Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
ania_xx napisał(a):
my chyba u mnie mamy 0 tez w szkole... a przedszkole w szreniawie lub rosnówku

macie zerówkę - chodzi do niej kuzyn moich dzieci i ich ciocia
szkoła na staszica ma dla nie jeden przeogromny plus, zaraz obok jest korczaka z przedszkolem do którego w tym roku (mam nadzieję) zacznie chodzic ula, czyli jeden fyrtel (przepraszam okolica 😁)

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cherry napisał(a):
Ja idę jutro i sobie wykombinowałam tak że chciałabym być tak skośnie obcięta Niby bob ale długi i bez grzywki - nie wiem czy rozumiesz o co chodzi i do tego takie gdzie nie gdzie pasemka złoty brąz......

olaboga co to będzie?

Kiedyś bywałam często w Poznaniu i w Buku bo mój miał tam mieszkanie służbowe ... ale firma sprzedała 😞 😞 😞

fajny pomysł z pasemkami w tym odcieniu na twoje włoski.... jeśli chodzi o strzyż to rozumiem... zobaczymy co ci tam zrobią czekam na foto po wizycie 😁

• Mamusie
Wisienko, ja się podpisuję pod prośbą o fotę po wizycie u fryzjera! 🙂a fotki ze spaceru piękne!

Kasiu - jejciu - jakie fajne koty nad łóżeczkiem Majki! 🙂

i co ja tam miałam? ech... a gdzie Marinel?

Aniu - jaki piękny salon! 🙂 szkoda, że nie mogę się do Ciebie wybrać 🙂

a propos włosów - kupiłam dziś belissę, jak pomoże, dam Wam znać!

• Mamusie
Shelby napisał(a):
mamma-mia a może zamiast nutramigenu mogłoby być jakiekolwiek mleczko "ha"?

hmmm nie wiem w nim tez sa enzymy mleka krowiego - prawda??

Ja teraz nie pijam koziego przerzucilam sie na mleko krowie bez laktozy - o dziwo mozna tu dostac w kazdym markecie 😁

Dziewczyny jeszcze w sprawie szczoteczek - to lepsza niz ten naparstek silikonowy z wypustkami na palec rodzica jest taka szczoteczka z ogranicznikiem - tez jest silikonowa ale nie calkowicie elastyczna http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/319-szczotka-do-zebow-z-ogranicznikiem-/term 🤢zczotka%20do%20z%C4%99b%C3%B3w%20z%20ogranicznikiem%20/page:1
zarowno do niej jak i do tej jezowatej o ktorej pisalam wczesniej warto dokupic sobie lancuszek taki jak do smoczkow aby sie szczoteczki trzymaly blisko dzidziola 😉 Moze cos z limitowanej kolekcji pilkarskiej na Euro 2012 😁 http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/710-lancuszek-do-smoczka---pilkarze/group:4/page:1
a tak na marginesie to radze sie zaopatrzyc w 2-3 takie lancuszki, bo pozniej jest łatwiejsza sprawa ogarniecie takze gryzakow np. zelowych i nie tylko 😉

• Mamusie
ale zescie naskrobaly 🙂 czytalam i czytalam 🙂 ale mila lektura 🙂

sliczne zdjecia - majka mala modelka 🙂

u nas byla dzisiaj health visitor mala wazy rowno 5,5kg 😞 troche malo... ale powiedziala, ze to moze byc tez przez to, ze byla chora i brala antybiotyk... mam poczekac 2 tyg i isc ja zwazyc znowu 🙂
ale masakra... pyta sie mnie czy wiem juz cos o rozszezeniu diety... no to ja jej mowie, ze juz dalam eli pol lyzeczki jablka, pol lyzeczki banana... a ona oczy jak 5zl i jakos tak krzywo patrzy, wiec mowie jej, ze nie naraz, tylko jedno a po kilku dniach drugie, a ona nadal tak patrzy 😮 😮 😮 wiec czekam co mi powie 🙂 a ona do mnie, ze mam poczekac az ela skonczy ... 6 miesiecy - i wtedy ja oczy takie 😮 😮 😮 no to dla swietego spokoju mowie jej "ok,ok" 🙂 co mi jakas angielska baba bedzie gadac kiedy mam cos podac eli, jak ja tu mam wysmienite babeczki - mamusie, ktore juz wiekszosc przerobily 🙂 no i oczywiscie nie bede od Was gorsza i bede malej powolutku wprowadzac stale "posilki" ale dopiero jak ela wydobrzeje 🙂 tak wiec kobitki wielkie dzieki za to, ze jestescie 🙂

