Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Helloł,
właśnie wróciłam do domu. Dłużej popracowałam, wyskoczyłam na zakupy ubrankowe - bo mi młoda ze wszystkich pidżamkowych lumpków powyrastała, kupiłam bodziaki i pajace, śliniaki, jakieś ciuszki w lumpku do tego 😉 Teraz planuję wyskoczyś po piwo, wlezę z nim do wanny i się bedę moczyć 🤪 I wiecie co? Wcale mi nie jest tak źlejak myslałam że będzie 🤔 Trochę mi się łyso zrobiło jak po wejsciu do mieszkania nie powitał mnie mnie pies, nie uśmiechnęła się Weronika i małżon buziaka nie dał....CZekał na mnie tylko bałagan w kuchni 😉 Ale rozprawię się z nim jutro, dziś laba 🙃
Chloe czekamy na wynik 😘
Marzenka to Kajtusiowy tata do Polski zjechał?
Holi myślę ze możesz dać mleko...
Marika ja też się wczoraj pochwaliłam że Weronika śpi a ta o 23 obudziła się gotowa do zabawy 😁 Ale nawet się ucieszyłam, to pewnie przez świadomośc że jej nie będzie te 3 dni.

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marika321 napisał(a):
A ci do fotelika to pisz który wybralas bo tak mi się wydaje ze Maxi cosi też Ci się widział....więc jaki wybór????
maxi cosi właśnie 😉

marika321 napisał(a):
w zimie to napewno się przezucę do tego big wózka z pompowanymi kołami ..... jest większy i nawet łatwiej bedzie jakiś śpiworek zamontować .... a na krótsze wyjścia to SANKI 🙂
pod warunkiem, że będzie śnieg 😜

NovaM napisał(a):

Dziewczyny pomóżcie...doradźcie...
Szukam fotelika samochodowego takiego już siedzącego, za przystępną cenę jak na samotną matkę przystało...dla Oli miałam takiego zwyklaka ale pamiętam, że potrafiła mi się zsunąć na bok jak zasnęła...
Macie jakieś fajne??? A może już szukałyście i wiecie co teraz jest na topie 🙂 ???
tutaj nam koleżanka z listopadówek podpowiadała... str. 2056, bo coś mi się z linkiem nie udaje

wanilia napisał(a):
Dziewczyny ja nie wiem jak przeżyję najbliższe trzy dni. mój M ma ważną sprawę rodzinną i musi wyjechać a ja nie mogę teraz wziąć urlopu więc córunia jedzie z tatusiem a ja zostanę sama 😞
dajesz jakoś radę??? pewnie cały dzień na telefonie wisisz 😉 😘 😘

Aniqa1111 napisał(a):
a my dzisiaj pierwszy raz na basenie byliśmy 🙂 Meliska 😘 😘 😘 kostium super sie sprawdził, jeszcze raz dziekuje 😘 😘
🙂

chloe napisał(a):
witajcie po weekendowej przerwie. bylismyw gorach, troche lalo... 😉
martwie sie bo zas mam te plamienia, dzisiaj to juz nie brazowe a czerwone. nie wiem, lekarka kazala czekac na drugi wynik bhcg i przyjsc dopiero w nastepny wtorek...eeehhh pamietam tez stres sprzed roku!!! 😞
będzie dobrze 😘 😘 i pamiętaj pozytywne nastawienie... niech fasolka w stresach nie rośnie 😘

aaagaaa napisał(a):
jutro rano jedziemy do szpitala... ciekawe co powie lekarz... bo teraz jak Maciek juz raczkuje i wstaje to ta szyna mu się przestawia... 😞 oj, sama nie wiem co i jak...
i jak po wizycie???

chloe napisał(a):
dzis odebralam wynik bhcg z piatku - 111, kurde malo troche, zaraz jade po wynik z dzisiaj 😮
pisz co tam... rośnie??? 🤔

holi32 napisał(a):
co myslicie o tym ze jak maly je mleko gerber czy mozna mu 2 mleko na noc podac bebilon na dobranoc
no niby nie powinno się zmieniać mleka... może po prostu do mleka dodaj mu kaszki... a o bebilonie napiszę zaraz

• Mamusie
Wanilia to panieńskie czasy Ci się wspomniały co? 😁 co tam... dzielna jesteś 😉
Ulka ale Ci się teściowa trafiła 🤢 widzisz są ludzie, którzy szybko zbierają się w garść i nawet jak jest źle to nie dają tego po sobie poznać, a inni tylko się nad sobą użalają i chcą uwagę wszystkich na sobie skupiać 🤢 życzę Ci, żeby zmieniła nastawienie... to i do zdrowia zacznie szybciej wracać

