Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Daniela dziękuję, Julek super. Jest niesamowicie grzeczny. Kolek nie ma, nocki całe przesypia. Cieszy się na okrągło, a gawory jakie odstawia hehe. Kochany jest, jak wszystkie maluszki. Tylko boję się tego, że jak teraz taki grzeczny to potem wyjdzie diabełek. 😁

cholera przyszedł czas na szykowanie a Tosiunia usnęła 🤢 aż szkoda mi jej wybudzać....ech
Diviana jakiś dziwny ten lekarz, przecież ty też musisz coś jeść..... a powiem ci tylko że jeśli chcesz zmienić mleczko to pewnie nutramigen przepisze a on jest ochydny.... obawiam sie ze Ali nie posmakuje i bedziesz musiala ja przyzwyczajać od nowa do mleka......ja jak sie tego napilam to myslalam ze padne 😁 taki paskudztwo
no już zwiewam

• Mamusie
Witajcie.
Andzelika witaj 😆
Pati ja tez miałam toczaną krew w szpitalu, ale za mało mi jej dali, bo nie mieli więcej 😞 i wypisali mnie do domu.
kornelka jak tam fitness w domowym zaciszu 🙂
daniela ta zabawka to mata edukacyjna, bo też taką mama podobną z lusterkiem, ale muszę wypróbować, bo jeszcze jej tego nie pokazywałam.

U nas Julkowi zaś się ulewało to kupiliśmy Bebilon Comfort dla dzieci z tendencją do ulewania (jest też na kolki i zaparcia), ale nie chciał pić, bo strasznie gorzkie jest to mleko, więc do normalnego Bebilonu dosypuję mu łyżeczkę kleiku kukurydzianego i jak mu się odbije to troszkę takiego gęstszego się uleje. Bo tak normalnie to jak by ktoś kran odkręcił.

• Mamusie
ann5353 napisał(a):
Dziewczyny, a jakie macie maty i czy jesteście z nich zadowolone, bo ja chciałam teraz Hani na Mikołaja kupić, ale tyle ich jest na all, że się nie mogę zdecydować.

ann ja mam matę i jestem zadowolona,Filip lubi na niej leżeć.
ja mam taka
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-zwierzaki-morskie-baby-ono-i1866559429.html

Jo-aneczka - proszę 🙂

Jabłecznik

2 szkl mąki
2 łyżki mąki ziemniacz.
25 dkg margaryny
4 jaja
1 szkl cukru
1 mały proszek do pieczenia
jabłka
cukier waniliowy, cynamon

Margarynę stopić, ostudzić i wlać do cukru. Ucierać, dodając kolejno całe jajka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą lub mąką. Połowę ciasta wylać na blachę, ułożyć jabłka wymieszane z cukrem , cukrem pudrem i cynamonem, przykryć drugą częścią ciasta. Piec w 180 st. ok. 50 minut 

• Mamusie
Dziś to się wszystko przeciwko mnie sprzysięgło 😠 Wstałam o 8 z ambitnym planem i jak do tej pory nie zrobiłam nic, no 2 karmienia i 2 razy uśpiłam Rysia i tyle, no dobra jeszcze podłogi umyłam i tyle z fitness 😉 🙂 Bo jola fitness w moim wydaniu to pranie sprzątanie i gotowanie czyli wszystko to czym dobra gospodyni pochwalic się może 😉 🤪 Wczoraj upiekłam jabłecznik Fogi a dziś obiadu ani widu ani słychu 🙃 😮
Andzelika fajnie, że już powróciłaś do nas 🙂 My konie kradniemy, kąpiemy, robimy im pushap( nie wiem jak się to pisze:blink 🙂 potem z nimi na spacerek i takiego Araba do salonu a potem.... puszczamy wodze fantazji 😉 😉 🤪 🤪
Miłego dnia kochane 😘

• Mamusie
ann5353 ja mam tiny love, ale nie powiem ci nic oprocz tego, że jeszcze nie jest wypróbowana. Moja Emilka na poczatku nie była nią zainteresowana a teraz muszę sprawdzić. Ma kilka muzyczek i świecące światełka i jest dwu kolorowa tzn dla noworodków dwa kolory czarno biała chyba i taka bardzo kolorowa dla dzieci które już dobrze widzą.

• Mamusie
Andżelika jeśli chodzi o zęba to jak najbardziej możliwe. Przecież dzieci rodza się z zębami. Moje panny wprawdzie nie mały tak wcześnie, ale Majce wychodziły zęby w takiej kolejności, że wszyscy mówili że to nie możliwe, ona miała najpierw 2 potem jedynki. Więc to nie jest schiza.

Macie pozdrowienia od Moniczek. Wszystko u nich dobrze, Tosia zdrowa, za 2 tyg szczepienie. Monika będzie pracować nianią dwulatka (hehe oprócz Bartka). Nie może z nami pisać bo maja remont w bloku i robotnicy poprzecinali kable 😮 😮 😮 a co za tym idzie nie mają netu.

