Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
muszę upolować dobrą szynkę na kanapki 😉 tylko że ja praktycznie wędlin nie jem i nie bardzo wiem ale postaram się znaleźć coś odpowiedniego 🙂

ja narazie parówek unikam bo mój młody zjada wszystko więc nie chcę go napychać....apetyt to on ma 🙂

dobra ale dajcie jakieś pomysły na obiadki PROSZE!!!! 😉

a i z niekapka nie pijemy niekapek jest be poprostu go odrzucił.....uczymy się pić z rurki taki bidon mu kupię 🙂 narazie strasznie rządzi chce pić z kubka mojego oczywiście
http://allegro.pl/bidon-kubek-z-rurka-370ml-zamykany-canpol-56-113-i2804298830.html taki chcę tylko nie wiem czy są mniejsze.....a chcemy mniejszy

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Pamietacie rzutniki do ogladania bajek? MAma ma w domu po mnie i siostrze, ale kiedys rozmontowalam soczewke zoom i nie ma obrazu i teraz nie wiem gdzie moge taka soczewke kupic. Na allegro patrzylam, ale nie ma albo ja nie umiem szukac 🤢 Moze orientujecie sie gdzie i czy wogole mozna kupic? Mam rzutnik Ania i bardzo bym chciala Sarze wyswietlac takie bajki i jak bedzie starsza i bedzie wiecej rozumiala, to chce jej pokazac, ze nie sama telewizja czlowiek zyje 🙂

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
Co do menu:
6:30-7:00 210 ml mleka
9:00 Kaszka
kolo 12:00 obiadek zazwyczaj jednak sloiczek bo w zlobku wtedy jest
14:30 drugi obiadek
16:00 zjada obiadek mojej mamy i taty 😉 Cos tam podziubie ale musi tez sprobowac
18:00 kaszka
czasem kolo 20:00 przed pojsciem spac mleko ale bardzo zadko

Jesli chodzi o spanie przy zasypianiu mam tak samo jak Coq. Florka od dwoch dni chyba lozeczko parzy. Ale jak juz zasnie to spi do 6:30-7:00 🙂 Natomiast my stosujemy zasade ze dziecko ma zasnac samo, wiec mowimy mu dobranoc i wychodzimy z pokoju. Przychodzimy za jakies 5 minut zobaczyc co i jak. Zwykle sam sie uspokaja juz i zasypia po drugim przyjsciu do jego pokoju. Moze i to jest zla metoda ale mlody z dnia na dzien jest coraz ciezszy i nie mam sily usypiac go na rekach.

widzę że Florek je podobnie jak mój młody

co do usypiania to u nas po kąpaniu jest butla z mlekiem którą wypija na łóżku w sypialni i od razu przekręca się i zasypia ja leżę obok 🙂
jak usnie zanoszę go do łóżeczka może moja metoda też nie jest idealna....... ale ja nie widzę lepszej dla nas metody .....on błyskawicznie zasypia jest to metoda całkiem bezstresowa i dla niego i dla mnie tym bardziej że pół dnia jest bez nas to uwielbiamy się tak przytulić 😜 😉 może jestem mięczak .. ☺️ 🥴ale skoro nie umie sam zasypiac w łóżeczku to nie miałabym serca go tak zostawić....dla nas jest dobrze tak jak jest.... 😜

jak czasem się zdarza że nie chce spać to czytam mu bajkę pokazuje zwierzatka i to go po 10 min nudzi ....tyłek ciach w stronę mamusi i zasypia 😜
praktycznie zawsze przed 20 już śpi ...

• Mamusie
moja konsti je parówke i potrafi zjeść grubą całą parówe i gniote jej widelcem ją więc sobie wyobraźcie jak szykuje ona wisi mi na nogach lub spodniach a stefanek szczeka na mnie ze on tez chce czyste szaleństwo..
a obiadki to teraz ja robiłam jej z rybką miruną i dynią a także z wołowiną indyczkiem i kurczakiem
a jak mała je chleb z szybką to kupuję jej szynkę z kurcząt 😉 świeżutka "u bystrego" uwielbia suchą bułkę kinderki jajka niespodzianki tez jej daje lubisie..
jak widzi mleko to się poddusza pieluchą ze szczęścia 😮 mlekołak 😜
wiecie co kupie jej te klocki jutro mają być w biedrące drewniane za 39.99 bo juz nasze zabawki jej sie zudzily w końcu ile można się nimi bawić i kupiłam jej komóre dzisiaj żeby zostawiła moja 😎 grająca taka prosta za 4,50 na pierwszy raz styknie 🙃
a co to teściów to jak tak dalej pójdzie to jebne w kalendarz... 🤨

