Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jo-aneczko super, że ptasior robi furorę 🙂 Naszemu Mikołajowi też się bardzo podobał dlatego nie mógł się oprzeć i go zakupił 🤪 🤪 Żałuję tylko, że nie mogę zobaczyć uśmiechu Haneczki 🥴

marta-lion napisał(a):
JA CHCE KROKODYLA 😁 😁 😁
BOSKI JEST 😜 😜 😜

Chyba zmienie typ na prezent 🙂

KROKODYL
🙂 nio jest zaje..... sama bym go kupiła ale już mam pokupowane prezenty więc 🥴 😞
Andzelika i jest coś dla Ciebie 😁 na ogonie ma element wibrujący 🤪 🤪

dziękuję Madzia pewnie że jest dumny i ja tez jak każda mama 😉 Jak się patrzę na Twojego Szymcia to myslę że idealny dzidziuś ! Główka równiutka oczka duże piękne -cudo! 🙂my jeszcze nad główka pracujemy 🙂

Dziewczyny mam pytanie...co po marchewce teraz lepiej wprowadzić brokuł czy marchewę z ziemniakiem? Nie mam bladego pojęcia jak ma wygladac całodniowe menu takiego dzidziusia? Za pare dni bede zagęszczać mleko kleikiem ryzowym na noc-tyle wiem...

• Mamusie
Tosia dziękuje za życzenia 😘 😘 😘 tak się rozgadała dzisiaj że hoho ale kochana dała mamie w końcu poprasować porządnie,a Bartek sprzedany babci wrocił przed chwilą na śpiąco 😮
trzeci dzień dziecię jadło marcheweczkę i nic sie nie dzieje to jutro owoc wprowadzam a i muszę się zaopatrzyć w kaszkę manną
fajne zabawki 🤪 - żyrafka wesoła a klocki tez wydaje mi się że starszakowi bardziej do gustu by przypadły
Inez zdrówka dla Ciebie i Tymka
Pati szalejesz zakupowo hihi
Magda super zabawki znalazłaś

a ja oprócz prasowania to myłam okna sąsiadce z pomocą córeczki a ona tak sie rozochociła że wysprzątała mi kuchnię na błysk 😮 😎
a teraz odpoczywam przy pifku bo maluchy śpią a małż na piłce 🙃

Crazzzyyy napisał(a):
Dziewczyny mam pytanie...co po marchewce teraz lepiej wprowadzić brokuł czy marchewę z ziemniakiem? Nie mam bladego pojęcia jak ma wygladac całodniowe menu takiego dzidziusia? Za pare dni bede zagęszczać mleko kleikiem ryzowym na noc-tyle wiem...

ja wprowadziłam już marchewkę więc raczej ziemniaczka dodam tzn. zrobię taką zupkę mix i zacznę też z tym glutenem.

u nas wieczorna masakra... po kąpaniu Tosia usnęła na 30min zbudziła się marudziła a później wielki wrzask, przysypiała i od nowa płacz.....nie wiem czy to brzuszek czy co. Odłożyłam ją do łóżeczka leży i cymka rączkę.... nie wiem co jej

Dzięki za podpowiedz kupilam ten brokuł no ale podam go najwyzej potem nie zmarnuje sie 😉 ja jeszcze mam czas o 6mca z tym glutenem:
http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/jadlospis-doskonaly/838-jak-wprowadzac-gluten-do-diety-niemowlaka.html

daniela napisał(a):
u nas wieczorna masakra... po kąpaniu Tosia usnęła na 30min zbudziła się marudziła a później wielki wrzask, przysypiała i od nowa płacz.....nie wiem czy to brzuszek czy co. Odłożyłam ją do łóżeczka leży i cymka rączkę.... nie wiem co jej

daniela
u nas od jakiegoś czasu Szymek też daje niezłe koncerty i to chyba od tych nieszczęsnych zębów co do tej pory nie chcą za cholerę wyjść 😠 🥴 i jedynie syrop przeciwbólowy i te czopki Vibrucol przynoszą ukojenie. Byłam zmuszona ich ostatnio używać bo nie mogłam patrzeć jak się biedak męczy 😞 I powiem Ci po 15 min od zastosowania błogi spokój i sen.

madalena20 napisał(a):
jo-aneczko super, że ptasior robi furorę 🙂 Naszemu Mikołajowi też się bardzo podobał dlatego nie mógł się oprzeć i go zakupił 🤪 🤪 Żałuję tylko, że nie mogę zobaczyć uśmiechu Haneczki 🥴

Cierpliwości, w wolnej chwili uwiecznię i pokażę. Mamusi tez się bardzo podoba 🙂

• Mamusie
Hejka! 😆
No dziś miałam dzien pt. "maruda' 🥴. Nie wiem o co chodziło,teraz maleńki śpi ale cały dzień jakiś taki marudny był...Wasze maleństwa też? Może dlatego,ze za dużo mu dałam dzisiaj marchewkowej z ryżem...kupki nie zrobił i może go brzusio męczy. Nie ma co szaleć. Wpadłam w ten wir"O juz ma 4m-ce to można mu dac to i to"I tak z każdym m-cem? Nie chce mu zaszkodzic...Ale taka dumna jestem gdy mój maluszek kończy nastepny m-c ☺️ ☺️ i juz wszystko bym mu nakupowała. gdy widze zabawke np. od 6m-ca.to juz sie nie moge doczekac az mały skończy 6 m-cy by juz nic mnie nie hamowalo przed zakupem.. ☺️ ☺️
W sumie to i nawet lepiej bo nie kupuje...ale znając swe moożliwości to bym zakupiła ale nie naleze do cierpliwych i dała bym juz zabawke małemu 😁 😁
Tez tak macie mamusie..?