Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
Maga napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Maga napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Siema kochane
Noc spoko, jedno karmienie o 4 , a pozniej spanie do 8.30.....
zwazyłam mało to ma 5200 i mierzylismy ja w sobote to 62 cm, a urodziła sie 3500 i 54 cm
oklaskałam kogo mogłam 🙂
Maga jak tam po szczepiniu długo marudził???i? ja dzisiaj mam i troszku sie boje

no u nas lekko nie bylo 🤢 o 14 dalismy mu viburcol ten homeopatyczny czopek na stany niepokoju i jakby troche lepiej bylo.. dal sie na chwile zdjac ze mnie.. bo tak to caly przytulony..
o 20 poszedl spac i do 1.30 pospal to wykapalismy, bo wczesniej nie zdazylismt 😜 pozniej juz tylko takie rozlazle spanie i marudzeie cala noc, wiec go na sieie wzielam.
dzisiaj tez troche 'nie swoj' jest i tylko na kolanach u mnie chce siedzec... mam nadzieje, ze przejdzie mu i w koncu da sie chociaz na nasze lozko odlozyc 😜
ale kazde dziecko inaczej znosi.. wiec moze bedzie dobrze u was 🙂

Maga to wy Antosia i o 1 w nocy kapiecie????bo ja to odpuszczam w sumie takie małe dziecko w okresie jesien-zima co 2 dzien mozna kapac .W weekend odpuscilismy ale to ze wzgledu przeprowadzki bo zakonczylismy o 22 wiec jak dla mnie to juz było za pózno na kapiel

pewnie, ze tak 😁 po kapieli spi zawsze 3-4 godziny, jak moglibysmy sobie tego odmowic 😉? 🤪 🙃 skoro nam cwaniak o 20 juz zasnal 😜 kilka razy juz o 1, 2 w nocy kapalismy. my zawsze razem wstajemy, wiec bez roznicy nam o ktorej go kapiemy 🙂 jemu tez, nie wie w koncu ze jest 1 w nocy a nie 20 😁

nie ma co mega mocni jestescie!!!!!!!!! 😁 😆

mamy dobra motywacje 🤪
raz go nie wykapalismy i... chryste co to byla za nocka 🤢

• Mamusie
Laski Gabrysia zasnęła mi właśnie na przewijaku na brzuszku 😮 😮 😮
Położyłam ją na chwilkę, poklepałam chwilę po dupci,patrzę a ta śpi jak anioł 🙂 Fakt, że ona lubi klepanie po pupce-to ją uspokaja jak leży na brzuszku, ale żeby na przewijaku usypiać ?? eeheheheh zdolna bestia 🙂

GOSIA biedna ta Twoja Jagódka-najważniejsze ,że wiecie jak sobie z tym radzić. Trzymam kciuki, żeby pomogło 🙂

A co z Szotką?? dawno jej nie było...

• Mamusie
agamu napisał(a):
Położyłam ją na chwilkę, poklepałam chwilę po dupci,patrzę a ta śpi jak anioł 🙂 Fakt, że ona lubi klepanie po pupce-to ją uspokaja jak leży na brzuszku, ale żeby na przewijaku usypiać ?? eeheheheh zdolna bestia 🙂

nieźle! a moj dzisiaj spac nie chce

Doris5969 napisał(a):
Maga napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
asia19874 napisał(a):
miałam myć Młodego , wszystko przygotowane podchodzę do łóżeczka zabrać pulpeta do obmycia a on śpi 😁 i cza czekać 😉

ja wybudzam na karmienie i kapanie

Mati wczoraj zrobił taka mega kupe ze mi bujaczek ufaflunił nie wspomne ze on sam po pachy był ufajdany ale jak ja sie ucieszyłam bo juz myslała,m zema problem z kupa!!!!wiec o godz 16 juz go kapałam i po kapieli spał do 21 😮i od 22.30 do prawie 5 rano 🤪zakupiłam Bobotic i Plantex duo i baki ida jak siemasz wiktor 🙃 🙃 🙃:silly 😁elicol sie u nas nie sprawdził i 45 zł poszło w piz*u

hehe 🙃 my tez mamy bobotic, ale ostatnio Antos piers dostaje i nie wiem jak mu te krople wlac, bo wolno leca i duzo ich trzeba podac 😁
jak myslicie- mozna stosowac debridat z boboticiem razem?
bo moja genialna pani doktor oczywiscie nic nie powiedziala o stosowaniu z innymi lekami 🤢 najwyzszy czas w koncu zmienic te przychodnie.. 😠

