Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
3mam kciuki za dzieciaczki-Antosia i Ale 😘 😘 😘 😘 😘

Hej. Hania wczoraj sama usneła bez akcji kolkowej,obudziła sie tylko miedzy karmieniem więc jej dałam herbatke przy okazji ja zwazyłam i dalej poszła spać.
Zrobiłam mały wykresik odnośnie jej wagi.
pewnie wam sie nie bedzie chcialo tego czytac :P

*
14.10-3630 kg
15.11-4700 kg

22.12-7200 kg
w ciagu 5 tygodni 2,5 kg
na tydzień 500 g

Przedstawiłam to dzisiaj lekarzowi,o 10 już mielismy wizyte i stwierdził że Hania bardzo ładnie przybiera na wadze,tylko sie cieszyć 🙂
Przez tydzień lecimy jeszcze na NUTRAMIGENIE,przepisał nam Debridat (stymuluje motoryke jelit),Kreon ( w zaburzeniach trawienia tłuszczów, białek i węglowodanów, wywołane niedostateczną zewnątrzwydzielniczą czynnością trzustki.) inaczej enzymy i Enterol.
Jesli to nie pomoże na te nasze kupki,ulewanie i niestrawione mleko przechodzimy BEBILON PEPTI MCT

a teraz uciekam bo tesciowa przyszła zajac sie mała a ja lece szybko na zakupy ! 🙂

super kochana .....bedzie dobrze zobaczysz.....ale przybywa ostro , ciesze sie ze Hania ma podobne wymiary co Julka nie jestem sama ,....

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
agamu napisał(a):
A my będziemy mieli jutro gościa na Wigilii 🤪 🤪 🤪 🤪-zaprosiłam koleżankę z pracy...jej Mama zmarła w maju, i okazało się,że brat (który jest jej jedyną rodziną) ją olał i jedzie do rodziny żony 🤢 🤢 🤢

super gest kochana.....jestescie wielcy

super 🙂 milo

wogole podziwiam mlode malzenstwa, ktrzy sami przygotowuja wigilie...nie to co ja- na gotowe do tesciow i rodzicow 🙂 ale w planach mam w przyszlym roku zrobic taka wlasna wigilie 🙂

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
hej,

i jedziemy do lekarza bo niedosyc ze jest kaszel to jak rano przebierałam ateusza to sie przerazilam bo cialko ma w czerwone plamy!!!!!!!!!!!!!!i nie wiem czy to reakcja na syrop drosetux czy to inny jaKIS BADZIEW SORKA ZA PISMO ale mam Mlodego na rekach i ogolnie jestem zdenerwowana

niiiee... znowu ktos chory.. 🤢 🤢
wszystko bedzie dobrze kochana, musi byc, to samo z moim- ja juz nawet nie chce sie denerwowac i zalamywac!! daj koniecznie znac!
denerwuje mnie, ze taki magiczny czas psuje sie przez choroby...

Asiulka piekne zyczenia 😘

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Dorcia ....wszytsko z Mati bedzie dobrze ...trzymajcie sie 🙂
Dawno sie Iza od Mikołaja nie odzywała ciekawe co tam u nich
Asika z Zg....wez Ty sobie walnij herbate goraca z seta bo sie wykonczysz , odstaw na wieczor cyca nakrm Olenke mm i zobaczysz jutro bedziesz zywczyk ....bo Ty sie wykonczysz kochana
kurna a gdzie ja mm kupie?jakie tu bo Andru dopiero wroci kolo 16tej a w naszej dziurze to niewiem...a w Biedrze jest mm?

jest bebilon i bebiko- dbaj o siebe 😘

• Mamusie
Kochane

chcielibysmy Wam zyczyc z okazji Świąt: duuużo szczęścia, uśmiechu i radości w każdej formie, spełnienia w związku- partnerskim i rodzicielskim, spokojnego czuwania nad rozwojem dziecka, zdrowia i rodzinnej, ciepłej atmosfery zarówno w Święta, jak i każdego dnia 😘

