Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

lydziaa84 napisał(a):
powiedzcie mi czy jak wasze maluchy strzelą konkretną kupę to są prędzej głodne?

mi sie wydaje, ze ksawier tak ma 😉 chociaz on od 2 dni to chce jesc co 2 - 2,5 godz 😮 ciekawe czy to chwilowe czy tak juz zostanie 😜 bo wczesniej tak ładnie co 3 godz szamał 🙂

a tak w ogóle lydziaa, to mam wrazenie ze te nasze małe chłopaki to podobnie się zachowują 😁

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

siehankowa napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
powiedzcie mi czy jak wasze maluchy strzelą konkretną kupę to są prędzej głodne?

mi sie wydaje, ze ksawier tak ma 😉 chociaz on od 2 dni to chce jesc co 2 - 2,5 godz 😮 ciekawe czy to chwilowe czy tak juz zostanie 😜 bo wczesniej tak ładnie co 3 godz szamał 🙂

a tak w ogóle lydziaa, to mam wrazenie ze te nasze małe chłopaki to podobnie się zachowują 😁

coś w tym jest- tylko Szymek mało kiedy wytrzyma 3 godziny bez cyca, no chyba, że śpi 🙂

• Mamusie
madalena20 napisał(a):
Kornelka7 napisał(a):
Magda skoro jeszcze jesteś to zapytam bo przeglądałam teraz wyniki moczu i tam jest napisane poj. kolonie drożdży. Nie jest to jakis grzyb?

Kochana niestety może to świadczyć o zakażeniu. Bakterie, drożdże, pasożyty nie występują w prawidłowym moczu.

Magda a może stąd ten kaszelek. Kurde to co teraz? głupie pytanie... do innego musze pujsc. A jeszcze jedno bo zauwazyłam ze z siusiaczka takie białe twardawe coś mu wychodzi taka wydzielina, czasem. Mąz sprawdzał w necie i powiedział że wszystko jest ok że tak musi byc. Ja o tym zapomniałam, ale dziś mi się przypomniało o tym fakcie.

moniq- nie zazdroszczę sobotniej kawki
magdalena- mój też 3 godzin nie wytrzyma ale 2 i pół daje radę, no chyba że się bardzo domaga to dam mu 10-15 min prędzej, ale rzadko się tak zdarza
Kornelka- no to zestresowałaś swojego mena

• Mamusie
lydziaa84 napisał(a):
magdalena- mój też 3 godzin nie wytrzyma ale 2 i pół daje radę, no chyba że się bardzo domaga to dam mu 10-15 min prędzej, ale rzadko się tak zdarza

No właśnie nie wiem.......... mówi teraz że mnie baaaaardzo kocha, nie mniej niż przed ślubem 🤪 Coś w tym jest, ale on sobie krzywdy nie da zrobic 😉

Kornelka jeśli Rysio prawidłowo oddaje siusiu to wszystko jest ok. A to białe to normalne i jeśli dajesz radę odciągnąć delikatnie napletek to po prostu mu to oczyszczaj.
A te drożdże to ja bym to jednak skonsultowała z lekarzem.

Kornelka7 napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):

No właśnie nie wiem.......... mówi teraz że mnie baaaaardzo kocha, nie mniej niż przed ślubem 🤪 Coś w tym jest, ale on sobie krzywdy nie da zrobic 😉

😁 😁 😁 😁 mój mnie zawsze bardzo kocha jak ma promile we krwi. Oj jak on wtedy mnie kocha!!! 😁

• Mamusie
Nio doczytałam was ... 😁 😁 😁

Hehe Divianka to mi zawsze na oszczędną wyglądała 🙂 Ot i mam dowód (pasta do zębów) 🤪 🤪

Co do mężów, małżów czy osobistych, ja pominę ten temat. Nie mam na co narzekać.

