Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
madzia_m3 napisał(a):
Hey,

Wróciłam do domku 🙂! Podzielę sie z Wami wspaniałą nowiną. To dopiero początek, ale na teście pokazały się dwie upragnione grube kreski 🙂. Piąty tydzień, więc początek, a przeszłam przez niestety jedno niepowodzenie, więc podchodzę do tego ostrożnie.

No ale może powinnam wejść na brzuszek i na marzec 2013 😉

Madziu! wspaniałe wieści!!!! gratulujemy i oczywiście trzymamy kciuki, bo pamiętam, że przed Kubusiem nie udało się... najważniejsze to przetrwać pierwszy trymestr, no i bez tyyylu kilogramów, co? a może akurat będzie inaczej? zresztą, jakby nie było to i tak wielkie szczęście!!!! i gębula sama mi się do Ciebie cieszy 😉 😉 😉
i dobrze, że teraz wakacje, bo bez pracy będzie Ci lżej 🙂

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Madzia Gratulacje!! tez bym tak chciala ale moj maz nie chce narazie drugiego.

napisze co u nas i biore sie za dokladne czytanie bo chwile mnie nie bylo.

wiec tak
Mateusz juz jakies 2 tyg raczkuje, w srode spal pierwszy raz w lozeczku i przespal pieknie noc, oczywiscie byly przerwy na amu. W sobote rano pojechalismy do Gródka nad Dunajcem domek sie trafil super i cena bardzo przyzwoita 🙂 siedzielismy na plazy pod parasolem w cieniu upal jak na patelni.. ale Matek byl super grzeczny. Tylko standardowo jak jest spiacy to sam nie wie czego chce.Pomoczylismy stopki 🙂 Matek razem z tatusiem mamusie chlapali woda 🙂 ale mieli radochy! i wieczorkiem grilek.
A i musze powiedziec ze moje dziecko spi bardzo ladnie poza domem, a balam sie najbardziej nocy. W niedziele rano mnie okrutnie zab bolal zreszta od paru dni boli dzisiaj maz ma zapytac kolegow bo chodza do podobno dobrego dentysty wiec ide na wyrwanie bo juz z nim nie wytrzymam dluzej, ale koncze opowiesc bo odbieglam od tematu. Wiec w niedziele tak kolo polodnia widze....... blonke na prawej dolnej jedyneczce!! 🤪 🤪 🤪 🤪 a z godzinke pozniej juz sie przebila bo czuc takie ostre 🙂 ahhh upragniony zabek juz prawie jest 🙃 a najlepsze jest to ze nic a nic nie byl marudny czy cos takiego, bo u niego to widac jak jest spiacy i wtedy marudzi.
Aha jeszcze mialam napisac ze plecy to mi zjaralo okrutnie a siedzialam z malym pod parasolem w cieniu, jego tez opalilo na buzi z prawej strony i prawa raczke. Jakim cudem!! 😮 a teraz moj Tutuś dosypia sobie w lozeczku 🙂
A co do raczkowania i stawania to Matek tez o wszystko sie opiera byle by wstac. A najbardziej polubial do tego celu szczebelki lozeczka 😁 Stoi sobie i cieszy batona ten maly Tutuś.

A tak z calkiem innej beczki bylam w piatek odnotowac sie w UP i tak pani daje mi oferte pracy na stanowisko sprzedawcy w sklepie z odzywkami 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁
a zebym ja sie na tym cokolwiek znala 😁 😁 😁

• Mamusie
Dzień dobry Mamausie 🙂U nas nic nowego...chociaż Oskarek zjadł wczoraj na obiad nasz rosół z makaronem na mięsnym wywarze i ziemniaki z sosem, bardzo mu smakowało 🙂
A dziś na 16 do fryzjera 🙂 Idę się pozbyć mojej prostej grzywki, no i może coś mi fryzjerka wymyśli, a może nie...zobaczymy.

Madzia_m3 Wieeeelkie gratulacje 🤪 🤪 🤪, choć to szok dla mnie,że tak szybko się zdecydowaliście na drugie 🙂Odważna babka z Ciebie 🙂 Dużo zdrówka dla Was i dbaj o siebie 🙂

Wanilia jaka fajna foteczka profilowa 🙂

Dzien Dobry 🙂 z tego wszystkiego zapomnialam sie przywitac ☺️

Yen- ja zawsze mialam dlugie wlosy, do ramion lub do polowy plecow a miesiac po porodzie scielam na krotko i z czarnych przefarbowalam na taka dojrzala czeresnie 🙂 i jestem bardzo zadowolona bo teraz w te upaly nie jest tak goraco w szyje 🙂 i grzywka jest dluga a reszta krotkie 🙂

Cherry- Armando to naprawde silny chlopak!! tak szybko raczkuje i wstaje! jestem pod wielkim wrazeniem jego umiejetnosci!! 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/43/1007079s.jpg/][IMG]http://img43.imageshack.us/img43/3148/1007079s.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/98/1007069.jpg/][IMG]http://img98.imageshack.us/img98/8089/1007069.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
MamaMatka Mateuszek cudny i też całkiem nieźle sobie radzi...tylko patrzeć jak zacznie raczkować tak się pięknie unosi na rączkach 🙂

No a moje dziecko od dwóch dni jest taki marudny...normalnie jak wstawał koło 6 rano, to po dwóch godz zay[iał znowu na ok 1,5 h...a teraz...wczoraj zasnął po 4 godz wielkich męczarni, na dodatek na łóżku, bo z łózeczka co chwilę wystawał przez szczebelki...na szczęście aligator usypiacz nadal działa...tuli sie do niego i w końcu pada 🙂

A i dobrze , że nie inwestowałam w droższy i wymyślniejszy basenik...już nie wiem gdzie mam swojego malucha położyć, żeby mógł się bezpiecznie bawić...grrr...otóż puzzle piankowe wcina...a z basenika po 5 minutach już wystaje do połowy...tylko czekać , aż basenik przechyli się pod jego ciężarem a on głowa o podłogę...nadal najlepszym wyjściem jest rozłożone łóżko, obtoczone ze wszystkich stron jak warownia...no właśnie...ale czasami tez bym je chciała złożyć...w takich chwilach żałuje , że nie mam dywanu na cały pokój...mały mógłby się bawić bez obaw...no zasnął...aligator Rules!!!!

