Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
chloe napisał(a):
wanilia napisał(a):
Chloe problem nie w tym że Weronika nie lubi mleka modyfikowanego ale po nim - powiem wprost- rzyga jak kot 😮 A mleko dla alergików jest megaohydne no i tego akurat nie chce...

wiem wanilka, czytam na biezaco 😉

a najlepsze że ja nawet nie wiem o co chodzi - czy to jest skaza białkowa czy inne licho 😮
Dobra wiadomość jest taka że udoiłam dziś "na lewo" ponad 100ml do zamrożenia 🙃

• Mamusie
wanilia napisał(a):
chloe napisał(a):
wanilia napisał(a):
Chloe problem nie w tym że Weronika nie lubi mleka modyfikowanego ale po nim - powiem wprost- rzyga jak kot 😮 A mleko dla alergików jest megaohydne no i tego akurat nie chce...

wiem wanilka, czytam na biezaco 😉

a najlepsze że ja nawet nie wiem o co chodzi - czy to jest skaza białkowa czy inne licho 😮
Dobra wiadomość jest taka że udoiłam dziś "na lewo" ponad 100ml do zamrożenia 🙃

moja rada: podziel na 2 bo czasem np moj zje 60ml a reszte trzeba wylac...i szkoda

• Mamusie
aaa, my też się do spacerówki przenieśliśmy 🙂 prawie na leżąco, tak jak się dało maksymalnie i Maciek teraz widzi świat 🙂

no i w piątek Maciek pierwszy raz przewrócił się z pleców na brzuszek 🙂 i teraz to jest jego ulubiona zabawa, o wiele fajniejsza niż przewroty z brzuszka na plecki 🙂 ale turla się teraz 😁

no i nauczył się teraz puszczać bańki ze śliny i robi to non stop 😁 i tak się przy tym cieszy 😁

• Mamusie
Musze zadbac o moje zrdowie psychiczne. Dzis znalazlam butelke ze smoczkiem w smietniku 😮 🤢 chyba wyrzucilam ja razem z pielucha. Dobrze, ze smietnik pelen i na samym szczycie byla. 😁

Chyba mam jakis obnizony nastroj, zmeczona jestem wszystkim...

p.s. Aga brawo dla Macka. U mnie jak sie Yasmine przewrocila raz z plecow na brzuch 8. kwietnia, tak od tamtej pory nic.No ale nauczy sie jeszcze.

• Mamusie
Laski gdzie jesteście???
Moja niunia już śpi, a ja na dupie siedzę... czytaj forum 😜
Mężo mój do pracy poszedł, więc mam dużo czasu 😉

Coq dobranoc 😘 i życzę Ci gorącego słonka, bo jakąś deprechę załapiesz jeszcze 😘 I butli pilnuj, bo Yasmina Ci nie daruje 😉

Aga Maciuś to chyba jakby nie ten gips to by już śmigał na czterech 😉 zdolniacha

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Musze zadbac o moje zrdowie psychiczne. Dzis znalazlam butelke ze smoczkiem w smietniku 😮 🤢 chyba wyrzucilam ja razem z pielucha. Dobrze, ze smietnik pelen i na samym szczycie byla. 😁

Chyba mam jakis obnizony nastroj, zmeczona jestem wszystkim...

p.s. Aga brawo dla Macka. U mnie jak sie Yasmine przewrocila raz z plecow na brzuch 8. kwietnia, tak od tamtej pory nic.No ale nauczy sie jeszcze.

ja sie coraz bardziej niepokoje ym, ze Kalina sie nie przewraca z brzucha na plecy, nie mowiac juz z plecow na brzuch...chyba bede dzwonic znowu do tego osrodka rehabilitacji wczesnoniemowlecej, niech sprawdza jeszcze raz.
a ja wykonczona jestem dzisiaj, przeszlam z 8km wozkiem w najwiekszym upale (miedzy 10 a 15), mam zjarane ramiona i dekolt, pali mnie, no i generalnie padam na pyszczek.
a ponizej zdjecie z pierwszego grilla kalinki 🙂
[IMG]http://img138.imageshack.us/img138/7927/imgp7116.jpg[/IMG]
[IMG]http://img42.imageshack.us/img42/4849/imgp7104q.jpg[/IMG]