• Mamusie
sa dni ze nie moge narzekac na meza bo ja wam pisalam posprzatane obiad cieply pranie wstawione mlody zadowolony... a sa dni jak dzis ze nie wiemw co rece wlozyc... i zaczelam od.. klawiatruy hehehe nie no uciekam... milego wieczoru jutro milego dnia a ja pewno po 18 sie pojawie....buziaki

• Mamusie
Ulka napisał(a):
a ja mam dzis 1 rocznice slubu, no ale nic..moze za rok bedziemy swietowac, na prezenty dla nas tez nas nie stac 😞

Ej tam, sama dobrze wiesz że nie prezenty są najważniejsze 😘
A Chloe na brzuszku napisała że hcg wzrosło pięciokrotnie 🙂 Tylko ze plami 🥴
Hahaja mam dziś wolny wieczór to mogę szpiegować 😜

• Mamusie
witam 🙂

oj, zabiegany dzisiaj dzień... rano w szpitalu, potem jeszcze trochę po sklepach. co do szpitala to dowiedziałam się wielkie g... 😠 lekarz jakiś taki dziwny był dzisiaj... jak mówię, że Maciek nie może być w dzień w szynie bo tak rusza nogami, że ją zdejmuje to on do mnie że zakładać. a ja mu mówię, że za 2 minuty szyna jest przesunięta i wydaje mi się, że wtedy robi więcej złego niż dobrego. no i że Maciek staje na szynie i ona się przekrzywia i że podczas raczkowania też ucieka... no i w sumie mamy mu zakładać na noc i w dzień jak śpi. a poza tym dużo masować nóżkę i jedyne co nowego się dowiedziałam, to w dzień zakładać buty odwrotnie, tzn lewy na prawą nogę, a prawy na lewą nogę... 😉 poza tym wszystko to co zawsze mi powiedział... i tak naprawdę to ja sama przy nim zadecydowałam, że w dzień Maciek nie będzie miał szyny, bo się nie da, żeby ją miał

a potem mieliśmy gości, przyjechali wujek z ciotką z Lublina zapraszać rodziców na imprezę z okazji 50-lecia ich ślubu. no to trochę posiedzieli.

potem wyszykowałam się z Maćkiem na spacer i jak już mieliśmy wychodzić to lunęło... 😠 więc zostaliśmy w domu

Maciek mega marudny... chyba te zęby próbują się wydostać...

ale na szczęście od 20 już śpi 🙂

• Mamusie
hejka kochane!!!
Dziękuję Ulka że tak mówisz i myślę że źle nie będzie dziś właśnie kupiłam 2 siedzonko do karmienia żeby teściowa miała u siebie w domku!!! Bo mały w nim jest karmiony i lubi siedzieć w nim!!!
Chloe czekamy na wieści i będzie ok zobaczysz!!!
My dziś rano spacer i w drodze powrotnej mega nas zlało hehe!!! Małemu się podobało!!!!
Co do dania mleka na noc innego to zdecydowałam że nie dam!!! Dałam małemu więcej kaszki kukurydzianej a jak mi się w nocy obudzi spróbuję mu dać wodę i potem smoczka może zaśnie!!!
Jak by do 4 wytrzymał to by było superowsko!!!

• Mamusie
Miałam o tym bebilonie na noc... a więc o dupę roztrzaskać 🤢 i tak się budzi w nocy i tak... i jeszcze jej nie podchodzi, bo ona tylko "czyste" mleczko pije, a jak już coś "pływa" to nie 😜 a to chyba zwykłe mleko jest z dodatkiem kleiku ryżowego, przynajmniej tak ze składu wyczytałam, więc na jedno wychodzi jak do mleka, które piją Wasze dzieci dosypiecie łychę kleiku

