Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

siehankowa napisał(a):
aneczka, piersi pieke w 180stopniach ok 15-20min 🙂 co do wysypki na pupce to smaruje na razie sudokremem, dostałam od lekarki recepte na jakąś maść , ale ona jest na sterydach, więc na razie odpuściłam...
ehh, z tymi uczuleniami u dzieciaczków to jakaś plaga w tych czasach jest 🤢

My smarowaliśmy Julka Pimafucort na wysypkę, wieczorem posmarowałam i rano już nie było. Ale nie wiem czy to na sterydach czy nie.. 🤔 Ale pomogło.

Dobra uciekam 😜 🙂

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A propos prezentów. Ja bym chciała kupić na Mikołaja śpiworek. Możecie mi coś polecić? Używa któraś z was? Np taki:
http://allegro.pl/babaluno-spiworek-unisex-rozpinany-cieply-nowy-i1882216697.html
Jeśli ktoś taki ma to napiszcie mi proszę czy lepiej żeby się rozpinał z przodu na całej długości czy tylko z boków. I czy lepiej kupić z rękawkami czy bez?
A może z odpinanymi rękawami jak ten:
http://allegro.pl/sterntaler-spiworek-welurowy-sammy-90-cm-i1902553009.html
No i w ogóle jak się wam sprawdza?

ann, mnie pierwsza też przekonuje, najbardziej cenowo 😉 ale nie wiem czemu ale zależy mi na tym, żeby przy "kopaniu nózkami" ta zabawka wydawała jakies dzwieki 🙃 a taka funkcje ma chyba tylko ta ostatnia - niestety najdroższa 🤢 chyba trzeba będzie pousmiechac sie ładnie do mamusi i siostry - zawsze moga sie dołożyć i prezent na świeta z głowy 😁 😁 😁

• Mamusie
siehankowa napisał(a):
ann, mnie pierwsza też przekonuje, najbardziej cenowo 😉 ale nie wiem czemu ale zależy mi na tym, żeby przy "kopaniu nózkami" ta zabawka wydawała jakies dzwieki 🙃 a taka funkcje ma chyba tylko ta ostatnia - niestety najdroższa 🤢 chyba trzeba będzie pousmiechac sie ładnie do mamusi i siostry - zawsze moga sie dołożyć i prezent na świeta z głowy 😁 😁 😁

Właśnie cenowo mi się najbardziej podobała 😁
Ale fakt faktem nie zwróciłam uwagi na funkcję. Zabierz Ksawierka do siostry i mamy i wspólnie na pewno je omotacie 😁 Za jeden jego uśmiech rzucą kasą 🤪

ann5353 napisał(a):
siehankowa napisał(a):

Właśnie cenowo mi się najbardziej podobała 😁
Ale fakt faktem nie zwróciłam uwagi na funkcję. Zabierz Ksawierka do siostry i mamy i wspólnie na pewno je omotacie 😁 Za jeden jego uśmiech rzucą kasą 🤪

haha, to fakt, od razu ulegną 😁 ok, ja uciekam do wyrka, poprzytulać się do mojego chrapiącego juz od ponad godziny m. 😉 do jutra mamusie i maleństwa 😉

Dzien Dobry 😘
Norbert juz o 6 zaczal dzien 🙂 A ja sila wyzsza z nim.Taki cos spiacy sie wydawal ale znowu swoje paluszki znalazl i frajde ma.
Wczoraj byly 7 urodzinki Wiki,ale dumna byla.Na koniec wszystkim pakowala do toreb cukierki swoje urodzinowe.A jak sie Norbim opiekowala,powiedziala ze jakbym potrzebowala kiedys pomocy przy malym to mam sie nie krepowac 🤪
Dzisiaj maz musi po moje tabletki jechac bo zamowione,farmaceutka stwierdzila ze jeszcze u nich w a ptece nie bylo takowych 🤔

• Mamusie
Dzień dobry
Co do zwolnienia to ja siedziałam w domu od kwietnia i nikt mnie nie sprawdzał z ZUS-u. wszystko zależy od tego jaki jest wpisany kod choroby i czy chory musi leżeć czy może chodzić, pacjentów chodzących się bardzo rzadko sprawdza.

I moja skleroza się odezwalam, bo nie wiem co jeszcze miałam napisać 😠 😠 😠

Miłego dnia

dzień dobry 😉
nocka minela ok 😉 karmienie co 3 godz,. ostatnie o 6. rano, koło 6.40 ksawi się przebudził i gadał sam do siebie w łóżeczku 😉 przed chwilą wstałam do niego - chciałam pogadac z nim - patrze a on zasypia 😆 i teraz juz słodko śpi 🙂

• Mamusie
U nas nocka fatalna tak jak myslałam że na Ale to za dużo w dzień śpi więc wstała dziś o 3.30 😞 fakt że kolki ja męczą znowu, a ja pisze jedną reka.
jo-aneczka ja mam śpiworek ale że mama mi przysłała dopiero wczoraj więc tylko 1 noc w nim spała, jest welurowy i rozpinany na okrągło tak że można go praktycznie na 2 części podzielić i jest na 6-9 miesięcy a moim zdaniem lepiej większy kupić bo dziecku wygodniej

a co do l-4, to zgadzam sie z paloma 😉 jezeli jest wpisany kod 1 - to kontrola z zus-u nic nam nie zrobi, nie zastając nas w domu, bo to oznacza, że nie ma obowiązku leżenia... kod 2 oznacza leżenie w łóżku...
mnie na szczęście nikt nie sprawdzał - zusowi i tak nie podlegam, a poza tym to do 8 miesiaca pracowałam 😜 kurcze, a teraz to nie wyobrażam sobie powrotu do pracy 🤢 i nie dlatego, że mi sie nie chce, tylko nie wyobrażam sobie zostawić małego 😞 ehh, przeraża mnie to...