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/233/1003408c.jpg/][IMG]http://img233.imageshack.us/img233/7088/1003408c.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Magda z mężem i Antoś
btw przemyciłam tu swoja choinke 😉

• Mamusie
Maga napisał(a):
Kochane

chcielibysmy Wam zyczyc z okazji Świąt: duuużo szczęścia, uśmiechu i radości w każdej formie, spełnienia w związku- partnerskim i rodzicielskim, spokojnego czuwania nad rozwojem dziecka, zdrowia i rodzinnej, ciepłej atmosfery zarówno w Święta, jak i każdego dnia 😘

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/233/1003408c.jpg/][IMG]http://img233.imageshack.us/img233/7088/1003408c.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

jaki słodziak!wszystkiego NAJ dla Was i przede wszystkim dużo,dużo zdrówka!!

• Mamusie
MamaNataszy napisał(a):
asia19874 napisał(a):
MamaNataszy napisał(a):
asia19874 napisał(a):
po wizycie 🙂 Tymon ząbkuje 🤪 idą mu z góry i z dołu 🤪 😮 lekarka powiedziała że obstawia po dziąsłach że najpierw wyjdzie na dole 🙂 heh . Waży 7,800 kg 😮 klocek 😜 Ogólnie wsio ok tylko musi więcej na lewej stronie leżeć więc przełożyliśmy go w łóżeczku na drugą stronę 🙂

Czarnulo co do ulewania to dostaliśmy syrop do podawania 3 razy na dzień i podnieśliśmy łóżeczko o 30stopni(taka delikatna równia pochyła)

Mam nadzieje że z Alusią wsio ok 😞 ....

Gratulujemy.!! My też już z jednym ząbkiem 🙂 Asia a będziesz jakoś tego ząbka pielęgnować?

u nas jeszcze nie na wierzchu do końca 🙂 tzn jak pięlęgnować ?? 🤔

no na pediatra kazała go pielęgnować ale już jak nie powiedziała. A ja niczego nieświoadoma tylko przytaknełam 🙂

kupic szczoteczke i myc samą woda 🙂

• Mamusie
hejka
dziewczyny kiedy zaczniecie podawac sloiczki maluchom?
ja myślałam żeby teraz jakos dac nadince pierwsza łyżeczkę jabłuszka z hippa? niby od 4 miecha a nadi ma 3,5..?
a tak w ogole to wczoraj sie wystraszyłam bo nadi zrobila dwie kupki wodniste zielone z grudkami.. ale dzis juz spokoj.. nie wiem co to bylo.. i wyszly jej takie strupki na glowce najpierw w postaci Chrostek czerwonych a pozniej robia sie z tego strupki i znikaja?.. aa i jeszcze czasami mi kaszlała i nie wiem czy dlatego ze sie zakrztusiła czy jest chora bo teraz juz nie kaszle?

• Mamusie
Landusia napisał(a):
hejka
ja myślałam żeby teraz jakos dac nadince pierwsza łyżeczkę jabłuszka z hippa? niby od 4 miecha a nadi ma 3,5..?
a tak w ogole to wczoraj sie wystraszyłam bo nadi zrobila dwie kupki wodniste zielone z grudkami.. ale dzis juz spokoj.. nie wiem co to bylo.. i wyszly jej takie strupki na glowce najpierw w postaci Chrostek czerwonych a pozniej robia sie z tego strupki i znikaja?.. aa i jeszcze czasami mi kaszlała i nie wiem czy dlatego ze sie zakrztusiła czy jest chora bo teraz juz nie kaszle?

NIBY OD 4 MIESIACA, ALE MY CHYBA TEZ DAMY TERAZ- W WIGILIE 😉 ZUZA TEZ ZA 2 TYG BEDZIE MIALA 4 MIECHY

• Mamusie
Landusia napisał(a):
hejka

a właściwie to po co wcześniej dawać?

