Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
siehankowa napisał(a):
Ksawiera zabrali właśnie na pobranie krwi 😞 bidulek tak strasznie płacze, że aż go tutaj słysze 😞 aż łzy się cisną do oczu 😞

oj siehankowa strasznie mi przykro i rozumiem Cie! jak Lila sie urodzila to codziennie po kilka razy ja kluli bo 3 razy dziennie kroplowke dostawala...a zamarlam jak mi ja polozna przyniosla i miala wielka igle z wenflonem w glowke wbita 🤢 🤢 🤢 bo juz w raczki i nozki nie bylo gdzie sie wbijac...trzymaj sie tam!!! buziaczki dla Was! 😘 😘 😘
a wysypke moze ma od poscieli szpitalnej...nie wiadomo w czym oni to piara...no chyba ze masz wlasna

jolajola81 napisał(a):
Mam pytanie czy u was na chrzest zakładacie dziecku łańcuszek z boziulką? czy nie ma takiej tradycji? tylko na komunie?

Jola, u nas nie ma takiej tradycji. A kiedy będziecie chrzcić Emilkę? Zdecydowałaś się na jakąś restaurację czy będziecie przyjęcie robić w domu? Pamiętam, że kiedyś pisałaś o zawrotnych cenach w W-wie. My się szykujemy na końcówkę października

• Mamusie
siehankowa napisał(a):
ann5353 napisał(a):
No i część ciuszków też nie zdążyłam założyć, a szkoda takie ładne były...

ann, jeszcze nic straconego 😜 ja tam odkładam dla następnego maluszka 😉

Siehankowa wypluj 😁 Najlepiej trzy razy za siebie, potem jeszcze odpukaj, żeby było pewniejsze 😁

• Mamusie
ann5353 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
ann5353 napisał(a):

Siehankowa wypluj 😁 Najlepiej trzy razy za siebie, potem jeszcze odpukaj, żeby było pewniejsze 😁
Hehe i stuknij w niemalowane, najlepiej łeb tej lekarki-babsztyla 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
marta-lion napisał(a):
ann5353 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
ann5353 napisał(a):

Hehe i stuknij w niemalowane, najlepiej łeb tej lekarki-babsztyla 🤪 🤪 🤪

Popieram w 100% 🤪 🤪 🤪

Paninka Nadi naczyniaczek wyrósł na noseczku w 15 dniu życia (robię co dzień zdjęcia i doszłąm, że wtedy coś się pojawiło )na począku myślałam,żeto zadrapanie, ale z czasem urosłoi jest nawet spore niestety rośnie z Nadią 😞 Pediatra na nstepnej wizycie ma to ocenić czy rośnie i dać nam skierowanie do chirurga naczyniowego 😞
Siehankowa zdróweczka dla Ksawierka 🙂 Trzymajcie się Kochani 🙂 Tak Marta ma rację drąż temat i nie daj się zbyć niech wyleczą maluszka i dopiero do domku,żeby iedaj Boże jakiś powikłań nie bylo...
jo aneczka moja Nada ma takiego troszkę wystającego na nosku naczyniaczka jak możesz napiz coś bliżej w tym temacie..
Ewelina my też kąpiemy wokolicach 19, i podobnie jak u Mapy i Danieli może ze dwa razy niebyła Nadia kąpana
Foga moja nadia tak się zginała i stękałą właśnie i pomyślałam,że to brzusio i od tamtej pory kładę ją na brzuszku i zaraz pierdzioszki wychodą 🙂
Dziewczyny ciągające nosem zakupcie jak najszybciej maski na buzie żeby nie zarazić katarem swoich maluszków bo ja zanim kupiłam bo tak poradziła doktor to zaraziłam Nadię i już tydzień z tym katarem niunka się morduje 😞
Anya ja po macierzyńskim mam do wykorzystania zaleły urlop 46 dni z poprzednich lat,a potem zamierzam powrócić do pracy, ale życiemoże moje plany zmodyfikować jeszcze...na razie mam plan wrócić 🙂
a u nas kur...mać jeszcze nie grzeją 😞 po prostu słów brak na wekendzie byliśmy u rodziców i tam ciepło bo grzali a u nas wyziębiłosię i jak w psiarni zimno 😞 Mała ubrana w śpiochy i kaftanik a na to pajacyk zawinięta w rożek i przykrtyta kocykiem śpi 🙂
lydzia u nas nic nie działamy, ja nawet niekiedy mam chęci, ale jakoś nie po drodze mi i mężowi....
Daniela mi też na spacer średnio chce się iść zimno jak nie wiem 😞 ale muszę iść na pocztę bo wylicytowałam owieckę i muszę zrobić przelew a konta internetowego nie mam...i do biedronki chciałam zajść po rajstopki bo dziś miały być a u nas w domu zimno to się Nadi przydadzą 🙂
moniczek ja po prostu zamiast cukru do jabłek dodaję miód i do herbatki też i ogólnie słodzę modem bo na przeziębienie dory 🙂a my ostatnio jakieś chorutkie...

