wyobraźcie sobie, że moje dziecko spało od 15.20 do 17.45 czyli 2,5 godziny 🤪🤪🤪 jestem w wielkim szoku, bo nigdy tyle nie spał. teraz się tylko zastanawiam, o której on pójdzie spać 🤔 ale mam nadzieję, że do 20 się wyrobimy 🙂
Was podczytywałam na telefonie w międzyczasie 🙂
no i Beata widzę, że do Ciebie można zawsze z jakimś problemem cukierniczym 🙂 no i właśnie doczytałam, że Twoja Sara też spała dzisiaj 2,5 godziny. 🙂 no ale jakby nie patrzeć to wstała ponad godzinę wcześniej niż Maciek
Meliska Maciek też kiedyś miał styczność ze szczeniaczkiem i też wtedy średnio mu się podobał, ale to było kilka miesięcy temu. Myślę, że po prostu był za mały 🙂
A co to za cisza wieczorem? 😉 Rozumiem że chcecie mi dać popracować? 😜 Aniqa na ile osób tą wigilię robisz? I wróciłaś już na pelen etat czy na pół pracujesz? Nie jest lekko ogarnąć prace i dom a większe imprezy to już masakra...Ale spokojnie dasz radę, ze świętami jest tyle dobrze ze sporo można przygotować sobie wcześniej a ciasta to lepiej zamów 😜
Dla nas takie drzemki to norma ☺️ chyba naprawdę mój młody to gowniarz przy waszych dzieciakach .....i już śpi 😉 my jeszcze ani jednego dnia z jedną drzemką nie przetrzymalismy..... 🙂 No ale mimo spania w dzień w sumie ze 3 godz....chodzi spać ok 20 to mu nie bronię..... 🙂
A te wasze przepisy porady to nie wiem czy notować już czy jak..... 😉 przecież nie spamietam......Beata a jak wyszedł ten biszkopt rzucany???? Warty polecenia?????
Marika tak i warty polecenia,bo zawsze wychodzi 🙂 Moja bejbe lezy i mam nadzieje ze zasnie a ja pieke ciasteczka kruche. Mam nadzieje,ze dzis obejdzie sie bez nocnych ekscesow. Chyba ja na bok poloze i zablokuje poduszka jak mi siostra poradzila. nie wien no
Mój książę mimo wstania z 2,5godzinnej drzemki o 17.45 pięknie i bez problemów usnął po kąpieli o 20.15 🙂🙂🙂 musiałam się Wam pochwalić 🙂
Bo w dzień to chyba jakiś diabełek w niego wstąpił. Tylko dokuczal i psocił...
Ło matko 🤔 Gdyby moja o tej porze wstała to do północy by biegała. Ona zresztą wstała dziś o 15.30 i jeszcze jest na chodzie i nie wygląda wcale na zmęczoną 🙂🙂 Twardzielkę mam 🙂😎
Mój książę mimo wstania z 2,5godzinnej drzemki o 17.45 pięknie i bez problemów usnął po kąpieli o 20.15 🙂🙂🙂 musiałam się Wam pochwalić 🙂
Ło matko 🤔 Gdyby moja o tej porze wstała to do północy by biegała. Ona zresztą wstała dziś o 15.30 i jeszcze jest na chodzie i nie wygląda wcale na zmęczoną 🙂🙂 Twardzielkę mam 🙂😎
Maciek naprawdę jest przyzwyczajony do chodzenia spać o stałej porze 🙂
ja nie wiem czy on za 2 godziny nie wstanie skory do zabawy 😜 no ale teraz śpi a to dla mnie w tym momencie najważniejsze 😉
ja nie wiem czy on za 2 godziny nie wstanie skory do zabawy 😜 no ale teraz śpi a to dla mnie w tym momencie najważniejsze 😉
a Yasminka twardzielka jak widać 🙂
Wczoraj z mężem stwierdziliśmy, że od samego początku sen to nie była jej domena 😜 Mnie nie udało się jej nauczyć chodzenia spać o jednej porze, a w dodatku ona minimum 5 godzin potrzebuje, żeby się zmęczyć 🤢 Życzę, żeby Maciek już spał do rana 🙂
Wczoraj z mężem stwierdziliśmy, że od samego początku sen to nie była jej domena 😜 Mnie nie udało się jej nauczyć chodzenia spać o jednej porze, a w dodatku ona minimum 5 godzin potrzebuje, żeby się zmęczyć 🤢 Życzę, żeby Maciek już spał do rana 🙂
Haha moja też spała 2,5 godz 😁 ale u nas tak często się zdarza... od 2 godz wzwyż 😉 ostatnio spała 3 godz 40 min 🤪 i mój poleciał ją budzić, bo już myślał, że może co się stało 😁 Drzemka jedna, ale taka raczej solidna 😜 Wanilia rano 🙂 więc po południu wpadajcie 🙂 Holi no różne tematy se poruszamy... byś się przyłączyła 😜
ehhh przepraszam meliska ze cie z tortem zostawilam....
