Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Kolejny raz napiszę, że gonicie strasznie z postami, prawie jak przed rozwiązaniem.

Przeczytałam wszystko przed wizytą u ginekologa, ale niestety teraz już nie pamiętam co komu miałam napisać.

Ja zrezygnowałam z NK chyba dwa lata temu, prawo ochrony prywatności jest tam fatalne... poza tym FB umożliwia mi bezpośredni kontakt ze znajomymi z poza Polski...

U nas tradycyjnie 21.30 a Kubuś nie ma ochoty na dobranoc pić mleka, tylko lata w pidżamie po całym domu ...

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Yenifer mnie też początkowo dziwnie użytkowało fb ale się wciągnęłam jak dobra gumka w majtki hehe 🤪 🤪 i dzieki temu wiem co u kogo słychać. Siedząc w domu z młodym, mogę poklikać z koleżanką z podstawówki. Jest to swego rodzaju rozmowa, wiadomo, że nie zastąpi to realnego kontaktu..ale lepszy rydz niż nic (szczególnie w takie zimowe dni).
Dziękuje za komplementy. Nigdy nie patrzyłam na tą aktorkę, że mamy taki typ urody. Dobrze wiedzieć 😉.
Yenifewr popieram w 100% ciasne ale własne mieszkanko. Teście to nie rodzina, przykre ale jakże prawdziwe 🤔.
Yenifer to nie Ty jesteś przewrażliwiona, to ona jest niepoważna. Właśnie na tle takich niedoleczonych chorób pojawiają się inne problemy ze zdrowiem jak np. choroby serca. Wiec tylko pogratulować im głupoty 😠. Lepiej się nie wtrącaj bo mimo dobrych chęci wyjdziesz na tą złą.
Yenifer mąż musi jakiś plan uknuć hih 😁 3mam kciuki.

MamaMatka oj to na dobre wyszło, że szef nie mógł auta otworzyć 🤪 hihihi bynajmniej nie wezwał go na dywanik bo sam się spóźnił.
Oby jak najszybciej zrobili Ci neta bo jest co czytać 🙂
Kurka, powinien się teść zamienić. Waszej trójce byłoby lżej w większym pokoju. Uważam, że sam to powinien zaproponować. No ale to co dla nas jest oczywiste, dla innych nie 😞
A takich koleżanek co nie zajrzą bo masz małe mieszkanie, to o kant dupy rozbić 😠. Kij im w d... 😠

Ania_anusia bardzo dobrze, że mąż doszlifuje to wasze gniazdko. Wiadomo, że detale robią bardzo dużo. W małym mieszkaniu jest tak, że jak się coś wniesie ponad program, to się robi sajgon. Fajną masz ciocię, odpoczniecie sobie i ominie Cię pilnowanie Maksia na każdym kroku i sprzątanie. A mąż w spokoju porobi w domu. Będę 3mać kciuki!!!!
Maksiu się wystraszył zimnego, u nas jak wieje wiatr ze śniegiem, to synuś ledwo może oddech złapać.

Shellby każda baba kręci swoim chłopem, także teściowa teściem. Niestety. Ale buntować teścia aby Wam nie dał prezentu to przegięcie.Przecież obcemu by nie dał.
A u nas synek nie chce ostatnio jeść, a w szczególności zupek. Dzisiaj próbowaliśmy z mężem wszystkiego. Przy bajce, zabawki w ręce, piloty, telefony i nie chciał 🤢. A zawsze skutkowało. W końcu mąż trzymał mu ręce i dałam mu tak trochę zupy bo bym cały dzień nic nie jadł 😞. Nie wiem czemu, czyżby na zęby? Przecież cały dzień nie może jeść serków homogenizowanych.
Maks słodziak pełną gębą i jaki ma śliczny uśmiech. W tych okularach wygląda jak gość.

MacDusia jak przychodzę z zakupów to moje dziecko wita mnie słowami „TATA” nosz 😞pięknie. Nie mam nic przeciw ale już mówił mama a teraz nie wiem co mu się poprzestawiało. Ale wita mnie jak nikogo innego, rzuca się na szyję i cieszy że jestem.
O i racja. Ja też już nie mogę bez dziewczyn wytrzymać. Często zastanawiam się co u Was. Choć na pisanie postanowiłam, że będę poświęcać czas rano i wieczorem, bo inaczej mam wrażenie że zaniedbuję synka, mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi 😎.
Jesteście kochane i baaardzo sympatyczne. Z kilkoma z Wami miałam okazję rozmawiać na privie 😉 A dołączenie do grona wymagało zaufania za co dziękuje. 😘

Yen, Lala Wy to dzisiaj Perfekcyjne Pani Domu 😜 hehe pozazdrościć energii. Ja się dzisiaj źle czułam, taka ospała byłam jakbym się nie wyspała. Pewnie sprawka ciśnienia. Zawsze tak mam.

