Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Maga napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
na dodatek nawet jak kolki nie ma to jest strasznie niespokojna i ciagle placze...w nocy maks.odstep miedzy karmieniami 3h a przezciez ona ma ponad miesiac..................

ale to nie jest powiedziane, ze odstep sie wydluzy.. moze tak byc nawet do 6 miesiecy. dzieci sa rozne 😉 no i te odstepy o niczym nie swiadcza, jedne maja tak a drugie inaczej- cieszcie sie, ze chociaz 3h 😉 sa dzieci, co sie co 1, 1.5h budza w nocy. ale to, jak wszystko inne, kiedys mija 🙂

ona potrafi co godzinye..dopiero ostatnia noc robi co 3..a w dzien co godzine..i ciagle beczy nawet jak kolki nie ma..juz zachrypla na amen. 😞

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
juz poprostu jestem z a l a m a n a

GOSIA WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE, MOZE TO PRZEZ TO ZE JESTES NERWOWA TO SIE WSZYSTKO ODBIJA NA MAŁEJ,I ONA BIEDNA PŁACZE,A CO DO CIEBIE TO MIAŁAS CC CZY SN...

cc i nie powinno juz dawno bolec a boli i macica ponoc duza jeszcze jest

A ROBIŁ CI USG

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):

GOSIA WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE, MOZE TO PRZEZ TO ZE JESTES NERWOWA TO SIE WSZYSTKO ODBIJA NA MAŁEJ,I ONA BIEDNA PŁACZE,A CO DO CIEBIE TO MIAŁAS CC CZY SN...

A ROBIŁ CI USG

nie bo w przychodmni nie ma aparatu...dala jakies globulki i jak za tydz nadalk tak bedzie dostane antybiotyk...................bardzo zdziwiona byla ze tak mnie pod naciskiem boli....

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
Maga napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
na dodatek nawet jak kolki nie ma to jest strasznie niespokojna i ciagle placze...w nocy maks.odstep miedzy karmieniami 3h a przezciez ona ma ponad miesiac..................

ale to nie jest powiedziane, ze odstep sie wydluzy.. moze tak byc nawet do 6 miesiecy. dzieci sa rozne 😉 no i te odstepy o niczym nie swiadcza, jedne maja tak a drugie inaczej- cieszcie sie, ze chociaz 3h 😉 sa dzieci, co sie co 1, 1.5h budza w nocy. ale to, jak wszystko inne, kiedys mija 🙂

ona potrafi co godzinye..dopiero ostatnia noc robi co 3..a w dzien co godzine..i ciagle beczy nawet jak kolki nie ma..juz zachrypla na amen. 😞

moze pediatra cos poradzi, chociaz niektore egzemplarze po prost tak maja.. pewnie Cie nie pociesze, ale to tez kiedys minie 😉

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):

A ROBIŁ CI USG

nie bo w przychodmni nie ma aparatu...dala jakies globulki i jak za tydz nadalk tak bedzie dostane antybiotyk...................bardzo zdziwiona byla ze tak mnie pod naciskiem boli....

ALE OGOLNIE W DOMU COS CIE TAM BOLAŁO CZY NIC NIE ODCZUWAŁAS...

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):

A ROBIŁ CI USG

ALE OGOLNIE W DOMU COS CIE TAM BOLAŁO CZY NIC NIE ODCZUWAŁAS...

bolalo i to bardzo przy zalatwianiu ☺️ nadal boli ale mniej...

• Mamusie
Gosia mam nadzieje że jutro dostaniecie coś dla Jagódki i jej ulży 🤔 ! a i z Tobą na pewno będzie dobrze ... szkoda że wcześniej nie poszłaś do gina jak czułaś że coś jest nie tak 🤢 Nie łam się Kochana będzie ok ! nosek w górę 🙂 jutro będzie lepiej 😘 😘 😘

• Mamusie
Nadal mnie rąbie szczena, kosc i większosc zebów obok tego krateru ..:/

