Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Landusia napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Landusia napisał(a):
hejka
chcialam was poinformowac ze smutkiem ze moja kadencja karmienia cyckiem zakonczona.. mala nie chce ciagnac a ja mam dosc. 😞

Magda przeciez dobrze wam szło?? Bedziesz odciagac?

nie bed eodciagac bo nic nie leci od laktatora nawet kapka..
szlo dobrze ale nadi dostawala butle raz dziennie i juz wcale nie chce ssac bo denerwuje sie ze musi o mleko zabiegac.. a z butli leci samo. a ja mam coraz mniej mleka przez to..

Ja tez mialam zamiar karmic 6 mcy 😞 ale juz sie z tym pogodzilam za niedlugo ide zobaczyc co wyzlezie z tej marnej mleczarni ale to te raczej koniec
mam do wydania mase wkladek lakatacyjnych i 2 herbaty z herbapolu
komu wysłać?
nie wspomne ze tydzien temu przyszly mi 3 nowiutkie staniki do karmienia 🤢 🤢

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kahlanik napisał(a):
Maga napisał(a):
kahlanik napisał(a):
UWAGA TADEO W KĄPIELI!!!
http://www.youtube.com/watch?v=asM0NsK0wbM

🤪 🤪 🤪

a tak w ogole to moj niuniek dzis sie do mnie usmiecha na calego, pierwszy raz tak czesto 🤪 😁 😁 😁

ja nie woiem! moj do mnie tez to samo!! 😁 🤪 🤪 dobre bio dzis jest 🤪 caly czas sie usmiecha i to na pewno do mnie, nie lampy 🤪 jak weszlam do pokoju i cos powiedzialam to taki ucieszony pycho byl 🤪
Tadeo jest boski! tak jak Antos wierzga w kapieli 🤪

A ja robiłam mu zdjęcia moim głupim telefonem i najfajniejsze się nie wyświetlają, fuck 😞 Ale to nic, nadrobimy 😁 A jaką dużą macie wanienkę? Bo w naszej się Tadzio niedługo przestanie mieścić 😜 😉

my mamy maciupką z ikei i jeszcze na dlugo zamierzam z niej korzystac

tez mam fajne fotki mojego golaska critersika w wolnej chwili cos wrzuce 🙂

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Landusia napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Landusia napisał(a):
hejka
chcialam was poinformowac ze smutkiem ze moja kadencja karmienia cyckiem zakonczona.. mala nie chce ciagnac a ja mam dosc. 😞

Magda przeciez dobrze wam szło?? Bedziesz odciagac?

nie bed eodciagac bo nic nie leci od laktatora nawet kapka..
szlo dobrze ale nadi dostawala butle raz dziennie i juz wcale nie chce ssac bo denerwuje sie ze musi o mleko zabiegac.. a z butli leci samo. a ja mam coraz mniej mleka przez to..

Ja tez mialam zamiar karmic 6 mcy 😞 ale juz sie z tym pogodzilam za niedlugo ide zobaczyc co wyzlezie z tej marnej mleczarni ale to te raczej koniec
mam do wydania mase wkladek lakatacyjnych i 2 herbaty z herbapolu
komu wysłać?
nie wspomne ze tydzien temu przyszly mi 3 nowiutkie staniki do karmienia 🤢 🤢

KOCHANA DASZ RADE , TYLKO MNIEJ SIE DENERWUJ I MYSL ZE MUSISZ MIEC MLEKO .....
ja juz sobie odpusciłam ale Ty walcz o to bo miałas na serio duzo tego mleka, ja to jak spusciłam z 2cyców 60 mln to byłam szczesliwa ....

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
Gosia mam nadzieje że jutro dostaniecie coś dla Jagódki i jej ulży 🤔 ! a i z Tobą na pewno będzie dobrze ... szkoda że wcześniej nie poszłaś do gina jak czułaś że coś jest nie tak 🤢 Nie łam się Kochana będzie ok ! nosek w górę 🙂 jutro będzie lepiej 😘 😘 😘

Dzieki, mam nadzieje ze masz racje 🙂

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
wogole to dziwne bo jak ja sobie uciskalam na macice tak jakm gin to mnie nie boli to wcale a jak ona uciskala to bolalo i to porzadnie............moze zle mnnie zbadala i tak nap[rawde nic mi niejest..(nadzieja matka glupich)...

hej dziewczyny jestem nie w temacie co ci ginekolog powiedzial?

• Mamusie
laurka2011 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
wogole to dziwne bo jak ja sobie uciskalam na macice tak jakm gin to mnie nie boli to wcale a jak ona uciskala to bolalo i to porzadnie............moze zle mnnie zbadala i tak nap[rawde nic mi niejest..(nadzieja matka glupich)...

ze mam stan zapalny macicy dostalam jakies globulki i za tydz dostane antybiotyk najprawdopodobniej.....bo ponoc macica jest za duza jak na ten etap no i mnie bardzo bolalo jak uciskala a nie powinno wogole bolec...i odchody pologowe mam nadal a tez juz nie powinno ich byc..