Nio i była kawka z jo-aneczką 🙂 Fajnie było tak się spotkać na żywo.
A spotkanie nie lada 7 kobietek i tylko 2 facetów (małżów) hihi 😁 😁 😁

• Mamusie
madalena20 napisał(a):
Kornelka jeśli Rysio prawidłowo oddaje siusiu to wszystko jest ok. A to białe to normalne i jeśli dajesz radę odciągnąć delikatnie napletek to po prostu mu to oczyszczaj.
A te drożdże to ja bym to jednak skonsultowała z lekarzem.

Dziękuję kochana 😘 Tak zrobię.
Lydzia ja tak właśnie robię ale ostatnio nie było tego.

lydzia coś jest z tymi promilami,no ale kazdy jakis bardziej kochajacy jest po wypiciu 😁
dziewczyny jak dostalyscie okres po porodzie to bolalo was tylko podbrzusze czy caly brzuch?
mnie jeszcze jakby skurcze lapia,i takie klucia mam ale troszke wyzej niz podbrzusze 😮

• Mamusie
A ja wróciłam z miasta,kupiłam maluszkowi sweterek i buciki,no i dzis przyszły kozaczki które zamówiłam.
Mnie jeszcze dziś teściowa zgrzała 😠 O mały włos i bym sie przez ną do kosmetyczki spóźniła.Juz na końcu mi sie słuchać jej nie chciało,jak do mnie zadzwoniła.Miała problem,żeby pojechąc po dziadka,czyli swojego tatę na te chrzciny.Najpierw się zdeklarowła,że to nie bedzie problem,a teraz jak się okazało jest.Byłam w szoku bo mój m stanął po mojej stronie.
moniq współczuje jutrzejszych odwiedzin
Cieszę się ogromnie,że mieszkamy sami 🙂

Marta to super że spotkanie w realu się udało 🤪
A nas odwiedziła znowu Pani KOLKA 😠 😠 😠 po 17 i po kąpieli przed 19, kurde już dawno Tosia tak żałośnie nie płakała...........a było już tak fajnie............... 😞

• Mamusie
aneczkare22 napisał(a):

moniq współczuje jutrzejszych odwiedzin
Cieszę się ogromnie,że mieszkamy sami 🙂

i Tobie LIDZIU dziękuję 🙂 mam nadz, że przyją po 17 i tylko 1.5h będę musiała robić dobrą minę do złej gry!!! 🙂ale wiecie co wkurza mnie to, że nawet nie zapytała tylko oznajmiła, że zaprasza i już!! a ja ludzi raz na oczy widziałam jak prosiłam ich na śłub(też pomysł teściów-bo że bliscy znajomi)

• Mamusie
Oj dziewczyny ale naskrobałyście 🙂)) Ja też nie robiłam dzisiaj obiadu 🙂 I wczoraj też hehe teściowa i tak poszła już do mojego m siostry a on niech jajecznice zje 🙂 A tak wogóle to z teściową lepiej dogaduje się jak nie sypiamy pod jednym dachem 😁
Aniolek nie powinnaś robić mu wybranego obiadu Powinien dostać miche kaszy za swoje zachowanie 🙂
Kornelka Twoje teksty są zabójcze kochana uśmiać się idzie 🙂 Super że synuś zdrowy
[ 🙂b]Foganormalnie przerąbanemasz z tym prezesem.Powinnaś go za jajka powiesić 🙂

Divanaten Twój chłop to w niebie nie będzie miał tak dobrze jak z Tobą 🙂 Tam mu pasty nikt nie nałoży 😁
Madziu normalnie zdolniacha z Ciebie 🙂
lydzia mój też najbardziej mnie kocha jak ma promile 😁 bo normalnie to on raczej małomówny jest 🙂 Ale przeciwieństwa się przyciągają ja gaduł max a on cichutki 🙂

Daniela szkoda mi Tosieńki Wiemco czujesz bo mojemu małemu kolki jak narazie odpuszczają ale od czsu do czasu ss traci swoją siłe i kolka nas dopada 😞
Moniq współczuję sobotniej wizyty

