Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Landusia napisał(a):
asia19874 napisał(a):
Landusia napisał(a):
asik dam znac jak cos sie dowiem.
izka a tobie co?
laski do kiedy daje sie wit d?

nie mam pojęcia 🤨 a ile razy podajecie ? nam w szpitalu kazali codziennie jak jest na mm a pediatra 3 razy w tygodniu 😮

ja daje codziennie.

Ja też codziennie.A jak długo to nie wiem, pewnie do roku mniej więcej...

• Mamusie
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
dziewczyny!!
nasze mleczko w super cenie jest

http://promobaby.pl/promocja-4889.html
jade po 4 szt przynajmniej!!!!!!!!!!!!!!!!

no chuj i nie ma jedynki albo nie wolno im reklamowac jak to zwykle jedynki nie wolno
ale mam nadzieje ze tez jest w promocji

jest jest, my kupilismy w m1, pojedz sobie tam, bo jeszcze troche zostalo 😁 ale na normalnych polkach a nie promocyjnych 😉 ale my pewnie bedziemy je pic przez miesiac 😁 dalej mamy to male opakowanie 🙃

zobcz ile czasu moze stac takie otwarte mleko, bo chhyba tylko jakis czas..

jeszcze mamy to male opakowane 😉 miesiac chyba- bebilon tyle mogl.. jak co to damy Wam 😁

bylam w realu w pogorii i nie bylo 1ki w promocji 🤢 🤢
kurde a -6 zl na opakowaniu to jest suoer cena .....

pojedzcie do m1, tam powinno jeszcze byc a sie oplaca 🙂
my dzisiaj tam bedziemy, moge Ci sprawdzic 😉

w sumie nie mailam kiedy tam jechac 😞
kurde a bym zakupila ze 3 opakowania 😞

sprawdzilismy i juz nie ma- wykupione 😞
maz mowi, ze masz jeszcze reala w dabrowie przy trasie na olkusz i w sosnowcu trasa na kato 🙂 a fajna promocja jest..

nio wiem wiem
nie mam jak sie pokrecic po tych marktach
bo teraz laze na ten fitnes i mi caly dzien rozwala a maz na zmiany
szlag
no trudno bede czekac na nast raz

• Mamusie
Landusia napisał(a):
mam to samo tylko mi tak rosnie samo.. wyje z bolu jak maz mi wydusza ta rope i wycina paznokcia od polowy płytki az z boku guzego palca.. wiem co czujesz.. a jak boli jak buty zakladam jak juz sie nazbiera ropy.. niesttey nic na to nie pomoze... 😞 😠 w moim przypadku nawet gdyby mi go zdjeli to i tak rósł by tak samo.. taki ma bieg koslawy 😁 😠

no to tez niezle, ja tak zawsze wycinalam mojej mamie jej wiecznie wrastaja znecalam sie nad nią ☺️ teraz wiem jak to boli 😮

• Mamusie
kamiska napisał(a):
mphz napisał(a):
kamiska napisał(a):
mphz napisał(a):
asia19874 napisał(a):
agamu napisał(a):
mariola-s napisał(a):
asia19874 napisał(a):
Maga jak z kupami u Antosia ? my stosujemy co 2 dzień po pół czopka ... koleżanka mojej mamy tak robiła i uregulowała tym dziecku kupę więc liczę że i u nas się to sprawdzi 🤨 🤔 już mam dość widoku Tymona męczącego się nad kupą 🤢

mój nie ma problemu, dziś zrobił dwie pod rząd, bo w nocy nie robił, aż tatuś wołał o pomoc 🙃

U nas też jeśli chodzi o kupki to nie ma problemu, ok 3 sztuki na dobę mamy 🙂

a ja o 3 na dobach mogę pomarzyć 🤨 nie wiem czym to idzie ? na pewno nie mlekiem bo Gabi ma też pepti ... więc pewnie wszystko od malucha zależy

o matko- to u nas kupy sa praktycznie przed kazdym karmieniem czyli co 3h

u nas tez kupa w kazda pieluche prawie
ale strasznie rzadkie te kupy 🙂

no bo pewnie na piersi? to normalne. my tez mamy kupe non stop, a kupa zolta z grudkami i dosc rzadka- tak ma byc 🙂 niemniej kolki sa;(