• Mamusie
achm napisał(a):
Landusia napisał(a):
hejka

a właściwie to po co wcześniej dawać?

nadi brakuje tydzien do 4 miesiecy a chcialabym jej juz cos dac wiadomo ze nie zje duzo ale powoli ja uczyc tak mi kuzynka mowila ze dawac wczesniej?

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Dorcia ....wszytsko z Mati bedzie dobrze ...trzymajcie sie 🙂
Dawno sie Iza od Mikołaja nie odzywała ciekawe co tam u nich
Asika z Zg....wez Ty sobie walnij herbate goraca z seta bo sie wykonczysz , odstaw na wieczor cyca nakrm Olenke mm i zobaczysz jutro bedziesz zywczyk ....bo Ty sie wykonczysz kochana
kurna a gdzie ja mm kupie?jakie tu bo Andru dopiero wroci kolo 16tej a w naszej dziurze to niewiem...a w Biedrze jest mm?

jest wez jej kup bebiko daj na noc i chlusnij sobie herbate z seta najlepiej bimber zebys miała , jakbysmy wczesniej pomyslały wysłałabym Ci w butelce plastikowej he he , mam taki zajebisty
😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😘

• Mamusie
Nadrobiłam. Wczoraj tyle naskrobałyście, że 2 godz nadrabiałam. A robota czeka...
Wszystko sobie spisałam na kartce, żeby nie zapomnieć, a więc:
Doris - jestem pewna, że wszystko będzie dobrze
Agata- Tobie też cudownych Świąt i dużo szczęścia życzę
Asia ZG - buziaki i wszystkiego co najlepsze Ci życzę
Agata - daj znać co z Alą, martwimy się, na szczęście jesteście pod dobrą opieką, dobrze, że jechałaś, bo to bardzo niebezpieczne u takich maluszków
Asia Kr - gratuluję ząbka, my już mamy 2 na horyzoncie :-), jeśli chodzi o pielęgnację właśnie też się nad tym zastanawiałam
Kamiska - podziwiam Cię!!! Ja też karmię cycem i jak patrzę na pomarańcze robię się czerwona ze złości, że muszę obejść się smakiem... a ty...??? ja bym wymiękła!!! chyba bym zrezygnowała z cyca!!!
Maga - mam nadzieję, że po wizycie okaże się, że tylko strachu się najedliście. Daj znać co i jak i również Tobie życzę wszystkiego co najlepsze na te Święta.

WSZYSTKIM PRZYJACIÓŁKOM Z PC I ICH MALUSZKOM I CAŁYM RODZINOM ŻYCZĘ CUDOWNYCH, POGODNYCH, CIEPŁYCH ŚWIĄT W GRONIE NAJBLIŻSZYCH. DUŻO MIŁOŚCI, ZDRÓWKA I GÓRY PREZENTÓW!!!! 😘 😘 😘

Teraz mogę iść pichcić 😜 😜 😜

Będę zaglądać jak przygotowania do Świąt.

• Mamusie
achm napisał(a):
no niby nie brakuje duzo ale jak napisane,ze od 4 tego to nie widze potrzeby podawania wczesniej; 1 tydzien czy 2 w rozwoju maluszka to duzo wiec chyba nie ma cos sie spieszyc z tymi sloiczkami
lepiej poczekac,tez wole sie nie spieszyć ,choc nie dziwie sie korci,by zobaczyc reakcje malca na nowe smaki 🙂ale na wszystko przyjdzie czas jak w przyrodzie 🙂

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
Dzieki dzxiewczynki za info w spr mleka 🙂Bebiko czyNan a moze bebilon? 😮 ktore polecacie,bo ja zielona nigdy nie karmilam mm...
Dziekuje wszystkim za życvzenia 🙂;***

Ja polecam Hipp Bio combiotik 🙂 ale wiadomomze kazde dziecie inaczej zareaguje
u nas po bebiku masakra z kupami byla i bolem brzucha i to samo po bebilon comfort choc mial byc lżejszy 🤢