Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
a tu Maksio poszukuje wiosny u dziadków w ogrodzie! dodam, że urwał te listki, które trzyma w łapce 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/684/dsc00051yz.jpg/][IMG]http://img684.imageshack.us/img684/9810/dsc00051yz.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
a i jeszcze jedno - któryś lek uczula Maksia - bo mu wychodzą czerwone krostki - szkoda, że na wszystkich jest napisane w działaniach niepożądanych, że mogą wywoływać zaczerwienienie!

ps. Wasze dzieci też tak mocno machają łapkami, jakby miały odlecieć? 😁 szalony ten mój syn! i namiętnie robi prrr buzią (plując przy okazji, a jak w buzi nie ma za dużo śliny, to dmucha 😁)

• Mamusie
Shelby napisał(a):
przepraszam, że tak spamuję, ale przypomniało mi się, że chciałam zapytać, któraś z Was (Cherry - to Ty?), pisała, że dziecko płacze przez sen? przeszło? bo Maksio właśnie ma taką fazę, jakby mu się coś śniło (i zamiast jednej pobudki w nocy mam 4)

Nie Zosieńko nie przeszło - ma te koszmary cały czas. I zauważyłam że jest to związane z emocjami przeżytymi w ciągu dnia. Jeśli przydarzy się nam coś co powoduje dużo płaczu wtedy koszmary są straszne!!! Wczoraj np. w ogóle nie płakał i koszmaru też nie było... Moja teściowa mówiła że że jej cała trójka miała takie koszmary aż do 3 roku zycia. A że Kacper to skóra zdjęta z Taty to podejrzewam że niestety też tak będzie miał. Nic serce się łamie jak mały płacze 😞 😞 😞

U nas tez mały macha łapkami ale faza na prrrrrrrrrryyyyyyyy mu przeszła teraz piszczy ale tak na poważnie piszczy i mówimy z Krzychem że nasz mały robi za KOGUTA!!! 😁 😁 😁 😁 😁

A Maksik już dużyyyyyyyyyyyy chłopak 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Drgie te mleka - dobrze że karmie jeszcze piersią.

Ania (Wanilia) i co zasmakowało Weronisi to mleko z HiPPA ??? Bo jak coś to może postaram się coś jeszcze Wam załatwić - bo te co Ci przywiozłam to próbka od przedstawicielki (fajna próbka - cały karton 😁 😁 😁)

A szczoteczka zarąbista - dokupiliśmy Krzyśkowi głowicę i teraz wszyscy się szczotkujemy. Niestety mi przy karmieniu nie tylkooo włosy lecą ale też zęby!!! Po 20 muszę do dentysty jak nic !!!

• Mamusie
Cherry napisał(a):
Shelby napisał(a):
pogodzie chyba się coś pomyliło! śmigus dyngus jest w poniedziałek!!! chyba odpuścimy dzisiaj spacer!!! 🤢

A u nas słońce i 15 stopni. Chora jestem ale w ramach spaceru pójdę chociaż po chleb 😁 😁 😁

każda aktywność się liczy!!! 🙂
gdyby nie to, że Maksio chory to kichałabym na deszcz i spacerowała - dostałam taką piękną pelerynę przeciwdeszczową 😉 a Maksio ma swoją folijkę

• Mamusie
shelby - brawo dla ciebie za "w morde jeza " 🙂 no i za shreka oczywiscie 🙂 slodziak z tego twojego maksika 🙂

a ja wlasnie podalam marchewke z ziemniakiem 🙃 zobaczymy jak bedzie, tylko cos mi bardzo geste wyszlo i musialam z woda troche rozrobic 🙂 smakowalo, ale nie az tak jak sama marchewka

• Mamusie
No to nasze forum ma jakiegoś wirusa!!! I do mnie się przyplątało katarzysko 😠

Shelby! Masz małe Shrecząrko (chociaż można nazwać też Shelbiątko:silly 🙂 w domu 😜 i to "w mordę jeża" to tekst tygodnia 😁 😁 a z pytaniem odnośnie karmienia piersią, gdy odpowiadasz "nie" to pewnie pytają "a dlaczego?" 😁

U nas też pada więc zostajemy w domu 🤨

• Mamusie
Shelby napisał(a):
a tu Maksio poszukuje wiosny u dziadków w ogrodzie! dodam, że urwał te listki, które trzyma w łapce 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/684/dsc00051yz.jpg/][IMG]http://img684.imageshack.us/img684/9810/dsc00051yz.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

A paluchyto straszniście smaczne!! 😜

• Mamusie
judzia napisał(a):
No to nasze forum ma jakiegoś wirusa!!! I do mnie się przyplątało katarzysko 😠

Shelby! Masz małe Shrecząrko (chociaż można nazwać też Shelbiątko:silly 🙂 w domu 😜 i to "w mordę jeża" to tekst tygodnia 😁 😁 a z pytaniem odnośnie karmienia piersią, gdy odpowiadasz "nie" to pewnie pytają "a dlaczego?" 😁

U nas też pada więc zostajemy w domu 🤨

a właśnie nie pytają, tylko robią minę pt. "zła matka"

Shelbiątko :P hihi

podobno nie pada w Polsce tylko na Śląsku - Cherry - farciaro!

• Mamusie
u mnie leży śnieg 😞 😞 😞
Maksiorek leży na łóżku, bawi się nogami i drze się po japońsku ("Aaaajaaaaaa....eeeejjjjjaaaaoooo....yyy.... itd."), a ja troszkę poprasowałam, a teraz idę się bawić w turlanie po tapczanie 😁
Shelby - Twój Maksiu jest prześliczny 🙂 u nas też dajemy w mordę jeża albo pierzemy szopa 😁

• Mamusie
Shelby napisał(a):
przepraszam, że tak spamuję, ale przypomniało mi się, że chciałam zapytać, któraś z Was (Cherry - to Ty?), pisała, że dziecko płacze przez sen? przeszło? bo Maksio właśnie ma taką fazę, jakby mu się coś śniło (i zamiast jednej pobudki w nocy mam 4)

To powinno przejść niedługo, Gabrysia miała taką fazę jak miała 3-4 miesiące - przez sen był taki wrzask, ze musiałam ją budzić, żeby uspokoić i po kilku takich akcjach samo przeszło - naszczęscei jej się to zdarzało w ciągu dnia - w nocy chybabym zawału dostała przez taki wrzask 😁

• Mamusie
krusyna napisał(a):
u mnie leży śnieg 😞 😞 😞
Maksiorek leży na łóżku, bawi się nogami i drze się po japońsku ("Aaaajaaaaaa....eeeejjjjjaaaaoooo....yyy.... itd."), a ja troszkę poprasowałam, a teraz idę się bawić w turlanie po tapczanie 😁
Shelby - Twój Maksiu jest prześliczny 🙂 u nas też dajemy w mordę jeża albo pierzemy szopa 😁

haha z szopem nie wpadłam na nic oryginalnego 😁 hihi!

• Mamusie
martka3 napisał(a):
Shelby napisał(a):

To powinno przejść niedługo, Gabrysia miała taką fazę jak miała 3-4 miesiące - przez sen był taki wrzask, ze musiałam ją budzić, żeby uspokoić i po kilku takich akcjach samo przeszło - naszczęscei jej się to zdarzało w ciągu dnia - w nocy chybabym zawału dostała przez taki wrzask 😁

oby oby! 🙂