Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Dzień dobry 🤢

Jaśmina miała wczoraj problem z zaśnięciem, więc Beata ponownie piąteczka. W dodatku małżon, który mało wie generalnie, na to wszystko "kładziesz ją spać o 18...." czyli moja w tym wina, że usnąć nie mogła. 🤔 Muszę mu napisać wiadomość, że swoje uwagi może zachowywać dla siebie, bo mało one wnoszą...bo mówić mi się nie chce... 🤔

Coq a może zarządź sobie dzien wolny? I zostaw szanownego Małżona na cały dzień z Bambiną? Facetom taka terapia szokowa jest czasem potrzebna jak widać...

popieram!! ja tak kiedyś zrobiłam i przez kolejne 3 dni Adam gotował obiady i sprzątał żeby "mnie odciążyc" potem wszystko wróciło do normy ale 3 dni były moje 🙂 podsunęłaś mi świetny pomysł na niedziele z książką 😉

• Mamusie
Ja taka terapie szykuje na 21 lutego.Jak pracowalam to zapisalam sie na wycieczke do Amsterdamu na Huishoudbeurs to sa takie jakby targi.Pokazy nowych kolekcji ubran,kosmetykow,generalnie sklepowych i handlowych nowosci na 2013 rok. Wycieczka kosztuje 10euro kiszt obejmuje wejsciowke i przejazd pociagiem w 2 strony.

• Mamusie
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Dzień dobry 🤢

Jaśmina miała wczoraj problem z zaśnięciem, więc Beata ponownie piąteczka. W dodatku małżon, który mało wie generalnie, na to wszystko "kładziesz ją spać o 18...." czyli moja w tym wina, że usnąć nie mogła. 🤔 Muszę mu napisać wiadomość, że swoje uwagi może zachowywać dla siebie, bo mało one wnoszą...bo mówić mi się nie chce... 🤔

Coq a może zarządź sobie dzien wolny? I zostaw szanownego Małżona na cały dzień z Bambiną? Facetom taka terapia szokowa jest czasem potrzebna jak widać...

U nas takie gry nie przechodzą...kończą się wojną. Najlepiej wychodzi rozmowa, przynajmniej do jakiś wniosków można dojść.

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Ja taka terapie szykuje na 21 lutego.Jak pracowalam to zapisalam sie na wycieczke do Amsterdamu na Huishoudbeurs to sa takie jakby targi.Pokazy nowych kolekcji ubran,kosmetykow,generalnie sklepowych i handlowych nowosci na 2013 rok. Wycieczka kosztuje 10euro kiszt obejmuje wejsciowke i przejazd pociagiem w 2 strony.

10 Euro? 🤔
Z taką terapią nie byłoby u mnie problemu, ale nie widziałam wycieczek za taką cenę 🤔
...a rozumiem, że to z pracy?

• Mamusie
Coq nie chodzi mi o to żebys to zrobiła po chamsku i zostawiła męża bez uprzedzenia- ja ostatnio powiedziałam M że POTRZEBUJĘ jednego popołudnia bez Małej. I mam w planach kino z koleżanką - o ile uda się zgrać terminy. Jak nie to chyba sama pojadę bo muszę odetchnąć. A on niech sobie przypomni jak to jest z dzieckiem posiedzieć 😉

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Coq nie chodzi mi o to żebys to zrobiła po chamsku i zostawiła męża bez uprzedzenia- ja ostatnio powiedziałam M że POTRZEBUJĘ jednego popołudnia bez Małej. I mam w planach kino z koleżanką - o ile uda się zgrać terminy. Jak nie to chyba sama pojadę bo muszę odetchnąć. A on niech sobie przypomni jak to jest z dzieckiem posiedzieć 😉

Wanilia szczerze mówiąc nie mam się tu nawet z kim umówić, bo oczywiście nie byłoby problemu z popołudniem dla mnie bez Jaśminy...samej mi się nie chce 🥴 🥴 A mąż jeśli chodzi o zajęcie się Małą ot tak, żeby zająć jej czas to często to robi - tu wyrzutów nie mogę robić. To co mnie wkurza, to jego niewiedza, bo nie fatygował się nigdy, żeby w necie poczytać coś o karmieniu, o potrzebach snu dziecka, metodach wychowawczych, a pozwolił sobie skomentować to co robię...tylko dlatego, że stracił cierpliwość z powodu płaczu Jaśminy.
Ale dziękuję Wam za wstawiennictwo 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
A propos cytologii...mam 29 stycznia mój zabieg, żebym tylko okresu nie dostała!!!!!!!!! 🤢

A jak nam odnowią nasze dodatkowe ubezpieczenie uderzam do dentysty 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢

Ja się chyba tez muszę umówić - koleżanka ma fajną dentystkę na NFZ. Bo do tej pory prywatnie chodziłam - 130 zł za wizytę 🥴
A wiesz, miałam własnie pytać o ten zabieg 😁

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
Coq to zaproś nas na tydzień wiosną 😜

ZAPRASZAM 🤪 🙃 ....tylko pozwólcie mi się umeblować ☺️
Zapraszam nawet latem, bo prawdopodobnie w tym roku urlopu w Polsce nie będzie 🥴 ale może uda się rodzinę ściągnąć do mnie.

Haha, ja tam się latem z dwójką maluchów nigdzie nie ruszam 😁 A wiosną pewnie mnie już do samolotu nie wpuszczą z brzuchem 😉

• Mamusie
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):

Zapraszam nawet latem, bo prawdopodobnie w tym roku urlopu w Polsce nie będzie 🥴 ale może uda się rodzinę ściągnąć do mnie.

Haha, ja tam się latem z dwójką maluchów nigdzie nie ruszam 😁 A wiosną pewnie mnie już do samolotu nie wpuszczą z brzuchem 😉

To wiosna 2014 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):

To wiosna 2014 🙂

To jesteśmy umówione haha

• Mamusie
Po pół godziny spaceru skapitulowałam 🤢 jak zimno!!!!!! 😮
W wełnianych rękawiczkach tak zmarzły mi paluchy, że prawie płakałam z bólu jak wróciłam. Generalnie za cienko się ubrałam...
Jaśmina śpi. Wzięłam gorący prysznic, a teraz herbata zielona z płatkami jaśminu oczywiście 🙃

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Po pół godziny spaceru skapitulowałam 🤢 jak zimno!!!!!! 😮
W wełnianych rękawiczkach tak zmarzły mi paluchy, że prawie płakałam z bólu jak wróciłam. Generalnie za cienko się ubrałam...
Jaśmina śpi. Wzięłam gorący prysznic, a teraz herbata zielona z płatkami jaśminu oczywiście 🙃

ja dzisiaj nawet zamiaru nie mam wystawiania nosa na dwór 🤢 Majcia śpi a ja sobie gazety czytam-obiadu nie robie -chłopaki mieli pojechać wczoraj po pracy na większe zakupy do marketu a że im się nie chciało to nie będzie obiadu 🙂