Lala fajny wieczór się szykuje. Majusia pozwoliła dzisiaj aby rodzice się sobą nacieszyli. Tak więc, życzę miłego wieczorku 🙂 🙂 🙂

Magda_m3 u nas po kąpieli synuś ucieka po łózko i radochę ma przy tym nieziemską 🙃. Zgadzam się z Tobą, że fb bardziej jest na bieżąco z wiadomościami co u znajomych. Nie wiem od czego to zależy ale tak jest.

No i nadgoniłam 😜 U nas leniwy dzień. W sumie siedzieliśmy w domku i nic specjalnego nie robilismy. Mąż ma wolne wiec mamy czas dla siebie. Na razie jest ok, nie zapeszając.

• Mamusie
yenefer07 napisał(a):
Oskar u dziadków, a ja przyszłam sprzątać. Własnie wstawiłam pranie, zobaczyłam co u Was i do roboty 😁

Shelby Maksio wymiata w tych okularach 😁 😁 😁 No i zimniory...eh rozbawiła mnie ta nazwa 🙂 A co ma na bluzeczce? Rozumiem, że I Love Mama 😉 ?

I love Mum&Dad 😁

• Mamusie
Anabelle - jak dobrze, że się poukładało między Wami! oby było jeszcze lepiej, jak to mówią, każda kłótnia przecina nić między partnerami, ale każde godzenie ją wiąże, przez co staje się krótsza 🙂

Yen -ach widać po Twoich postach, jak bardzo się cieszysz, że Twój wraca!!! super! cieszę się razem z Wami!!!

lala - też bym wcięła hamburera, a co! ale mój pracuje i chyba nici z rodzinki.pl dzisiaj 😞

Madziu - widziałam na fb, że dziś początek 9 miesiąca - jesteś na bardzo dobrej drodze 😁 do tej mszy od pani doktor oczywiście
czy któraś z nas ma Twój numer komórki, albo Ty masz kontakt do którejś forumowiczki? będziemy tu czekać na wszelkie wieści!!!

aaa_aniusia - och - na pewwno się uda z tym mieszkaniem! wierzę w to mocno!!!

MamoMatka - czekamy na foto po fryzjerze 🙂 a po czym poznajesz, że włosy go łaskoczą w uszy? 😁

Witam wieczorową porą!

Lala prasujesz firanki? Ja po wypraniu i wywirowaniu wieszam je od razu w oknie i po chwili same są wyprasowane od ciężkości koronki 😉 ha ha

Hmm to faktycznie na razie wystarczy, ale jakby co to daj znać 😉 Ja często bywam w Lidlu, więc nie ma problemu 😉

I super, że Maja już spi! iza dzisiaj od 19:50 niunia sobie 😉 Rano dzisiaj obudziła się o 8... ciekawe jak będzie jutro? Tez mogłaby do 8 pospać 😉

Ojj miły wieczór się zapowiada... ciekawe czy oglądacie filmik.. czy... :P
No i czy dziecko się nie przebudziło i Wam nie przeszkadza??? 😉 mam nadzieję, że smacznie już będzie spała do rana!

Dobrej nocy Wam zycze i stosunkowo udanej! 😜 ☺️ 😎 😆

O i Yenifer do spania poszła! No cóż i Tobie miłej nocy i słodkich snów!

Madzia_m3 z ilości postów tylko się cieszyć 😉
Ojj bajeczka już dawno była! Kubuś Kubuś popraw się cioci!!! Zmykaj gzrecznie do łóżeczka! 🤪 😜 😉 😁 😆

Anabelle jak dobra gumka w majtki.. dobre 🤪 🤪 tego jeszcze nie słyszałam! 😁 😁

Co do jedzenia to przy zebach jest brak paetuytu to prawda! Chociaz na szczęscie moje dziecię jak ząbkuje to mleka wogóle nie chce pić, ale inne posiłki wsuwa, no nie wtakich ilościach jak normalnie ale zje tak z 3/4 tego co wczesniej..

ja ma ciut lepiej bo Iza spi conajmniej 2 razy dziennie a wieczorem jak zasnie juz na noc to też moge wejsc na forum ;p
dzisiaj mąż był w domu to mogłamw ięcej czasu popisac na forum, bo się bawił z Izą, bo w ciągu tygodnia to jak on wróci z parcy to juz nie mają zbytnio czasu na zabawe a i Iza niezbyt chetna wtedy...

• Mamusie
Jestem ja 🙂 Shelby 😜 Dzisiaj dostał za tą kawusię oklask bo wczesniej wyleciało mi z głowy ☺️
Pięknie powiedziane, że kazde godzenie się wiąże nić, przez co staje się krótsza.
Ja też marzę o zmywarce ale to nic że nie mam. Cieszę się z tego co mam, kiedyś sobie kupię 😉
A domek mi się marzy ehh a jak sobie naliczyłam ile bym chciała pokoi to aż sie za głowę złapałam , bo mi wyszło 7 pomieszczeń (pokoje i łazienki i kuchnia). kto by to sprzątał 🤪 ale pomarzyć wolna rzecz 🙃w marzeniach bym miała panią do sprzątania 😜
A i Rodzinkę.pl bardzo lubię.

