Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

Cherry i ja się cieszę że tak Ci się podoba szkoła!!! Wiem coś o tym i juz tęsknie za swoim Instytutem 😞
Aniusia a jak u Ciebie z nauką? Chodzisz do tej szkoły do której planowałas?
No pogoda okropna a ja muszę iść na pocztę 😞
Co do laktacji to mam pić napar z szałwi żeby mleczko już sie nie produkowało 🙂

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
No właśnie ja tez teskniłam a teraz wróciłam do swojego Instytutu. Prowadzący - niektórzy wczesniej na studiach wykładali u mnie namawiają mnie bym wróciła i skończyła (tzn. się obroniła) więc to zrobię. no wcholere nauki mnie czeka ale czasowo muszę sie wyrobić by robic to co lubię!!! Przekład i tłumaczenia avista nie są proste ale to właśńie jest urok tego. Kiedyś wam opiszę parę smiesznych historyjek czesko polskich z życia 😁 😁 😁

• Mamusie
jestem i przepraszam za nieobecność

ZANIU! WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA CIEBIE I MĘŻA! SPEŁNIAJCIE SWOJE MARZENIA I BĄDŹCIE TAK PO PROSTU SZCZĘŚLIWI :* ahh zakochańce 🙂

NO NO NOOO TO SEZON ROCZKOWY OTWARTY !! 100 LAT DLA WIKUSIA !!!! czekam niecierpliwie na zdjęcia 🙂 i relacje z imprezki! ahh ROCZNIAK!

A u nas nic nowego.. Wprowadziłąm krowie dodatkowo.. Krowie - z kartonu 🤔 Nie wiem czy takie się daje czy z woreczka się gotuje 🤨 Póki co dałam 1,5% 100 ml z kaszką kakaową na drugie śniadanie - zamiast na mm. Doradzcie czy wy też dajecie dzieciom takie mleko?

• Mamusie
jestem i przepraszam za nieobecność

ZANIU! WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA CIEBIE I MĘŻA! SPEŁNIAJCIE SWOJE MARZENIA I BĄDŹCIE TAK PO PROSTU SZCZĘŚLIWI :* ahh zakochańce 🙂

NO NO NOOO TO SEZON ROCZKOWY OTWARTY !! 100 LAT DLA WIKUSIA !!!! czekam niecierpliwie na zdjęcia 🙂 i relacje z imprezki! ahh ROCZNIAK!

• Mamusie
przepraszam, że tak spamuje , ale wciąż mi się coś przypomina 🙂

Dziś pokazałam Mai konia. Naszego osiedlowego Franka ( kilka domów obok nas, na osiedlu takie małżeństwo miało dom z ogródkiem i żona marzyła o koniu 🙂 no to kupili źrebaka Franka, a potem otworzyli bar i Franek jest atrakcją)
Maja jak go zobaczyła to piszczała z radości i wołała taś - tak jak na naszego Tajsona 🙂
Franek też zadowolony bo wracaliśmy z piekarni więc załapał się na chlebek 🙂

• Mamusie
Hej Mamusie, jestem i ja:-)
U nas po staremu:-) Za niecale dwa tyg przylatuje moje Kochanie, wiec nastal czas oczekiwania:-)
Dzis przyszedl Oskara rowerek 3 w 1 od dziadkow na roczek i testowalismy, jest super:-) Chetnie wstawilabym fotke, ale na tym tablecie jakos mi nie wychodzi...jeszcze chwila i odzyskam swoj komouter:-) Roczek zaplanowany na 10 li;stopada:-)

UhvJadwiga roza duzo zdrowka dla Wiktorka z okazji pierwszych urodzin 🤪

Lala89 gratulacje z okazji Majeczkowych 11 miesiecy:-)
;
Zaniu duzo milosci i radosci na kolejny rok pozycia melzenskiego 😜

Cherry zawsze mnie tu przywolujesz:-) Dzieki za pamiec. Cisze sie, ze masz zapal do nauki i ze jesteszadowolona z zajec, no i podziwiam!!! Oby tak dalej:-)

• Mamusie
Yen,a jak tam chodzenie u was? Bo Oskarek już kilka kroczków zrobił prawda?

