Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Gratuluję udanego nocnikowania.
Ale się rozpędzacie z tym jedzonkiem, ja poczekam do kwietnia
Ania xx – brawo dla Ksawerego za obrót, świetne fotki
Gosiaq – niezła wiercipiętka Ci rośnie, szybkiego powrotu do zdrowia dla synka twojej kolezanki
Yenefer – nieźle wam idzie wyprzedawanie mebli
Mama-mia mam nadzieję, że po kontroli wszystko w porządku
Cygnee – ja też w temacie antybiotykowym Ci nie pomogę.
Lala, Zania – super fotki, wasze dziewczyny to maja niezłe fryzury

• Mamusie
Wczoraj zrobilismy dziewczynkom urodziny na sali zabaw, razem z nimi było 11 dzieci i świetnie się bawiły, niektóre chętne dziewczynki miały malowane buźki, chlopcy nie chcieli 😁. Moje córki nie mogły sie wybrac spac bo prezenty oglądały dopiero w domu 😁. Piotruś wpierw przechodził z rąk do rąk a drugą godzinę przespał. Fotki później.

• Mamusie
hej dziewczyny 🙂

no teraz mam chwilke, bo Ela wlasnie ma drzemke, pewnie tylko 15 minutowa, ale zawsze 🙂
no to opowiem Wam swoj koszmar... wczoraj snilo mi sie, ze Ela caly czas placze, w nocy nie chce spac, i widze, ze ja cos boli, wiec poszlam z nia do lekarza, tam oczywiscie uslyszalam, ze to normalne, wiec do szpitala - normalne. wkurzylam sie, wrocilam do domu, spakowalam nas, wsiadlam w samochod i pojechalysmy do PL (zeby to bylo takie proste...ahhh ) tam zrobili jej jakies badania brzuszka, usg czy cos takiego i okazalo sie, ze od antybiotyku ma dziurke w zoladku i wycieka cos do jamy brzusznej - dlatego ja boli, wzieli ja od razu na operacje i soe obudzilam... 😞 no i teraz wariuje, bo mala rzeczywiscie jest jakas dziwna, placzliwa, tak jakby ja cos bolalo, dalam jej wczoraj sabsimplex, ale nie pomoglo, no i chyba mam juz najgorszy scenariusz w glowie...
czy to mozliwe, ze po odstawieniu antybiotyku cos sie moze dziac z dzieckiem?? wiem, ze wiele z Was nie wie, ale chyba potrzebuje pocieszenia...

Ela zasnela wczoraj dopiero po polnocy, co jej sie bardzo zadko zdarza (moze 3-4 noce takie byly), rozpiescila mnie tym slicznym spaniem... no i nadal ma biegunke, chociaz juz chyba zaczyna byc bardziej "twarda". cholercia, ja chce juz ten paszport i do Polski poleciec 😜 a moze zadzwonie dzisiaj do jakiegos pediatry w PL i on mi cos powie... hmmm sama juz nie wiem... swiruje... czy Wy tez tak macie? a moze ja sie boje na wyrost?

• Mamusie
Ja tylko na chwilkę, bo chciałam coś sprostować!
Shelby właśnie dzwoniła do mnie moja mama w sprawie Pit-u. Możemy sobie odliczyć nie miesiąc, a DWA!! 🤪 Tak powiedziała jej babka z urzędu skarbowego bo zadzwoniła tam żeby się dopytać jak to jest z tym rozliczeniem. I jeśli któraś urodziła nawet ostatniego listopada to może sobie odliczyć za dwa miesiące. Jeden miesiąc to 92,67 zł, a dwa 185,34 zł.
Fajnie nie? 🙂

A mi dochodzi jeszcze 278 zł Zusu za macierzyński więc razem bedę mieć zwrotu około 460 zł. A myślałam że dostane tylko te 92 zł, miła niespodzianka 🙂

• Mamusie
Zaniu! wyprzedziłaś mnie ze sprostowaniem! ja też dzwoniłam do US ile mogę odliczyć i powiedzieli, że nie bawią się w naliczanie dniami, tylko miesiącami 😉 ja tez odliczałam dwa miesiące 😉 A tak w ogóle... czy my się poznamy w tym Darłowie??? a fota niezła-papuzkowa 😉
zresztą wszystkie fotasy są fajne! Majka Lali ma bombowego irokeza 😉

A Don Filippo kolejną nockę ma do bani ;( nafutrowałam na noc i pobudki były przed północą , 1.30, 3, 4.45 😞 tu nakarmiłam cycem i śpiochał do 7.25... już trzecia nocka z rzędu taka... a już był tak fajnie ustawiony 😉 a może to słynny skok rozwojowy? mamy skończony 16 tydzień 😉
Co do diety to ja aż tak bardzo nie szaleję chyba 🙂 Maciek jadł znacznie więcej, ale też szybciej wracałam do pracy niestety. Z owocków to zjada słoiczkowe wszystkie te, które są po 4 miesiącu. Zupiny na razie tylko moje te wieloskładnikowe hahaha. Owoce je od 7 stycznia (niecałe miał 2 miesiące), a zupkę od 25 lutego (3,5 miesiąca prawie). Równe 4 miesiące będą w niedzielę. Ale zleciało!!!!