dokładnie kupy rzadkie z grudkami 🙂no i mega kolka wczoraj byla ze musilam pomoc ujsc gazom mechanicznie bo kropelki nie daly rady 😞

my tez

makabra jakas byla
ostatecznie mala zansela o 4 rano 😮 😮 😮 🤢 🤢 🤢
i spi do teraz tyle ze zjadla godz temu

szlag
meczyla sie meczyla nawet po windi

• Mamusie
Witajcie!
Lenka śpi na samym materacu, bez poduszki.
Rano katar ma jak diabli 😞 dziś rano aż obsmarkała mi całego cycka podczas karmienia. Trzeba jednak uruchomić nawilżacz i fridą wyciągać smarki przed karmieniem.
Nam pediatra w szpitalu zapisał wit. d3 i kazał wyciskać jedną kapsułkę dziennie. Teraz nasz pediatra zmienił nam na d3+A i kazał dawać 4 krople przed karmieniem przez cały okres karmienia piersią. Ale chyba miał na myśli czas do wprowadzenia nowych pokarmów. Będę musiała zapytać.

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
Landusia napisał(a):
izka a tobie co?

nie mam pojęcia 🤨 a ile razy podajecie ? nam w szpitalu kazali codziennie jak jest na mm a pediatra 3 razy w tygodniu 😮

co za pediatra to k sie raczej nie podaje codziennie na mm

• Mamusie
Landusia napisał(a):
hejka nadroblam was wiec:
u nas nocka ok! malutka wczoraj spala nam od 12 do 18 30 🤪 przerwa na kapiel i spala do 3 znow 🙂 i pozniej do 7 🙂 a teraz zasypia w łozeczku i pierwsze pytanie:

. czy wasze dzieci spia na poduszkach dla niemowlakow? czy na materacyku tylko?

co do dady nie pomoge ale tez lubie kupie dopiero za jakis cza sgdyz mamy pampersy.
co do mleka to ja chyba bede musiala zmienic nadince a kupilam juz hippa i mam otwarte nowe i jedno w zapasie.. jak co to wysle ci lui bo co z nim zrobie..
nadinka ma nadal zaparcia i to coraz mocniejsze dzis tesciowa zadzwoni do pediatry i zapyta o co biega..
jej oczka nadal lzawia a do tego teraz ropieja troche .. tylko ze ona nie da sobie masowac i masuje tyle o ile., 🥴
co do noska to nadii nie ma z tym problemu.
dzies jestem 4 dzien na diecie i nie wymiękłam brawa dla mnie 😁 🤪
kupiłam sobie kije do nw ale nie umiem ich uzywac jeszcze 😁
izka daj znac co z ta lewa strona danielka! 😘

4 dni to duzo jak dla mnie wiec ja wspieram i gratuluje
kure przykro mi ze wam nie pomoglo
ale u mnie teraz tez sie zaczely jakies jazdy z brzuchem znow
napewno nie mezy i nie steka jak kiedys po bebiku

u nas sa gazy makabra i bąki i bol brzucha

mam problem s podawaniem herbatki bo moja mala jak nie jest glodnaczyli czesciej niz 3h to nie chce nic sie napic, a przed jedzeniem przeciez bez sensu podac bo malo zje...
i tak zjada max 100 wiec nie chce jej dopajac przed
i nie wiem kiedy jej te herbatke wciskac 😞(

• Mamusie
izarybka napisał(a):
asia19874 napisał(a):
Landusia napisał(a):
izka a tobie co?

my d podajemy codziennie, a k wcale,bo pediatra nam mówiła że na mm wit k się nie podaje...

• Mamusie
agamu napisał(a):
izarybka napisał(a):
asia19874 napisał(a):
Landusia napisał(a):
izka a tobie co?

my d podajemy codziennie, a k wcale,bo pediatra nam mówiła że na mm wit k się nie podaje...

my wit k i d3 ale jestesmy na piersi
na mm k sie nie podaje

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
tak bym pojechała do parafi mojego i tam jest msza dla dziecka specjalnie , osobno i dodatkowo jeszcze póżniej mszę odprawia a u nas ? czarni rządzą a wieśniaki się dają 😠 😠 i tym sposobem i mnie w ch*** zrobili 😠
oj Asieńko kochana ..co za skur....jak mnie Ci ksieza wkur...normalnie AZ sie boje zalatwiania tych Chrzcin...wkurwi mnie taki ksieciuniu to nie bede przebierac w slowach-i tego sie boje...
ok 19;30 dopiero wrocicie z mszy -MASAKRA !!!! a nie mozna juz nic zrobic Asiek???zabierz kase i idz gdzie indziej moze co???
ale z drugiej str bedziesz miala szybko gosci z bani ... 😉 😜

