Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja mam taką sukienkę rozm 68- jak by któraś chciała to mogę wysłać.

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/231/pa250152.jpg/][IMG]http://img231.imageshack.us/img231/887/pa250152.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

miała być dla Alicji 😁

• Mamusie
lydziaa84 napisał(a):
ja mam taką sukienkę rozm 68- jak by któraś chciała to mogę wysłać.

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/231/pa250152.jpg/][IMG]http://img231.imageshack.us/img231/887/pa250152.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

miała być dla Alicji 😁
A już miałam pytać czy Szymon się nie zmieścił 🤪 🤪 🤪

Cześć, Dziewczyny! 🙂
Weszłam w końcu na chwilkę. Zupełnie nie mam czasu na forum!
Ja nie wiem, jak dziewczyny, które mają więcej niż 1 dziecko, to wszystko ogarniają! Podziwiam Was! 😘
U nas generalnie to bardzo dobrze 🙂 Szymon jest taki grzeczniutki 🙂 Tylko czasem ma jakieś napady płaczu... ale może to te skoki rozwojowe, o których pisała kiedyś chyba moniczek. Przynajmniej tak to sobie tłumaczę. 😉
Usg bioderek ok. Lekarz był zaskoczony wielorazową pieluszką 🙂 i się ucieszył 😁
Kontrola słuchu też ok. 🙂 Tylko szkoda, że musieliśmy ciągnąć Szymka do tej kliniki... I trzeba będzie jeszcze raz jechać w lutym.
Jedyne co - to niestety ma przepuklinę pępkową i właśnie nie wiem, czy już iść do chirurga, czy czekać... Zdania są podzielone (położna środowiskowa, pediatra, lekarz od usg). Czy któryś z Waszych maluszków to ma? 😞
Niestety nie dam rady Was nadrobić! 😞 I nie wiem, czy uda mi się zaglądać... 😞 a tak mi się tęskni! 😘
Buziaki dla Was! A ja idę ugotować sobie coś na obiad...

Mapa ja włoski myję emolium bo Tosia ma dużo włosków no i tą ciemienuchę nieszczęsną,na szczęście już coraz mniej za radą Lydzi używam parifnki i schodzi jak talalala
Pati text o Cowboyu powalił mnie na kolana 😁 😁 😁 ja też mam żel z durexa
Marta super że postępy są i będą kolejne 😘
Justyna nic nie szkodzi 😁 😉

A ja teraz obiadek....kopytka i sosik a później chcę jechać po buty dla Gabi cieplejsze ale czekam na męża bo Tosi wlekać nie chcę.....ale nie wiem czy się doczekam bo dzwoni że jeszcze nie może przyjechać.......... 🥴

A jeszcze chciałam zapytać, ile Wasze maluchy ważą? Bo Szymek to jak był na szczepieniu w 8tygodniu to ważył 6,8kg! Co prawda z pieluszką, ale na pewno bez to 6,5kg waży! A teraz to już pewnie i z 7kg! Na tej siatce centylowej to w górnej granicy jest!
Czytałam, ze na piersi to dziecko nie może być za grube - ale teraz to już nie wiem... Już w rodzinie się zaczynają podśmiewać, że on taki grubasek... :-( ...chociaż dla mnie to normalny jest, po prostu bobasek taki 🙂

• Mamusie
agusiak napisał(a):
A jeszcze chciałam zapytać, ile Wasze maluchy ważą? Bo Szymek to jak był na szczepieniu w 8tygodniu to ważył 6,8kg! Co prawda z pieluszką, ale na pewno bez to 6,5kg waży! A teraz to już pewnie i z 7kg! Na tej siatce centylowej to w górnej granicy jest!
Czytałam, ze na piersi to dziecko nie może być za grube - ale teraz to już nie wiem... Już w rodzinie się zaczynają podśmiewać, że on taki grubasek... :-( ...chociaż dla mnie to normalny jest, po prostu bobasek taki 🙂

Moja mała waży 4700, ale ona akurat malutka jest, ale np. Ksawier Siehankowej ma ponad 7kg 🙂 Po prostu to chyba zależy od indywidualnego tempa wzrostu dziecka 🙂

ann5353 napisał(a):
Agusiak miło cię widzieć 🙂 Ostatnio o tobie myślałam 🙂
Mój Norbert miał przepuklina pępkową i sama mu zanikła około drugiego roku życia bez interwencji chirurgicznej 🙂 Czego i Szymonkowi życzę 🙂
A jak będziesz mieć czas to wpadaj do nas 🙂 🙂 🙂
O-to oby u nas też sama zanikła 🙂 A jakieś plastry stosowaliście?

