.....

Kornelka
a co u Ciebie Rysio ma dopiero 3dni?? 🙃 i od nowa konto zakładałaś??

O kurde!!!! 🤪 Nie wiem co się stało 🥴 Dzięki daniela bo bym to przeoczyła pewnie. Sprawdzę, a logowa siefaktycznie musiałam bo mnie wywaliło tylko jak sprawdzałam to się wszystko zgadzało. Poszperam poki mały śpi.

• Mamusie
Nie no tak to tylko ja potrafię....... Coś popierniczyłam bo jak się chciałam na Kornelkę7 zalogowa to nie mogłam i myślałam że hasło złe wpisałam i jak już się udało to wyszło że ja to nie ja 😮 Oo i teraz nie wiem jak do Kornelki7 wrócic. Może mi ktoś pomóc????? Bo se nieeee poradzę chyba.

Kornelka napisał(a):
Nie no tak to tylko ja potrafię....... Coś popierniczyłam bo jak się chciałam na Kornelkę7 zalogowa to nie mogłam i myślałam że hasło złe wpisałam i jak już się udało to wyszło że ja to nie ja 😮 Oo i teraz nie wiem jak do Kornelki7 wrócic. Może mi ktoś pomóc????? Bo se nieeee poradzę chyba.

hehehe Kornelka Ty to jesteś urocza z tym... 🤪 🤪 😉
Od kilku dni prawie wszystkie mieliśmy problem z wejściem na forum, bo Pan Admin pracował nad serwerem. Teraz jest już ok. Więc powinnaś nie mieć problemów z zalogowaniem się na Kornelka7 🙂

• Mamusie
madalena20 napisał(a):
Kornelka napisał(a):

hehehe Kornelka Ty to jesteś urocza z tym... 🤪 🤪 😉
Od kilku dni prawie wszystkie mieliśmy problem z wejściem na forum, bo Pan Admin pracował nad serwerem. Teraz jest już ok. Więc powinnaś nie mieć problemów z zalogowaniem się na Kornelka7 🙂

jeżu malusieńki juz sie sama z siebie śmieję. nie przeoczyłam problemu z logowaniem ale nie myślałam że on dotknie mnie. Zapomniałam że mi to w drewnianym kościele cegła na głowę spadnie. Teraz to zapomniałam hasło............. taka ja pamiętliwa jestem 🤢 magda pamiętasz jak to było?? o matko aż mi wstyd bo obiecałam ☺️ sory sory sory w pierś się biję ☺️

• Mamusie
Diviana napisał(a):
Dzięki Jola moze tez jej dam bo mam w domu, tylko Alicja jakoś na smaki wyczulona Espumisanem pluje 😁 moze dlatego nie działa bo połowe wypluje połowe połknie 😜

Jak ja Emilce dawalam witamine k i d to którąś z nich tez pluła, albo nie połykała i jej spływało wszystko, a teraz kupiłam jej razem k i d i jakos nie pluje no i ten proszek lubi 🙂 moze twoja też polubi nie wiem.

jolajola81 napisał(a):
Diviana napisał(a):
Dzięki Jola moze tez jej dam bo mam w domu, tylko Alicja jakoś na smaki wyczulona Espumisanem pluje 😁 moze dlatego nie działa bo połowe wypluje połowe połknie 😜

Jak ja Emilce dawalam witamine k i d to którąś z nich tez pluła, albo nie połykała i jej spływało wszystko, a teraz kupiłam jej razem k i d i jakos nie pluje no i ten proszek lubi 🙂 moze twoja też polubi nie wiem.

Szymek strasznie nie lubi wit C robi takie miny jakby co najmniej cały sok z cytryny wypił hehe 🤪 🤪 no i potrafi płakać co oznacza mamo dawaj cyca, pić pić mi się chce 🤪

• Mamusie
madalena20 napisał(a):
Kornelka7 napisał(a):
[color=red]MAGDA JESTEŚ WIELKA[/color] Oklask to za mało.
Mój nie lubi wit k+d, krzywi się ale ss to clamie i mu smakuje.

etam chuda i mała wredota ze mnie 🙃 🤪 🤪 🤪

Że chuda to uwierzę 😉 ale z resztą sie nie zgodzę!!! Jesteś de best 😘 A skoro Cie mam na forum 😉 to powiedz proszę jeśli możesz, jak długo mogę ss podawac. Butelka mi się kończy a podaję co 4-5 godz po 15 kropelek ale już myśle zęby dawa 2x po 10, rano i wieczorem. Tylko czy nie za długo ja mu to podaję?

