Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hej kochane mój mały Eluś tak samo mega ślinienie i wszystko do buzi a tak samo jak COQ mówi że jak ja dam mu mój palec to tak mocno dziąsłami gryzie że aż ciarki przechodzą masakra!!! Zobaczymy a też boję się tego ząbkowania!!! heheh
Dzisiejszy dzień był bardzo fajny spacerek zaliczony i goście także mały już śpi a ja za niedługo też idę!!! pozdrawiamy do jutra pappa

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam,
Macie racje, ze to zdzierstwo brac kase za spanie z malym, a materac to mi maz jutro przywiezie:-)
Co do spania u malego w lozku to zabronione i nawet nie ma jak, bo to male i z kratami.

Bakteria okazala sie ta co ostatnio, czyli klebsiella, wiec teraz konkretnie do walki z paskuda.

No i maly tak ladnie juz sobie radzi z lapaniem, trzymaniem i bawieniem sie zabawka, ze az sama sie dziwie i to kolejna rzecz, ktora nauczyl sie w szpitalu:-S

Kolejny raz DZIEKI za wsparcie:-*** Bez was nie mialabym co teraz robic;-)hehe
Buziole muah xxx

• Mamusie
dorianna napisał(a):
Witam,
Macie racje, ze to zdzierstwo brac kase za spanie z malym, a materac to mi maz jutro przywiezie:-)
Co do spania u malego w lozku to zabronione i nawet nie ma jak, bo to male i z kratami.

Bakteria okazala sie ta co ostatnio, czyli klebsiella, wiec teraz konkretnie do walki z paskuda.

No i maly tak ladnie juz sobie radzi z lapaniem, trzymaniem i bawieniem sie zabawka, ze az sama sie dziwie i to kolejna rzecz, ktora nauczyl sie w szpitalu:-S

Kolejny raz DZIEKI za wsparcie:-*** Bez was nie mialabym co teraz robic;-)hehe
Buziole muah xxx

To super ze juz wiadamo co to jest i mozna to zwalczyc 🙂
Duuuuuuzo zdrowka z okazji 4 miesiecznicy 😁

• Mamusie
Witam po swiatecznie 🙂

Swieta swieta i po swietach. W Niedziele podalismy pierwszy raz jabluszko. Baaaaardzo mu smakowalo, wciagnal pol jablka. W przyszlym tygodniu we wtorek szczepienia wiec dowiemy sie co dalej 🙂 Podobno za dwaq tygodnie mamy zaczac z zupkami, a potem zupka z kasza manna 🙂
Zobaczymy co powie lekarz i bedziemy kombinowac dalej. Zastanawiam sie tylko czy np nie serwowac mu jakiejs kaszki na dobranoc. Co o tym myslicie?

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
a wlasnie takie pytanie. Czy Wy kupujecie jabluszko gotowe w sloiczkach dla niemowlat czy same robicie?

ja narazie sloiczki ale od przyszlego tygodnia zaczynamy zupki i mysle ze bede sama cos probowac ... a kaszka na noc... ja nie dawalam jeszcze ale moja mama mu kupila taka w sloiczku i sie czaimy narazie hihih bo niby po 4 miesiacu jest;pale pewno jeszcze sobie poczeka... narazie mamy jablko, marchewke, jablko z marchewka za soba;p

• Mamusie
agami napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
a wlasnie takie pytanie. Czy Wy kupujecie jabluszko gotowe w sloiczkach dla niemowlat czy same robicie?

ja narazie sloiczki ale od przyszlego tygodnia zaczynamy zupki i mysle ze bede sama cos probowac ... a kaszka na noc... ja nie dawalam jeszcze ale moja mama mu kupila taka w sloiczku i sie czaimy narazie hihih bo niby po 4 miesiacu jest;pale pewno jeszcze sobie poczeka... narazie mamy jablko, marchewke, jablko z marchewka za soba;p

Jakie odstepy mialas miedzy wprowadzeniem jablka i marchewki?

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
agami napisał(a):
Basienka84 napisał(a):

Jakie odstepy mialas miedzy wprowadzeniem jablka i marchewki?

ja robilam 4 dni... tzn 2 sloiczki jablka na pol czyli 4 porcje, dwa marchwi na pol a teraz jablko+marchew

• Mamusie
i ja witam się po świętach 🙂 byłyśmy na 10;50 na usg bioderek i jak ostatnio kazał ćwiczyć 'bo bioderka lekko niedokształcone' tak teraz wszystko jest super i profilaktycznie w 6 czy w 7 miesiącu wszyscy robią.więc jestem zadowolona 😁 telefon w pierwszy dzień świąt u teściowej zostawiłam i dopiero dzisiaj odebrałam:P ale powiem szczerze że jakoś specjalnie mi go nie brakowało...ale jak już jest to zaraz jakiś spacer towarzyski załatwimy 🙃 Milenka łapska też pcha jak szalona do buzi i ślini się przy tym na maksa!! a przez ostatnie dwa wieczory jej nie dokarmiałam sztucznym 🤪 tylko ze w nocy wstaje mi co 2 godziny...moze to tez zęby 🤢 a gada!!kłóci się normalnie i tak głosuje i piszczy i krzyczy aż śmiać się chce 😁
a przy cycku to raz je,potem się odrywa i gada i znowu je i w ogóle to krótko teraz je i się kokosi ze mną na rękach 🙃 lece na spacer 🙂

• Mamusie
wanilia napisał(a):
ech, widzę że tylko moja niejadek taki. Słoiczkowe żarelko jest beeee 🥴 🙂

Ja mojemu sama tarkuje jabluszko, sloiczkow jeszcze nie kupowalam 😉 wydaje mi sie to tansze rozwizanie. Dobre jablka sa szampiony lekko twarde i słodkie. Florek takie "zjada" 🙂 wyglada to bardziej na wsysanie 😉

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
wanilia napisał(a):
ech, widzę że tylko moja niejadek taki. Słoiczkowe żarelko jest beeee 🥴 🙂

Ja mojemu sama tarkuje jabluszko, sloiczkow jeszcze nie kupowalam 😉 wydaje mi sie to tansze rozwizanie. Dobre jablka sa szampiony lekko twarde i słodkie. Florek takie "zjada" 🙂 wyglada to bardziej na wsysanie 😉

a pewno ze tansze
ja kupilam kilka roznych sloiczkow na probe co go bedzie uczuclac a co nie... ale niedlugo sama bede jabluszka i marchewki swoje dawac i zupki gotowac.... bo to o niebo tansze...

• Mamusie
Dzien Dobry! 🙂

Widze, ze i poswiateczny spokoj tu panuje...

Wanilia niczego sie dopatrzec nie moge w dziaslach Yasmine, to chyba jeszcze nie to. 🙂

Basienka widze, ze Ty tez na 4 miesiace wprowadzilas Florkowi cos nowego. 🙂
Kto jeszcze nic nie wprowadzal?

Asia Ty juz druga wizyte bioderek zaliczylas, a my dopiero w czwartek na pierwsza idziemy. 😜
A w piatek wizyta kontrolna u pediatry ze szczepieniem. Oj mam nadzieje, ze Bambina dobrala kilogramow!!! Bo na pewno rosla, widze po ciuszkach. Ale chyba nadal pozostaje kurdupelkiem grudniowym, nic od porodu nie wystrzelila. 😜
Ulka dobrze, ze maz caly, a samochodu szkoda. no i taka historia na swieta...

Dziewczyny, czy Wy sie wysypiacie, czujecie sie wypoczete, choc czasami. Ja czuje w sobie mega skumulowane zmeczenie 🤢