Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
meliska napisał(a):
wanilia napisał(a):
Ty mnie meliska takimi fotami nie dobijaj 😮 😜 Pocieszam się tym że takie obroty na boczki do zabawki też zaczął mój leniuszek robić. A gąsienica superowa - co to? Bo mi właśnie czegoś do łóżeczka brakuje.

takie anglojęzyczne cudo... świeci, gada... na razie młoda naciska, pociąga gdzie popadnie, ale może kiedyś opanuje, że trzeba polecenia pani gąsienicowej wykonywać 😜
dobra zbieramy się, bo Jula już pełna regeneracja i kuka mi w laptopa, bo my od kilku dni tv nie włączmy 🤪 i chyba jej mediów brakuje 😁

super to cudo ale chyba nie w pl kupione nie?? bo patrzylam na allegro to sa podobne ale nie takie...

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Basienka jak wygladaja te skoki do wody? 😮
Powiedz jak gotowalas Florkowi?

Hej
sadzam Florka na brzegu na i przechylam go do przodu tak zeby wpadal do wody. Taki maly skok 🙂 Ostatnio to cwiczylismy i musialam sama go przechylac, a wczoraj juz sam to robil 🙂
Co do gotowania to narazie norlamnie w wodzie gotuje marchewke i ziemniaka potem to tarkuje na tarce i jesli jest za geste to dolewam troche przegotowanej wody 🙂

• Mamusie
meliska napisał(a):
NovaM napisał(a):
Hejka 🙂

A my dzisiaj w "dalekiej" podróży byliśmy heheh ciekawe czy Ulka słyszała jak jej cześć krzyczałam z centrum Lublina 😎 😎 😎

Dziewczyny tak czytam o tym, że mleko ściągacie...a po co jeśli można wiedzieć???
Ja ostatni raz ściągałam chyba ze 2 m-ce temu jak jeszcze mi się nie uregulowała laktacja, a teraz to nawet nie wiem ile mam i chyba lepiej bo nie mam głupich myśli, że jest mało czy coś...ważne, że Kajtek się najada 🙂
Tu na myśli nie mam oczywiście dziewczyn, które leki biorą i karmić nie mogą więc rozumiem ściąganie pokarmu 😉

Bo na noc butlę daję, więc muszę ten nadmiar jakoś upłynnić... a za dnia się przydaje, można czasem wyskoczyć gdzieś bez dziecia swojego lub w innych kryzysowych sytuacjach 😉 a niezużyte w zamrażarce ląduje

A ja sciagam bo pracuje i zostawiam mojemu M zeby mial czym karmic mlodego 😁

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Hej
sadzam Florka na brzegu na i przechylam go do przodu tak zeby wpadal do wody. Taki maly skok 🙂 Ostatnio to cwiczylismy i musialam sama go przechylac, a wczoraj juz sam to robil 🙂
Co do gotowania to narazie norlamnie w wodzie gotuje marchewke i ziemniaka potem to tarkuje na tarce i jesli jest za geste to dolewam troche przegotowanej wody 🙂

masakra te akrobacje 🙂 i nier placze?
a co do zupki my dzis 2 dzien probowac bedziemy sami gotowac.. wcxoraj plul tym ugotowanym domowo... dzis podejscie 2

• Mamusie
agami napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Hej

a co do zupki my dzis 2 dzien probowac bedziemy sami gotowac.. wcxoraj plul tym ugotowanym domowo... dzis podejscie 2

Nie przy skokach nie placze 🙂 Placze tylko jak ma plywac na pleckach. Bardzo tego nie lubi. Pozostale cwiczenia wykonuje ze smiechem na twarzy 🙂

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
agami napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Hej

Nie przy skokach nie placze 🙂 Placze tylko jak ma plywac na pleckach. Bardzo tego nie lubi. Pozostale cwiczenia wykonuje ze smiechem na twarzy 🙂

sup[er my sie czaimy na basen ale jeszcze jakos odwagi brak..