Ja wczoraj byłam w lumpku bo dawno mnie tam nie widzieli - jak była piękna pogoda to szkoda mi było siedzieć na szmatach 🙂 a wczoraj weszłyśmy na chwilke i kupiłam Mai jeansy z h&m 😁 Dzis też może wejdziemy bo ponuro i brzydko a do zusu musze iść i do skarbówki.

Kiedy wprowadzacie dzieciom cytrynke np do herbaty?
Mai ostatnio robie normalną herbatke taką jak my - tyle że bez cytryny.

Moja cóa wczoraj po wariacjach z moimi siostrami padła o 18.30 i nie wiedziała czy ją budzić czy będzie spać do rana. Zostawiliśmy a w nocy były dwie pobudki o 2 i o 4 🙂 ale i ta łądnie spała dalej. Pomogła herbatka, mleko i niuniuś..

Lala ja jeszcze nie dalam Emilce takiego mleka ale dzisiaj zrobie jej racuszki na zwykłym mleku 1,5%. Czytałam że 3,2% jest nieodpowiednie dla dzieci bo za bardzo obicąza nerki, i w ogóle takie mleko powinno byc spozywane sporadycznie przze dzieci do 3 roku ale jak widać każdy pediatra inaczej 🙂
Cytryny Emilce nie dalam ale jadla juz mandarynkę.
No i zęby idą pełną para 😞

• Mamusie
dziendobry kochane:]
maksik ma drzemke wiec probuje wsyztsko nadrobic
lala----apropo cutryny....to moj maks pije herbatki te dla dzieci z hippa i bobovity i wczoraj mu kupilismy wlasnie cytrynowa....strasznie mu smakuje ale taka prawdziwa cytryne w sumie jeszcze nie probowal ale dam mu moze nawet dzis
cherry----- super ze tak ci sie podoba ta szkola ciesze sie twoim szczesciem ja niestety musialam zreygnowac ze wzgledu na mlego miala si nim zajmowac moje mama ale miala taki zabieg na reke stara sprawa zwiazana z dretwieniem reki i poki co nie moze dzwigac a wiadomo jak to z dziecmi co chwile trzeba wziac na rece przewinac itd....

a propo urodzin u nas odbeda sie 11 listopada bo maks urodzil sie 9 ale to piatek wiec postawismy zrobic 11 bo to bedzie niedziela i pozatym swito wiec wszyscy beda miesli wone urodiny beda u moich rodzicow bo ja mam za male mieszkanie a ma byc troche osob wylisczylismy ponad 20:] tort robi moja mama zobaczymy jaki wyjdzie oprocz tego ze slodkosci beda babeczki....tylko...no i jakies chipsy paluszki;] do jedzenia beda kanapeczki i salataka moja maam robi taka majonez jajaka szynka groszek kukurydza taka stndarowa na wiekszosci imperz taka jest no i wiadomo kawa herbata jakies napoje co do alkoholu nie bedzie ...niechcialam i uwazam ze to nieodpowiednia okazja na picie alkoholu wiec kupie piccolo;]i dorosli beda musieli wypic hehe:]:] urodziny planuje tak na godzine 15-16 po obiedzie:]

co do prezentow ...moj maly juz dostal od mojej siostry pchac z fisher prica mama i tata kupili mu domek taki z klockami z ikei i autko...taki jezdzik...wiem ze od chrzestej dostanie rowerek biegowy chrzestny jest w niemchecz ale ogolnie to byla pomylka bo nawet nie zdadzwonil sie zapytac co u maksa odkad dziecko sie urodzilo wiec,.....nie licze na nic:]:] wiem ze od jednego anszego znajomego dostanie takiego slonika fontanne z pileczkami...a restza osob nie mam pojecia jakie prezenty podostaje:]

no to sie rozpisalam:]
a teraz czekam na mame ma do mnie podjechac i razem pojedziemy do niej bo wczoraj robila probny tort zobaczyc jak mniej wiecej bedzie on wygladal wiec wieczorem zdam wam relacje i pewnie po drodze wstapimu do lumpka bo jest naprawde fajny i mnostwo slicznych ciuszków

kochane i chcialam wam poweidziec....ze strasznie sie ciesze iz w ciazy znalazzlam to forum i moge sie z wami dziecli swoimi radosciami i smutkami i dziekuje wam wszytskim za slowa wsparcia w moich trudnych chwilach:] traktuje was jak przyjaciółki:]:] ogolnie przebywam wiekszosc czasu sama bo moj bardzo dlugo pracuje a znajomi wiadomo dopoki nie bylo dzieckabyli po urodzeniu maksymilianka jakos wsyztscy nie maja czasu.....ale wy zawsze jestescie
DZIEKUJE:*:*:*

