Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Foga napisał(a):
Andzielika, fajne te śpiewaki.chyba też kupię Jagodzie 🙂

Fajne i myślę, że zaciekawią takiego maluszka. A Auchanie są po 50 zł. Teraz patrzyłam. Poproszę mamę, żeby kupiła drugiego, będą chór tworzyły 😁 😁

Marta a jak to z tym skrzydłem robiłaś...... gotowałaś, później po wymianie wody znowu gotowałaś z marchwią i kaszą manną - dobrze rozumuję?? Następnie wyciągałaś mięso i miksowałaś tę marchew z kaszką?? A niczym nie przyprawiałaś????? Sorki, jeżeli głupio pytam ale nie mam pojęcia o jedzeniu dla dzieci..... a też 19 grudnia jagoda skończy 4 miesiące i w okolicach świąt chciałabym jej coś innego do jedzenia dać...... w prezencie 🙂

Andzelika napisał(a):
Foga napisał(a):
Andzielika, fajne te śpiewaki.chyba też kupię Jagodzie 🙂

Fajne i myślę, że zaciekawią takiego maluszka. A Auchanie są po 50 zł. Teraz patrzyłam. Poproszę mamę, żeby kupiła drugiego, będą chór tworzyły 😁 😁

no tak, a jak ktoś nie będzie miał pomysłu na prezent, to można mu podpowiedzieć by pozostałe z zespołu kupił 🤪

• Mamusie
Foga napisał(a):
Marta a jak to z tym skrzydłem robiłaś...... gotowałaś, później po wymianie wody znowu gotowałaś z marchwią i kaszą manną - dobrze rozumuję?? Następnie wyciągałaś mięso i miksowałaś tę marchew z kaszką?? A niczym nie przyprawiałaś????? Sorki, jeżeli głupio pytam ale nie mam pojęcia o jedzeniu dla dzieci..... a też 19 grudnia jagoda skończy 4 miesiące i w okolicach świąt chciałabym jej coś innego do jedzenia dać...... w prezencie 🙂[/quote
Dokładnie tak jak piszesz. Przypraw się nie daję 🙂
No i tak jak pisała Marta można trochę tej wody dolać 🙂

• Mamusie
Foga napisał(a):
Marta a jak to z tym skrzydłem robiłaś...... gotowałaś, później po wymianie wody znowu gotowałaś z marchwią i kaszą manną - dobrze rozumuję?? Następnie wyciągałaś mięso i miksowałaś tę marchew z kaszką?? A niczym nie przyprawiałaś????? Sorki, jeżeli głupio pytam ale nie mam pojęcia o jedzeniu dla dzieci..... a też 19 grudnia jagoda skończy 4 miesiące i w okolicach świąt chciałabym jej coś innego do jedzenia dać...... w prezencie 🙂

Foga wrzucałam skrzydełko do rondelka i zalewałam wodą, po zagotowaniu tą wodę wylewałam. Ja tak robię nawet jak dla nas gotuję, tą "pierwszą" wodę z tymi paprochami od mięsa i pianą wylewam. Takie mam zboczenie 😮
Potem do czystej wody wkładałam to przegotowane skrzydełko i marchew i gotowałam, potem jak zmiękła dodałam kaszę manną. Nie ja niczym nie doprawiam, a już na pewno nie soli się.
No a dalej to już pisałam...

Nie wiem czy mnie zrozumiałaś. Staram się. I żadne pytanie nie jest głupie. Ja podobnie jak Ann mam 3 dzieci a czasem jak "blondynka" pytam. Bez urazy dla blondynek, sama nia jestem 🤪 🤪 🤪

Inez napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Kuba, jak będzie wracał z korepetycji to ma kupić tego śpiewaka. Zobaczymy czy faktycznie fajny. 🙂

Ja właśnie zamówiłam czerwonego 😁

Kurcze, a ja nie wiem, jakie są u nas w sklepie. 🤨 Mi się fioletowy podoba. 😁

Paninka też się nie odzywa. 🤨

marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Mój Kuba się śmiał, że tak się tą zabawką zafascynowałam, że ona chyba nie jest dla małego tylko dla mnie. 😁 😁 😁 😁 😁

A wibruje ??? 🤪 🤪 🤪

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

daniela napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Mój Kuba się śmiał, że tak się tą zabawką zafascynowałam, że ona chyba nie jest dla małego tylko dla mnie. 😁 😁 😁 😁 😁

A wibruje ??? 🤪 🤪 🤪

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Chyba wlasnie nie 😞 😞 Hehe 😜 😁 😁

No my po kościele, obiadku. Tosia pięknie pospała całą mszę i jak ją w domu rozebrałam to jeszcze przysnęła 🙂 niedawno kupka była, może na nią się tak mordowała? 🤔
Chrzest 26.11 sobota na 17 jeszcze chrzestnych nie mamy 🤢 i ogólnie skromnie bez wydziwasów my i chrzestni i koniec.....

Inez super łowy 🙂