Shelby jestem jestem i Anabell chyba też ;p

Dom może i ładny, ale dużo brakuje nam do wykończeniai nie ma za co ;p
Najpiekniejsze w domu to mam lampy!!! Wiszą wszędzie (poza łazienką) piękne energooszczedne żarówki na kablach.. ha ha ha na poczatku mnie to wkurzało, no ale teraz to już się przyzwyczaiłam 😉

• Mamusie
MacDusia Twój Przemo to dobry człowiek. Na zdjęciach widać, że taki spokojny i ułożony. Pomaga Ci jak może a to się ceni. Mój mężuś nie jest złym człowiekiem. Jak chce to pomoże prawie we wszystkim (po za gotowaniem bo z tego noga jest) ale jak czasem sie tak rozbestwia i testuje moją wytrzymałość. Wtedy muszę się postawić, tupnąć nogą i jest już dobrze. Niekiedy dużo mnie to nerwów kosztuje...no ale każde małżeństwo się dociera 🙃

A żyrandol napewno oryginalny. Najważniejsze że u siebie i nikogo o łaskę nie musicie się prosić.

Shelby ja mam swoje mieszkanie w bloku ale marzy mi się większa przestrzeń...

Anabelle ja mam na górze 4 pokoje, łazienkę i docelowo garderobę, ale póki co to jeszcze w garderobie nawet paneli nie ma ;p a do góry w łazience stoi wanna, kibelek ale zlewu i szafek brak;p jeden pokój to nasza sypialnia, jeden męża siłownia, jeden Izuni a ostatni koputerowy jak my to nazywamy 😉
Na dole mam pokój tzw gościnny, ale zawalony 6 krzesłami od stołu (jak przyjeżdżają goście i potzrebuje wiecej niz 6 krzeseł to biore stamtad), łżóeczko drugie stoi bo w dzień w nim Iza spi, jakaś szafka, kanapa, żelazko i deska do prasowania, suszarka, na której ciągle wiszą ciuchy i sie suszą... wiec jeszcze jedno pomieszczenie na tzw graciarnie by mi sie przydało... oprócz tego pokoju mam salon, kuchnie, łazienkę i kotłownie.. i wszystko zawalone! Im wiekszy dom tym wiecej do sprzatania i wiecej miejsca do upychania niepotzrebnych rzeczy ha ha

A sprzataczka faktycznie czasami by sie przydała!

Codziennie rano jak wstaje to muszę rozpalić w kominku, a nastepnie przeleciec cały dół odkuzraczem tzn podłogi, żeby Izunia nic nie znalazła i nie zjadła... wiec pracy od ramna trpche jest... 😞

Nie mówię jużo tym, że w samym salonie mam 4 okna do mycia plus drzwi tarasowe 😉

• Mamusie
MAcDusia sprzątnąć tak duży dom to dopiero wyczyn ale wolałabym mimo wszystko. Wiem, że kiedys będę miała wymarzony dom (nie wiem skąd ale tak czuję a ja to taka czarownica jestem, jak cos czuję to nie ma szans aby sie nie sprawdziło :blink 🙂.

Shelby
kochana lepiej ze swoimi rodzicami niż z teściami 😜 Najważniejsze aby Wam się dobrze żyło.
Fajna lampka. O właśnie doczytałam że Kruszyny 😉Lepsza taka niż świeczka 🤪

• Mamusie
Anabelle01 napisał(a):
MAcDusia sprzątnąć tak duży dom to dopiero wyczyn ale wolałabym mimo wszystko. Wiem, że kiedys będę miała wymarzony dom (nie wiem skąd ale tak czuję a ja to taka czarownica jestem, jak cos czuję to nie ma szans aby sie nie sprawdziło :blink 🙂.

Shelby
kochana lepiej ze swoimi rodzicami niż z teściami 😜 Najważniejsze aby Wam się dobrze żyło.
Fajna lampka. O właśnie doczytałam że Kruszyny 😉Lepsza taka niż świeczka 🤪

no bywa różnie, ale patrząc tak ogólnie to nie jest źle 🙂

Aaaa ha ha bo napisąłaś taką mam.. więc myslałam, że Krusyna ma żarówke a Ty taka lampkę ;p

Ja mam zwykłe żarówki na kablach powieszone ;p nie stac nas jeszcze na lampy;p

kiedyś się dorobimy i lamp... mieszkamy tutaj od 17 czerwca 2011 i jak sie wprowadzalismy to poza łazienką kuchnia i nasza sypialnia nic tu nie było! nawet stołu w salonie!

stól w kuchni mamy ogrodowy póki co.. ale jest? jest!