a dzisiaj troche przeboje byly z zasnieciem, ale teraz jest juz ok - spi 🙂
i zaraz ja tez ide spac... wiec mowie dobranoc 🙂

• Mamusie
mamma-mia z tymi mlekami to jest tak: białko mleka krowiego w preparatach mlekozastępczych jest poddane całkowitej hydrolizie (rozbite na malutkie kawałeczki - dla dzieciątek, których organizm nie umie tego sam zrobić - a więc małych alergików), natomiast mleczka ha - poddane są częściowej hydrolizie (a więc owe kawałeczki są nieco większe - dla dzieci u których podejrzewa się alergię)

• Mamusie
Hejka! Dziękuję dziewczynki za przygarnięcie mnie do listopadówek. W tej grupie są 22 osoby i przyznam się bez bicia, że niektórych z Was nie kojarzę po imieniu i nazwisku. Jakbyście były podpisane nickiem z brzuszka czy mamusiek to taaaak. No i nie wszystkie z was dodawały swoje zdjęcia tu na forum, więc widzę was po raz pierwszy. Bardzo mi miło poznać was "twarzą w twarz" hehe. Oczywiście Cherry, Martkę, Gosiaqa, Cygnee, Lenymamę, MammaMie, Shelby, Marinel, Gosię734, Ellę poznałam od razu 😉

Yenefer kupiłam dziś śpiewaki słodziaki!! 3 sztuki(fioletowy, różowy i żółty)! Ile ty zapłaciłaś za swojego? Bo ja miałam zamawiać na allegro za 39.90 szt, ale znalazłam ofertę za 29.90 http://allegro.pl/maskotka-spiewaki-slodziaki-fisher-price-i2187161658.html
i okazało się że to jest w galerii w Skawinie więc zamiast płacić za przesyłkę pojechaliśmy tam dzisiaj. Swoją drogą rozpiętość cenowa na allegro jest zdumiewająca- od 28 do 59 zł za sztukę!
Emi będzie mieć takiego samego jak Oskarek czyli fioletowego, a dwa pozostałe to będą prezenty dla dzieci koleżanek 🙂

• Mamusie
Shelby napisał(a):
mamma-mia z tymi mlekami to jest tak: białko mleka krowiego w preparatach mlekozastępczych jest poddane całkowitej hydrolizie (rozbite na malutkie kawałeczki - dla dzieciątek, których organizm nie umie tego sam zrobić - a więc małych alergików), natomiast mleczka ha - poddane są częściowej hydrolizie (a więc owe kawałeczki są nieco większe - dla dzieci u których podejrzewa się alergię)

no moge sprobowac choc wydajem i sie, ze to nie podejrzenia lecz alergia niestety 🤢
bo wysypuje ja jak zjem odrobine czegos z mlekiem...
no ale sprobowac moge jak skoncze oczywiscie karmic cycochem 🙂

• Mamusie
haha 🙂 juz namowilam brata - jest chrzestnym eli 🙂 i kupi jej 2 spiewaki, a ja kolejne 2 🙂 ale jak weszlam na ebuya to tam jest ich pelnoooooo rozne... nie tylko te 4 🙂 najladniejszy jest taki bialy http://www.ebay.co.uk/itm/Sing-Ma-Jigs-FROST-WHITE-BRAND-NEW-FREE-Shipping-/150758101345?pt=UK_Toys_Creative_Educational_RL&hash=item2319e21161#ht_1108wt_952 moze jeszcze tego dokupie 😜