I ja chyba chciałam swoje dziecko zagłodzić ☺️ pisałam Wam, że ostatnie noce koszmar... pobudki co 2 godziny i butla, bo wrzask 😮 myślałam, że może zęby, ale pani doktor nie potwierdziła i mąż zaczął śledztwo prowadzić... no jak gdzie... w necie 😜 bo jak ja w pracy to w końcu komp wolny haha 😜 i się okazało, że ja dziecku prawie nie zmieniłam wielkości porcji od wprowadzenia stałych posiłków i ona najzwyczajniej w świecie w nocy była głodna ☺️ następne dni to futrowanie i w nocy już tylko 1 pobudka, a z soboty na niedzielę to już w ogóle szał... 1-wsza pobudka o 5, a później ja przebudziłam się o 8 i jak z procy wyskoczyłam jak zobaczyłam, która godzina, żeby zobaczyć czy moje dziecko dycha... i spaliśmy do 9 🤪 .... już nie pamiętam jak to jest...
... także dziewczyny może te pobudki nocne to może z niedojadania wynikają 🤔

• Mamusie
Wanilka super ze poduszek nie moczysz.....i fajnie ze ten czas przeznaczysz na relaks 😉 to po powrocie daj mężowi wychodne za takie poświęcenie nie jeden tatuś by wymiekl 3 dni bez mamusi hahaaaaa nawet większość z nich śmiem twierdzić ze bardziej by płakała niż dzieci 😉 😉 😉

• Mamusie
marika321 napisał(a):
No mój niby spoko śpi z reguły tylko dziś 3.30.......

Ale ok krótko przeanalizujmy ile jedzą rówieśnicy...????
My:
6-150ml mleko
9-120ml mleko
12 obiadek
15-120ml mleko
18 deserek + manna
20-20.30 180ml mleko - ostatnio zjada

no obiadek... ale jaki? bo moja np. ten mały 120 g jadła, a powinna już ze 190 g, więc teraz jej po 2 daję, bo mam jeszcze zapas 😜 i prawie wszystko zjada. Deserek też mały wcinała bez żadnych dodatków, a kaszkę jej na 100 ml wody robiłam, a teraz na 150 ml. Mleko u nas tylko wieczór - noc - rano i to zależy 120 - 180 ml

• Mamusie
meliska napisał(a):
marika321 napisał(a):
No mój niby spoko śpi z reguły tylko dziś 3.30.......

Ale ok krótko przeanalizujmy ile jedzą rówieśnicy...????
My:
6-150ml mleko
9-120ml mleko
12 obiadek
15-120ml mleko
18 deserek + manna
20-20.30 180ml mleko - ostatnio zjada

no obiadek... ale jaki? bo moja np. ten mały 120 g jadła, a powinna już ze 190 g, więc teraz jej po 2 daję, bo mam jeszcze zapas 😜 i prawie wszystko zjada. Deserek też mały wcinała bez żadnych dodatków, a kaszkę jej na 100 ml wody robiłam, a teraz na 150 ml. Mleko u nas tylko wieczór - noc - rano i to zależy 120 - 180 ml

Maciek je tak:

ok 6-7 mleko 120ml, czasami zostawi jeszcze
ok 10-11 kaszka 120 ml
ok 14 obiadek, słoiczek 120g
ok 15.30 - mleko 120ml, z reguły z tego zjada ok 90ml
ok.18.00 - mleko ok 90ml zje, i deserek 120g
19.30-20.00 mleko z kaszką ryżową 150ml. z reguły zje wszystko, chociaż czasem zdarza sie, że zostawi

no i pomiędzy zje z2 4-5 tych długich chrupek kukurydzianych

• Mamusie
Ale super, teraz można Chloe na brzuszku podglądać 🤪 🙂

U mnie nic nie skutkuje, Yasmine tak jak dawniej na raz nie zje dużo, więc zapasów w brzuchu sobie zrobić nie może i w nocy mam mnóstwo pobódek - trudno nauczyłam się z tym żyć...kiedyś wyrośnie.
Nie wiem moje dziecko, chyba chce pominąć etap pełzania. Coraz dłużej stoi na czworakach albo na czterach łapkach 🙃 Mój siostrzeniec pominął właśnie raczkowanie, więc może ona nie będzie pełzać.
Widzę, że coś faceci zawodzą ostatnio..to może dobrze, że ja z moim na odległość 😁 W sobotę leci do siebie, bo teraz biedak deprechy dostaje w samotności.
A my z mamą jutro gości mamy, ciocia i wujek, więc ja z rańca do cukierni lecę, bo ja nic nie upiekę(mama rządzi w kuchni) a ona niech się nie przemęcza, wystarczy, że już tam jakieś mięsa tworzy.
No i jutro dzieciaki przyjeżdżają 😎 Syn siostry i córka drugiej siostry - mam nadzieję, że za mamunią nie będzie płakać.