• Mamusie
Kochane,

No to, że nam się tak udało to rewelacja, nie stosowaliśmy antykoncepcji, bez nacisku a tu taki sukces. Wcześniej szansę były tylko 10 dnia a tu taki rozstrzał nagle, że szok 😉. Ale super. Damy radę, bo się kochamy, zawsze mamy takie podejście. Najważniejsze jest zdrowie 🙂. Teraz będzie ciężko, ale za dwa lata będzie wspaniale 🙂. Która następna 😉.

Ja już umówiłam się do internisty na dziś, z ginekologiem ciężko bo nie ma terminów jak na razie ale postaram się coś załatwić.

A z super wieści to mój synek wreszcie mówi mama 🙂. My nie raczkujemy, podnosimy się wysoko na rączkach ( tak jak synek MamaMatki), ale jak na razie nie mamy ochoty na nic więcej.

tak wlasnie spi Matek na spacerkach i w domu tez 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/823/1007129z.jpg/][IMG]http://img823.imageshack.us/img823/1076/1007129z.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Hej!!
Cholercia znowu nie mam czasu posiedzieć tutaj na forum, a do tego mam strasznie slaby internet (nie wiem co się dzieje:dry 🙂 i stona wchodzi jakieś dobre 5 min 😮

U nas po straemu, Zośka nie daje mi ani chwili czasu wolnego 😉 jedynie jak śpi, ale wtrdy muszę coś ogarnąć, czy ugotować, ale tęsknię za Wami, bo nie wiem co się u Was dzieje dziewczyny!!! Może wieczorem jak mąż wr,óci z pracy posiedzi trochę z małą 😉

A i w końcu kupiłam fotelik 4Baby Weelmo 🙂 🙂 od 9-25 kg, jest wspaniały!!! mała siedzi w nim wygodnie, wszystko widzi 🙂

• Mamusie
judziu - gratuluję zakupu - udanego! 🙂

MamoMatka - śliczne fotki 🙂 niezła poza na brzuchośpiocha 🙂

Madziu - super! gratuluję! niech zdrowie dopisuje, a Kubuś nie dokazuje! o!

yen - może zęby??

Martka - udanego wypoczynku w Rewalu! Niech pogoda będzie z Wami! 😁

gosiaq - nam plażowanie nie było dane, jedyne co - 15 minutek w namiociku - straaaasznie wiało! ale ładnie Ci śpi w nocy - nie za dobrze Ci? 😁

Cherry - SZOK! Armando daje radę! weszliście na wyższy poziom zaawansowania - jak to mówią +10 do mobilności 😁

lala - jak się udał wypad nad wodę??

Zaniu - ciotka - klotka! szaleństwo wariactwo - oby jak najrzadziej się z taką spotykać!

• Mamusie
Judzia gratuluje zdanego egzaminu!!!

A ja już po fryzjerze...pozbyłam się fryzury kleopatry 🙂 Jejku jeszcze 2 miesiące temu miałam taaakie długie włosy, a teraz 🙂 Co cięcie to krótsze 🙂 Są obcięte asymetrycznie, z jednej strony są dłższe...troszkę mi za mocno grzywkę wycieniowała, ale mi szybko odrasta , więc się nie przejmuje...w ogóle to chciał mi pół boku wygolić, ale się nie zgodziłam 🙂wyszłam na zdjęciu beznadziejnie, ale chciałam Wam tylko pokazać jak zaszalałam 🙂

• Mamusie
Hej,

Yen bardzoo ładnie Ci w tej fryzurce 🙂 🙂 🙂
Judzia gratuluję !!! Musisz teraz tylko jeździć bo zapomnisz!!! Wiem co mówię i wiem ile kosztuje stres przy wsiadaniu za kierownice po dwóch latach przerwy!!! teraz jeżdżę ale za mistrza kierownicy się nie uważam!!!

Madzia M3 WSPANIAŁE WIEŚCI!!! Całym sercem i duszą jestem z Tobą!!! Dbaj o siebie no o Was !!!

U nas ok. Dziś cały dzień spędziliśmy u Ani (Wanili). Było bardzo miło.... W końcu mogłam sobie z kimś pogadać. Dzięki Aniu mam nadzieję że głowa Cię nie boli. 😁 😁 😁 😁

Potem wkleję zdjęcia Weroniczki i Armanda 🙂 🙂 🙂

Ogólnie to nastroje są nienajlepsze - ehhh ale nie chce mi się o tym pisać. Smutno mi i tyle.

• Mamusie
martka3 napisał(a):
Wisienko to masz ode mnie uściski i buziaki 😘 😘 😘 na poprawę nastroju

Kochana dziękuję bardzoooooooooooo.

Niestety trudne czasy przede mną. Muszę kogoś wspierać a sama sobie z problemem chyba nie radzę. Chce mi się ryczeć.

Ale dziękuję. 😘 😘 😘