• Mamusie
Moje dziewczę ostatnio ma taki apetyt wieczorami, że ho ho 😮 dzisiaj 210 ml modyfikowanego wciągnęła 😮 to jeszcze nic... wczoraj piła moje odciągnięte mleko, miałam mały zapasik i wciągnęła 260 ml 😮 😮 i o 2 pobudka i jeszcze 100 ml pochłonęła 😮
Czy zauważyłyście zwiększone apetyty u Waszych dzieci? bo ja już nie wiem co myśleć... wg rozpiski na mleku modyfikowanym dla dziecka 5-6 miesiąc to 180 ml, a moja chyba pochłania tyle co roczne dziecko... nie chcę utuczyć dziecka 🤢

• Mamusie
meliska napisał(a):
Moje dziewczę ostatnio ma taki apetyt wieczorami, że ho ho 😮 dzisiaj 210 ml modyfikowanego wciągnęła 😮 to jeszcze nic... wczoraj piła moje odciągnięte mleko, miałam mały zapasik i wciągnęła 260 ml 😮 😮 i o 2 pobudka i jeszcze 100 ml pochłonęła 😮
Czy zauważyłyście zwiększone apetyty u Waszych dzieci? bo ja już nie wiem co myśleć... wg rozpiski na mleku modyfikowanym dla dziecka 5-6 miesiąc to 180 ml, a moja chyba pochłania tyle co roczne dziecko... nie chcę utuczyć dziecka 🤢

jak dawalam butle, to 180ml i koniec wiecej nie dalam, chwile poplakala, jak bylo malo, ale dlam smoka i byla cisza, ale z reguly starczalo.. ja robilam dokladnie jak na puszce napsiane: 5 razy po 180ml. no a teraz daje cyc i nie wiem ile zjada, ale wydaje mi sie ze mniej mojego wypija, bo jak konczy to z cycyka jeszcze sika na odleglośc.
wczoraj ugotowalam jej zupe brokulowa i mowie wam mala oszlala 😁 😁 😁 😁 jak ona sie zachowuje, jak ja je to szok, nie nadarzam z nabieraniem na lyzeczke, a jakie odglosy przy tym wydaje!widac ze jej smakuje jak nie wiem. taki sloiczek po deserku pochlonela w 4 minuty 😮 i plakala za jeszcze, ale mama wtedy zapodala cycka i bylo juz dobrze 🙂

• Mamusie
Aniqa jakie śliczne z Was dziewczyny 🙂 to widzę, że już chyba wszystkie dzieciaki kiełbaski z grilla popróbowały 😉 a i Kalinka widzę już niezłą grzyweczkę pod czapą chowa 🙂

Agami no idę, idę, ale jeszcze muszę się w tv napatrzeć, bo za dnia staramy się nie włączać i teraz duże braki mam 😜 ach i jeszcze obowiązki muszę wypełnić... znaczy się pranie poskładać, bo jutro dziewczę nie da

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
meliska napisał(a):

jak dawalam butle, to 180ml i koniec wiecej nie dalam, chwile poplakala, jak bylo malo, ale dlam smoka i byla cisza, ale z reguly starczalo.. ja robilam dokladnie jak na puszce napsiane: 5 razy po 180ml. no a teraz daje cyc i nie wiem ile zjada, ale wydaje mi sie ze mniej mojego wypija, bo jak konczy to z cycyka jeszcze sika na odleglośc.
wczoraj ugotowalam jej zupe brokulowa i mowie wam mala oszlala 😁 😁 😁 😁 jak ona sie zachowuje, jak ja je to szok, nie nadarzam z nabieraniem na lyzeczke, a jakie odglosy przy tym wydaje!widac ze jej smakuje jak nie wiem. taki sloiczek po deserku pochlonela w 4 minuty 😮 i plakala za jeszcze, ale mama wtedy zapodala cycka i bylo juz dobrze 🙂

a no tak Nasza Kalinka to tak jak Busiek w listopadzie wyskoczyła 😉 sto latek Kalinko...
a jaka zupe brokulowa.. ja sie tak boje podawac cokolwiek innego niz swoja ziemniak plus marchew i pietrucha korzen lub sloiczkowa jarzynowa... boje sie ze wzdecia beda czy cos a wy brokulowa podajecie.... poratujcie jak robicie 🙂 i jak dzieci reaguja... z przepisow basienki?
Aniqa foto superasne... a to pod tym kocykiem to kiedy robione?> bo teraz to upaly to chyba nie teraz 🙂))
a co do apetytu to moj jak zawsze co 2 godziny domaga sie cycki i koniec;p a z proszku mleka juz nie pije bo rezonans bez kontrastu to wrocilismy tylko na cyc i zupki...mysle nad kaszka ale narazie tylko mysle hehehe;p
coq butelki na sznurku poprzywiazuj hehehe