MOŻNA

ja wczoraj podałam bobotic z herbatka z koperku , mam taka maleńką butelke do podawania lekarstw ze smoczkiem troszke wlałam tam herbatki i 8krobelek boboticuwypił bez krzywienia:FD

• Mamusie
mariola-s napisał(a):
agamu napisał(a):

moj tez, moze z 30min pospal w sumie 😁 ale mi to nie przeszkadza, bawimy sie, masujemy stopki, spiewamy 🤪 🤪 🙃

Maga napisał(a):
mariola-s napisał(a):
agamu napisał(a):

moj tez, moze z 30min pospal w sumie 😁 ale mi to nie przeszkadza, bawimy sie, masujemy stopki, spiewamy 🤪 🤪 🙃

Dominik dzisiaj jak szybko usypia tak jeszcze szybciej sie budzi i jestjakis nerwowy

Gosix89 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
hello, bylismy dzisiaj tej poradni gastroenterologicznej.....masakra poprostu..... 🤢

i co Ci powiedzieli?

akurat jagode rozbudzili wazeniem (4370g) i dostala kolki (ja tak myslalam zawsze) lekarz powiedzial ze to nie jest kolka tylko refluks....zwyczajna zgaga....mowi ze ma alergie pokarmowa (cala obsypana i czerwona) i ze od tego jelito moze ja bolec no i stad te placze i to napinanie sie....mam miec diete hipoalergiczna i dostala polprazol a jesli to jej nie pomoze to rpzechodzimy na sztuczne mleko bebilon pepti.......tylko ze ja chce ja karmic cycem do 6m-ca....eh....bo kolki tez ma ale to co ona calymi dniami placze i sie napina to relfuks a kolka mzoe byc po poludniu i tylko raz gora 2 w ciagu dnia a nie tak jak mi sie zdawalo (wg objawow) z 1o razy na dzien..

najwazniejsze ze wieszco dolega malej i juzjest leczona aztegoco sie dzis dowiadywalam to bebilon pepti kosztuje na recepte ok 7 zł

• Mamusie
Hello!!

Koniec sielanki!!
Dziecię zamieniło sobie dzień z nocą 😮 😮
nie spała od 21:00 do 4:00 😮 😮 😮
ja padłam o 1:00 maż zachwycony 😁 😁 😁 😁
a teraz sobie smacznie chrapie
dzis sprobuje ją od 16:00 aktywizowac zeby ją przestawic jakos o 6 h w tył zobaczymy czy sie uda w kilka dni tak przestawić

Przyszla mi przesyłka z rodzyneczek
zajebista suszarka na butelki i smoczki z Canpola, bardzo wygodna i praktyczna, odjechana buteleczka z Tomiego (10 zł tansza niz w sklepie), przescieradelko i kaftaniki z TEERJANA
no i oczywiscie cala masa innych bibelotow 😆 😆 😆 ku radości mamusi 🙂)
A z dobrych wiesci- ząb mnie nie boli, jestem bez ketonalu 😎 😎 😎 😎
ten lek wczorajsdzy w dziurce pomógł i dzis tylko żel ładuje nawet tabletki nie musze tej co mi dał - wreszcie czuje i unkcjonuje nomalnie,
Ps: kregosłup mi zaczał dokuczac i biodro 😁 😁 😁 😁

i włoski od dzis mam krecone, kolezanka mi uczynila dzis loczki pikne 🙃 🙃 🙃

a i dostalismy w darze ta karuzele rainforest_ ale odjechana!!!!!!!!!!!!!!!!!! POLECAM
http://www.youtube.com/watch?v=X1hJCfvJ8nM
jestesmy po 1 odwiedzinach i przed kolejnymi ☺️nie sadzilam przed porodem ze mnie uciesza a teraz tak tesknie do kontaktu z ludzmi po tej kwarantannie ☺️ ☺️
takze u mnie dzis sama radocha

