Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Ja mam piankowe przednie kola i nie narzekam. kupilam tez uzywana spacerowke xadventure na piankach i dla mnie rewelka.

no to zalezy co komu pasuje ja po przesadzeniui mlodego do duzej spacerowki do tej lekkiej nie wroce mimo wszystko tylko ze ja jezdze po lasach nierownych zwirowych drogach wic mi lepsza stabilniejsza 🙂

• Mamusie
Dobry 😘
Ja dziś wolne, ale dopiero do domu weszłam 🤢 rano pojechaliśmy do teściowej i eko jarzyny, jajka i schab przywieziony, więc jutro coś będę warzyć 😉 No i szczepienie później... nie lubię, nie lubię, nie lubię 🤢... jakieś 20 sekund płaczu i 9 kg mojego szczęścia.... uuu to jest już co nosić 😜 Moja oszalała... w nocy co 2 godziny na butlę się budzi 😮 i myślałam, że może to na zęby, ale zębów jeszcze nie widać 🤔 I dziś poleciałam do apteki po bebilon na noc... mam nadzieję, że lepiej pośpi, bo jutro na rano 🤢 Jula właśnie zajada poziomki w gryzaku przez Marikę polecanym 😉... zakupiłam, ale z silikonowymi wkładem.

• Mamusie
Hej my szykujemy się do kąpieli 🙂 młody ledwo żyje.....ja nie wiem jak wasze pociechy do 21 22 wytrzymuja...ale nie ma co narzekać bo do 6 i tak śpi 🙂

Plesniawka znikła!!!!! A dopiero 2 dzień smarujemy 🙂 ale jeszcze parę dni będę smarowac więc kamień z serca 🙂

Pam buzki z okazji imienin 🙂

I czekam na relację chloe z wizyty 🙂

• Mamusie
no wiec jestem...
juz po wizycie, niestety za wczesnie zeby bylo cos widac na usg 😞( (chcoiaz wydaje mi sie ze w poprzedniej ciazy juz byl pecherzyl). mam sobie zbadac 2 razy bhcg i na kontrole za 12 dni przyjsc. jak dalej beda plamienia to dostane luteine w globulkach. w kazdym razie tak czy tak, mam dalej karmic, co mnie bardzo cieszy 🙂))
bylismy w ogole wszyscy w trojke i pani doktor Julusia podziwiala 🙂))

• Mamusie
no to tak, etap wstawania już naprawdę przyszedł 😁 dzisiaj dobrych kilka razy mu się udało wstać w łóżeczku, raz nawet zakosił głową w szczebelki i ma siniaka na głowie. ale nie bolało bo nie płakał 😉 no i nawet u rodziców w łóżeczku turystycznym udało mu się wstać, a tam przecież nie ma szczebelków, szok 😁

na topie także mamy etap raczkowania 😁 Maciek jest dosłownie wszędzie, nie można oczu z niego spuścić... dzisiaj doczłapał się do wózka i lizał koło 😮

poza tym jak leży na plecach to non stop macha i kopie nogami... aż się zastanawiam czy nie poodbija sobie pięt... no i w ogóle nie usiedzi spokojnie nawet 2 minut, wszystko złapać, za wszystko pociągnąć, wszystko zobaczyć... 😁 czy ja czasem nie mam dziecka z ADHD??? 😜

• Mamusie
no a teraz moje wymęczone dziecko już wykąpane, najedzone i śpi 😁 a ja do sprzątania łazienki się przymierzam... bo 2 pokoje, hol i kuchnia już lśnią 😁 podobnie jak Wanilia zastanawiałam się nawet nad oknami i firankami, ale doszłam do wniosku, że nie wszystko na raz 😜 więc zaraz lecę do łazienki, żeby potem zrobić sobie mini spa 😁 mam nadzieję, że Maciek będzie ładnie spał i pozwoli mi zrealizować plany 😉

• Mamusie
Aniqa jaka Kalinka cudna w avatarze 😁

Wanilia widzę, że wózki wybieracie raczej z tych droższych, z górnej półki....
mi tyle kasy było szkoda i kupiłam wózek ze średniej półki Wózek quatro caddy, bo ja chciałam wózek z przekładaną rączką. i ten jest lekki, fajnie się prowadzi. i naprawdę polecam. a to też nie jest jeszcze parasolka tylko normalna spacerówka

Meliska piszesz o normalnym bebilonie, czy o jakimś specjalnym "na noc" bo można dwuznacznie zrozumieć? 😉