• Mamusie
kahlanik napisał(a):
Maga napisał(a):
kahlanik napisał(a):
UWAGA TADEO W KĄPIELI!!!
http://www.youtube.com/watch?v=asM0NsK0wbM

🤪 🤪 🤪

a tak w ogole to moj niuniek dzis sie do mnie usmiecha na calego, pierwszy raz tak czesto 🤪 😁 😁 😁

ja nie woiem! moj do mnie tez to samo!! 😁 🤪 🤪 dobre bio dzis jest 🤪 caly czas sie usmiecha i to na pewno do mnie, nie lampy 🤪 jak weszlam do pokoju i cos powiedzialam to taki ucieszony pycho byl 🤪
Tadeo jest boski! tak jak Antos wierzga w kapieli 🤪

A ja robiłam mu zdjęcia moim głupim telefonem i najfajniejsze się nie wyświetlają, fuck 😞 Ale to nic, nadrobimy 😁 A jaką dużą macie wanienkę? Bo w naszej się Tadzio niedługo przestanie mieścić 😜 😉

Antoś w naszej tez 😁 🤪 to nam chlopaki urosly 😎

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Nadal mnie rąbie szczena, kosc i większosc zebów obok tego krateru ..:/

Mała męczy sie z kupką, od kiedy przeszla na mm calkowicie ma ciezko z tym:/ probuje dopajac rumiankiem, masaze brzuszka i oliwka

jestesmy po por. preluksacyjnej, mam ją szeroko pieluszkowac przez 6 tyg i kontrola, mamy juz flanelową pieluszkę uszytą z tasiemkami do wiązania od kolezanki

Nie odciągalam mleka od rana i nawet nie zrobily mi sie balony pewnie gówno tam juz jest, to pewnie juz koniec mojego mleka 😞( zobacze jak mala zasnie ile tam wyciagne i czy nadal sine,

laski ile mozna trzymac w lodowce mleko po rozmrozeniu?? nie moge znalezc odp na to w necie?
Aga - Julia naprawde ma cudne wloski, piekny kolor jak farbowane! i tak duzo, jest boska
Kahlanik- Tadzio super 🙂
Agatka- hehe Gabi rzeczywiscie zdruzgotana ze juz koniec pluskania

ej, Lui nie poddawaj sie! przeciez tak walczylas ladnie, jak mala byla w szpitalu..
chociaz 3 razy dziennie sobie odciagaj, moze cos sie ureguluje i na te 3 karmienia starczy 🙂
a rozwazalas opcje pt SNS? ten zestaw wspomagajacy karmienie? masz buteleczke z mm i taka rureczke do piersi przyklejasz i dziecko je mm, ale pobudza laktacje 🙂 moze to zadzialczy 😉
chyba, ze faktycznie masz juz dosyc, co jest calkowicie zrozumiale 😁 bo karmienie piersia wcale nie jest latwe.. przynajmniej te poczatki sa zawile dopoki sie laktacja nie unormuje 😉

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
laurka2011 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):

ze mam stan zapalny macicy dostalam jakies globulki i za tydz dostane antybiotyk najprawdopodobniej.....bo ponoc macica jest za duza jak na ten etap no i mnie bardzo bolalo jak uciskala a nie powinno wogole bolec...i odchody pologowe mam nadal a tez juz nie powinno ich byc..

a do kiedy powiino sie miec odchody pologowe? ja mam je nadal tam gdzie mialam szyte ciagle mnie boli taka jakby rana sie zrobila tez sie martwie ze cos nie tak jest

• Mamusie
laurka2011 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
laurka2011 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):

a do kiedy powiino sie miec odchody pologowe? ja mam je nadal tam gdzie mialam szyte ciagle mnie boli taka jakby rana sie zrobila tez sie martwie ze cos nie tak jest

odchody pologowe tam gdzie szyte?? hmm specyficzne dosc 🙃

• Mamusie
filmik z Tadeo super!
dzisiaj Szymonek znów był marudny i nie miałam dosłownie czasu na nic, maksymalnie 5 min... ledwo co udało mi się szybki prysznic wziąść a wycierałam się już przy płaczu...
jutro szczepienie... szczepię 6 w 1, pneumo i rota też a maści nie kupiłam bo akurat w aptece obok mnie nie było a nie chciało mi się do miasta wybierać zwłaszcza z małym

• Mamusie
wow!witojcie Gosix czym sie i nie pekaj 🙂Ja w panice zahaczyłam gina wczoraj,bo wg.mnie specyficznie pachna me odchody ☺️ Polozna problemu nie widziala,ja jednak wybralam sie do lekarza(mimo wewnetrznego oporu..) Ten zas rowniez mnie nie rozumial i uspokoil,gdyz wg.niego wsio jest oki,a gdyby cos smierdiaczylo to by mi powiedzial,gdyz jak stwierdzil nawet sam pacjentka zwraca uwage ,gdy bije od nich..(swoja droga zapadlabym sie pod ziemie,gdyby mi dr cos takiego wytknął ..jednak zdarzaja sie przypadki..wspolczuje roboty chlopu hehehe)No ale uspokoil mnie i chyba sie za duzo przejmuje ...Zapisal mi dla sw.spokoju ,bom ja uparta kobita-Provag-specyfik na wlasciwe ph w Katarzynie..no i gitara 🙂
A i mam recepte na tablety anty..AZALIA -moga je przyjmowac karmiace..