• Mamusie
kamiska napisał(a):
Louisedg napisał(a):
mariola-s napisał(a):
agamu napisał(a):
Laski zrobiłam sobie drina 🤪 🤪 🤪 co prawda z sokoiem tylko pomarańczowym ( bo nie mam tu aktualnie zestsawu młodej żulicy-wódzia, sok bananowy+ porzeczkowy), więc dupy nie urywa że tak powiem, ale i tak jest dobry! Sączę po łyczasie i wspominam czas, jak marzyłam o drinasie z czymkolwiek!
Więc zdrówko babeczki 😘 😘

zazdroszczę! jeszcze trochę muszę poczekać, ale się doczekam. pewnie nie będę wiedziała czym przywitać koniec abstynencji - szampan, martini czy browarek 🤪

ja sie napierdole w koncu jak skoncze z lekomanią 😁 😁 😁 😁
tak mi sie chce a tu ciagle przeszkoda

ja na niskoalkoholowymwczoraj pojechałam 😁 😁karmie tylko piersia wiec narazie tyle a chce mi sie mohito strasznie (maly moze nawetby polubil bo raczylismy sie rumem w sylwestranie wiedzac ze w brzuszku juz maly mieszka 🙂czlowiek nawet nie pojmuje kiedy mu sie zrymuje 😁 🤪 🤪 😎

buahaha 😁 😁 dobre z tym rymem freestyle 🙃 🙃 🙃

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
Dzień dobry. U nas nocka nawet ładna,obeszło się bez wojaży z kolką..mam nadzieje że ten sab cos już daje 🙂 czasami mi sie pręży,ale stosunkowo ma już słabsze te skurcze w porównaniu do poprzednich dni.
Mała przebudza się na kermienie,normalnie jak w zegarku,więc może później was pod czytam i oklaskam
😎 🙃Pogoda do d**y,na chwile obecną nici ze spacerku ;/ Żyje już weekendem,15/16 stopni i słoneczko pięęęęknie 🤪

u nas tez juz dziala 10 kropli styka
wczoraj byly skurcze znikome i malo bolesne

• Mamusie
Jestesmy po szczepieniu ....
Matka gorzej sie zesrała niz Mycha....Jak ja ubierałam to juz po płaczu .....a teraz spi w swoim lezaczku .....mam nadzije ze wszytsko bedzie dobrze .....
I teraz wam powiem te 5w1 to i tak kłoja 2 razy , a te co sa potrzebne to 3 wydaje mi sie ze to jest bez sensu wydac kase 180 zł za to zeby dali 2 ukłocia a nie 3 ....przy drugim szczepieniu jakbysmy chcieli normalnie to 3 ukłocia , ale juz te 5 w 1 to jedno ...tu bym sie zastanawiala nad jednym kłociem i zapłaceniem 120 zł ( bo 2 jest tansze )

• Mamusie
agamu napisał(a):
Jezu jaka moja córa jest dziś marudna 😠 😠 😠 😠 Chyba przez tą zajebiaszczą pogodę...
zaraz kurwicy dostanę, nic tylko chce wisieć mi na ramieniu ( i to na lewym, na tym które mnie boli, bo mam zapalenie mięśni 🤨 ) 🤢 🤢 🤢 a jak tylko zmieniam pozycję, bo nie daję rady to jest ryk.
Polożyłam ją do lóżeczka na brzuszku, niech sobie popłacze trochę i się powścieka mała terrorystka 😠 😠

a co z chusta??