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Pamietacie rzutniki do ogladania bajek? MAma ma w domu po mnie i siostrze, ale kiedys rozmontowalam soczewke zoom i nie ma obrazu i teraz nie wiem gdzie moge taka soczewke kupic. Na allegro patrzylam, ale nie ma albo ja nie umiem szukac 🤢 Moze orientujecie sie gdzie i czy wogole mozna kupic? Mam rzutnik Ania i bardzo bym chciala Sarze wyswietlac takie bajki i jak bedzie starsza i bedzie wiecej rozumiala, to chce jej pokazac, ze nie sama telewizja czlowiek zyje 🙂

też mam taki sprzęt w domu i mam pełno bajek i też małej mam zamiar pokazać takie bajeczki na ścianie 🙂 niestety nie wiem gdzie możesz to kupić 🤨

• Mamusie
co do dzisiejszej nocki tez moge sie wypowiedziec bo położyłam mała spać o 19 bo na nogach była od 12 i poszła spać na 15 min i spała ze mną od 22 a mąż znowu w pokoju obok.. tez jestem nie wyspana bo albo ten słodki tyłeczek mam na głowie albo płakała przez katar 🤢 i własnie śpi ciekawe do kiedy bo podejrzewam że jak wstałyśmy przed 9 to już jak teraz wstanie nie pójdzie spać dalej.. 😉

• Mamusie
Koszmarna noc...i zapowiada się koszmarny dzień. UWIELBIAM jak Jaśmina jest zmęczona i dwie godziny przechodzimy z kąta w kąt,żeby usnęła,a ona nic. No ale w końcu się udało. Sama sobie opanowania gratuluję 🤢

Jedzenie. Ja widzę, ze wasze dzieci dużo jedzą. Jaśmina ostatnio marnie. 🤨 Myślę, ze ona nie chce już tych zupek, tylko coś na kształt naszego jedzenia.
I jeszcze jedno: ona w ogóle nie je mięsa 🤔 Nie dlatego, że jej nie daję, ona nim pluje. I tak się zastanawiam czy przypadkiem nie będzie jej czegoś brakowało...niby w mleku są wszystkie potrzebne witaminy i minerały...
Ale szczerze mówiąc mnie też odpycha od dawania jej mięsa, nie dlatego, że wegetarianką jestem, ale w mięsie świństwo przeróżnej maści siedzi, np. kurczaki mogą przedwczesne dojrzewanie powodować 🥴 To nie jest to samo mięso jakie my jadłyśmy...a naszpikowanej wędlinie wolę nie wspominać.

Jak czytam o spaniu waszych dzieci, to się zastanawiam, czy ja na za dużą swawolkę nie pozwoliłam 🤔 U mnie nie ma żadnej zasady, że po kąpaniu mleko i spać, raz uśnie innym razem biega do 23 🤔 No i to, że łóżeczko średnio akceptuje. Czuję jakąś porażkę wychowawczą 😞

A ja chciałam pytać jeszcze czy chodzące dzieci w domu w jakiś paputkach biegają czy w skarpetkach?

Yes!!!! Udało mi się w końcu od dwóch godzin posta skrobnąć!

• Mamusie
Coq co do łóżeczka to tez pisałam że młody często u mnie w łóżku nad ranem ląduje ale ja go tak przyzwyczaiłam że wolałam go wziąć do łózka niż dawać jeść w nocy skoro tylko tyle wystarczyło ..... czasem i ze mną poprostu śpi jak M był chory to cały tydzień.... 😮 🙃 a M się śmieje że łóżeczko prawie nówka 😜 bo w dzień śpi u babuniek 😜
ja też może nie powinnam z nim leżeć codzień jak zasypia ale ja nie widze w tym nic złego ...wtedy na tel....mogę na forum szaleć... 😜
a to że młody wcześnie idzie spać to normalne bo wstaje wcześnie a widzę że nasze dzieci śpią podobną ilość godzin tylko te co ida później spać wstają później.....

• Mamusie
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Jest tak ponury i okropny dzień idealny na forum...a Was tu nie ma.

My zaryzykowałyśmy spacer, brrrrr. zasypiam na siedząco - czemu sie nie położyłam jak Werka spała....głupia ja 🥴

a ja jakoś nie miałam ochoty dzisiaj wychodzić...

Maciek spał i teraz wstał, i zaraz się szykujemy i jedziemy na kawkę 🙂 ale samochodem 😜

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Jest tak ponury i okropny dzień idealny na forum...a Was tu nie ma.

