Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
witam 🙂

u nas dzisiaj aktywny dzień, z rana spacer, potem wizyta u teściowej (prawie 3 godziny, bo w międzyczasie Maciek usnął i spał ponad godzinę), potem małe sprzątanie, a potem jak już miałam zamiar i chwilę czasu, żeby usiąść to przyszła burza 🙂
a potem Maciek był marudny, i po 19 wykąpałam go, zjadł i właśnie usnął 🙂

• Mamusie
Marika bo faceci to faceci. milion razy powtarzać jedną rzecz... mnie też to wkurza 😉 ale dobrze, że zadzwonił 🙂 no i że u Michałka to początek, wyleczycie! 🙂

Asia po prostu podziwiam Cię kobieto za te wszystkie słoiki 🙂 u mnie mama dzisiaj robiła dżem z czarnych porzeczek, sok z czarnych porzeczek i jabłka smażone do słoików 😁 pychaaaa! 🙂

• Mamusie
pammat napisał(a):
dziewczyny czy możecie mi w skrócie napisać co się ostatnio działo ?
my dzisiaj byłyśmy na szczepieniu na pół roku mała waży 7960g 🙂

Chloe jest w ciąży!!!!!!!!
Agami wróciła do pracy i w d ....czasowej......
Maciek od agiii też. już raczkuje 🙂
Asia wróciła ze wsi z odwyku od neta,męża i miasta 😉i robi pyszne konfitury 🙂
Coq się ostro u mamy dalej wczasuje
Mój Michałek ma plesniawke na języku 😞

• Mamusie
Aniqa była na zwolnieniu lekarskim a Kalinka przeziebiona....
Wanilia też zapracowana ale czasem wpada w szał i myje okna i pierze firanki ok 20.... 😉
Karolinka Ulki też już szaleje i rzuca zabawkami w mame gdy jej bajki zasłania..... 🙂
Meliska uszka Juli przebiła 🙂
Aaaaaaaaa i Maciejka i Michałek mówią mama ale znacznie częściej baba.... 🤢

Więcej nie pamiętam........

• Mamusie
Pam stronka 2171 😉
Chloe chciała więc jest bardzo szczęśliwa 🙂
A przeglądając stronki znalazłam na 2175 zdjęcia Juli z kolczykami, są też ładne zdjęcia Werki i chloe z Julkiem 😉 ale stron już nie pamiętam ale w tamtej okolicy 🙂

A Michałek nie wiem skąd ma ta plesniawke wczoraj miał parę krosteczek białych a dziś więcej od lekarza mamy jakiś specyfik na N....ale musi stać w lodówce i nie chce mi się iść czytać.....ważne ze młodemu smakuje to myślę ze szybko wyleczymy.bo daje ładnie smarowac 🙂

• Mamusie
a moja konsta dostała się do żłobka do męża i od 1 października startuje zobaczymy czy się zaklimatyzuje i czy nie bedzie chorowala jesli bedzie ok to od stycznia wracam do pracy serce mi pęknie jak będę musiała ją zostawić ale z drugiej strony żłobek darmowy do 2 lat więc trzeba by było skorzystać...

• Mamusie
Ulka - fajne to krzesleko - my mamy chicco mamma i tez jest suoer, Julek uwielbia w niem siedziec i zajadac np arbuza 🙃
pamm - tak cieszymy sie bardzo z ciazy, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i urodzi sie dzieciaczek taki super jak Julek 🙂))
a do pracy to ja sobie za szybko nie wroce 😜

• Mamusie
heloł
Ula, fajne krzesło, widac ze stabilne.
marika, witaj w klubie sfochowanych żon 😜
Holi, wiec przestałas karmic całkowicie?? u nas głownie cycek jest ciagle, nie wiem kiedy mi sie uda skonczyc z karmieniem, naazie mi pasuje, wiec nie narzekam, ale do roku musze skonczyc, bo potem bedzie coraz trudniej.