ja ubijam smietane kremowke 30% i pod koniec ubijania daje teżęjącą galaretkę tak okolo szkolanki ale ona ma byc taka juz prawidziwie teżejąca lub żelatynę rozpuszcona w wodzie i tez taka glutkowata powoli wlewam i daje cukier puder i sok z cytryny czasem i jest pycha... ale najbardziej lubie budyniowa mase... a co do oplatka na smietanie to wlasnie zalezy jaka smietana ale u mnie na opakowaniu od oplatka nawet pisalo by nie klasc bezposrednio na smietane i by np posmarowac maslem od spodu przed polozeniem i klasc nie szybciej niz 2-3 godz przed podaniem
ale.... ehhh lepiej pisac nie bede... w skrocie tesciowa podsumowala mnie ze jestem wrzodem na d*** calej rodziny.... ze jestem niewychowana, hamska i zawracam glowe jej synowi kazda pierdola... ze on ma powazna prace i mam mu dac spokoj.. a ze ja jestem urzednikiem panstwowym a ona jechala mnie w pracy w godzinach pracy to juz pod uwage nie wziela... 😞(((( no i to by bylo na tyle... wzielam 2 tabletki na uspokojenie.. krople nasercowe i klade sie spac bo jestem nieprzytomna 😞((( a w sobote roczek 😞(((
Haha moja też spała 2,5 godz 😁 ale u nas tak często się zdarza... od 2 godz wzwyż 😉 ostatnio spała 3 godz 40 min 🤪 i mój poleciał ją budzić, bo już myślał, że może co się stało 😁 Drzemka jedna, ale taka raczej solidna 😜
Pam co się stało? 🤨 Agami ach te teściowe 🤢 ale Twoja to już pojechała... 😮😮 Za rady dziękuję 🙂 Najwyżej będę Was jeszcze na gorąco molestować... jak która będzie pod ręką 😉
Agami brak mi słów na twoją teściową 😮 Przecież babsztyl Ci zdrowie zrujnuje!!! Tabletki nasercowe i uspokajające?! Na prawdę chyba kobieta zapomniała o kim tak mówi, o żonie swojego dorosłego syna! Co za ludzie!
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
aaagaaa_m
Was podczytywałam na telefonie w międzyczasie 🙂
no i Beata widzę, że do Ciebie można zawsze z jakimś problemem cukierniczym 🙂 no i właśnie doczytałam, że Twoja Sara też spała dzisiaj 2,5 godziny. 🙂 no ale jakby nie patrzeć to wstała ponad godzinę wcześniej niż Maciek
Meliska Maciek też kiedyś miał styczność ze szczeniaczkiem i też wtedy średnio mu się podobał, ale to było kilka miesięcy temu. Myślę, że po prostu był za mały 🙂
wanilia_m
Weronika zasnęła w 3 minuty 😮
beata26_m
wanilia_m
Aniqa na ile osób tą wigilię robisz? I wróciłaś już na pelen etat czy na pół pracujesz? Nie jest lekko ogarnąć prace i dom a większe imprezy to już masakra...Ale spokojnie dasz radę, ze świętami jest tyle dobrze ze sporo można przygotować sobie wcześniej a ciasta to lepiej zamów 😜
marika321_m
No ale mimo spania w dzień w sumie ze 3 godz....chodzi spać ok 20 to mu nie bronię..... 🙂
A te wasze przepisy porady to nie wiem czy notować już czy jak..... 😉 przecież nie spamietam......Beata a jak wyszedł ten biszkopt rzucany???? Warty polecenia?????
aaagaaa_m
beata26_m
holi32_m
coquelicot_m
Ło matko 🤔 Gdyby moja o tej porze wstała to do północy by biegała. Ona zresztą wstała dziś o 15.30 i jeszcze jest na chodzie i nie wygląda wcale na zmęczoną 🙂 🙂 Twardzielkę mam 🙂 😎
aaagaaa_m
coquelicot_m
Wczoraj z mężem stwierdziliśmy, że od samego początku sen to nie była jej domena 😜 Mnie nie udało się jej nauczyć chodzenia spać o jednej porze, a w dodatku ona minimum 5 godzin potrzebuje, żeby się zmęczyć 🤢
Życzę, żeby Maciek już spał do rana 🙂
pammat_m
aaagaaa_m
oooo, nie dziękuję 🙂 to było by coś cudownego 😁
aaagaaa_m
a co się stało? badania czy coś poważniejszego?
meliska_m
Wanilia rano 🙂 więc po południu wpadajcie 🙂
Holi no różne tematy se poruszamy... byś się przyłączyła 😜
agami_m
ja ubijam smietane kremowke 30% i pod koniec ubijania daje teżęjącą galaretkę tak okolo szkolanki ale ona ma byc taka juz prawidziwie teżejąca lub żelatynę rozpuszcona w wodzie i tez taka glutkowata powoli wlewam i daje cukier puder i sok z cytryny czasem i jest pycha... ale najbardziej lubie budyniowa mase... a co do oplatka na smietanie to wlasnie zalezy jaka smietana ale u mnie na opakowaniu od oplatka nawet pisalo by nie klasc bezposrednio na smietane i by np posmarowac maslem od spodu przed polozeniem i klasc nie szybciej niz 2-3 godz przed podaniem
ale.... ehhh lepiej pisac nie bede... w skrocie tesciowa podsumowala mnie ze jestem wrzodem na d*** calej rodziny.... ze jestem niewychowana, hamska i zawracam glowe jej synowi kazda pierdola... ze on ma powazna prace i mam mu dac spokoj.. a ze ja jestem urzednikiem panstwowym a ona jechala mnie w pracy w godzinach pracy to juz pod uwage nie wziela... 😞(((( no i to by bylo na tyle... wzielam 2 tabletki na uspokojenie.. krople nasercowe i klade sie spac bo jestem nieprzytomna 😞((( a w sobote roczek 😞(((
aaagaaa_m
3godz 40 min ???? wow 🤪 🤪 🤪 toż to szok 😁
aaagaaa_m
meliska_m
Agami ach te teściowe 🤢 ale Twoja to już pojechała... 😮 😮 Za rady dziękuję 🙂 Najwyżej będę Was jeszcze na gorąco molestować... jak która będzie pod ręką 😉
coquelicot_m
coquelicot_m