Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Marika to jak masz już posprzątane to na sobotę przyślij do mnie małżona na sprzątanie 😉 jakieś kanapki dam radę zrobić w zamian 😜
Coq aż mnie zmroziło 😞 normalnie oczy i w tyłku by się przydały... tak tak na plamy z krwi zimna woda z solą 😉

A my mamy nowy pomysł na jajeczko... jajeczko ugniata się z masełkiem i miesza z jogurtem naturalnym... wcina aż miło, a jajecznica be była 🙃

Do wyra gnam, bo jutro do roboty na 5:00 🤢... dobranoc

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Dzień dobry - pierwsza 😁
Marika..... 😜
Coq jak przeczytałam o tej zyletce to sobie moją Werkę z takim znaleziskiem wyobraziłam - bo ona bez zastanowienia wszystko do buzi pcha 🥴 Tak więc dobrze że tak to się skończyło - paluszek się szybko zagoi 😘

Dzień dobry 🙂
Proszę,proszę jaki ranny ptaszek 😜

• Mamusie
marika321 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Dzień dobry - pierwsza 😁
Marika..... 😜
Coq jak przeczytałam o tej zyletce to sobie moją Werkę z takim znaleziskiem wyobraziłam - bo ona bez zastanowienia wszystko do buzi pcha 🥴 Tak więc dobrze że tak to się skończyło - paluszek się szybko zagoi 😘

Dzień dobry 🙂
Proszę,proszę jaki ranny ptaszek 😜

Spać nie mogę....Ktoś mnie kopie 😁
Chyba dziś wypróbuję nowy przepis dla Werki, ograniczę cukier do 1/3 i tak się zastanawiam czy bez sody by wyszło? Chlebek bananowy:
http://www.mojewypieki.com/przepis/chlebek-bananowy-banana-bread

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Ooooooo pusto pewnie porządki robicie.... A ja czekam na księdza.... 😉 😜

Nie dopiero wstałam 😜
Ale żeby nie było tak dobrze, chyba od 6 rano pies piszczy, skomle i skacze nam nad łabami 🙃 no ale to prawie codzienność 😁
Wanilia przepis fajny....może też zrobię, ale właśnie sody nie mam w domu.

A mnie chyba czeka drugie sprzątanie, bo teraz przy świetle dziennym widzę co jest krwią umazana

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Ja przeczytałam ostatni ten poradnik zywieniowy o którym Coq pisała i z ulgą stwierdziłam że nie mam sobie zbyt wiele do zarzucenia 😉 😁 Jajko można spróbować własnie w zupce przemycić, np. samo żółtko rozdrobnione - u nas przechodzi

Ja mogłam zarzucić sobie nieregularność,a le już zmiany wprowadziłam.
Inny problem to taki, że moja córka czasami po prostu nie zjada do końca, albo wcale 🥴 ...i że mięso słabo jej przechodzi 🤢 Więc z tymi problemami stwierdzić mogę, ze moje dziecko wzorowo nie jest odżywiane, czy wzorowo nie odżywia się 🤨
A ja Was chciałam pytać o herbaty, czy dajecie podajecie herbaty i jakie???

• Mamusie
Rita napisał(a):
dzień dobry 🙂
Asiu spełnienia marzeń 😘 😘 😘
Coq my pijemy herbatki z bobovity
a gdzie ta tabela żywienia? chyba mi umknęła 😮

Rita po prawej znajdziesz kolorowy talerz... ściągniesz dokument w pdf i masz lekturę do poczytania: http://www.imid.med.pl/klient1/

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Rita napisał(a):
dzień dobry 🙂
Asiu spełnienia marzeń 😘 😘 😘
Coq my pijemy herbatki z bobovity
a gdzie ta tabela żywienia? chyba mi umknęła 😮

Rita po prawej znajdziesz kolorowy talerz... ściągniesz dokument w pdf i masz lekturę do poczytania: http://www.imid.med.pl/klient1/

dzięki 🙂

• Mamusie
Ja jeszcze nie przeczytałam..... ☺️ jednak uważam że bardzo dobrze go odżywiam 😜 je i miesko i ryby i warzywa,owoce ( na dodatek podstawowe marchew,pietruszka,buraczki i ziemniaki mam swoje kurczaka i jajka od teściowej)....jedyne co mogę sobie zarzucić to pewnie te bakusie.....ale ma max 2 na tydzień więc tym się usprawiedliwam 😜 a regularnie je bardzo od 5 miesiąca o stałych porach.......
ale poczytam bo mogę się w czymś mylić......

• Mamusie
Marika już po kolędzie? 😉

Agami chciałam jeszcze raz wyrazić podziw dla zdolności Kuby! Wyjęłam dziś kredki i kartkę, żeby Jaśmina spróbowała narysować kilka kresek...skończyło się na jednej, a resztę kartki zakolorowałam ja, natomiast ona miała świetną zabawę w przekładaniu kredek, rzucaniu itd. 🤔 😁

A i chwalę się : dziś moje dziecko jadło samo, nie łyżeczką tylko rączką z talerzyka bo to zapiekanka warzywno -ziemniaczana była, ale jadła sama 😜

A teraz mamy w pokoju pudełko pieczarek, jak się okazuje to świetna zabawa w nich mieszać 🙃

• Mamusie
Siąpi i siąpi u mnie 🤨 Mała na szczęście bez oporów dziś zasnęła, chwile na ręku ponosiłam i pośpiewałam 🙂
Wanilia jeśli upieczesz też chlebek bananowy to napisz jak wyszedł bez sody, może jutro też zrobię, na dziś ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem na podwieczorek 🙂

• Mamusie
Tak kolęda przed 12 się odbyła 🙂 Misio spał jak ksiądz przyszedł ale po 29 sekundach już go było słychać więc go wzięłam szybko na kolendę ksiądz mówi do niego część a ten tak rękę do księdza wysunął żeby mu podać cześć 🤪 my w szoku ksiądz jeszcze większym 🙂 owszem my go uczymy dawać cześć ale robi to tylko kiedy.mu się zechce.... czyli jakieś 4 razy na 10 próśb....a tu taka klasa hahaaaa ksiądz nie mógł się nachwalic jaki grzeczny i odważny jak go postawiłam to się od razu wziął za gaszenie świeczek bo przecież ostatnio tyle się tego uczył...( wiadomo przed roczkiem.. 😉) no i wizyta max 10 min a ciekawostkę Wam powiem bo nie wiem jak u Was ale u nas nie płaci się za kolendę więc inaczej się odbiera taką wizytę ..... 😉 oczywiście potem można dac za to ofiarę...ile kto tam chce.... 😉

• Mamusie
Brawo dla Yasminki 🙂 no i mamy że pozwoliła jeść samej 😉 😜 i jak dużo zjedzone ???? A radość była????
A my już i po 40 minutowych sankach.... 😉ale i tak z utęsknieniem patrzę za wiosną....
Misio rysuje sam po kartkach kredkami i długopisami 😉 przez co raz już narożnik ucierpiał..... 🤢