Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
U nas mrozno, wiec jak M wroci z pracy to po obiedzie zabieram rowerek i na spacer.
Sarah juz po obiedzie. Zjadla pol miseczki szpinaku creme podsmazonego z jajkiem. Az w szoku jestem, bo nigdy jej tego nie robilam, a ona wszamaala ze smakiem 🤪
Aga ja powiem to, co dziewczyny. Jesli masz watpliwosci to skonsultuj z innym ortopeda, chocby dla uspokojenia siebie.
Aska bezpiecznej podrozy 🙂
Rita haha ale super 😆

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
Coq jak tam plany spacerowe? Werka wstała niedawno więc my idziemy - śnieg pada 🙂

Zbieram się od 11 😁 ale postanowiłam, najpierw umyć podłogi i zrobić obiad Małej - zjadła.
A teraz muszę jej zmienić pieluszkę 🤢 przebrać spodnie 🤢 i ubrać w te wszystkie kurtki ...a ona tak jakby na spanie, więc już wiem jak będzie się drzeć 🤢
p.s. Super, ze z pensją Ci się wyjaśniło na korzyść twoją oczywiście.

A, u mnie jest niby 5 st. ale odczuwalne 2st i wiatr 20 km/h ubrałybyście kurtkę czy kombinezon?

Kombinezon

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Rita my tez dziś krótko byłyśmy bo pada taki mokry, paskudny śnieg 😠
Wróciłysmy i teraz Weronika pije herbatkę z lipy a ja walczę ze snem...

Majka śpi,ja zawsze się z nią kłade ale mam sterte prania do poskładania i kuchnie do umycia więc z mojej drzemki dzisiaj też nici
może Ci zasnie po spacerku 🙂

• Mamusie
Beata dobrze nam doradziłaś, bo strasznie zimny wiatr! Mimo, że świeci słońce, to pogoda listopadowa, zimno, wilgotno i wietrznie, brrr. Zmarzła mi głowa i dłonie. A kurtkę mamy ciepłą, tylko, ze dziwną, ma długieee rękawy a pod szyją ciężko dopiąć...a tak w musiało jej być ciepełko w kombinezonie, bo po 5 minutach usnęła 🤔 Chyba postanowiła spać tylko na spacerach, czego rezultatem jest zero czasu dla mnie sam na sam ze sobą 🙃 wstajemy razem, kładziemy się razem, a drzemka na spacerze. 🙃

• Mamusie
Rita napisał(a):
przestało u nas padać to migiem ubierałam małą i siebie i uciekałysmy z domu bo prawie tydzień na dworze nie byłysmy i co? po 20 minutach zaczeło kropić więc wróciłysmy-pół godzinki tylko bylyśmy ale dobre i to no a teraz śnieg z deszczem daje 🥴

O matko! 🤢 Zdecydowanie gorzej niż u mnie. 🤔

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Po spacerze budzę się jak zaprogramowana, coby mama się nie nudziła sama 😆

Moja mała Koza w gondoli 😁 jeszcze się mieści 😁

Super zdjecia 🙂 Na pierwszym wyglada calkiem jak dorosla 🙂 jak miesci sie w gondoli to widze ze z niej takie same chucherko jak z mojego 🤪

• Mamusie
wanilia- jak ty to zrobiłaś ja od 4 miesięcy wypłaty nie dostaje teraz wychowawczy bezpłatny na l 4 byłam od początku ciąży i zawsze dostawałam gołą podstawę bez premi wytłumacz mi dlaczego tobie się premia należy i do kogo się zwróciłaś bo jeżeli masz rację to kupę kasy mi nosem przeszło i będę musiała się upomnieć o moje a wy laski na l 4 miałyście też premie? normalnie nie wierze

• Mamusie
pammat napisał(a):
wanilia robisz w prywatnej firmie czy nie?

To czy firma jest prywatna czy nie nie ma znaczenia -pytanie czy chorobowe naliczali Ci w firmie (zatrudnienie powyżej 20 osób) czy ZUS bezpośrednio (gdy jest mniej niż 20 zatrudnionych). Bo jak ZUS to na pewno naliczyli dobrze a jak w firmie to widzisz jak może byc....Daj mi sek, poszukam tego artykułu co Marika wczoraj wklejała a jak chcesz to Ci przyślę mój nr tel na prv i dokłanie wytłumaczę na czym u mnie myk polegał