• Mamusie
aha pytalyscie o chrzciny i alkohol - u nas byla wodka, fakt, ze troche inne byly te chrzciny, bo byli tylko moi rodzice, bartka tata, chrzestny, chrzestna i reszta tylko znajomi... nie obylo sie bez alkoholu 🙂 ale oczywiscie z umiarem 🙂

• Mamusie
pstyk!
Meldujemy, że nocka przespana bez przebudzeń 🤪 od 20.30 do 6.20 😉oczywiście ja się obudziłam po 3, bo kot chciał jeść, ale chyba jestem wypoczęta 😉 mimo że pogoda nie zachęca, bo leje i jest pochmurno mam super humor!
U nas też ślinotok, ale do zębów, kochane, jeszcze daleko... taki ślinotok może się utrzymywać do paru miesięcy hihihi
Wczoraj byłam w pracy, napisałam o dodatkowy macierzyński, urlop zaległy i większość bieżącego-powrót 9 lipca brrrrr.... co ciekawe, spotkałam na korytarzu laskę, która wróciła na koniec stycznia też po macierzyńskim i jej szef obiecał inne stanowisko po powrocie, a jak już przyszło co do czego, to jest na innym, więc chyba nie będę się nastawiać,że wrócę tam, gdzie mi powiedziano hihihihi

• Mamusie
no i też czekam na foty Cherry!
a do Ani mam prośbę, żeby mi doradziła jakąś fryzurkę i kolor? bo coś się chce zmienić na wiosnę, a nie wiem co i jak 😞
i jeszcze: codziennie łapię kupkę w nocnik, czasami siku. Jak ma gorszy humorek lub nie chce "siadać", to nie daję na nocnik... dobrze robię, Sandra? i oby te alergie szybko minęły! a Ty już się lepiej czujesz?

• Mamusie
hej Mamusie 🙂 U mnie już drugi dzień z rzędu pobudka o 6 😞
Widzę, że śpiewaki rządzą heheh 🙂
Zaniu ja za swojego tutaj płaciłam 9.99funta, czyli o wiele drożej...niestety 😞 więc niezłą okazję trafiłaś 🙂
Cygnee mi też się podoba ten biały, fajny ma głos...ale te czuprynki wychodzą, a mój Oskar, pakuje go do buzi, więc wolałam bez 🙂

A ja coś się średnio czuję od dwóch dni, nie wiem czemu 😮

• Mamusie
Gosiaq ja to się tak zastanawiam czy to moje złe samopoczucie nie jest na tle nerwowym, do wyjazdu niecałe 3 tyg...martwię się o tyle rzeczy, ale może to też być co innego...zajmę się sobą po powrocie, bo przecież nawet u ginekologa nie byłam po porodzie...a ostatnio tak myślałam sobie o tej mojej zbliżającej się rozłące z Moim, na której myśl ,łzy mi się cisną do oczu, ale przypomniałam sobie, że przecież nasza Gosiaq też jest w podobnej sytuacji , no i jest taka dzielna, więc i ja może sobie poradzę 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Najgorsze jest to, że po przyjeździe mamy jeszcze dużo do zrobienia, w tym chrzciny,a to będzie tydzień przedświąteczny, więc nie wiem czy się wyrobimy ze wszystkim! A tymczasem uciekam na razie, bo na zakupy trzeba, a zanim się nasza trójka wyszykuje to troszkę minie...no i jestem ciekawa jak tam Cherry u fryzjera?
Miłej soboty Mamusie 🙂

• Mamusie
Cześć Kochane,

Widzę że humorki takie sobie.
Ale wiosna się już zbliża i będzie lepiej.

Czy te Wasze śpiewaki mają jakąś kategorię wiekową ?
Ja staram się nie wprowadzać mu za dużo zabawek, ale wszystko co piszczy jest na topie.

Mam pytanko jakie krzesełka do karmienia polecacie? Muszę się rozglądnąć i coś wybrać.

My w przyszłym tygodniu wprowadzamy kaszkę ciekawe co to będzie 🙂.