Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
chloe napisał(a):
marika321 napisał(a):
Jaki kolor oczu mają wasze pociechy???? Kiedy się zmienia z niebieskiego bo ponoć noworodki mają wszystkie niebieskie....?

Kiedy można dac danonka???? Wpadne później 🙂

u nas sa zielono-broazowe, a byly szare. kolo 5trgo meisiaca sie juz zmienily.

a w danonkach duzo cukru, lepiej jogurt naturalny chyba sprobowac 🙂

no to mam nadzieje że zostaną mu już takie niebieskie 🤪 🤪

kurde chloe tak ostrożnie wprowadzaliście jedzonko a teraz istne szaleństwo u was widzę chyba musimy się wziąść w garść 🙂!!!!! chociaż wczoraj młody liznął loda waniliowego szał jak mu posmakował 🙂 😉 😉

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marika321 napisał(a):
chloe napisał(a):
marika321 napisał(a):
Jaki kolor oczu mają wasze pociechy???? Kiedy się zmienia z niebieskiego bo ponoć noworodki mają wszystkie niebieskie....?

Kiedy można dac danonka???? Wpadne później 🙂

u nas sa zielono-broazowe, a byly szare. kolo 5trgo meisiaca sie juz zmienily.

a w danonkach duzo cukru, lepiej jogurt naturalny chyba sprobowac 🙂

no to mam nadzieje że zostaną mu już takie niebieskie 🤪 🤪

kurde chloe tak ostrożnie wprowadzaliście jedzonko a teraz istne szaleństwo u was widzę chyba musimy się wziąść w garść 🙂!!!!! chociaż wczoraj młody liznął loda waniliowego szał jak mu posmakował 🙂 😉 😉

tak tak, naszego Julka, tez juz moja babcia poczestowala lodem, i ciastem 😠
a co do reszty jedzonka to Julek sam zadecydowal, wczesniej widocznie jeszcze nie byl gotowy 😉

• Mamusie
marika321 napisał(a):
chloe napisał(a):
witajcie!! 🙂)

zaraz nadrobie wiecej ale musze sie najpierw czyms pochwalic!!!! 🙂 ☺️ ☺️ ☺️ bedziemy mieli drugiego bobaska!!!!! 🤪 🤪 🤪

GRATULACJE !!!!! który tydzień??? i gdzie się przenosisz 🤔 na jaki miesiąc???? ☺️ ☺️

5-ty, dopiero wczoraj zrobilam test, ale przeczucie mialam juz wczesniej 🙂))
nigdzie sie nie przenosze, hihi, ale termin na 15.03.13 🙃

holi - tak niewielka bedzie, dokladnie 15 miesiecy, tak jak chcielismy zeby dzieciaki mialy dobry kontakt ze soba

dzisiaj idziemy na szczepienie, znowu bede toczyc wojne z pediatra... 🤔

• Mamusie
marika321 napisał(a):
a jak dajesz Julkowi np ogórki itp??? nie udławi się?? jak dziabnie 🥴???czy rozdrobnione dajesz 🤔 🤔 🤔????

daje mu pokrojeone wzdluz zeby mu sie dobrze w lapce trzymalo. jak odgryzie za duzy kawalek to go wypluwa.

a co do karmienia i antykoncepcji to juz od 3 miesiecy mam regularne cykle wiec u mnie ten efekt rwal 3,5 miesiaca tylko pomimo ze karmie Julka caly czas, a dopiero od 2 tygodni dostaje cos wiecej niz moje mleko.

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Chloe, taka nowina z rana!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULACJE!!!!!!! pisałas predzej, że chcialaś, wiec super ze tak szybko sie Wam udało!!!!!!!!!!!!!!

dzieki ☺️
mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, bo lezec to nie da rady z takim Julkiem 😉

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Dzien dobry 🙂
Meliska a Julka bardO plakala jak przekluwali uszy? Ja sie zastanawiam ale tak sire cos zdecydowac nie moge :/

Już pisałam, że babki na 2 pistolety przekłuwały i Jula po sekundzie dopiero zczaiła i w ryk... może z minutę płakała. U nas przekłuwają we dwie na raz, bo już miały takie przypadki, że później dzieci nie dały sobie przebić drugiego ucha. I stwierdzam, że jej te uszka raczej nie bolą, zachowuje się jak zwykle, nie dotyka ich i jak ja przy nich majstruje ( dezynfekuję, kręcę kolczykami ) to nie ma żadnej reakcji

Aniqa chyba jakieś fatum nad Wami zawisło 😞 Kalinkę ściskam i żeby już wszystkie dolegliwości ustąpiły 😘 a temu Twojemu mężusiowi to bym z chęcią przylała 😠 porozmawiajcie, wyjaśnijcie sobie wszystko bo z dnia na dzień będzie gorzej... będzie żal w Was narastał... nieciekawie to wygląda 😞 wskakuj dziś wieczór w kostium pielęgniarki i do ataku... zobaczysz, że wróci do sypialni z podkulonym ogonem 😉

chloe napisał(a):
bedziemy mieli drugiego bobaska!!!!! 🤪 🤪 🤪

Gratulacje 🤪 🤪 🤪 tak się cieszę i nawet sobie potrafię wyobrazić jak Ty się cieszysz... pięknej i bezproblemowej ciąży Ci życzę 😘 to był magiczny czas... I mam nadzieję, że będziesz nam forum upiększać opowieściami ciążowymi i fotkami fasolki... i fotkę Julka dawaj, bo dawno go nie było

• Mamusie
Jeszcze apropo chrzcin... te czasy co noworodki się chrzciło to już odeszły, chociaż na wsiach to się jeszcze trzyma. Moje szwagierki z wiosek pochodzą i obydwie chrzciły dzieci przed ukończeniem miesiąca. Jak ja chrzciłam Julę miała 4 m-ce i trójka dzieci do chrztu szła to moja była najmłodsza, a ostatnio kumpela chrzciła 1,5 roczną córę... także bez stresu, kierujmy się własnymi odczuciami, a nie tym co ludzie powiedzą lub pomyślą...

I jeśli o karmienie naszych pociech chodzi... naprawdę jesteście odważne 😮 ja to się raczej podręcznika trzymam 😜 ostatnio dopiero podałam jej po raz pierwszy obiadek z grudkami, bo się bałam czy będzie umiała łykać, no nawet dawała radę, ale miny miała jak przy pierwszym jabłuszku... zdziwione? 😁 I w ogóle na razie podaję tylko słoiczki, bo na jarzynki eko czekam... chociaż koleżanka wczoraj mi marchewki przyniosła, więc coś upichcę 😉 I nawet na moją mamę furczałam jak jej różne rzeczy pod nos podpychała... piernika, truskawkę z warzywniaka... więc przestała, no chyba, że pod moją nieobecność to robiła 🤔 I w ogóle to polecam Wam artykuł "Źle karmimy dzieci!" z najnowszego nr Mamo to ja... możecie zainwestować te 99 groszy 😜

I pytanie... czy podajecie już żółtko?

• Mamusie
Hej hej

Ja tylko z gratulacjami dla Chloe 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Bomba bardzo się cieszę, tym bardziej, że m mówiłaś, że chciałabyś mieć już drigie dziecko 🙂 Pi ekna widomość...aż mi się zachciało dzidziusia, a właściwie stanu ciąży 😜

miłego dnia dziewczyny

Asia 😘 witam