• Mamusie
Leer,dzis przyszedl ten lezaczek z mychą rozowy 🙂 najwieksza radosc w lezaczku to ten kwiatuszek hahaha moja non stop sie cieszy do niego i dziwi 😁
Tadeo zarypisty gość!Ale moze byc dym w przyszlosci o ekspozycje klejnotow rodzinnych 😁Jednak powiedz mu Mamcia wtedy ,ze nie ma sie czego wstydzic chlopak ,wrecz przeciwnie ,wszystko jak nalezy 😁 😉
Asiu trzymajcie sie jutro na tych szczepieniach 😘
Lui a Ty co ?poddajesz sie ?Tyle walczylas...

no podczytam Was troszke..
A moja Olcia godzine temu zwracala solidnie... 😞tak z Niej chlusnelo,noskiem nawet poszlo...Przerazilam sie konkretnie 😞Poki co sobie drzemie ,az boje sie usypiac...Adru na nocce ...

• Mamusie
zdycham
wrzucilam kolejny ketonal...
m na nocce
mala ma atak, juz nie wiem czy zwykle zaparcie bo wyglada jak kolki
chyba znow zwieksze dawke saba bo juz zeszlismy do 5 kropli
ale to bankowo przez jebane mm
od kiedy samo to szajstwo je to ma problemy z brzuchem gazami kupami i teraz jeszcze ten atak
a mnie zaraz roz...ebie ryj tak mi promieniuje od kosci dobrze ze goraczki nie mam juz

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
Leer,dzis przyszedl ten lezaczek z mychą rozowy 🙂 najwieksza radosc w lezaczku to ten kwiatuszek hahaha moja non stop sie cieszy do niego i dziwi 😁
Tadeo zarypisty gość!Ale moze byc dym w przyszlosci o ekspozycje klejnotow rodzinnych 😁Jednak powiedz mu Mamcia wtedy ,ze nie ma sie czego wstydzic chlopak ,wrecz przeciwnie ,wszystko jak nalezy 😁 😉
Asiu trzymajcie sie jutro na tych szczepieniach 😘
Lui a Ty co ?poddajesz sie ?Tyle walczylas...

no podczytam Was troszke..
A moja Olcia godzine temu zwracala solidnie... 😞tak z Niej chlusnelo,noskiem nawet poszlo...Przerazilam sie konkretnie 😞Poki co sobie drzemie ,az boje sie usypiac...Adru na nocce ...

ee nawet nie mam czasu odciagnac zobaczyc co sie ostało.. nie odciagalam nic od rana i nawet nie mam juz balonow... nawet wkladki suche wiec bankowo lipa

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
zdycham
wrzucilam kolejny ketonal...
m na nocce
mala ma atak, juz nie wiem czy zwykle zaparcie bo wyglada jak kolki
chyba znow zwieksze dawke saba bo juz zeszlismy do 5 kropli
ale to bankowo przez jebane mm
od kiedy samo to szajstwo je to ma problemy z brzuchem gazami kupami i teraz jeszcze ten atak
a mnie zaraz roz...ebie ryj tak mi promieniuje od kosci dobrze ze goraczki nie mam juz
oj to chorowalo sie???bidoku Ty...
A ja malej daje bobotic jak ma prezenia i bolesci jakies przy wzdeciach..sa bardzo fajne,skuteczne i tansze niz sab,polecam.

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Maga napisał(a):
czarna79 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
witajcie, ale dzisiaj było mega kupsko przy przewijaniu, takie znienacka... dwie ręce mi obsrał... teraz je... kupowałyście lub macie zamiar kupić maść znieczulającą na szczepienia?

o matko jest cos takiego .....a jak szczepisz ....bo ja te ktore sa potrzebne , dodatkowych chyba nie cały czas sie zastanawiam czy nie zaszczepic na rotawirusy

my szczepimy na pneumokoki na pewno 🙂
a z rota nie jest przypadkiem tak, ze sie szczepi na 3 odmiany a jest ponad 90? ktos tu tak pisal.. i dzieciaki pomimo szczepionek i to czesto chorja na rotawirsy.. 🥴

wiecie co kiedys kuźwa tego nie było i dzieci zyły a teraz wymyslaja , ja to chyba wezme te potrzebne i to wszytsko .....
my juz tez zadecydowalismy .Tylko podstawowe szczepienia,tak szczepilam Kamile ,tak i Ole -po rowno zeby nie bylo hehe 🙂

• Mamusie
mariola-s napisał(a):
a mi rozstępy o zgrozo pojawiły się po cięciu ces. dopiero, w ciąży nie miałam, a pojawiły się na brzuchu 😠 narazie stosuję żel poporodowy musteli, brzuch już mam w miarę ale też dużo nie przytyłam w ciąży - 6 kg, jak mi się skończy żel to kupię coś na rozstępy
jejku ja niewiem od czego to zalezy,bo ja utylam 20kg,a rozstepow olaboga brak 😉