Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ann5353 napisał(a):
Hej 🙂
Ale mnie dzisiaj Paninka zainspirowałaś 🤪 Chyba też się wezmę za porządki, bo też zaczęłyśmy wyrastać - tylko, ze dopiero z 56 🙂
No i część ciuszków też nie zdążyłam założyć, a szkoda takie ładne były...

zbiorowe czyszczenie szaf haha 🤪 🤪 🤪

Hej!

Dzięki za wypowiedzi co do tego napinania się malucha....

A my powoli zbieramy się i uciekamy na cały dzień do babci... u niej jest cieplutko a u nas w mieszkaniu nadal nie grzeją i mamy....17 stopni... masakra...
Na 16.30 mamy wizytę u ortopedy więc prosimy o trzymanie kciuków...

Miłego dnia...

• Mamusie
moniczek napisał(a):
ann5353 napisał(a):
Hej 🙂
Ale mnie dzisiaj Paninka zainspirowałaś 🤪 Chyba też się wezmę za porządki, bo też zaczęłyśmy wyrastać - tylko, ze dopiero z 56 🙂
No i część ciuszków też nie zdążyłam założyć, a szkoda takie ładne były...

zbiorowe czyszczenie szaf haha 🤪 🤪 🤪
Hehe no fakt 🙂 Też o tym dzis pomyślałam, ale chyba zabraknie mi weny by zacząć. Ja zamierzam wszystkie najmniejsze spakować i oddać do szpitala.

• Mamusie
witajcie
Foga ale zimno u was 😲
u nas w pokoju było 21 st a ja juz się dogrzewałam 🙂 bo mi zimno było, u nas jeszcze tez nie grzeją tzn wystarczy właczyc piec, ale nikt narazie tego nie robi 😠

Ja sobie jakoś nie mogę wyobrazic, że w szpitalu znów jestem 🥴 spedziłam tam 6 dni wiec starczy.
Ale, waszym dzieciaczkom życzę duzo zdrówka.
siehanowa, ale trafiłaś na pielęgniaki no nie mogę 😠

Ale u nas dzisiaj zimno 😞 kurcze ale jakiś krótki spacer muszę zaliczyć z Tosią a tak mi się nie chce.......
czekam aż wstanie i muszę ruszyć szanowne cztery litery..... 😁 i ogólnie jakiegoś leniucha mam 😞

Ale u nas dzisiaj zimno 😞 kurcze ale jakiś krótki spacer muszę zaliczyć z Tosią a tak mi się nie chce.......
czekam aż wstanie i muszę ruszyć szanowne cztery litery..... 😁 i ogólnie jakiegoś leniucha mam 😞

Aniołek, my lezymy w Bielawie...
Właśnie jesteśmy po obchodzie... i znowu sie wkur....m 😠 Ksawier dziś wstał cały wysypany, bużka, plecy, nawet tyłek - gdzie wcześniej tego nie miał. I mówię na obchodzie, że cos go wysypało, na to stare babsko - chyba główna ordynatorka, mówi, że pewnie smaruje go oliwką 😮 więc mówie, że nie, smarowałam go tylko kremem OillanBaby, bo mały nie był kąpany...a ta do mnie, ze po co w ogóle go smaruje 😮 że dzieci nie powinno się niczym smarowac jeżeli tego nie wymagają... więc jej tłumacze, że jakos od pierwszych dni uzywamy tego kremu i przez ponad 2 miesiące nic mu nie było, dopiero dzisiaj by go wysypało??? a ta do mnie: "a pani co dziennie sie kremuje"??? wiec mówię, że tak, na co ona, to dziecka prosze niczym nie smarować... a po chwili dodała: to mogła pani wykapać dziecko! i wtedy odezwała się zastępca ordynatora - ta, która nas przyjmowała, i mówi, "w takiej temperaturze? ja bym swojego dziecka nie wykapała! tu jest zimno!" na co to stare babsko mówi: 18stopni to nie jest zimno! 😮
następnie ta milsza babka wytłumaczyła nam, ze wysypka moze być reakcją na chorobe i ze zobaczymy jutro co dalej z nia będzie... jutro też zrobia ksawierowi usg brzuszka i próbe watrobową, bo miał jakies zaniżone wyniki...

cześć dziś zaglądam wcześniej

Foga- powiemCi, że ja też chyba byłam bardziej zestresowana niż za ty pierwszym razem 🙂

Kurcze mój Szymek też już dziś dwie kupy zrobił i to rzadsze niż zwykle, mam nadzieję, że to nie jest zły znak

daniela napisał(a):
Siehankowa a nie zjadłaś czegoś z nabiałem?? czy szpitalnego jedzenia nie jesz? i stołujesz się sama?

daniela, no właśnie nie... stołuje się sama. I jadłam standardowo jabłka, chleb razowy z wędlinka, i wczoraj rosołek z ziemniakami i udkiem kuraka... i to wszystko...

jolajola81 napisał(a):
Mam pytanie czy u was na chrzest zakładacie dziecku łańcuszek z boziulką? czy nie ma takiej tradycji? tylko na komunie?

ja Szymkowi założyłam- mamy taki "przechodni" łańcuszek ja dostałam po tacie mały po mnie (w prawdzie miał go do pasa ale co tam 😉)