• Mamusie
jolajola81 napisał(a):
_Evelina_ napisał(a):
a jaki jest koszt od talerzyka i co w tej cenie jest w menu?

To właśnie zależy od menu, ale w granicach od 130 do 150zł chociaż jak ja wybrałam to wycenili mi na 154zł 😞 wiec jeszcze cos pozmianiam może 😉
Matko święta 😮 😮 😮
Ja rok temu za wesele zapłaciłam 150zł od osoby i to pod Zakopanem. A w naszych okolicach za komunijny obiad z tortem, w maju - 70zł/os.

Pati, ja niestety o "odstających" naczyniaczkach niewiele wiem.
Moja córka miała tylko takie, które wyglądały jak zaczerwienienie skóry i dlatego wiem, że z czasem znikają i nie pozostawiają śladów.
Moich znajomych córeczka miała taką mocno czerwoną odstającą "myszkę". Chodzili z nią do lekarza i leczyli to przez zamrażanie. Trochę to trwało, ale z czasem "myszka" zniknęła.

• Mamusie
dzień dobry wszystkim 🙂
U nas pogoda paskudna i strasznie zimno.Co do grzania my zaczelismy od piatku przpalac,wiec w domku mamy ciepło 🙂
siehankowa strasznie wam współczuje,tobie i maluszkowi,ze tak musi cierpiec.Miejmy nadzieję,ze szybko wyzdrowieje i szybko wróci do domku.A personel szpitalny rzeczywiście bardzo nie miły,ale z tego co sie orientuję u nas w szpitalu jest nie lepiej.
Filipek dzis obudził sie o 3 a potem o 7 rano.
lydzia co do suchości,ostatnio też tak miałam,ale moja pani doktor poleciła mi zel i chyba go kupie,nazywa sie FEMINUM.
Co do kapieli to staramy sie Filipa kapać o stałej porze miedzy 19 a 20,chociaz kilka razy zdarzyło się nam wykapać później,z uwagi,że bylismy w gościach,albo ktos u nas był.I kapiemy go codziennie.
Co do powrotu do pracy,to ja po macierzyńskim ,chce wykorzystać urlop i wracam do pracy.Maleństwem zajmie się niania.Juz mam wybraną.
jo-aneczka i jola co do chrzcin to my robimy teraz w niedziele,16 października,ale u nas ceny są zdecydowanie niższe,ja będe płaciła ok 45 zł za osobe-tj obiad i kawa i napoje,cisto swoje.

• Mamusie
Moja mala ma od urodzenia 3 naczyniaki na 2 powiekach i nad noskiem. jak palcze bardzo sie zaczerwieniaja. Bylismy u lekarza i powiedzial ze do 1 roku znikana. Zapiasalismy sie tez na wizyte do Centrum Zdrowia Dziecka ale tan na wizyte trzeba przyjechac z usg przezciemaczkowym glowy i brzuch bo to sa tez czeste miejsca naczynkaow. Tma odkryli ze leczy sie je propanololem. Ale odowlalam teraz wizyte bo nie chce jej meczyc tyloma badaniami. # pediatrow powiedzialo ze zniknie samo.