Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marika321 napisał(a):
A to dlaczego u nas linka jeszcze nie ma ??? Poczta pantoflowa dobra rzecz dawaj może ktoś komuś poleci 😉

Dla Małego tylko to z Ikea zostawiasz???

Rzecz w tym ze ja nie chcę go nikomu polecać 😜 Poza tym wystawiłam na tablicy a nie na allegro bo chciałabym żeby ktoś miejscowy je kupił i przyjechał sobie po nie - nie chce mi się grata pakować. Jak się w tydzień nie sprzeda to pójdzie na allegro. Szszerze mowiąc rozważałam opcję wystawienia krzesełka przy śmietniku żeby ktoś sobie zabrał ale postanowiłam zadbać o domowy budżet który się wkrótce trochę uszczupli 😉

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Dziewczyny muszę przyznać - nie zapeszając- że nasz eksperyment łóżeczkowy przebiega pomyślnie. 🙂 Problem tkwi nadal w usypianiu, znowu grubo po północy usnęła u taty na brzuchu. Ale odłożona do łóżeczka spała w nim do 8, bez żadnej nocnej pobudki, tyle co mleko o 7 rano. 🙃 A od 8 z nami do 10 pokimaliśmy jeszcze.

• Mamusie
dzień dobry 🙂
Wanilia nic tylko interesy z Tobą robić 🤪 a wiadomo juz na KOGO czekamy? imie dla synka wybrane?
Coq u nas też zasypia mała w godzinach 22-24 tyle że śpi do 10 zwykle ale super że Bambina śpi w łóżeczku 🙂
Majcia pierwszą noc w drewniaku też miała super-zasnęła chwilę po 23 i obudziła się o 10 bez przerwy
ja jeszcze w szlafroku-a co! niedziela w końcu a Adam wybiera się zaraz na fluhmarkt -ciekawe czy nam coś fajnego upoluje-mi się nie chce jechać bo wieje strasznie a tam otwarta przestrzeń

• Mamusie
No no pięknie!!! Pięknie Yasminka śpi a może nawet lepiej niż z wami?? nikt się nie rozpycha 😉 pobudka o 7 na mleko to też spoko oby już tylko gorzej nie było 😉

Ja jeszcze spaceru nie zaliczyłam.....M miał jakąś koszulę upatrzoną i jeszcze na kurtkę dla Misia go naciągnełam twierdzi że głupota kupić kurtkę na następną zimę ale ciula najwyżej jak nie będzie pasować to sprzedam w jesieni ale według mnie będzie lux 🙂 !!!!

Misio śpi ale jak wstanie to spróbuję na sanie skoczyć jeszcze..... 😉

Coq jak zdrowko????

• Mamusie
dzień dobry 🙂

wczoraj dzień zabiegany, bo albo sprzątanie, albo jedni gości, potem drudzy... i nie było nawet jak wejść...

a dzisiaj byliśmy w kościele rano, potem u rodziców na kawce 😁 no i zostaliśmy do obiadu, przed chwilą wróciliśmy do domu, Maciek usnął. a jak wstanie to wybieramy się do Centrum Kultury na Wielką Orkiestrę 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
dzień dobry 🙂

wczoraj dzień zabiegany, bo albo sprzątanie, albo jedni gości, potem drudzy... i nie było nawet jak wejść...

a dzisiaj byliśmy w kościele rano, potem u rodziców na kawce 😁 no i zostaliśmy do obiadu, przed chwilą wróciliśmy do domu, Maciek usnął. a jak wstanie to wybieramy się do Centrum Kultury na Wielką Orkiestrę 🙂

Co tam macie na tej orkiestrze....????

• Mamusie
marika321 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
dzień dobry 🙂

Co tam macie na tej orkiestrze....????

nic wielkiego, ale jakieś lokalne zespoły będą śpiewać, jakieś licytacje 🙂 pójdziemy zobaczymy, a przy okazji spacer na sankach zaliczymy 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Marika dzięki, ze zdrowiem dobrze 🙂

też się właśnie miałam pytać 🙂

dobrze, że już lepiej 🙂

Równie się cieszę, że nic mnie nie złapało, bo nie licząc jelitówki, którą zaraziła mnie Jaśmina, to ja chyba już ponad dwa lata na grypę chora nie byłam 🤔 i niech tak zostanie.

Fajnie Wam, że na sanki możecie iść. U mnie cały dzień pada, więc dziś przymus - siedzimy w domu. Mała właśnie śpi i na szczęście, bo jej marudzenie z moim spadkiem nastroju....

• Mamusie
marika321 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Marika dzięki, ze zdrowiem dobrze 🙂

też się właśnie miałam pytać 🙂

dobrze, że już lepiej 🙂

😉

U nas na orkiestrze też nic ciekawego...

u nas to mała miejscowość to w sumie nigdy niczego specjalnego nie będzie...

ale u Ciebie? ja jak mieszkałam w Lublinie na studiach to co roku coś fajnego było 🙂

• Mamusie
U mnie słonko 🙂 ale Misio śpi po zakupy go wykończyły 😉 mam nadzieję ze zdarzymy wyjść póki jasno...

Masakra jak się tak rozglądnełam po domu to taki bajzel.... 😮na kółkach normalnie......nie sądziłam że aż taki bajzel potrafi robić taki mały człowiek.... 😮.roznosi i rzuca.....i tak wszystko ciuchy zabawki....wszystko co się da..... 😮

• Mamusie
marika321 napisał(a):
U mnie słonko 🙂 ale Misio śpi po zakupy go wykończyły 😉 mam nadzieję ze zdarzymy wyjść póki jasno...

Masakra jak się tak rozglądnełam po domu to taki bajzel.... 😮na kółkach normalnie......nie sądziłam że aż taki bajzel potrafi robić taki mały człowiek.... 😮.roznosi i rzuca.....i tak wszystko ciuchy zabawki....wszystko co się da..... 😮

no u nas Maciek podobnie, wszędzie się walają jego zabawki. jak je sprzątnę w jedno miejsce to są w tym miejscu tylko jak Maciek śpi 😉

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Właśnie zobaczyłam na fb...Takie wynalazki nawet mnie nie śmieszą...przerażają 🤢

dla mnie to jest przesada...

ale dzisiejsze dzieci to jest masakra po prostu... był wczoraj brat męża z rodziną, Filip - 8 lat i Lena -2,5... no i Filip to jest istny diabeł... nie dość że biega po wszystkich pokojach, potrafi zaglądać mi w szafki np w sypialni... to jeszcze skacze po schodach, skacze po kanapie... a rodzice niezbyt reagują 😮 wziął pilota, zaczał przełączać kanały, oprócz tego cały czas siedział na telefonie taty i mamy, grając w jakieś gierki na obydwu naraz... masakra...

• Mamusie
Aga na rynku Bracia ale że tak powiem na przedmieściach..... 😉 to kiszka....

ale to cel ważny w sumie a nie koncerty....choć dawniej fakt więcej się działo.....to było święto... 😉

Coq wynalazek niezly 😮 mojemu M pewnie by się bardzo spodobał... 😁 tylko że nie jego rozmiar 😉