• Mamusie
Basiu dziekuje za odpowiedz 🙂 Te skoki musza byc fajne, ale chcialabym to zobaczyc bo trudno mi to sobie wyobrazic.

Sliczne zdjecia powstawialyscie dziewczyny. Takie urodziwe te dzieciaczki, ze az chcialoby sie zjesc je. 😜

Yasmine ma juz swoj pierwszy dowod osobisty 🙂 Mozemy podrozowac.

No i jestesmy po marchewce 🙂
Smakowalo!!!!! 🙂
Zddecydowalam sie kupic gotowy sloiczek, bo jak patrze na te marchewki, ktore mi wiedna po kilku dniach to troche strach dac. Musze zajsc do jakiegos bio sklepu.
Za to kupilam kabaczka i za kilka dni sama jej go zrobie.

• Mamusie
agami napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
agami napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Hej

sup[er my sie czaimy na basen ale jeszcze jakos odwagi brak..

swietna sprawa naprawde polecam 🙂 nauka plywania poprzez zabawe 🙂 zabawki daja konewki do polewania malych, kolka do plywania. Naprawde nie ma sie czego bac 😁

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
To dzisiejszy Florek:

Hehe dzisiejszy, swiezutki, nie wczorajszy 🙂 😉 Sliczny i mocno trzyma slynny gryzak 😆
Podobny do Ciebie Basiu! 🙂

Dziekuje 🙂
Moj M mi podsyla codziennie zdjecia do roboty 😉 Ma w sumie dwie rzeczy ulubione ten gryzaczek i krowe 😁

• Mamusie
Agami i Ty Brutusie przeciwko mnie???? Śliczne foto w avatarze ale czy musi byc na brzuszku???? Czy wy mnie chcecie dobić? 😜 😜 😜 My brzuszkowałyśmy dziś całe dwie minuty, akcja zakończona rykiem i zaślinieniem maty 😮 No ale mama się nie poddaje, spróbujemy po drzemce jeszcze raz.
Basienka jeszcze nie tak dawno rozmawiałyśmy że nasze dzieci kiepsko chwytają a teraz popatrz jak Florek dzierży gryzak w dłoni haha 🙂
Kupiłam syrop na popędzenie kupy, wlałam na łyżeczkę 5ml a młoda aż się trząsła jak zobaczyła że idę z ta łyżeczką. Otworzyła buźkę, wlałam syropek i...... tfuuuuu, wypluła wszystko. Chyba się poczuła oszukana bo liczyła na jabłuszko z marchewką 😁
Coq gratuluje pierwszej marchewki 🤪 🙂

• Mamusie
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/31/sam1265x.jpg/][IMG]http://img31.imageshack.us/img31/1677/sam1265x.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
"Ile razy mam Ci mamo tłumaczyć że mam w nosie to całe przewracanie się i brzuszkowanie, na plecach jest mi wygodnie" 😉 😉

• Mamusie
wanilia napisał(a):
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/31/sam1265x.jpg/][IMG]http://img31.imageshack.us/img31/1677/sam1265x.jpg[/IMG][/URL]

"Ile razy mam Ci mamo tłumaczyć że mam w nosie to całe przewracanie się i brzuszkowanie, na plecach jest mi wygodnie" 😉 😉

Slicznie wyglada 🙂 pewnie jej by sie spodobalo plywanie na pleckach.
A moze sprobuj ja w wodzie odwrocic na brzuszek i zobaczyc czy nie bedzie lepiej 😉