My zaryzykowałyśmy spacer, brrrrr. zasypiam na siedząco - czemu sie nie położyłam jak Werka spała....głupia ja 🥴

a ja jakoś nie miałam ochoty dzisiaj wychodzić...

Maciek spał i teraz wstał, i zaraz się szykujemy i jedziemy na kawkę 🙂 ale samochodem 😜

A ja jak zawsze w pracy....
ale jeszcze godzinka i do domku. Zrobie syropek z cebulki dla Florka i mam nadzieje ze mu przejdzie 🙂
A tak wogole to jak mnie nie bylo Florek dobrze jadl i spal cale noce, nie marudzil i byl wogole super chlopak. Tylko ja wrocilam i juz wydziwia ze kaszki wieczorkiem nie chce. W Niedziele i Poniedzialek budzil sie w nocy itp. a teraz na dodatek placze jak go oddaje do zlobka. W Poniedzialek sie rozplakal bo inne dziecko plakalo, wczoraj zobaczyl tylko to, ktore dzien wczesniej plakalo i znowu w placz, a dzis nie wiem czemu.... wszedl do sali i juz placz. Wynika z tego ze Florkowi dobrze bez Mamy 😞
Chyba ze tydzien byl ok i dopiero teraz zaczyna tesknic jak wrocilam nie wiem. Najgorsze jest to ze w Poniedzialek lece do Paryza na szkolenie i wracam w czwartek rano dopiero... Mam nadzieje ze z Florkiem bedzie ok 🙂

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Basienka to Ty do 17 teraz pracujesz? a na którą Florek do żłoba? Pisałaśże drugi obiadek u dziadków więc rozumiem że oni go odbierają?

Tak ja do 17:00 pracuje.. Dziadek odbiera malego ze zlobka o 14:00 i potem siedzi z nimi do mojego badz mojego M powrotu z pracy. W sumie to moj M jest kolo 17:00 a ja kolo 17:30 - 17:45 bo musze jeszcze dojechac jakies 45 km do domku po pracy.

• Mamusie
hej laski.słuchajcie jaka opcja! budze się rano i masa rzeczy w głowie 😮 śniło mi sie że MYDŁO JADŁAM 🤪 😁 😁 haha!! no niesamowite! i powiem Wam że prawie smak poczułam.. 🙃 chyba podświadomie pragnę mydła 😁 😁 😁 ale się śmiałam sama z siebie. jeszcze jak o psach to i ja.śniło mi sie też że kolejnego psa przytargałam do domu 😁 😁 a taki był śliczny!! jakby maści grafitowej 🙂 i ciagle się bałam ze domownicy mnie razem z tym psem wyrzucą 😁 i straszną mam ochotę kupić sobie świnkę morską na gwiadkę ☺️ wszyscy mi to z głowy próbują wybić a ja ciągle o tym myślę.. ☺️

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Basienka to Ty do 17 teraz pracujesz? a na którą Florek do żłoba? Pisałaśże drugi obiadek u dziadków więc rozumiem że oni go odbierają?

Tak ja do 17:00 pracuje.. Dziadek odbiera malego ze zlobka o 14:00 i potem siedzi z nimi do mojego badz mojego M powrotu z pracy. W sumie to moj M jest kolo 17:00 a ja kolo 17:30 - 17:45 bo musze jeszcze dojechac jakies 45 km do domku po pracy.

Basienka a Ty co jescze na łączu robisz? DO DOMU! 😉

• Mamusie
Moje dziecko chce mnie dziś zajechać....od godziny tak marudzi że masakra 😲 Zrobiłam jej sok marchewkowo-jabłkowy na podwieczorek ale nie mogłam znaleźć niekapka. Szukam po całej podłodze bo wiem że musiała gdzieś go ciepnąć, ta ryczy bo widz że soczek jest a nie dostała, w końcu znajduje kubek.......w psiej misce 🥴 Wypiła, widze że stęka to na nocnczek ją posadziłam - zrobiła takiego małego pypcia i złazi. No to wytarłam tyłek, założyłam pieluche i rajty a za chwile mi coś zaczyna smierdzieć 😠 No i jeszcze raz przewijanie. Oczywiście nie chodzi mi o to że narobiła w czysta pieluszkę tylko o samo przewijanie, wiecie jak to teraz wygląda, zwłaszcza jak dziecko marudne...Odłożyłam ja do łóżeczka mimo że zupełnie nie pora na drzemkę i coś tam sobie spiewa, ech..
Asia Ty takie pyszności gotujesz a mydlana dieta Ci się śni 😁