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
😠 😠 😠 pojadę do niego w przyszły piątek i mu powiem że mam dużo małych dzieci i czy by się nie dało na tą 4 no niech będzie 5 a nie na samą noc mi wyskoczył jak łysy zza zakrętu 🤢 😮 dobrze Palikot chce zrobić i im kasy zamontować fiskalne bo nie dość że 2 stówy straciłam to jeszcze zrobi mi chrzest w 15min 😮 🥴 😠 no i jak tu nie iść na księdza czy zakonnice ? banda złodziei !!!!!!!

ja dam maxxx100zl 😠 i niech sie cieszy dziadyga!

• Mamusie
Landusia napisał(a):
my chrzcimy mała 17 grudnia jak da rade a jak nie to 18 🙂 wlasnie jestem na etapie wybierania zaproszen 🙂 co do ksiezy to ja tam nic do nich nie mam.. raz trafil mi sie taki niefajny przy spowiedzi przedslubnej jak wyzywal mnie za ciąże i nagadał ze bedziemy nieszczesliwi do konca zycia a nadia bedzie chorowala bo jest dzieckiem grzechu.. .. 😮

ło żesz ku.wa ale bym wycignela go za grdyke z tej budki

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Landusia napisał(a):
my chrzcimy mała 17 grudnia jak da rade a jak nie to 18 🙂 wlasnie jestem na etapie wybierania zaproszen 🙂 co do ksiezy to ja tam nic do nich nie mam.. raz trafil mi sie taki niefajny przy spowiedzi przedslubnej jak wyzywal mnie za ciąże i nagadał ze bedziemy nieszczesliwi do konca zycia a nadia bedzie chorowala bo jest dzieckiem grzechu.. .. 😮

heheehheeeehehheehehheeeheheheeheheehehehhehehheheehehehehheeh popuściłam!!!!!!!!!!! ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusie
mphz napisał(a):
Landusia napisał(a):
agamu napisał(a):
ASIULKA ZG!!!!!!!!!!!!!!!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN-ZDRÓWKA, USMIECHIU, MIŁOŚCI,SPEŁNIENIA MARZEŃ I RADOŚCI Z CÓRECZEK 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

podpisze sie pod zyczeniami! ☺️ 😘

i ja z zuza 😘

i ja i Laura 😘

Dzień dobry melduję się z Zakopanego z warsztatów. Nie dam rady podczytać, bo mam krótką przerwę kawową, ale chciałam zameldować, że jest samodzielna kupa!!! Od wczoraj dajemy mleko Hipp iii dziewczyny, dzięki za polecenie go, mam nadzieję, że na jednej się nie skończy! 🙂
Buziaki i zmykam :*

Louisedg napisał(a):
mphz napisał(a):
Landusia napisał(a):
agamu napisał(a):
ASIULKA ZG!!!!!!!!!!!!!!!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN-ZDRÓWKA, USMIECHIU, MIŁOŚCI,SPEŁNIENIA MARZEŃ I RADOŚCI Z CÓRECZEK 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

podpisze sie pod zyczeniami! ☺️ 😘

i ja z zuza 😘

i ja i Laura 😘

I my też 😁

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
Landusia napisał(a):
izka a tobie co?

do 3 miesiaca co dziennie

a zostalo mi jescze w 3 dupy d+k wiec podaje co drugi raz te d+k

• Mamusie
hej. nie bede was nadrabiac bo nie mam na to czasu,przy Hani nic nie moge zrobic w dzien spi jak zajac pod miedza,wieczorem lubi poplakac za to w nocy da pospac od 23 do 6 rana bez pobudki na karmienie i potem jeszcze do 9 a tak to nawet nie mam czasem kiedy isc sie zalatwic 😮
miłego dnia

• Mamusie
agamu napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Landusia napisał(a):

heheehheeeehehheehehheeeheheheeheheehehehhehehheheehehehehheeh popuściłam!!!!!!!!!!! ☺️ ☺️ ☺️[/

😁