Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Chciałam kurna poklaskać i trza czekać 😞 😜

Mam dziwne bóle brzucha takie jakieś niby okresowe 🤨

Lui obiecuje poprawe,niewiem czy zauważyłyście ale staram sie ostatnimi czasyyy być tu regularnie 😎 😎 🤪 😁 😁

Teraz mówie Wam Kochaniutkie dobranoc ide sie wyprasować i ogólnie przyszykować na jutro..a mam jakiegoś stresiora niewiem czemu 🙂 DOBRANOCCCCCCC 😘 😘 😘

• Mamusie
hejpo 🙂

meldujemy się z Michałem, jest północ a ten oczy jak 5 zl. Po co ja piłam ta kawę> teraz będzie nie wiadomo do której gaworzył.. Dostał o 23 butlę, pociamkał 60 ml , myślałam że odpłynie a on jescze bardziej się pobudził.
poszłam sie wykąpać z nadzieja poleżenia w wannie a tu dupa blada - ciagle wyskakiwałam do Michała..

wysłałam dziś totka, bo była kumulacja i nic nie trafiłam 😞 jej, jak bym chciała wygrac tak te 8 milionów 🙃 🙃 🙃 🙃

oo, ziewa!! 🤪 🤪 idę w takim razie go polulać, może uśnie.

lecim 😎

• Mamusie
witam! 🙂

upieklam JEŻYKA z delecty- tescie dzis przychodza:P -pycha!

musze sie pochwalic, ze zuzanna nie ma od tygodnia zadnej kolki! przeszly! cud malina dziecko! (od tygodnia nie podaje juz espunisanu)

przyszedl bujaczek babybjorn- jestem mega zadowolona a zuza chyba jeszcze bardziej:P

jeszcze raz dziekujemy za mile slowa i za...oklaski 🙂 tez dopiero teraz zauwzylam ile ich jest 🙂 wiec moze uda i mi sie teraz Wam porubikowac 🤪
eee nie dalo sie:/ wszystkie juz oklaskane 🙂 musze czekac

buziaczki i milego dnia 😘

• Mamusie
witam z rana oklaskałam kogo dałam rade a co?nie mozna? 😁 😁 😁

nocka fajna bo mężuś wrócił to dał mi pospać troszku 🙂

mały dzis wystrzelił mega kupersona wszystko dokumentnie zasrane z przewijaka strzelił na tatusia,podłogę łóżeczko(cała pościel)i pod łóżeczko tez
ten to ma strzała moze piłkarzem będzie 🤨 🙃:lol 😞oby nie z talentem naszej reprezentacji-nie ublizajac nikomu wolalabym dla niego talent Ronaldo np) 🙂 🙂 😎 😉 😜 🙂

• Mamusie
hej 🙂 u nas też noc rewelacja 🙂 Młody zjadł na noc o 21 a potem o 5 🙂 Wczoraj w rozjazdach i dziś po obiedzie znów mykamy prosić ...trochę osób mamy więc i jazdy dużo .
My wynajmujemy Dom Kultury niedaleko kościoła gdzie będziemy chrzcić a gotujemy sami ... tylko menu dalej nie ustalone 😮 doradżcie co by tu zrobić dobrego ???

Miłego dnia 😘 pewnie zaglądnę z wieczorka 😘

• Mamusie
hej ja sie pytam wy nie macie co robic?? weszlam o 1 w nocy co by nadrobic i poklaskac a tu juz poklaskane noz kurka rurka co za rubiki nocne 😜
ja dzis mega zmeczona bynajmniej maly sie wyspal 🤪 od 20 do 3 potem 4.40 i 7.30 🙂
robilam wczoraj ciasto w nowym piekarniku no i zjaralo sie 😞
fasolke po bretonsku przesoliłam 😞 ale maz ma co jesc w trase 🙂
milego dnia 🙂

• Mamusie
hejka 🙂
ja dzisiaj na rzęsach chodzę 😞 zaczął się kolejny rozdział walki z laktacją. Od dwóch dni mam mało pokarmu. Kacperek płacze przy pustych juz piersiach, a nie da się dokarmić mm.
Pół nocy marudził. czasem mam ochotę ewakuować się z domu na cały dzień i troszkę odsapnąć, bo brakuje mi już sił.