Mała męczy sie z kupką, od kiedy przeszla na mm calkowicie ma ciezko z tym:/ probuje dopajac rumiankiem, masaze brzuszka i oliwka

jestesmy po por. preluksacyjnej, mam ją szeroko pieluszkowac przez 6 tyg i kontrola, mamy juz flanelową pieluszkę uszytą z tasiemkami do wiązania od kolezanki

Nie odciągalam mleka od rana i nawet nie zrobily mi sie balony pewnie gówno tam juz jest, to pewnie juz koniec mojego mleka 😞( zobacze jak mala zasnie ile tam wyciagne i czy nadal sine,

laski ile mozna trzymac w lodowce mleko po rozmrozeniu?? nie moge znalezc odp na to w necie?
Aga - Julia naprawde ma cudne wloski, piekny kolor jak farbowane! i tak duzo, jest boska
Kahlanik- Tadzio super 🙂
Agatka- hehe Gabi rzeczywiscie zdruzgotana ze juz koniec pluskania

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Landusia napisał(a):
hejka
chcialam was poinformowac ze smutkiem ze moja kadencja karmienia cyckiem zakonczona.. mala nie chce ciagnac a ja mam dosc. 😞

Magda przeciez dobrze wam szło?? Bedziesz odciagac?

nie bed eodciagac bo nic nie leci od laktatora nawet kapka..
szlo dobrze ale nadi dostawala butle raz dziennie i juz wcale nie chce ssac bo denerwuje sie ze musi o mleko zabiegac.. a z butli leci samo. a ja mam coraz mniej mleka przez to..

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
ASIU!! tak sie ciesze ze nozki Tymusia juz ok!!!!!!!!!!
Widzisz jak szybko ci to znami zleciało!!!!!
Nie mialas czasu sie tym zamartwiac:*:*:*
Cudownie! jeszcze chwilka zabieg raz dwa i bez sladu bedzie !!! 😘 😘 😘 😘

żebyś wiedziała że z Wami mi tak zleciało i zleci jeszcze że na dobre zapomnimy o tych gipsiorach 🤢
😘 😘 😘

• Mamusie
Landusia napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Landusia napisał(a):
hejka
chcialam was poinformowac ze smutkiem ze moja kadencja karmienia cyckiem zakonczona.. mala nie chce ciagnac a ja mam dosc. 😞

Magda przeciez dobrze wam szło?? Bedziesz odciagac?

nie bed eodciagac bo nic nie leci od laktatora nawet kapka..
szlo dobrze ale nadi dostawala butle raz dziennie i juz wcale nie chce ssac bo denerwuje sie ze musi o mleko zabiegac.. a z butli leci samo. a ja mam coraz mniej mleka przez to..

pewnie faktycznie się przyzwyczaiła do butli ... taki sam leniuch jak i mój 🤔

asia19874 napisał(a):
hej 🙂 u nas noc super 😁 pobudka 1.30 szybkie karmienie i lulu i następna o 5 i mega kupsztal 🤪 Mój syn jest zaprogramowany na robienie kupy co 3 dni 🤔 na to wychodzi 😜
Z bioderkami wszystko ok ! i zmieniliśmy gipsiory i mamy czekać na tel kiedy nas przyjmują na zabieg ... mogą dzwonić już w poniedziałek a najpózniej po 01.11 🙂 ogólnie nóżki wyprostowane i wsio jest ok ! jesteśmy mega szczęśliwi 😁 🙂 🙂 🙂 🙂 Padam na pyszczek i mykam się położyć obok Tymonka bo odsypia dzisiejszą wycieczkę .