Co do maty ja mam taką po Majce tiny love. Dla mnie oki bo jest duża, i teraz obie panny sobie leżą a nawet i 3. Jak mam potrzebę stawiam Julce taką zabawkę chicco. A jest super, bo jak brudna to zwijam i wkładam do pralki. I markery się spierają 😜

Dzien Dobry 🙂
My wlasnie do domku wrocilismy,musialam w posredniaku jakes pierdoly jeszcze zalatwic.Po drodze mielismy z malym do lekarza isc ale kupsko strzelil to sobie odpuscilam. Wczesniej mial suchy kaszelek a teraz mokry.I nie wiem czy jeszcze dzisiaj z nim jechac,kurde 2 tyg temu bylismy.Tak tu nie lubie do przychodni chodzic,wszyscy sie znaja,a pielegniarki to sasiadki z ulicy.A potem gadaja ze tym to dziecko caly czas choruje 😠 Innej przychodni nie ma.
Czekac do poniedzialku? 🤔 tylko ten kaszel ma,i katar rano.
a w poniedzialek ja do gina 🤢 Taka troche skrepowana jestem bez brzucha isc 😁

Dzień Dobry 🙂

A ja dzisiaj jestem jakaś pełna energii 🙂 😁 🤪 🤪 hmmm pogoda u nas super, słoneczko świeci taka prawdziwa Polska jesień 🙂
Czekam na m a potem na spacer i na przyjęcie urodzinowe mojej mamusi 😉
Justyna nie przejmuj się tak tymi plotkarami, najważniejsze jest zdrówko Twojego syneczka.

Andzelika napisał(a):
Marta u nas Julek też nie po kolei, od dwójek zaczyna 😁

Andzelika mój Kuba miał pierwszego zęba jak ukończył 3 m-c życia 🙂 Szymek jeszcze nie ma chodź myślę, że to kwestia dni. 🙂

madalena20 napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Andzelika mój Kuba miał pierwszego zęba jak ukończył 3 m-c życia 🙂 Szymek jeszcze nie ma chodź myślę, że to kwestia dni. 🙂

Dzięki dziewczyny, bo sama nie wiedziałam co myśleć. Myślałam, że na idiotkę wyszłam 😁 Jak powiedziałam teściowej. Teraz mam satysfakcje nie miłosierną 😁 😁 I to prawda, że mama wie najlepie 😜 🙂

• Mamusie
my po spacerku

ann ja mam taka mate
http://www.elcik.pl/mata-edukacyjna-ptaszek-bright-starts-9006.html
jestem z niej bardzo zadowolona, mozna zmieniac zabawki sa melodyjki kolory sa duzo zywsze niz na zdjeciu Lilka bardzo ja lubi 🙂 mamy jeszcze jedna w odziedziczona po synku znajomych ale jeszcze jej nie uzywalismy ☺️

a ja probuje znalezc cos na temat ubezpieczenia...moja mama podpisała niby ankiete ale jak dla mnie to sciema i mi to juz na umowe wyglada podstepem podsunieta ( dodatkowo dostała kwitki do zaplacenia od razu 😮 😮 😮 )moze ktoras zna sie troche na tym bo ja nic znalezc nie moge 😠

Paninka napisał(a):
my po spacerku

ann ja mam taka mate
http://www.elcik.pl/mata-edukacyjna-ptaszek-bright-starts-9006.html
jestem z niej bardzo zadowolona, mozna zmieniac zabawki sa melodyjki kolory sa duzo zywsze niz na zdjeciu Lilka bardzo ja lubi 🙂 mamy jeszcze jedna w odziedziczona po synku znajomych ale jeszcze jej nie uzywalismy ☺️

a ja probuje znalezc cos na temat ubezpieczenia...moja mama podpisała niby ankiete ale jak dla mnie to sciema i mi to juz na umowe wyglada podstepem podsunieta ( dodatkowo dostała kwitki do zaplacenia od razu 😮 😮 😮 )moze ktoras zna sie troche na tym bo ja nic znalezc nie moge 😠

nio Paninka możesz mieć rację 🙂 Mi kiedyś proponowała coś takiego koleżanka z Agencji ubezpieczeniowej. Najpierw przyszła do mnie wypełniłam z nią taką ankietę. Potem kazała mi dokonać opłatę aktywacyjną i na następny dzień miała już przygotowaną umowę do podpisania. Ale ja przez noc się zastanowiłam i zrezygnowałam. Więc kazała tylko zniszczyć dokumenty i tyle. Puki Twoja mama nie opłaci tego kwitaszka i nie podpisze normalnej umowy to nic się nie dzieje. Noo chyba, że trafiła na jakiś przebiegłych agentów.

• Mamusie
Andzelika napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Dzięki dziewczyny, bo sama nie wiedziałam co myśleć. Myślałam, że na idiotkę wyszłam 😁 Jak powiedziałam teściowej. Teraz mam satysfakcje nie miłosierną 😁 😁 I to prawda, że mama wie najlepie 😜 🙂

Moja Ala urodziła się już z dwoma zaczątkami ząbków jedynki dolne

• Mamusie
ta agentka to jej sasiadka dlatego nie zastanowiła sie tylko podpisała 😠 niby ankiete ale w niej sa wszystkie dane kwota skladki oświadczenie ubezpieczonego itp.oryginał jej zabrali a dali kopie a takich danych w zwyklej ankiecie chyba nie ma... to jest HMI polska ERGO HESTIA rodzaj ubezpieczenia Eventus Duo z dodatkowym DTI i DUS rozszerzony