Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Już nie śpimy 😜
znaczy się ja... do pracy się zbieram i jak już buty na nogach miałam to telefon od koleżanki, że na 6:00, a nie 5:30 😠 o żesz bym pospała a tak to już się nawet nie położę, bo się pogniotę, fryz mi się zepsuje 😠
Życzę Wam miłego dnia mamusie 🙂... ja niedługo wracam 😉

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
holi32 napisał(a):
hejka kochane!!! Wszystkiego naj naj COQ żeby się wszystko układało i udawało codziennie i zdrówka!!!!
Tanioszka no tak ja to nazywam!!!
ja dziś w pracy nawet zleciało spoko było!!!
Babcia była na sankach z moim dzieciem super!!!
Huraaa ja po winku z mężem i nie dużol wypili my a nas sieklo!!!
W pracy dziś byłam ale ok!!!!
pisze podwójnie hehhe
kochane idę spac dolbranoc

widać że siekło

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Beata ale dała Ci Sarah popalić 🤢 Nie powiem, żeby moja była jakaś lepsza, bo chyba o 00:30 usnęła i wtedy z mężem dopiero film mogliśmy sobie obejrzeć, a znalazł fajny kryminał szwedzki...akurat coś dla mnie, bo kino europejskie lubię.

No i tradycyjnie 9:30 wstałyśmy.
Mamy odrobinę śniegu i chyba mrozi, brrrr.

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Werka drugi dzień z rzędu spała 12h jednym ciągiem 🤪
Beata widzę że miałaś wczoraj ciężki wieczór...Mam nadzieję że jeszcze odsypiacie 🙂
Aaagaa gratuluje pracy 🙂 Tylko jednego nie rozumiem....Jak to nie wiesz na jakim stanowisku??? To oni zatrudniają a nie wiedzą kogo potrzebują czy Ty nie wiesz o jaką pracę się starałaś? Bo dla mnie to jakaś abstrakcja 🤔 Fajnie że rodzice będą Wam kredyt spłacać aż staniecie na nogi. U mnie M nie chce przyjąć żadnej pomocy finansowej od rodziców, stwierdził że sam kasę skombinuje i nikt mu nie będzie potem wypominał że to dzięki jego pomocy 🤔 Takiego mam małżona zawziętego 😉 Tak więc do tej pory pożyczylismy raz 3 tys od rodziców na bloczki jak zabrakło nam w danej chwili ale już oddane. Ja się w sumie tez dobrze z tym czuję
Wczoraj na konto zajrzałam i wyrównanie dotarło - nasza masakryczna amerykanka zostaje więc tutaj a my przenosimy się na materac 🙃
Co do braku kasy i co za tym idzie możliwości poszalenia na wyprzedażach...U nas jeszcze nie jest źle ale czasem mi myśli uciekają w przyszłość i zastanawiam się co będzie bez mojej wypłaty. I już teraz skreślam z listy większość zbędnych wydatków - sobie podobnie jak niektóre z Was nie pamiętam kiedy coś kupiłam 🤨 Nawet tych ciążowych spodni w końcu nie kupiłam i większość czasu chodzę w spódnicach w które się jeszcze mieszczę. Miałam tez kupić kurtkę ale już połowa stycznia jest a ja się jeszcze mieszczę w płaszcz, w razie W będę przeszywać guziki 😉 I byle do wiosny 🙂 A pamiętacie jak dostałam bony na święta i pisałam że je w drogerii na siebie wydam?? Jasne....wszystko na życie poszło 🥴 No ale nas cały czas budowa ciągnie, M ze swojej kasy ciuła na ściany więc przynajmniej wiem w imię czego te ograniczenia 😉 W sumie śmiesznie bo obracamy niezła gotówką a ja się pod koniec miesiąca zastanawiam czasem czy mięso kupić czy ziemniaki z jajkiem na obiad zrobić 😁

