Hejka kochane raczej musze powiedziec ze sie obijam. Zdjec nie daje musze cis dolaczyc. Nudy i niemoc mnie ogarnia. Ogolnie to ja Elusiowi robie zupki z kawalkami z rybka z mieskiem i warzywna co 2 dni. Malo co je drugie danie. Malo co ja gotuje. Kochane moj maly mial dzis szczepienie na odre swinke rozyczke zaplakal ale tylko przy wkluciu ale spoko. To kończy
Hejka kochane raczej musze powiedziec ze sie obijam. Zdjec nie daje musze cis dolaczyc. Nudy i niemoc mnie ogarnia. Ogolnie to ja Elusiowi robie zupki z kawalkami z rybka z mieskiem i warzywna co 2 dni. Malo co je drugie danie. Malo co ja gotuje. Kochane moj maly mial dzis szczepienie na odre swinke rozyczke zaplakal ale tylko przy wkluciu ale spoko. To kończy
jak ja mam czas na forum to juz nigdy nikogo tu nie ma 😞((
Ja kukam 🙂
Beata piszesz, że macie targ 20 km od was to ja sobie myślę, że głupia jestem, bo mam gdzieś w mieście, więc na dobrą sprawę powinnam tez tam kupować...A ziemniaki, pamiętam jak stał gdzieś na poboczu facet z worami i mówiłam mężowi, żeby kupić...no a teraz znosimy po półtora kilograma niesmacznych ziemniaków, zresztą dobrych tu jeszcze nie jadłam.
Hejka mamusie 🙂 Od kilku godzin próbuje do Was choć słówko skrobnąć, ale się nie da... jak tylko się zbliżam to moja Gwiazda jest już przede mną i mamusi nie dopuszcza... ino ona chce klikać 🙃 Wymioty przeszły jupii 🙂 może to jakiś wirus był, bo sąsiadeczka, która była u Julki wymiotowała w Mikołaja... pewnie coś ze żłobka przytachała 🤔 Zazdroszczę Wam tego śniegu, nie żeby u nas nie było, ale w mieście szare, bure zachlapane ulice i tu zima traci na atrakcyjności... zresztą sanek nie mamy... daje sobie czas do jutra, żeby się na jakieś zdecydować. A Karolinka i Maciuś wyglądają jak małe eskimoski 😁 o Werce na saniach nie wspomnę 😁 Wanilia pożyczysz psa do zaprzęgu?... ale u nas tak lekko nie będzie 😁 Beata ja bez problemu wypatrzyłam Sarkę... najnormalniej ją rozpoznałam 🤪 a mamusia chyba w takiej beżowej kurtce (???) mi mignęła 😉
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
chloe_m
chloe_m
fajny awatarek 🙂 moje dziecko juz by sciagnelo wszstko co lezy na parapecie 😜P
Basienka84_m
holi32_m
holi32_m
coquelicot_m
Ja kukam 🙂
Beata piszesz, że macie targ 20 km od was to ja sobie myślę, że głupia jestem, bo mam gdzieś w mieście, więc na dobrą sprawę powinnam tez tam kupować...A ziemniaki, pamiętam jak stał gdzieś na poboczu facet z worami i mówiłam mężowi, żeby kupić...no a teraz znosimy po półtora kilograma niesmacznych ziemniaków, zresztą dobrych tu jeszcze nie jadłam.
chloe_m
to juz?!?!?!?!
meliska_m
Od kilku godzin próbuje do Was choć słówko skrobnąć, ale się nie da... jak tylko się zbliżam to moja Gwiazda jest już przede mną i mamusi nie dopuszcza... ino ona chce klikać 🙃
Wymioty przeszły jupii 🙂 może to jakiś wirus był, bo sąsiadeczka, która była u Julki wymiotowała w Mikołaja... pewnie coś ze żłobka przytachała 🤔
Zazdroszczę Wam tego śniegu, nie żeby u nas nie było, ale w mieście szare, bure zachlapane ulice i tu zima traci na atrakcyjności... zresztą sanek nie mamy... daje sobie czas do jutra, żeby się na jakieś zdecydować. A Karolinka i Maciuś wyglądają jak małe eskimoski 😁 o Werce na saniach nie wspomnę 😁 Wanilia pożyczysz psa do zaprzęgu?... ale u nas tak lekko nie będzie 😁
Beata ja bez problemu wypatrzyłam Sarkę... najnormalniej ją rozpoznałam 🤪 a mamusia chyba w takiej beżowej kurtce (???) mi mignęła 😉
meliska_m
chloe, bo Wy to w ogóle daleko w tyle z tymi szczepieniami 😉 no ale faktycznie wcześnie, bo to 13/14 miesiąc przecież ma być 🤔
coquelicot_m
marika321_m
Ja się poddaje.....dobranoc
chloe_m
no fakt, my nawet polio jeszcze nie mamy... a za Hib to calkiem podziekujemy 🙂
MMR to planujemy na trzeci rok zycia... a co sie bedziemy spieszyc