Tadzio prze koffany 😁 🤪

Asiula super, że Tymuś ma to już prawie za sobą, za chwilę w ogóle zapomnicie, że to miało miejsce 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Nadal mnie rąbie szczena, kosc i większosc zebów obok tego krateru ..:/

Mała męczy sie z kupką, od kiedy przeszla na mm calkowicie ma ciezko z tym:/ probuje dopajac rumiankiem, masaze brzuszka i oliwka

jestesmy po por. preluksacyjnej, mam ją szeroko pieluszkowac przez 6 tyg i kontrola, mamy juz flanelową pieluszkę uszytą z tasiemkami do wiązania od kolezanki

Nie odciągalam mleka od rana i nawet nie zrobily mi sie balony pewnie gówno tam juz jest, to pewnie juz koniec mojego mleka 😞( zobacze jak mala zasnie ile tam wyciagne i czy nadal sine,

laski ile mozna trzymac w lodowce mleko po rozmrozeniu?? nie moge znalezc odp na to w necie?
Aga - Julia naprawde ma cudne wloski, piekny kolor jak farbowane! i tak duzo, jest boska
Kahlanik- Tadzio super 🙂
Agatka- hehe Gabi rzeczywiscie zdruzgotana ze juz koniec pluskania

z tymi kupami to nie lada wyczyn u naszych dzieciaków 😮 🤔 masakra
Luziko Ty już na amen na mm przeszłaś ? A z bioderkami będzie ok 🙂 porozstawiacie i będzie gites 🙂

• Mamusie
kahlanik napisał(a):
asia19874 napisał(a):
hej 🙂 u nas noc super 😁 pobudka 1.30 szybkie karmienie i lulu i następna o 5 i mega kupsztal 🤪 Mój syn jest zaprogramowany na robienie kupy co 3 dni 🤔 na to wychodzi 😜
Z bioderkami wszystko ok ! i zmieniliśmy gipsiory i mamy czekać na tel kiedy nas przyjmują na zabieg ... mogą dzwonić już w poniedziałek a najpózniej po 01.11 🙂 ogólnie nóżki wyprostowane i wsio jest ok ! jesteśmy mega szczęśliwi 😁 🙂 🙂 🙂 🙂 Padam na pyszczek i mykam się położyć obok Tymonka bo odsypia dzisiejszą wycieczkę .

Tadzio prze koffany 😁 🤪

Asiula super, że Tymuś ma to już prawie za sobą, za chwilę w ogóle zapomnicie, że to miało miejsce 🙂 🙂 🙂

😘 😘 😘 🙂

Maga napisał(a):
kahlanik napisał(a):
UWAGA TADEO W KĄPIELI!!!
http://www.youtube.com/watch?v=asM0NsK0wbM

🤪 🤪 🤪

a tak w ogole to moj niuniek dzis sie do mnie usmiecha na calego, pierwszy raz tak czesto 🤪 😁 😁 😁

ja nie woiem! moj do mnie tez to samo!! 😁 🤪 🤪 dobre bio dzis jest 🤪 caly czas sie usmiecha i to na pewno do mnie, nie lampy 🤪 jak weszlam do pokoju i cos powiedzialam to taki ucieszony pycho byl 🤪
Tadeo jest boski! tak jak Antos wierzga w kapieli 🤪

A ja robiłam mu zdjęcia moim głupim telefonem i najfajniejsze się nie wyświetlają, fuck 😞 Ale to nic, nadrobimy 😁 A jaką dużą macie wanienkę? Bo w naszej się Tadzio niedługo przestanie mieścić 😜 😉

Maga napisał(a):
w ogole to widze, ze tez robicie mu kompromitjace gole fotki/filmiki- jak to mowi moj maz- prezydentem juz nie zostanie 🤪 🤪 🤪 ale nie martw sie, Antek tez 😁

Teraz dzieci mają gorzej, bo ich gołe fotki i filmiki są W SIECI! Kiedyś się tylko na przyjęciach rodzinnych pokazywało, upokorzenie było mniejsze 😁 😁

agamu napisał(a):
Asia super, że z Tymonkiem wszystko oki 🙂
Kahlanik Tadeo jest cudny-nasza też uwielbia kąpiel...gorzej z wycieraniem ( wrzuciłam fotki, żebyście widziały, jak Nasze Dziecię zachowuje się po wyciągneciu z wody) 🤢 🤢

Jesteśmy po spacerku-zimno u nas,ale trza się hartować...nie ma co się kisić w domku 🙂 Gabrielka nadal śpi, a ja zaraz biorę się za obiad jakiś 🙂

Oj nasz też nie lubi wychodzenia z wody 🤢 🤢