Siehankowa a jesteś pewna ze chcesz wrocic do pracy? 😉
diviana wspolczuje 😞oby te wstretna kolki przeszly wraz z trzecim miesiacem 😘 😘
Zastanawiam sie czy z moim ginem jest cos nie tak..
czytam o zakrzepicy żył i wystepowaniu raka piersi po zazyciu tej Midiany (inne srodki anty chyba tez sie w to wliczaja) i chyba jest sie czego bac.Mam sklonnosc do zylakow,nie mowie o tych ktore pojawily sie w ciazy ale juz na etapie gimnazjalnym 🥴 wiec pierwsze podwyzszone ryzyko jest 😞
Po drugie w rodzinie mielismy przypadki raka piersi(prababka,i mama) i tez jestem w grupie podwyzszonego ryzyka.Niby rozmawialam z nim o tym ale powiedzial ze anty same z siebie nie powoduja raka ale moga zmienic charakter powstalych guzkow. I tak wystarczy mi strachu przed kazdym badaniem kontrolnym piersi 😞
Boje sie ze te hormony bardziej mi zaszkodza niz pomoga.Pierwszy raz bede sie bawic w tabletki.Moze przewrazliwiona jestem i nie ma sie czego bac??....

Dzień Dobry 🙂

U nas fajna nocka 🤪 Pobudka dopiero o 6.30 później Tosia się przebudziła o 7zmiana pamperka i ciuszków, troszkę pogadała i znowu zasypia 🙂

Justyna ja kiedyś brałam tabletki najpierw Logest a później Cilest po których czułam się fatalnie..... teraz mi przepisała Azalie ale ja ich nie wykupiłam............ m mówi żebym się nie truła no ale 3ciej dzidzi nie planuje...........w balonikach mało komfortowo chociaż Lydziaa pisała o jakiś "niewidzialnych" 😁 😁 więc chyba trzeba spróbować. A co do szkodliwości tabletek....jeśli takowe są to i tak się objawią dopiero w przyszłości.....no jeszcze pozostaje kubeł zimnej wody.............. 😁

A ja już zdecydowałam i kupię Antonince zabaweczkę pod choinkę z Little Tikes a pod poduchę dostanie takiego królika wyskakującego z pudełka z Fisher Price, Gabi klocki clicks pod choinke a pod poduche nie wiem ale na pewno cos drobnego i prezenty z głowy....jak żadnego roku tak się pospieszyłam 😁

Idę ogarniac i sniadanko jakies jesc

Siehankowa a Ty nabiał już wcinasz??

Dzień dobry 🙂

U nas nocka, jak zwykle. Pierwszy raz Julek się obudził o 7, zjadł i dalej śpi.

Też muszę coś wszamać 😁 A na obiad mam zamiar zrobić przepis Siehankowej na pierś z serem.
I mam pytanie.. Nie przypali mi się to na foli ? 🙂

• Mamusie
Hej 🙂
U nas nocka super 🙂 Hania wstała o siódmej, a teraz leży i patrzy na mnie 🙂
Diviana nie zazdroszczę ci tych dojazdów i to zarówno, zimą jak i latem.
Przez rok dojeżdżałam z Myszkowa do Tarnowskich Gór -2,5 godziny w jedna stronę z przesiadką.
Masakra. Teraz dojeżdżam godzinę, więc już jest dużo lepiej, ale to i tak, jakby nie było 11 godzin nieobecności w domu. No, ale do pracy trzeba wrócić...
A z kim zostawiasz Alunie?

Justyna, kocham swoja prace, więc z jednej strony chce wrócić, ale z drugiej nie wyobrazam sobie zostawić Ksawiera... i juz sama nie wiem co zrobić...
daniela, nabialu nadal nie jem, tzn. takiego w "czystej" postaci czyli mleko, sery, jogurty itd.
andzelika, nic się nie przypali 😉 ja kłade folie aluminiową, na to piersiatka i na 15-20min w 180stopniach
diviana, wspołczuje tych dojazdów... ja dojeżdzam do pracy 21km, latem to jeszcze ok, ale zima - porazka...

andzelika Julek cala nocke ci przesypia? 🙂
Mój tez miał faze spania cala noc,ale mu się odwidziało,znowu budzi się o 2 na butelkę.
Zniosłam pranie ze strychu i bior się powoli za prasowanie 🤢 🤢

daniela o niewidzialnych balonikach nie słyszałam 😁 Fajna sprawa 😁
Spróbuje z tymi tabletkami,jak będzie coś nie tak to pogadam z ginem,ale na razie muszę je brać żeby unormować okres.Kolejny podobno będzie jeszcze większy.
Kubeł zimnej wody to by się mojemu M przydał bo rąk utrzymać nie potrafi przy sobie.
Jak nic nie będzie pomagało to zostanie mi posmarować pewną część ciała spirytusem i posypać żwirem.Pijane plemniki rozbiją się na kamieniach 😁 😁 😁

ann mieliśmy w weekend gości z Tarnowskich Gór 😜

Justyna891 napisał(a):
Jak nic nie będzie pomagało to zostanie mi posmarować pewną część ciała spirytusem i posypać żwirem.Pijane plemniki rozbiją się na kamieniach 😁 😁 😁

🤪 🤪 🤪 to jest jakas mysl 😁 😁 😁 😁

siehankowa napisał(a):
Justyna891 napisał(a):

🤪 🤪 🤪 to jest jakas mysl 😁 😁 😁 😁

tonący brzytwy sie chwyta 😁