Wczorajsze nocnikowanie wyszło tak: złapane 3 razy siusiu i raz kupka, drugą zrobił "z partyzanta", więc w pampersa 😉
Cygnee, zadzwoń do jakiegoś pediatry w Polsce-będziesz spokojniejsza.
Yen! ale macie ekspresową wyprzedaż! super!
Martka! się nie mogę fotasków doczekać!
Krusyna! Tron siuśkowy niezły! i niedrogi 😉 ważne, że ma taką osłonkę z przodu, bo chłopcy lubią wysikać wszystko górą hihihi
Cherry! gdzieżeś Ty??
Co to ja miałam jeszcze?? cholercia, zapomniałam ☺️

• Mamusie
Witam
dawno mnie nie było ale staram się na bieżąco czytać co u was słychać. Dzisiaj do mnie przyszła paczuszka z bebilonu 1. Fajny śliniaczek na pewno się przyda. Dziewczyny dużo piszecie o kuponach do rossmana- skąd je macie?
Moja majeczka zdrowiutka. Nocki nawet ładnie przesypia. Najdłuższa przerwa jaką sobie zrobiła w nocy to 6,5 godziny :-)
Teraz leży w leżaczku i próbuje zasnąć.
Lala naprawdę podziwiam cię za rosołek :-) ja jakoś nie mogę się jeszcze odważyć podać Mai choćby jabłuszko 🥴
Shelby daj znać jak po szczepieniu jutrzejszym.

• Mamusie
gosiaq - wielce prawdopodobne z tym skokiem! więc mam nadzieję, tego też Wam życzę, żeby jednak lepiej w nocy spał 🙂

Zaniu,dzięki za poradę pitową 😁, no i piękne foteczki

martka - świetna imprezka,czekamy na fotaski 🙂

cygnee - wierzę, że sen się nie spełni!

krusyna - masz rację, nie ważne jakiego koloru będzie nocnik, ważne, jaki kolor będzie miała kupa, która do niego trafi 😁

• Mamusie
Krosteczki nadal są, psmarowałam Mai dupcie sudokremem może zejdzie. Cały czas używam linomagu zielonego przy każdym przewijaniu Mai. Poczekam jeszcze kilka dni jak nie zejdzie to muszę odwiedzić lekarza 😞 a może któraś z dziewczyn maiła podobny problem?

• Mamusie
martusiap napisał(a):
Krosteczki nadal są, psmarowałam Mai dupcie sudokremem może zejdzie. Cały czas używam linomagu zielonego przy każdym przewijaniu Mai. Poczekam jeszcze kilka dni jak nie zejdzie to muszę odwiedzić lekarza 😞 a może któraś z dziewczyn maiła podobny problem?

MArtusia! w bezliku postów umknęło mi o jakich krostkach mówisz ☺️ na pupie?

• Mamusie
martusiap napisał(a):

mam nadzieję, że zejdą!

• Mamusie
martusiap napisał(a):
dziewczyny a kładziecie swoje skarby na brzuszku spać? bo mi ostatnio lekarz zaleciła żeby Maja spała od czasu do czasu na brzuszku.

na brzuszku kładę tylko na łóżku lub na sobie-czasem zdarza nam się tak kimnąć 😉 parę razy zdarzyła się drzemka popołudniowa w takiej pozycji w łóżeczku, ale byłam z boku i uszy miałam nastawione. na noc bałabym się jednak... tym bardziej że na dłuższą metę podejrzewam, że dziecku byłoby niewygodnie jednak. Chociaż są dzieciaczki, które tylko na brzuszku właśnie sypiają-chyba Tia Sandry?

• Mamusie
martusiap napisał(a):
Gosiaq tak na dupci jej się zrobiły takie małe krosteczki w jednym miejscu.

a możesz zrobić zdjęcie itu zapodać? bardziej odparzeniowe myślisz są? bo ja z odparzeniem walczyłam 5 tygodni na początku ....

i złapałam właśnie siq w nocnik hihihi