Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
gosiaq napisał(a):
martusiap napisał(a):
Niewiem czy to jet odparzenie. a ten lek jest na recepte? Lekarz ci polecił?

nie jest na recepte i polecil pediatra. u nas sie sprawdzil 😉 napiisze Ci na priv co stosowalam po kolei, moze sie przyda? pisac?

gosiaq jakbyś miała chwilkę to bardzo proszę napisz co stosowałaś dziękuję z góry

• Mamusie
martusiap - ja tez walczylam z krostkami. Ela miala takie krostki jak pryszcze (czerwone a w srodku biale) miedzy posladkami. Juz nie pamietam ktora z Was polecila krochmal - zdzialal cuda!!! przemywalam jej tym krochmalem pupke przy kazdej zmianie pieluchy, pozniej 5 minut wietrzenia i po 2 dniach nie bylo sladu 🙂 a moja mala chyba ma uczulenie na sudocrem 😮 wiec zaczelam jej smarowac pupke bephantenem za kazdym razem i teraz hahaha pupka jak u niemowlaka 🙃 🙃 🙃 takze moze i Ty sprobuj krochmalu - ja polecam 🙂

• Mamusie
aha wlasnie wrocilam od lekarza 🙂

zbadal mala - wszystko jest ok, nie jest odwodniona, ale na biegunke dal jej jakies saszetki do rozpuszczania w wodzie, a jak nie bedzie chciala pic to mam sie nie przejmowac i dawac jej czesciej cyca 🙂 a jak jej nie przejdzie do poniedzialku to mam wrocic. wiec jestem juz troche spokojniejsza 🙂

a wlasnie - czy Wy tez macie czasami pieczenie w sutkach?? po karmieniu... bo ja tak od 3 dni mam, pieka strasznie...

• Mamusie
Shelby shreka już pare razy robiłam i mi smakuje a mojej mamie nie 🙂
Ja próbowałam małej nie smarować za każdym razem tyłka tylk tak co 3 raz i po 3 dniach mi ja wysypało wiec sparuja dalej codziennie...
Dostajecie jakieś takie reklamówki dla dzieciaczków?? Jeśli tak to gdzie to się o to "domagacie" 🙂 bo a nie dostałam nic 😞

• Mamusie
14A11 napisał(a):
no kaszka smakowa a kleik??? bo jeszcze nie mam doswiadczenia zkleikiem Jak myskicie moge kaszke ze swoim mlekiem zmieszac

myślę, że tak. chociaż jak moje zmieszałam z kleikiem, to nie było smaczne i kleiku w ogole nie bylo czuc, jakby sie rozpuszczal i znikal 😮

• Mamusie
Witam was kochane;-)

Muszę się pochwalić że zakupiłam dziś blender by miksować male co nieco ksawciowi 😁 😁 😁
jutro planuję iśc na spacer z małym bo dawno nie byliśmy przez te choróbsko... teraz ksawciu śpi bo w dzień nie miał czasu spać taki zainteresowany wszystkim ale w końcu baterie się wyczerpały 😁 😁
Zakupiłam zapas słoiczków a okazało się że dziadek wnusiowi też kupił więc mamy 21słoiczków no i zasponsorował nam 2 mleka fajnie bo to co mu daję kosztuje 30zł/400g i nie starcza na cały tydzień 🙃 🙃 🙃
ksawciu nie ma odparzeń-tzn rzadko się nam zdarzają i leczę je sudokremem jemu pomaga ale slyszałam o krochmalu czy mące ziemniaczanej dokładnie nie wiem co i jak..

Apropo SUTKÓW nie pamiętam która pytała -to mnie strasznie bolały jak karmiłam więc smarowałam bepanthenem po każdym karmieniu ale ból i pieczenie aż raz to nawet krew leciała bo ksawciu mocno ssał więc to była jedna z wielu przyczyn dla których zaczełam ściągać pokarm

• Mamusie
martusiap - krochmal - czyli zmieszaj make ziemniaczana z woda, tak zeby powstal kisiel taki wodnisty i tym przemywaj pupke, pozniej az wyschnie (u mnie 5 min) wietrzenia i po 2 dniach miala sliczna pupcie 🙂 az prosila sie o wycalowanie :* 😉

no ja mam problem z sutkami teraz... masakra, nie wiem czy mala tak mocno ssie, czy znowu moze mamy jakies plesniawki czy cos ( ale ela ma czysta buzke, wiec raczej nie). bede musiala sprobowac z bephanetenem, dziekuje 🙂

• Mamusie
cygnee napisał(a):
martusiap - krochmal - czyli zmieszaj make ziemniaczana z woda, tak zeby powstal kisiel taki wodnisty i tym przemywaj pupke, pozniej az wyschnie (u mnie 5 min) wietrzenia i po 2 dniach miala sliczna pupcie 🙂 az prosila sie o wycalowanie :* 😉

no ja mam problem z sutkami teraz... masakra, nie wiem czy mala tak mocno ssie, czy znowu moze mamy jakies plesniawki czy cos ( ale ela ma czysta buzke, wiec raczej nie). bede musiala sprobowac z bephanetenem, dziekuje 🙂

O boże aż mi głupio o ten krochmal. 😞 jak można nie wiedzieć jak go zrobić a ja głupia chciałam go kupić.

• Mamusie
cygnee napisał(a):

a stosujesz nakładki sylikonowe??