Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Magda, właśnie obejrzałam krokodyla i podzielam zdanie większości - jest booooooooski. Pewnie wkrótce wszystkie będziemy je mieć.
Może przy zamówieniu hurtowym uda nam się dostać lepszą cenę 😉

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

agapurka2 napisał(a):
Hejka! 😆
No dziś miałam dzien pt. "maruda' 🥴. Nie wiem o co chodziło,teraz maleńki śpi ale cały dzień jakiś taki marudny był...Wasze maleństwa też? Może dlatego,ze za dużo mu dałam dzisiaj marchewkowej z ryżem...kupki nie zrobił i może go brzusio męczy. Nie ma co szaleć. Wpadłam w ten wir"O juz ma 4m-ce to można mu dac to i to"I tak z każdym m-cem? Nie chce mu zaszkodzic...Ale taka dumna jestem gdy mój maluszek kończy nastepny m-c ☺️ ☺️ i juz wszystko bym mu nakupowała. gdy widze zabawke np. od 6m-ca.to juz sie nie moge doczekac az mały skończy 6 m-cy by juz nic mnie nie hamowalo przed zakupem.. ☺️ ☺️
W sumie to i nawet lepiej bo nie kupuje...ale znając swe moożliwości to bym zakupiła ale nie naleze do cierpliwych i dała bym juz zabawke małemu 😁 😁
Tez tak macie mamusie..?

kochana Panice już to pisałam, ale Tobie mogę powtórzyć SERCE MATKI TAKIE JEST 🙂

• Mamusie
a ja uśpiłam małego i mam teraz chwilkę
madzia te propozycję zabawek są super,też najbardziej podoba mi się krokodyl 🙂 co do garnuszka,to Filip dostanie od mojej mamy 🙂
No i delikatnie wkurzyła mnie teściowa,jutro mam spotkanie z koleżankami,mąż wziął wolne,żebym mogła się z nimi spotkać,a ta dzwoni i pyta czy by z nią nie pojechał po towar,do godzin popołudniowych na pewno zdążą przyjechać,a ja chciałam jeszcze na jakieś zakupy wyskoczyć,bo w lodówce światło,no i teraz czekam co mój mąż zadecyduje,bo jest jeszcze w pracy.Zawsze jak coś się dzieje to dzwoni do nas,a ma jeszcze dwójkę dzieci,brrrrrrrrrrr

Dobranoc, ja dziś pierwsza uciekam. Kolorowych snów.

P.S. A z tej firmy, z której jest krokodyl mają też fajne dinozaury z piłkami, o takie:
http://www.miluch.pl/product-pol-855-Jestem-Szefem-Niebieski-Dinozaur-60-kolorowych-pilek-K-s-Kids.html

Ale krokodyl jest lepszy, podoba mi się tak bardzo, że aż ci Madalena zaklaskam, bo mam prezent z głowy 🙂

jo-aneczka napisał(a):
madalena20 napisał(a):
jo-aneczko super, że ptasior robi furorę 🙂 Naszemu Mikołajowi też się bardzo podobał dlatego nie mógł się oprzeć i go zakupił 🤪 🤪 Żałuję tylko, że nie mogę zobaczyć uśmiechu Haneczki 🥴

Cierpliwości, w wolnej chwili uwiecznię i pokażę. Mamusi tez się bardzo podoba 🙂

W takim razie będę cierpliwie czekać 🙂

• Mamusie
Michał nareszcie zasnął. Dziś mu nawet ss nie pomagał co 20 min płacz i skręcanie żal mi go było 😞
A w imieniu Michałka dziękujemy za życzenia i również przyłączamy się do życzen dla Emilki Tosi i Anusi 😘
Inez życzę wam szybkiego powrotu do zdrówka 🙂
Krokodylek super 🙂
Crazzzyyy Igorek przeuroczy 🙂
dziewczyny powiecie mi czy moge już podać jakiś słoiczek małemu czy powinnam skonsultować to z lekarzem bo jak byłam ostatnio zważyć małego do pielegniarka powiedziała że mam poczekać do szczepienia (6 grudnia) i ustalić z lekarką. 🤢
A i czy wasze maleństwa też się napinają przy jedzeniu? jak chcę podać Michałowi butle to się zaczynają takie sceny że szok a jak je pierś to jest ok. Nie wiem o co chodzi? 😮
idę troche popracować 🤢 święta tuż tuż więc i kasiorka się przyda 😜

moniq1984 napisał(a):
moniq1984 napisał(a):

A co myślicie o tym co pisałam a propo dodatkowego urlopu?? kierowniczka kazała mi w podaniu napisać od 30.12.2011 do 26.01.2012 🤔 🤔 🤔 chyba wie kobieta co mówi 🙂

i jak zatytułować pismo???

moniq bo od 2012 dodatkowy urlop macierzyński trwa 4 tygodnie a że ty zaczynasz ten dodatkowy urlop od 30 grudnia i zahacza on o 2012 rok to ci się automatycznie przedłuża o dodatkowe 2 tygodnie. A pismo zatytułuj Podanie o dodatkowy urlop macierzyński.

Tu masz WZÓR oczywiście wpisz nie 2 tylko 4 tygodnie 🙂

PS. Pasuje Ci nowa fryzurka 🙂

Hehehe krokodyl serio boski 🤪 😁 😁

ZDRÓWKA DLA SOLENIZANTÓW 😘 😘 BO WCZEŚNIEJ NIE ZŁOŻYŁAM 😘 😘 😘

A ja sobie siedzę, dziś już małego położyłam do nas do łóżka żeby zasnął i teraz słyszę, jak sobie cwaniaczek gawędzi 😁 😁 A taki śpiący jest.