• Mamusie
Ulka napisał(a):
chloe ja bym mogla wiecznosc siedziec w domu i robic dzieci i dlatego wszystkim wam zazdroszcze ze mozecie sobie pozwolić na wiecej niz ja w sensie zastanawiac sie nad powrotem do pracy bo ja nie mam wyboru 😞 wcale mi nie zalezy zeby pracowac ale żeby tylko kasa była! w tym momencie zyjemy z jednej wypłaty w 3 osoby i dodam ze z najnizszej krajowej plus benzyna i zapłacic mieszkanie, takze zostaje nam nic i jeszcze brakuje ale ja kase mialam z zusu przeciez jakies te marne grosze bo za pol etatu a teraz sie zastanawiam co to bedzie i musze szybko porozumiec sie z szefostwem czy beda leciec w kulki bo ja za niedługo bede jesc chyba suchy chleb i tak sobie nic od roku nie kupiłam i nawet nie przeglądam, nie chodze po sklepach tylko do biedry i jakos leci

a i o najwazniejszym zapomnialam napisac...moja tesciowa ciezko chora w szpitalu lezy , nowotwor złosliwy , nie bede tego komentowac bo to długo by opowiadac..w kazdym badz razie miala juz guzek czy cos od wrzesnia tamtego roku, l i jak jeden lekarz ja wysyłał na operacje to szła do innego co jej przepisywał kropelki i tabletki, kase brał i liczyła ze samo zniknie..az urosło duze, zaatakowało inne tkanki, i teraz jest za pozno i nie wiadomo , naprawde ciezko mi to komentowac ale nakombinowała sama i teraz płacze a mi głupio mowic tez ze to przez nią no ale od września zwlekać i chodzic od lekarza do lekarza??? nawet teraz mowi ze ona nie wie czy sie kłasc do szpitala czy moze gdzie indziej pojechac i sie skonsultowac ! i sie wypisała na żądanie ale ją przyjeli spowrotem! nosz kurna!

Ula, współczuje...straszna taka wiadomosc....lepiej nic jej nie ow, bo jeszcze ja dobijesz, jak bedziesz jej mowic, ze to na wlasne życzenie. teraz musicie ja wspierac, jakakolwiek by nie byla...

• Mamusie
Bosh czytam was na kom czasem w pracy ale.wieczorem czasu brak by jak kiedyś odpisać.każdej mam nadzieję że.w.weekend się uda 😉mały z tata dzielnie sobie radzą ją w pracy tez już powoli ogarniam uczę się przepisów nowych już lepiej niż w poniedziałek no tylko teraz w domu że wszystkim się odnaleźć i będzie ok 😉 tęsknię za pisaniem z.wami jak kiedyś i bardzo forum mi brak ale po.całym dniu.w.pracy.staram się spędzić więcej czasu z.małym.i mężem.no a teraz usneli oboje więc pisze z.kom do was stąd te kropki zamiast spacji buziaka i do jutra;*;*

• Mamusie
Ulka napisał(a):
Aniqa nie mowie jej, ale jak ona sie mnie pyta moze bym wycinek zrobila i do innego pojechala? a mnie ch strzela, no i ze meza nie chce dobijac to mowie wam bo nie mam komu! i dobranoc bo jutro do roboty na rano! tylko szkoda ze chyba za darmo...

aha, ciagle chcialam pytac, a zapominam: z kim zostawiasz mala jak idziesz do pracy??? ze swoja mama?

• Mamusie
agami - bidulka, ale widze ze coraz lepiej dajesz sobie rade
ulka - masakra tesciowa, no ale dziewczyny maja racje, musicie ja wspierac!!
a z tym robieniem dzieci haha, to ja mam zamiar poprzestac na trocje, ewentualnie czwroce ale to juz ewnetualnie, takze bez przeasady 😉) a kasa wiadomo tez wazna ale licze sie z tym ze przy tak duzej rodzinie bedziemy zyc skromniej. na pewno na zle to dzieciom nie wyjdzie. lepsze to niz rozpieszczone bachory 😜 jak ja np, co mam brata 16 lat mlodszego 😜
aaagaa, holi, aniqa - ja tez nadal karmie i to glownie cyckiem, moj maly cycoholik by ciezko przezyl nagla zmiane. zreszta ja tez uwielbiam patrzec jak sie do mnie cieszy jak mu daje cycka. on go wtedy lapie, possie chwile, i zaraz banan sie cieszy do mamusi 🙂) i potem kontynuuje konsumpcje 🙂 zasypia sobie tez przy cycusiu jak usnac nie moze no i w ogole same superlatywy. mam dlatego nadzieje ze nie dostane jutro zadnych lekow ktore by byly przeciwskazane przy karmienu... 🤢
PS jutro ide na pierwsza wizyte 🙂))