• Mamusie
chloe napisał(a):
no wiec jestem...
juz po wizycie, niestety za wczesnie zeby bylo cos widac na usg 😞( (chcoiaz wydaje mi sie ze w poprzedniej ciazy juz byl pecherzyl). mam sobie zbadac 2 razy bhcg i na kontrole za 12 dni przyjsc. jak dalej beda plamienia to dostane luteine w globulkach. w kazdym razie tak czy tak, mam dalej karmic, co mnie bardzo cieszy 🙂))
bylismy w ogole wszyscy w trojke i pani doktor Julusia podziwiala 🙂))

spokojnie Chloe 🙂 ja poleciałam jak tylko test zrobiłam i też nic jeszcze nie było widać i później chyba za 4 dni poszłam i już był pęcherzyk 🤪 trzymam kciuki 😘 a bhcg na pewno pięknie będzie przyrastać 😘

• Mamusie
Nie wiedziałam o istnieniu bebilon na noc...
Myślałam ze najwyżej jak mleko nie starcza to się dodaje kaszki lub kleiku....

Chloe szkoda ze jeszcze nic nie widać ale na następnej wizycie zobaczycie swoją kochaną fasolke 🙂

Mały śpi czas na kolację 🙂 a potem pazurki muszę zrobić......dziś pierwszy raz zjedzony deserek mleczny nestle -wanilia nawet mu smakowal wciągnął cały 🙂 ale mi nie przypadł do gustu.....będę szukać coś innego nie dość ze drogie to i zapach.....kiepski......

To Ci Werka tak się broniła przed mlekiem sztucznym a teraz cyc beeeeee ale cwaniaczki nam rosną.....

• Mamusie
Co do wózka zwykłą spacerowke mam graco na piankowych kołach i jestem bardzo zadowolona lekka - 2 piętro....... Więc wiem co mówię,składa się jedną ręką i ma budę przekladana całkiem do przodu więc też spoko nie ma przekladanej rączki ale wpina się fotelik samochodowy i wtedy widzę Michałka 🙂 a to też jest super sprawa na zakupach myk fotelik do wózka i nie ważne czy mały śpi- nic mu nie zakłóca snu 🙂

A wózek z pompowanymi kołami mam ten co gondole się wpina ale to dość duża spacerowka więc na codzień dla mnie nie praktyczna .......i stanowczo za ciężka.....

• Mamusie
Marika Aga też nie wiedziałam, ale już wiem 😜 ono chyba niedostępne w żadnych marketach, ba nawet w hipermarkecie nie widziałam, ale ostatnio w aptece wylukałam i jak to mówią tonący brzytwy się chwyta... jutro zdam relacje 😉 w każdym razie to moje dziewczę niezbyt chętnie je piło 🤢 smoczek się non stop przytykał 🤢
Jula się dziś w "dorosłej wannie" kąpała... znaczy się w naszym brodziku 😜 ach jak jej to pasowało 😁
A i fotelik przyszedł i Jula już dziś przetestowała w drodze do babci... jak dla mnie bez zastrzeżeń a Jula spała, więc chyba też zadowolona 😉

• Mamusie
meliska napisał(a):
Marika Aga też nie wiedziałam, ale już wiem 😜 ono chyba niedostępne w żadnych marketach, ba nawet w hipermarkecie nie widziałam, ale ostatnio w aptece wylukałam i jak to mówią tonący brzytwy się chwyta... jutro zdam relacje 😉 w każdym razie to moje dziewczę niezbyt chętnie je piło 🤢 smoczek się non stop przytykał 🤢
Jula się dziś w "dorosłej wannie" kąpała... znaczy się w naszym brodziku 😜 ach jak jej to pasowało 😁
A i fotelik przyszedł i Jula już dziś przetestowała w drodze do babci... jak dla mnie bez zastrzeżeń a Jula spała, więc chyba też zadowolona 😉

jaki fotelik kupiłaś? bo ja jestem na etapie szukania czegoś. Teściowa kasę na fotelik dała no to mogę kupować 😁 😜

• Mamusie
a my spacerowe mamy caly czas ta sama tzn od wozka 3w1 naszego xlanderka 🙂) bardzo fajnie sie nia jezdzi, na codzien trzymam ja w aucie, nawet skladac jej nie musze,miesci sie cala 🙂 a jak musze gdzies wchodzic po schodach to chusta jak znalazl. w przyszlosci juz wymyslilam ze jedna dzieciatko bede nosic w chuscie a drugie w wozku i to pewnie na zmiane zeby Julus zazdrosny nie byl 🙂) ale bym chciala juz to drugie dzieciatko!!!! mam nadzieje ze za 2 tygodni bede szalec z radosci!!!!

• Mamusie
meliska napisał(a):

No to czekamy na relację 🙂
No to my już ponad 2tygodnie w wannie dorosłej się co wieczór moczymy ile szybciej cały rytulal nam schodzi 😉 polecamy