Daniela powróciłam ale ciekawe na jak długo 🤪 🤪 😉 😉

Kornelka7 napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Kornelka7 napisał(a):

Że chuda to uwierzę 😉 ale z resztą sie nie zgodzę!!! Jesteś de best 😘 A skoro Cie mam na forum 😉 to powiedz proszę jeśli możesz, jak długo mogę ss podawac. Butelka mi się kończy a podaję co 4-5 godz po 15 kropelek ale już myśle zęby dawa 2x po 10, rano i wieczorem. Tylko czy nie za długo ja mu to podaję?

Nie martw się kochana te kropelki można podawać tak długo jak długo będzie pojawiał się problem z bolącym brzuszkiem. Oczywiście wskazane jest stopniowo zmniejszać dawkę i częstotliwość ich podawania. Ale są bezpieczne i nie zagrażają maluszkom. Ja już nie podaje ich Szymkowi nooo chyba, że pozwolę sobie na coś czego nie powinnam jeść... do tego wyrodna matka jestem to wtedy podam ss i od razu ból ustępuje i mamy mega kupkę. Ja zużyłam prawie całą buteleczkę i drugiej już raczej nie otworze.

• Mamusie
madalena20 napisał(a):
Kornelka7 napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Kornelka7 napisał(a):

Nie martw się kochana te kropelki można podawać tak długo jak długo będzie pojawiał się problem z bolącym brzuszkiem. Oczywiście wskazane jest stopniowo zmniejszać dawkę i częstotliwość ich podawania. Ale są bezpieczne i nie zagrażają maluszkom. Ja już nie podaje ich Szymkowi nooo chyba, że pozwolę sobie na coś czego nie powinnam jeść... do tego wyrodna matka jestem to wtedy podam ss i od razu ból ustępuje i mamy mega kupkę. Ja zużyłam prawie całą buteleczkę i drugiej już raczej nie otworze.

Dziękuję kochana za odpowiedz 🙂 🙂 🙂 To ja też drugiej nie zakupię. Mam siostrę cioteczną która pracuje w szpitalu na oddziale dzieciecym i tam podają dzieciom na kolki jakis płatek co się w wodzie rozpuszcza i powied 🙂ziała że jak chcę to mi tego da. Może asekuracyjnie poproszę bo w razie czego żeby cś co pomaga w domu było.
No osobisty zaraz wróci z pracy a że dziś dzień pojednania to sie zmywam ale kto wie, może zajrze jeszcze bo ogromną radośc mi sprawia przebywanie z Wami 🙂 🙂 🙂 🙂
Spokojnych nocek Wam życzę i buziaki przesyłam 😘 😘 😘

Diviana napisał(a):
Daniela dziekuje i oklask dla Ciebie
Kornelka a Ty zamawiasz ss przez internet bo ja też moze bym zamówiła tylko sprawdzonego sprzedawcy poszukuje, Ala dzis strasznie sie meczy płacze i płacze i tak sie napina że aż cała sie trzesie 😞

Divianka
na forum sierpnióweczek jo-aneczka napisała link do sprawdzonego sprzedawcy 🙂

• Mamusie
Diviana napisał(a):
Daniela dziekuje i oklask dla Ciebie
Kornelka a Ty zamawiasz ss przez internet bo ja też moze bym zamówiła tylko sprawdzonego sprzedawcy poszukuje, Ala dzis strasznie sie meczy płacze i płacze i tak sie napina że aż cała sie trzesie 😞

Diviana tak i powiem Ci że byłam zadowolona i zaskoczona bardzo przyjemnie bo na drugi dzień listonosz przywiózł. Jak osobisty wróci to podam Ci namiary a przy okazji może ktoś skorzysta jeszcze, Nawet nie pomyślałam żeby podac te namiary na ss. Zapłaciłam co prawda 60 zł bo gośc chce by płacic przy odbiorze ale było warto bo się Rysio już płaczem nie zanosi, mnie serce nie boli i kupki są regularnie. A zaraz poszukam bo chyba zapisywałam sobie.