No a my dzisaj zmieniliśmy przychodnię 🙂 Napisałam skargę i rozpatrzą ją i dadzą mi znać a ja im że to i tak już nie zmieni nic bo już nie wrócę. I mamy nową przychodnię -mam nadzieje że lepszą 🙂
Dziś koleżanki do mnie na winko przychodzą więc sie odstresuje troszke hehe mam nadzieje że Oli szybko uśnie bo m dopiero 0 9 z pracy przychodzi 🥴

• Mamusie
brunia86 napisał(a):

Moniq współczuję sobotniej wizyty

No a my dzisaj zmieniliśmy przychodnię 🙂 Napisałam skargę i rozpatrzą ją i dadzą mi znać a ja im że to i tak już nie zmieni nic bo już nie wrócę. I mamy nową przychodnię -mam nadzieje że lepszą 🙂
Dziś koleżanki do mnie na winko przychodzą więc sie odstresuje troszke hehe mam nadzieje że Oli szybko uśnie bo m dopiero 0 9 z pracy przychodzi 🥴

Dzięki 🙂
Ale masz fajnie ja już nie pamiętam kiedy ostatni raz siedziałam w miłym towarzystwie z winkiem w ręku......i jeszcze długo nie będę.... no ale jak to wszystkiego są plusy i minusy 🙂
miłej zabawy 🙂

• Mamusie
a ja zakupilam biedronkowe rajstopki - super bardzo cieple i milutkie, troche za duze na Lilke ale do zimy powinny byc akurat 🙂 🙂 🙂 mala przed chwila dwie kupy zrobila kilka bakow puscila i usnela mam nadzieje ze juz na dobre ( bo wczoraj z brzuszkiem miala male problemy i dopiero twardo po 22 usnela) ja tez ide pod prysznic i odpoczywam...

a moja tesciowa dzisiaj mnie rozbroila...jak pojechalam na zakupy to mala z nia zostala...i jak wrocilam to mowi mi ze ona juz chwyta grzechotke ( a przed moim wyjsciem jeszcze tego nie potrafila 😉 😉) i mi pokazuje...delikatnie otworzyla jej raczke wsadzila grzechotke i zacisnela jej paluszki 🤪 🤪 🤪 i wmawiala mi ze ona sama ja chwycila 😁

• Mamusie
a co do opieki nad maleństwem męża to on tylko zabawia, nosi na rękach i pomaga kąpać o ile jest w domu 🙂 🙂i to tyle co robi mój m z Marysią 🙂 najlepsze jest jak trzeba coś zrobić np jedzenie 🙂 w tedy mój m jest bardzo chętny do pilnowania małej 🙂 🙂 i też jest bardzo chętny do "sprzedawania" małej swojej mamusi bo przy mnie to ona wnuczką się nie nabawi skutecznie ją niedopuszczam 🙂
powiem Wam, że na sam jej widok mam już nerwy !! a jak się tylko odezwie to mnie ....

Brunia baw się dobrze 🙂
Paninka ja też dzisiaj kupiłam 2pary rajtek ale jak je otworzyłam to jedne większe drugie mniejsze a rozmiar niby ten sam 🤔 😁 i kupiłam jeszcze chusteczki huggies i pampery tez z huggies ale 4ki wzięłam bo 3jek mam jeszcze troche

• Mamusie
moj m. lubi sie lilka zajmowac...kapie ja robi mleko karmi przewija, na spacerze w wozku wozi...jedyne czego nie robi to jej nie ubiera...nie probowal ale wie ze nie umie ( tzn. nie przyznaje sie ze nie umie tylko np. po kapieli to mowi ze ja to zrobie szybciej a zanim on jej body zalozy to ona juz przemarznie) ale narzekac nie moge stara sie jak umie 🙂 🙂

Paninka napisał(a):
daniela a dobre te pieluszki i chusteczki? ja nie bralam chysteczek moj tata w promocji zapas mi zrobil pampersa a pieluszki wzielam dada bo juz mam sprawdzone ale jakby byly ok to jutro bym kogos wyslala bo 3 paczki za dyche to okazyjna cena 😉

🤪 🤪 3 paczki za dyche?