Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Maciek też śpi 🙂

a ja zabieram się za jakiś obiad 🙂 zapiekanka będzie z makaronem, brokułami, papryką i mozzarelą 🙂
a na spacer też dzisiaj Maćka nie wyciągamy, bo strasznie zimno... i do tego jeszcze wiatr okropny wieje...

a ja może później przejdę się do koleżanki, tak ok 16-17, ale to zobaczymy czy mi się będzie chciało 😉

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
holi32 napisał(a):
hej kochane ja w pracy!!!
U nas mały nadal pije z butelki ze smoczkiem nie chce pić z niekapka ani z bidonu próbowałam a on nie chce!!!!
Co do jedzenia sdamemu to ja małemu nie daje łyzeczki sama go karmie bo nie mam cierpliwosci!!!!

No właśnie, ja też sama karmię...bo wolę jak idzie sprawnie i czysto ☺️ wydaje mi się, że to nienajlepsze podejście, bo dziecko powinno sobie trochę jedzonka podotykać, no i uczyć się łyżeczki. Ale mam jeszcze poważny argument: mała jest raczej niejadkiem, więc zależy mi, zeby było zjedzone, a nie wtarte w ciuszki i wszystko naokoło.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Jaśmina od pół godziny, czyli odkąd się obudziła i wypiła mleko nie schodzi z kolan, siedzi paluszkiem buzi rzecz jasna wtulona w mamunie i muzyki słuchamy.... Lenki głównie teraz 🙃
http://www.youtube.com/watch?v=Tfy5CBfjZ8s

Haha, u nas tez ostatnio Lenka na topie 😁

• Mamusie
Ja nadrobiłam ale cóż...... na 17 do dentysty....
ale mi się nie chce moja pierwsza wizyta od ciąży..... 🤢

Coq, Holi leniuchy z Was 😜 dziecko powinno mieć możliwość popaprania się a i dziecko przecież przez dotyk poznaje świat.... 😜 mój m też nie znosi widoku jak mały je 😜 a żeby szkoda jedzonka nie było to ja daje deserek , do nauki 😉obiadku nigdy bo chce wiedzieć ile faktycznie zjadł..... 🙂

• Mamusie
Hej,

Ja wlasnie nadrobilam ale buuuusy day wiec nie mialam czasu pisac 😞
nie pamietam juz wszystkiego....
z tego co pamietam to:
na prezent dla dziadkow dajemy kalendarz ze zdjeciami Florka (fotokalendarz.pl) czy cos w tym stylu
co do niekapkow to Florek golwnie pije z swojego niekapka z gumowym ustnikiem a mleko z butelki. Natomiast bardzo lubi pic z kubka lub szklanki i prosto z butelki 🙂
Widze ze w takim razie jakies dwa zjady beda 🙂 Jeden u Agi drugi u Coq. To co dziewczyny na kiedy sie umawiamy?
Florek zazwyczaj je sam lyzeczka. ja mu nakladam ze sloiczka a on potem kapuje do buzi 🙂 probowal sam sobie ze sloiczka wyciagac ale nic mu sie nie nakladalo wiec sie wkurzal i dawal mi do nalozenia

Reszty nie pamietam.... przepraszam.
Zbieram sie wlasnie do domku papapa 😘 😘

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
marika321 napisał(a):
Ja wróciłam o 110 zł lżejsza....i jeszcze 3 ząbki do zrobienia 😮

Drażliwy temat dla mnie...nawet już dzis wspominałam, że też mnie czeka wizyta...nie jedna 🤢

Bolało? Co Ci robili?

5 -teczke nie bolało bo ja na znieczuleniu... 😜 jeszcze 3 bardziej się chyba bałam przeglądu....niż samej wizyty a dentyska chyba się za mną stesknila 😉 bo o wszystko dotyczące Misia pytała......ile już ma itp....itd.... 😉

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Moje dziecko zaczyna mnie czasem słychać mówię oddaj smoka ...a on wyciągnął go z buzi i mi przyniósł 🤪 w mega szoku byłam
Dałam mu dwa chrupki kukurydziane w kuchni i pokazuję na jednego i mówię zanieś tacie a on zaniósł do salonu tatusiowi 🙂 🤪
Szok w trampkach 😉

Mądry chłopiec i tyle 🙂 🙃

• Mamusie
mój mąż po wczorajszej mojej awanturze o bałaganianie wrócił z pracy z siatami zakupów, zrobił spagetti bo ja obiadu nie robiłam no i mi prezent kupił :kuferek pełen kosmetyków 😆
jego brat pomył po obiedzie a Adam zajmuje się teraz małą -achhhhh chwilo trwaj!!!!!!!!!!!

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Moje dziecko zaczyna mnie czasem słychać mówię oddaj smoka ...a on wyciągnął go z buzi i mi przyniósł 🤪 w mega szoku byłam
Dałam mu dwa chrupki kukurydziane w kuchni i pokazuję na jednego i mówię zanieś tacie a on zaniósł do salonu tatusiowi 🙂 🤪
Szok w trampkach 😉

🤪

• Mamusie
hejka ja ponownie !!!!
My już z mężem po kolacji zrobił pyszne bułeczki i pokroił pomidorka papryczkę i teraz siedzimy!!!
Ja w kuchni na laptopie a on tv ogląda!!!!
mój mały też dużo rozumie daje misiowi pić jak mu mówię i przytula misia jak mu mówię rozumieją te nasze dzieciaki!!! śmieszne to jest!!!!

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
marika321 napisał(a):
Szok w trampkach 😉

Mądry chłopiec i tyle 🙂 🙃

To..to oczywiście po....mamusi 🤪

• Mamusie
ja mojemu małemu kupiłam dziś płyn magiczny z Ziajki on jak się wleje do wody to woda farbi na niebiesko!!! Mały się cieszył też z tego że miał dużo piany!!!Kurde kochane jak ja chce żeby już na polku bylo ciepło wiosna oj oj !!!! Tak to w tym domu nudy!!!! mały się nudzi jojcy oj

• Mamusie
Rita napisał(a):
a mała nasza pierwszy raz dzisiaj nie wyrywała się przy myciu główki 🙂 płakała oczywiście jak ją trzymałam a Adam mył ale leżała bezwładnie a zwykle się wyrywa-może jej przechodzi ta niechęć 🙂

Oby jak najszybciej....minęła wierze jakie to stresujace dla Was obu moja siostrzenica też tak miała przez pewien czas mycie głowy a krzyk jakby ze skóry obdzierali..... 😞

• Mamusie
holi32 napisał(a):
ja mojemu małemu kupiłam dziś płyn magiczny z Ziajki on jak się wleje do wody to woda farbi na niebiesko!!! Mały się cieszył też z tego że miał dużo piany!!!Kurde kochane jak ja chce żeby już na polku bylo ciepło wiosna oj oj !!!! Tak to w tym domu nudy!!!! mały się nudzi jojcy oj

Holi oj,oj 😉 też chcę wiosnę 😉