• Mamusie
smerfetka napisał(a):
mam do Was pytanko odnośnie przejścia z piersi na butle. Jak to się robi i jakie mleko wybrałyście?

rzadziej dostawiać dziecko do piersi,odciagnąć troszke w przypadku gdy już bedziesz czuła że masz je pełne,stanik uciskający,możesz też pić mniej wody i polecam tabletki

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
smerfetka napisał(a):
mam do Was pytanko odnośnie przejścia z piersi na butle. Jak to się robi i jakie mleko wybrałyście?

rzadziej dostawiać dziecko do piersi,odciagnąć troszke w przypadku gdy już bedziesz czuła że masz je pełne,stanik uciskający,możesz też pić mniej wody i polecam tabletki

a Twoja Hania od razu przyjęła butlę?

• Mamusie
smerfetka napisał(a):
hejka 🙂
ja dzisiaj na rzęsach chodzę 😞 zaczął się kolejny rozdział walki z laktacją. Od dwóch dni mam mało pokarmu. Kacperek płacze przy pustych juz piersiach, a nie da się dokarmić mm.
Pół nocy marudził. czasem mam ochotę ewakuować się z domu na cały dzień i troszkę odsapnąć, bo brakuje mi już sił.

Walcz o laktacje, ja też mam mało i muszę dokarmiać. Też były kłopoty ale małej mleko nie smakowało i pluła na maksa inne jak dostał to je ładnie a z tej samej firmy.

• Mamusie
ANIA100 napisał(a):
smerfetka napisał(a):
hejka 🙂

Walcz o laktacje, ja też mam mało i muszę dokarmiać. Też były kłopoty ale małej mleko nie smakowało i pluła na maksa inne jak dostał to je ładnie a z tej samej firmy.

Od porodu (z 2tygodniową przerwą kiedy było pięknie) nic innego nie robię 😠
a o jakim mleku mówisz? Kacperek na początku pił NAN PRO HA, bo takie było w szpitalu. Chciałam mu podać zwykły NAN bo nie ma alergii,ale nie chciał. Teraz nie chce żadnego. Może musi być bardziej głodny.

• Mamusie
smerfetka napisał(a):
ANIA100 napisał(a):
smerfetka napisał(a):
hejka 🙂

a o jakim mleku mówisz? Kacperek na początku pił NAN PRO HA, bo takie było w szpitalu. Chciałam mu podać zwykły NAN bo nie ma alergii,ale nie chciał. Teraz nie chce żadnego. Może musi być bardziej głodny.

Nie wiem ja próbowałam różne mleka bo też nie chciała i jej pasuje bebilon zwykły, pepti też zje ale wcześniej jest awantura, a jak podawałam comfort i HA to pluje na odległość.

• Mamusie
smerfetka napisał(a):
Leginsik napisał(a):
smerfetka napisał(a):

a Twoja Hania od razu przyjęła butlę?

Hania była już w szpitalu dokarmiana bo od samego początku u mnie z laktacja było na bakier,do tego doszły sylikonowe wkładki na sutki bo miałam popekane i poranione więc u nas nie było problemu z butlą

• Mamusie
smerfetka napisał(a):
ANIA100 napisał(a):
smerfetka napisał(a):
hejka 🙂

My tez w szpitalu lecieliśmy na Nanie (Nan Pro 1),w domu zaczely sie problemy,bardzo ulewała,czasami aż wymiotowała tym mlekiem,czesto była głodna i miała problemy z zaparciami,przeszlismy na bebilon comfort i jak reka odjął

• Mamusie
Siema laski ....
Noc super od 22 do 6 ......
Co do mleka to tak jak piszesz Legins po Nan strsznie mi ulewa , ale dopiero durna matka przekonałam sie o tym jak sprobowalam bebiko .....nic A NIC , delikatnie tylko boczkiem jej sie uleje , a po Nanie az wymiotuje.....wiec konczymy Nan i zaczynamy bebiko....
MIłego dnia 🙂 🙂
Marta dodaj przepis na jezyki ..... 🙂 🙂 🙂
A co z Lui ??????w nocy spokoj , moze w koncu normalnie im sie udało zasnąc....

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
Chciałam kurna poklaskać i trza czekać 😞 😜

Mam dziwne bóle brzucha takie jakieś niby okresowe 🤨

Lui obiecuje poprawe,niewiem czy zauważyłyście ale staram sie ostatnimi czasyyy być tu regularnie 😎 😎 🤪 😁 😁

Teraz mówie Wam Kochaniutkie dobranoc ide sie wyprasować i ogólnie przyszykować na jutro..a mam jakiegoś stresiora niewiem czemu 🙂 DOBRANOCCCCCCC 😘 😘 😘

aa nooo zauwazyłam to fakt to fakt 🙂
chwali się 🙂
i cieszy mnie to 🙂