• Mamusie
aniulka25 napisał(a):
agamu napisał(a):
aniulka25 napisał(a):
zaraz do bani dostane. Maly spi mi na rekach i juz po raz czwarty odkladam go do lozeczka i po chwili sie budzi!! chyba dam mu jakieś tabsy na sen!!! 🤪 🤪 🤪

Moja robi dziś to samo, na rękach zasypia od razu, a jak tylko poczuje łóżeczko to jest ryk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
Ja ją polożyłam na brzuszku,trudno ,niech ryczy jak chce...

silna jestes jak po minucie beku podchodze i podnosze ☺️

jezu przesrane z tym macie ...
mam nadzieje ze to sie Laurze nie wkreci takie wymuszanie

• Mamusie
Maga napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Siema kochane
zwazyłam mało to ma 5200 i mierzylismy ja w sobote to 62 cm, a urodziła sie 3500 i 54 cm
oklaskałam kogo mogłam 🙂
Maga jak tam po szczepiniu długo marudził???i? ja dzisiaj mam i troszku sie boje

no u nas lekko nie bylo 🤢 o 14 dalismy mu viburcol ten homeopatyczny czopek na stany niepokoju i jakby troche lepiej bylo.. dal sie na chwile zdjac ze mnie.. bo tak to caly przytulony..
o 20 poszedl spac i do 1.30 pospal to wykapalismy, bo wczesniej nie zdazylismt 😜 pozniej juz tylko takie rozlazle spanie i marudzeie cala noc, wiec go na sieie wzielam.
dzisiaj tez troche 'nie swoj' jest i tylko na kolanach u mnie chce siedzec... mam nadzieje, ze przejdzie mu i w koncu da sie chociaz na nasze lozko odlozyc 😜

ten czopek jest podobno dobry na czas zabkowania

on na recepte jest?

fajna pora na kąpiel 😁 😁
dobry kompan dla Laury nocny marek na nocne schadzki 😁 😁 😁

• Mamusie
kahlanik napisał(a):
agamu napisał(a):
kahlanik napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
asia19874 napisał(a):
miałam myć Młodego , wszystko przygotowane podchodzę do łóżeczka zabrać pulpeta do obmycia a on śpi 😁 i cza czekać 😉

Olka ma to samo!!!!haha sie dobrali-znaczy dobralysmy ich 😜
Zaczelam Ja wkoncu na spiocha rozbierac -a ta melodia do snu konkretna 🙂 i wkoncu jak na haju Ją wykapalam z przymrozonym jednym okiem,bezwładna z szeroko rozstawionymi raczkami i nozkami rozkraczonymi jak Zabka hahaha spala i sie kompala 😎

Asiula ale Oleńka ma bębola na zdjęciu, zupełnie jak mój Tadzio 🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁

MAGDA czy Tadzio ma na sobie pajaca w dinozaury na fotce w avatarze???? Jeśli tak, to my też mamy takie wdzianko 🙂 🙂 🙂

MA 😉 😉 Fajne są te ciuszki 🙂

ja kocham ubranka i wszystko co jest z : TERJAN lub EWA KLUCZE

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Siema kochane
oklaskałam kogo mogłam 🙂

ten czopek jest podobno dobry na czas zabkowania

on na recepte jest?

fajna pora na kąpiel 😁 😁
dobry kompan dla Laury nocny marek na nocne schadzki 😁 😁 😁

hehehe 🤪 no niezle, dzieciaki nam sie beda w nocy wymykac 🤪 🙃
na recepte 🙂

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
Hanka tez mi się cos rozwyła,najpierw się pięknie bawiła..coś tam sobie tłumaczyła pod nosem wierzgała nóżkami i uśmiechała się na miśki aż tu raptem ryk. A ona po prostu sobie przypomniała że pora karmienia przyszła,równe 2,5h jakby miała zegarek w żoładku 😮 w nocy potrafi mi do 5h przekimać a w dzień bardziej czuwa 🤔
Co jakiś czas się kręci,ale na razie kima,pół godziny już wow 😮

unas 3h i maX 15 min i wrzaaassk , karmienie mus byc jak w morde punktualnie bo inaczej mamusia ma szanse uslyszec ze JA TEZ POTRAFIE 😁 😁