• Mamusie
No to ciągnę monolog 😉
Werka dostała już 3 razy kanapkę z kupną szynką. Dorwałam pyszną szynkę (za prawie 40zł), nie pamiętam już kiedy jadłam taką dobrą wędlinę. Więc postanowiłam zaryzykować i poczęstować córcię - wciąga aż milo i nic się nie dzieje. Wczoraj dostała na podwieczorek budyń robiony na jej mleku - ale taki zwykły z paczki drOetkera - też nie widzę żadnej reakcji. Myślę że jutro spróbuję podać twarożek. Tak więc u nas skok milowy w diecie, postanowiłam serwować nowe smaki bo ile można jeść to samo w kółko?

• Mamusie
dzień dobry-my wstałyśmy o 10
ciekawe jak tam Beata
Wanilia gratuluje nocy a z kasą to wiadomo jak cel jest to zawsze brakuje choć bym nie wiem ile się miało
my od stycznia tez bierzemy sie za "rozmyślne" wydawanie bo za duzo pieniędzy u nas idzie na nie wiadomo co a jak się na konto zagląda to szok ze takie pustki przy takich zarobkach ale to te wyjazdy co miesiąc co 2 do PL nam tyle ciągną

• Mamusie
Rita w związku z tym że już jest styczeń to rozmyślne wydawanie zacznij od tego że nie pokażesz mężowi tych bodziaków 😁
Wiem ze większość dzieci potrafi to od dawna ale i tak się pochwalę : Werka nauczyła się wczoraj wchodzić na kanapę - tak jej się spodobało że cały wieczór trenowała

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Rita w związku z tym że już jest styczeń to rozmyślne wydawanie zacznij od tego że nie pokażesz mężowi tych bodziaków 😁
Wiem ze większość dzieci potrafi to od dawna ale i tak się pochwalę : Werka nauczyła się wczoraj wchodzić na kanapę - tak jej się spodobało że cały wieczór trenowała

hehehe dobre 😉
a Werci gratuluje -Majcia opanowała tę sztukę ze 3 dni temu też dopiero i od tygodnia chodzi

• Mamusie
Wanilia dziękuję. A Bambina jak zawsze palec wciąga z kawałkiem rękawa 🤔
A z wchodzeniem na kanapę to u nas wcale nie jest tak łatwo, czasami wejdzie sama, ale najczęściej muszę jej pupę wciągać, o łóżku nie wspominając, bo wysokie jest.

Jaśmina biega z rurą od odkurzacza i brzęczy od czasu do czasu 😁

• Mamusie
Dzien dobry,
Sarah zasnela u siebie w pokoju przy grajacej lampce kolo2:30. Wyobrazcie sobie,ze jak zasnela kolo 20 to sie zbudzila po 23.Chyba potraktowala to jak drzemke. Spalam na niewygodnej kanapie w jej pokoju. Jestem polamana i wygladam jak Zombie!! Spalam do 10:30 a ona do 10,ale maz sie nia zajal. Przyszli tylko po pomoc bo byl "zrzut",ktory zahaczyl o plecy 😉

• Mamusie
Hej,

Nic mi sie nie chce do tego zaczelo mnie bolec kolano 😞
Beata wspolczuje nocki
Aga gratulacje dostania pracy 🙂 przy okazji mam pytanko kiedy parapetowka?
Coq zdjecie super
Holi fajna banie mialas 🙂 a jak tam zabki u malego? juz sie cos pojawilo?

Wlasnie bo zapomne potem... 8 lutego w klubie malucha jest bal przebierancow... doradzcie mi za co przebrac Florka tanim kosztem....

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
Wlasnie bo zapomne potem... 8 lutego w klubie malucha jest bal przebierancow... doradzcie mi za co przebrac Florka tanim kosztem....

Tanim kosztem?

😁 😁 😁
A foto pochodzi ze strony disign dla dzieci, a oni ostatnio na fb umieszczali inspiracje na bale przebierańców, może coś Cię zainspiruje 😉