Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Shelby napisał(a):
Cherry - w tym naszym leżaczku te zabawki szału nie robią, jedna grzechocze, druga dzwoni, są plastikowe, z kółkami do gryzienia, ale mogą myć 🙂

martusiap - to ciężka noc za Wami

ale własnie chodzi o te kolory - my do swojego przymocowaliśmy pałąk z maty edukacyjnej - coś tam przywiesiłam i jest szał 😁 😁 😁 Kacper się zajmuje sobą 😁 😁 😁 ale wkurza mnie to że on tą pupą prawie o podłoże się opira - dlatego chcę zmienić.

Martusiap GRATULUJEMY 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
cherry a co to masz za lezaczek ?
martusiap gratulujemy 3 miesiaca Majeczki
u nas dzisiaj marudnie.. Wiktor marudzi na wszystko na zabawki mate lezaczek karuzele smoczk i jedzenie.. moja mala marudka, moze ta pogoda tak na niego dziala za oknem szarno ponuro, pada deszcz wiatr 😞, sama bym pomarudzila ale nie mam do kogo.. 😁

• Mamusie
Jadwiga nasz leżaczek mamy z Holandii po JD i jest to z logiem królika Nijnjete.... na fb są w nim zdjęcia - taki czerwony.

Właśnie się okazało że ten co chciałam Baby Einstein w PL nie jest już dostępny firma Graco produkuje je tylko już w Ameryce 😮 😠 😠

• Mamusie
Shelby napisał(a):
może coś takiego?
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-3w1-fisher-price-z-wibracjami-i2113646217.html

ooooo właśnie i chyba to jest to !!! 😁 😁 😁 dziękuje za pomoc !!! Brawko !

.... jesli jeszcze by coś Ci się napatoczyło to podeślij linka !!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
tam jest na fotce taka opcja, jak bobasek śpi, potem masz paseczek, który spinasz, to podwyższasz troszkę, potem ponosisz nóżki i dzidzia jest jeszcze wyżej, oprócz tego możesz zamiast bujaczka zrobić krzesełko, poprzez ustawienie nóżek, które blokują płozy 🙂

• Mamusie
Ja mam taki sam jak Shelby 🙂 wydaje mi się solidniejszy od tego niebieskiego ale za to chyba słabiej się kołysze

tu jest filmik
Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...
i jeszcze jeden

a tu jest ten nad którym się zastanawiasz

hmm ten ostatni jest chyba mniej bezpieczny...świadczy o tym ten filmik:

• Mamusie
a my już po szczepieniu, Majusia strasznie płakała (dostała do dwóch rączek i nóżki) .
Teraz nakarmiona śpi. Waży już 5400 i ma 60 cm. Niby ma 600g nadwagi bo powinna ważyć 4800 (lekarka jakoś to liczyła z wagi i wzrostu po urodzeniu, pomnożyła przez miesiące.. ja nie wiem). Ale nie wydaje mi się żeby jakoś grubiutka była - tylko ma takie pasztetowe nóżki 🙂 ale te fałdeczki u dzieciaczków są najlepsze 🙂 Ja mam leżaczek z fishera ten taki na metalowym stelażu ale różowy z myszką

• Mamusie
lala a jak majeczka czula sie po czepieniu? rozumiem ze idziesz tokiem z nfz?
agisal moj wiktor jak obcykal ze gra ten piesek to kotkiem wogole sie nie interesuje, ale zamienilam je miejscami, i sie teraz denerwuje bo nie umie zlapac sobie go lewa raczka i stara sie prawa.. oczyiscie konczy sie to placzem.. ale musi sobie rowniez wycwiczyc lewa raczke 🙂

• Mamusie
http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-18kg-w5537-roz-i2117869831.html tai , nie ma grzechotek tylko gryzaczki i grający kwaituszek

aha no i dostaliśmy skierowanie do kardiologa bo lekarka słyszała jakieś szmery - ale nie wie czy to przez to że głośno oddychała Majcia czy może faktycznie coś ma na serduszku.
A zapomniałam zapytać lekarki, dziewczyny jak to jest z tymi witaminami d+k bo k podobno do 3 miesiąca ale d chyba dalej sie podaje ?

• Mamusie
z tym bujakiem na metalowych biegunach to faktycznie musicie uważać....przyszły chrzestny naszego Dominika ma syna, który w czerwcu skończy roczek i ostatnio opowiadał, że zostawił mlodego w pokoju i poszedł do kuchni- nagle słyszy straszny krzyk....pobiegł do pokoju a tam młody na podłodze a na nim bujaczek 🙂 myślałam, że to niemożliwe ale jak pokazuje ten filmik możliwe....dodam, że ich synek sporo waży....jakieś 14 kg 🙂

• Mamusie
jestem, jestem, czytam kobitki wy moje jeno odpisać kiedy nie ma bo acan czadu daje ostatnio. Cieszę się jednak bardzo, że o nas pamiętacie. A dałyście czadu dziewczynki, ponad 40 stron mam do nadrobienia w kwestii odpowiedzi, he, he, ale to fajnie, że ciągle tu zaglądamy, no nie?
Mój podróżnik już chyba 7 czy 8 raz w trasie był. Tym razem pojechaliśmy na 4 dni w góry bo w wakacje urlopu nie dostanę, więc zdecydowaliśmy teraz pojechać. Ponad 400 km w jedną stronę było ale dał radę, pilnowałam ustalonych mniej więc ej pór spania, co by się dżentelmen nie rozregulował zbytnio a i tak trzeci dzień marudzi.... Już nawet Mat mówi "mamo a może to skok rozwojowy, ile to już dni, dwa? To jeszcze jeden i mu przejdzie!" No szok, rozbawił mnie tym.