• Mamusie
wanilia napisał(a):

jakie ona ma oczyska.... no masakra jakie slicznoty... ja bym ja zjadla chyba na zywo;D
no a co do brzuszka to pamietasz jak pisalam ze moj za diabla na brzuchu lezec nie chce?ale od kad chodzimy na rehabilitacje i tam na przeciwko lozka jest lustro to polubil i w domu zdarza sie ze z 20 minut wytrzyma;D a tez ryk byl taki ze jak miekszamy na 8 pietrze to chyba na parterze go slychac bylo;p
baiesnka u nas to samo ten gryzak i pluszowa krowa z piszczalka hehehe
coq gratki marchwi ja przeoczylam ten fakt;p ja dzis polazalm z mlodym na ryneczek i kupilam marchewki z ryneczku od takiego dziadka,.. krzywe brzydki ale swoje mowil ze od niego .. wiec licze ze mniej chemi niz by biedronka

a tak patrze na wasze fotki dziewczyny jak ubieracie babelki w domku bo ja chyba przeginam.. mam 21 stopni a moj ma krotki i na to dlugi rekaw.. i ta ma bo ja sama w dlugim rekawku chodze bo w krotkim mi sie wydaje chlodno... a tu widze pieknota w krotkim rekawku na foto siedzi...

• Mamusie
meliska napisał(a):
Dziewczyny dawać więcej fot... dzieciaczki cudowne 🤪 🤪 🤪

Agami na Allegro kupiłam zestaw zabawek używanych i masz rację... bo one przypłynęły z Anglii 😜 naprawdę można fajne okazje upolować 😉

heheh no ja scherlok juz przewalilam wszystkie gasienice na allegro i ... nie ma 😞 no coz bedziemy polowac na cos podobnego chociaz moj w lozeczku to tylko 22-3 max 4 jest;p
bo ja mam lozeczko w sypialni i jak wiekszosc dnia spedzam w duzym pokoju lub kuchni to nie chce go samego zostawiac bo ryk jest jak mamy nie widac.. a tak mi sie marzylo wlozyc do lozeczka i niech sie chwile pobawi... ale lipa u nas albo kanapa albo wozek i glownie w gondoli lezy i sie bawi bo lezaczek jest beeee a na lozku to musze obok siedziec.... na podlodze na kocu tez pol godziny i buzia w ruch i wolamy wszystkich swietych na pomoc;p

• Mamusie
agami napisał(a):
meliska napisał(a):
Dziewczyny dawać więcej fot... dzieciaczki cudowne 🤪 🤪 🤪

Agami na Allegro kupiłam zestaw zabawek używanych i masz rację... bo one przypłynęły z Anglii 😜 naprawdę można fajne okazje upolować 😉

heheh no ja scherlok juz przewalilam wszystkie gasienice na allegro i ... nie ma 😞 no coz bedziemy polowac na cos podobnego chociaz moj w lozeczku to tylko 22-3 max 4 jest;p
bo ja mam lozeczko w sypialni i jak wiekszosc dnia spedzam w duzym pokoju lub kuchni to nie chce go samego zostawiac bo ryk jest jak mamy nie widac.. a tak mi sie marzylo wlozyc do lozeczka i niech sie chwile pobawi... ale lipa u nas albo kanapa albo wozek i glownie w gondoli lezy i sie bawi bo lezaczek jest beeee a na lozku to musze obok siedziec.... na podlodze na kocu tez pol godziny i buzia w ruch i wolamy wszystkich swietych na pomoc;p

a ja jak mam robotę to się sypialnią ratuję, ale też nie za długo, ale mam pewność, że w łóżeczku bezpieczna jest, a tak podłoga, bo już nigdzie na wysokości jej zostawić nie mogę 😮 wózka w domu nie używam, a i on już stracony, bo ona na spacerach do siedzenia się najzwyczajniej zbiera i przy tym tak cierpi, a my w wózku żadnej regulacji i można tylko na płasko leżeć i pewnie dlatego tak często wycie stamtąd dociera 😉

• Mamusie
wanilia napisał(a):
aaaaa, ratunku - goście się zapowiedzieli, musze przyspieszyć ze sprzątaniem 🤪 A tak serio to się bardzo cieszę bo ja towarzyska istota jestem a jak się tu przeprowadzilismy to nikogutko nie znaliśmy. A teraz się jakoś rozkręca 🙂

najprościej będzie jak się wylogujesz 😁