• Mamusie
Aaaniusia!! Tutaj wszystkie się rozumiemy bo przechodzimy prawie to samo 😁 😁 mamy dzieciaczki w prawie takim samym wieku i fajnie jest że mamy do kogo napisać i właśnie się wyżalić lub pochwalić!! 🙂 🙂 Nie ma tutaj ani zazdrości ani zawiści i dlatego to forum jest genialne!! 🙂 🙂
A Maks będzie miał dużo prezentów!! 🤪 🤪 moja mała dostanie na swoje prawdziwe urodziny- czyli w sobotę- jeden prezent od nas rodzicow 🙂 🙂 oczywiście pokażę zdjęcia z imprezy!! A i wiem że chrzestna kupiła złote kolczyki... Jestem trochę do takich prezentów uprzedzona ale to w końcu prezent i nie dla mnie tylko dla dziecka 🙂 🙂 więc nie będę marudzić! 😁 🙃

Lala! Jeszcze miesiąc i u Was impreza na całego!! 🙂 🙂 Gratulacje z okazji 11 miesięcy:*
Ja już od jakiegoś czasu gotuję małej kaszę mannę na mleku z kartonu 1,5% raz dziennie moim zdaniem nic nie zaszkodzi 🙂

• Mamusie
hej Dziewczyny
odkąd Maksio nie śpi w domu w ogóle w dzień to nie mam czasu na komputer 😞
czytam forum na komórce na spacerach... a napisać już trudniej
mleko, cytryna? my jeszcze nie

ale od niedzieli Maksio zjada normalny obiad - np. kawałki kalafiora, brokuła, posiekane mięso, dziś gotuję mu ryż, także nie ma już papek

Musze pochwalić moje dziecko: na obiadek ślicznie zjadła dwa racuszki z jabłuszkiem i bananem! Jestem mega dumna 😉
No i od wczoraj nareszcie robi kosi kosi i bije sobie brawo jak jej się coś uda. To najpiekniejsze kosi kosi jakie w życiu widziałam 🙂
Aniusia u nas też impreza 11 listopada ale osób znacznie mniej 🙂

• Mamusie
wrocilam od mamy maly ma popoludniowa drzemke u babci zjadl krupnik kurde cala wielka mich etak mu smakowalo.... tort super wyszedl..ale zdjecia nie pokaze teraz tylko po urodzinach bo ten tort urodzinowy bedzie jeszcze ladniejszy;] i z wizyty w lumku.... dzisiejszy zakup za całe 6 zł
[IMG]http://i48.tinypic.com/fvjt6g.jpg[/IMG]

teraz czekam jak maly wstanie dostenie deserek i jeszcze smigamy na jaklas godzinke na soacerek...

Świetna kurteczka! A gdzie taki fajny lumpek?
Ja szukam czapeczki dla Emilki i brązowych rajstopek. Ale w mojej okolicy za uzywane płaci sie tyle co za nowe 😞
My juz po spacerku, 2h na dzisiaj wystarczy ale pogoda jeszcze w porządku 🙂

• Mamusie
marinel dla mnie biga styl...jest kilka w krakowie maja tanie ubranka 17zl na kg ale najlpszy jest na grzegorzeckiej szwajcar tam jest 12zl za kg i dla dziewczynek doslownie cuda polecam:]

aa znlaazlam zdjecie z pierwszego spaceru maksik mial poltora tygodnia a ja bylam okropnie gruba.....bleee....patzrec na to nie moge ......
[IMG]http://i47.tinypic.com/i74fbk.jpg[/IMG]