Wczoraj to wzięłam go do łóżka i sama zasnęłam, o 1 go przełożyłam 😁

• Mamusie
madalena20 napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
moniq1984 napisał(a):

A co myślicie o tym co pisałam a propo dodatkowego urlopu?? kierowniczka kazała mi w podaniu napisać od 30.12.2011 do 26.01.2012 🤔 🤔 🤔 chyba wie kobieta co mówi 🙂

moniq bo od 2012 dodatkowy urlop macierzyński trwa 4 tygodnie a że ty zaczynasz ten dodatkowy urlop od 30 grudnia i zahacza on o 2012 rok to ci się automatycznie przedłuża o dodatkowe 2 tygodnie. A pismo zatytułuj Podanie o dodatkowy urlop macierzyński.

DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKO I ZA MIŁĄ OPINIĘ TEŻ 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
No ale cały czas było pisane na naszym forum, że dzidzia musi się urodzić po 15 sierpnia aby dodatkowy urlpu był 4 tyg 🤢 🤢 🤢 🤢 już nic nie rozumiem...

• Mamusie
Przeczytałam jeszcze raz co napisałaśi już chyba jednak rozumiem 🙂

Inez zdrówka dla Was 😘 😘 😘

Madzia a krokodyl świetny

moniq1984 napisał(a):
madalena20 napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
moniq1984 napisał(a):

No ale cały czas było pisane na naszym forum, że dzidzia musi się urodzić po 15 sierpnia aby dodatkowy urlpu był 4 tyg 🤢 🤢 🤢 🤢 już nic nie rozumiem...

TU SOBIE POCZYTAJ 🙂
Dodatkowy urlop macierzyński na przełomie 2011 i 2012 roku

Pracownicy, którzy będą korzystać w dniu 1 stycznia 2012 roku z dodatkowego urlopu macierzyńskiego z 2011 mają prawo do części dodatkowego urlopu w wymiarze odpowiadającym różnicy między podwyższonym a dotychczasowym wymiarem tego urlopu. W takim przypadku części dodatkowego urlopu macierzyńskiego z 2012 roku udziela się jednorazowo w wymiarze tygodnia lub jego wielokrotności bezpośrednio po wykorzystaniu dodatkowego urlopu macierzyńskiego z 2011 roku. Pracownik w tym celu musi złożyć wniosek o udzielenie części dodatkowego urlopu macierzyńskiego. Wniosek należy złożyć co najmniej na 3 dni przed zamierzonym skorzystaniem z tego uprawnienia. Dzięki takiemu rozwiązaniu pracownik nie zostaje pozbawiony prawa do dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wyższym wymiarze.

Pani Anna rozpoczęła dodatkowy urlop macierzyński z racji urodzenia jednego dziecka w czasie porodu w wymiarze 2 tygodni w grudniu 2011 roku. Z urlop będzie nadal korzystać w dniu 1 stycznia 2012 roku. Z dniem 1 stycznia 2012 roku nabędzie prawo do dodatkowych 2 tygodni urlopu. Dzieje się tak ponieważ od 2012 roku przysługuje dodatkowy urlop macierzyński w wymiarze 4 tygodni w razie urodzenia jednego dziecka podczas jednego porodu.

• Mamusie
madalena20 napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
madalena20 napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
moniq1984 napisał(a):

TU SOBIE POCZYTAJ 🙂
Dodatkowy urlop macierzyński na przełomie 2011 i 2012 roku

Pracownicy, którzy będą korzystać w dniu 1 stycznia 2012 roku z dodatkowego urlopu macierzyńskiego z 2011 mają prawo do części dodatkowego urlopu w wymiarze odpowiadającym różnicy między podwyższonym a dotychczasowym wymiarem tego urlopu. W takim przypadku części dodatkowego urlopu macierzyńskiego z 2012 roku udziela się jednorazowo w wymiarze tygodnia lub jego wielokrotności bezpośrednio po wykorzystaniu dodatkowego urlopu macierzyńskiego z 2011 roku. Pracownik w tym celu musi złożyć wniosek o udzielenie części dodatkowego urlopu macierzyńskiego. Wniosek należy złożyć co najmniej na 3 dni przed zamierzonym skorzystaniem z tego uprawnienia. Dzięki takiemu rozwiązaniu pracownik nie zostaje pozbawiony prawa do dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wyższym wymiarze.

Pani Anna rozpoczęła dodatkowy urlop macierzyński z racji urodzenia jednego dziecka w czasie porodu w wymiarze 2 tygodni w grudniu 2011 roku. Z urlop będzie nadal korzystać w dniu 1 stycznia 2012 roku. Z dniem 1 stycznia 2012 roku nabędzie prawo do dodatkowych 2 tygodni urlopu. Dzieje się tak ponieważ od 2012 roku przysługuje dodatkowy urlop macierzyński w wymiarze 4 tygodni w razie urodzenia jednego dziecka podczas jednego porodu.

normalnie jestem strasznie zła że mi przejdą te dwa tyg. koło nosa 🤢 2 dni poźniej poród i 2 tygodnie dłuższy urlop 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