• Mamusie
daniela napisał(a):
Mapa ja włoski myję emolium bo Tosia ma dużo włosków no i tą ciemienuchę nieszczęsną,na szczęście już coraz mniej za radą Lydzi używam parifnki i schodzi jak talalala

A ja teraz obiadek....kopytka i sosik a później chcę jechać po buty dla Gabi cieplejsze ale czekam na męża bo Tosi wlekać nie chcę.....ale nie wiem czy się doczekam bo dzwoni że jeszcze nie może przyjechać.......... 🥴

Haha ja też mam kopytka i sosik 🤪
Oki zbieram sie i jade na to badanie przesiewowe, teraz przede mną ekspres ubieralniczy bo jak Wituś poczuje czapę na głowie to ryk jest dopóki nie wyjdziemy z domu wiec musze go ubierac jak już wszystko mam przygotowane włącznie z ubraniem siebie i tylko sie napoce w tej kurtce, no ale cóż 😮

• Mamusie
agusiak napisał(a):
ann5353 napisał(a):
Agusiak miło cię widzieć 🙂 Ostatnio o tobie myślałam 🙂
Mój Norbert miał przepuklina pępkową i sama mu zanikła około drugiego roku życia bez interwencji chirurgicznej 🙂 Czego i Szymonkowi życzę 🙂
A jak będziesz mieć czas to wpadaj do nas 🙂 🙂 🙂
O-to oby u nas też sama zanikła 🙂 A jakieś plastry stosowaliście?

Nie, bo on się bardzo złościł, a jak był starszy zrywał, chyba go ciągło. Samo zanikło 🙂

• Mamusie
milium napisał(a):
daniela napisał(a):

Oki zbieram sie i jade na to badanie przesiewowe, teraz przede mną ekspres ubieralniczy bo jak Wituś poczuje czapę na głowie to ryk jest dopóki nie wyjdziemy z domu wiec musze go ubierac jak już wszystko mam przygotowane włącznie z ubraniem siebie i tylko sie napoce w tej kurtce, no ale cóż 😮

Milium powodzenia 🙂

No tak - a dziewczynki to ogólnie mniejsze są 🙂
A Ksawier jest sporo starszy od Szymka (o ile można tak powiedziec o różnicy około 1 miesiąca 😉 )
No najważniejsze, żeby zdrowe te nasze dzieciaczki były 🙂

milium napisał(a):
daniela napisał(a):

haha u nas jest tak samo z wyjsciem! 🙂

Aguasiak jak miło Cię widzieć-wczoraj już eska chciałam pisać do Ciebie 🤪
Super, że masz takiego grzecznego Synka 🙂
A za przepuklinę trzymam kciuki!

Co do wagi mój Maluch waży ok 5300g ale do niego nie porównuj, startował z 3030g 😉

My wróciliśmy właśnie ze spaceru - Maciuś błogo śpi 🙂
jejku nie wyobrażam sobie okresu bez spacerów... 🤢

Dzień Dobry

przesyłam buziaki i uściski dzisiejszym solenizantom i solenizantkom 🙂 Wszystkiego Naj i zdrówka przede wszystkim 🙂
i przepraszam Was nooo szczególnie moją siostrzyczkę, że od rana nie dawałam znaku życia 🥴 mi to czasami powinien zasadzić ktoś tego Martusiowego kopa hihih 🤪 🤪 co bym się ocknęła 😉 No ale to prawda wczoraj Szymek często zwracał mleko i to pod postacią takiego już przetrawionego serka. Najprawdopodobniej to odczyn poszczepienny po drugiej dawce rotawirusa. W nocy było już ok i teraz odpukać mamy spokój.
Buziaki dla Was za troskę 😘 😘