Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
No Oskar zasnął dopiero 5 minut temu...jutro spróbuje go przytrzymać bez drzemki, o ile do tego czasu nie zwariuję.Ostatnio zasypiał przy rybce mini mini o 21...teraz przez późna drzemkę o 22 i rybkę trzeba wyłączyć, musi być ciemno i głucho...no co rusz coś innego...

Gosiaq widzę , że u Ciebie podobnie...chyba , że ta drzemka o 17 to jednorazowy wyskok? 😁

U nas weekend na razie tez zapowiada się leniwie...

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hehe 🙂 🙂 🙂

bo spadnę z krzesła 😁 😁 😁 Krusynko moja 😁 😁 😁 Ja przytulam!!!

Wiecie co we wtorek złożyłam pita a już dzis dostałam zwrot !!!! Jestem w ciężkim szoku !!!! Właśnie kupuję ten wózek na lato Kacprowi. Będę miała go w aucie bo będzie fajny na zakupach czy coś a tamten x-lander na spacery w sniegu będzie extra.

Wiecie co mam całą torbe obiadków których Kacper nie lubi, próbek mlek modyfikowanych które jemu nie podeszły(chyba ze 40 szt) i deserków których nie chce już jeść. Nie mam serca tego wywalać i chce jutro zanieść to do kościola... może znają tam jakąś biedniejszą rodzinę której to chociaż ciut pomoże. Jesli ksiądz nie będzie widział co z tym zrobic zawiozę to do opieki społecznej.... No bo naprawde szoda wyrzucać.....

Anabelle tak z ciekaowaści się pytałam. Ja osobiście się do dzieczyn przymierzałam.... podczytywałam. Potem jak już się zapisałam i zaczełam gadac okazało się że podczytywałam inne forum 😁 😁 😁

A i jeszcze odpowiem na Twoje pytanie: robie teraz podyplomówkę Czeski w biznesie....

Shelby tetrapak? A co tam testowłaś dokładnie ? Bo oni opakowania robią.... Myslałam że w ogóle jescze nie brałas udziału w akcjach streetcomu...

Ania no no mały KLON tatusia 😁 😁 😁

Idziecie jutro kupic te spodnie dresowe do lidla? No ja jak zwykle idę się rzucić na nie 😁 😁 😁 😁

Yen no wiadomo życie na obczyznie to lazo plazo nie jest 😁 😁 😁

P.s. dzis o mało nie skończyłam na latarni jak mi dupencję zawiało ło matko!!! Dopiero z trójki udało mi sie ruszyć 😮 😮 😮

p.s. mam nadzieję, że pamiętacie że w tym roku jest ulaga na dziecko i zwroty z podatu moga byc całkiem pokaźne 😁 😁 😁

Szebernasty p.s. nie mam sił. Mój mózg już nie chłonie jak kiedyś. Jak teraz uczę sie zawodów i w Czechch ratownik dzieli się na trzy rodzaje to mnie szlag tarfia !!!! Generalnie ratownik medyczny różni się od ratownika tego z karetki 😮 😮 😮

bojku aż m się przypomina najsłynniejszy czeski kawał 😁 😁 😁 😁

ijo ijo ijo 😁 😁 😁

dobra... ja lepiej pójdę spać!!!

a moje dziecko widząc swoje zdjęcie na komórce męża całowało aparat !!! 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Witam 🙂ale zima pełną gębą 🙂 U Was też biało na dworze?

Krusyna dzięki 🙂 U nas też nie ma jakiegoś szaleństwa ząbkowego. Mamy 4. Mojej koleżanki dziecko 3 miesiące młodsze ma chyba z 9.

Yenifer pierwszego dnia kiedy ograniczałam synkowi drzemkę popołudniową to ledwo doczekał wieczora.Już się pokładał, przytulał do mnie bo chciał spać. Ale byliśmy z mężem twardzi. I jaki słodki widok, jak położyłam go do łózka i poszłam po herbatkę dla niego, odwracam się i widzę że JUŻ ŚPI 🤪.

Cherry o fajnie, że masz już zwrot. A jaki wózek kupujesz? Wstawisz linka?
Ciekawy kierunek studiujesz.. na pewno oryginalny bo większość moich znajomych to z języków obcych to poszło na angielki. Języki obce to przyszłość. Szkoda, że ja nie jestem poliglotą..nie mam talentu do języków 🤨.
Oj dobrze, że jakos wymanewrowałaś i nie skończyło się na tej latarni. JA wczoraj przyładowałam w krawężnik 🤢. Oczywiście było tak ślisko, że samochód nie reagował na nic.
Wiem wiem, rozliczamy się we trójkę i wpadnie troszkę kaski 🙃 🙃 🙃.

To ja już rozumiem, większosc z Was urzęduje na fb 😉. Mogę do Was dołączyć? Wyślecie mi na priv to wyslę Wam zaproszenie. Jesli uważacie że jeszcze za mało się znamy, ok zrozumiem 😜 dopiero się poznałyśmy i nie musicie mi jeszcze ufać. Fajnie by było pisać z realną osobą, którą się widziało chocby na zdjęciu, a nie tak tylko anonimowo.

• Mamusie
Witam, u nas też śnieżek sypie, ale póki co dość spokojnie.

No i Oskar nie chce jeść!!! Boshe ciągle wywalam jedzenie do kibla, bo ten ani łyżeczki nie chce...rano zjadł mleko i potem jedno małe monte i to wszystko...nic mu nie mogę wcisnąć, bo płacz jakby go ze skóry obdzierali!!!

• Mamusie
Ale numer, przed chwila wlaczyl mi sie alarm dymny w mieszkaniu...a Oskar spal dalej w najlepsze 😁 Najlepsze jest jednak to od czego 😁 😁 😁 Mam antyprespirant Rexony i zawsze jak sie nim psikam to w calej lazience taki dymek sie unosi, az sie czasem dusze...no a dzis zrobilam to przy otwartych drzwiach z lazienki i az alarm sie wlaczyl...ale jazda, tego sie nie spodziewalam...no ale teraz mam pewnosc , ze dziala:-)

• Mamusie
ok my po spacerku ale zaczelo sypac lohohho.....szybko do domu powrot bo wszedzie bialo:] jutro sanki...ale najpierw rynek glowny i idziemy po serduszka;]:]:]

teraz czekam na maame i uciekam bo jakas babaeczka wystawila krzeselko uczydelko...nowe...mowi ze dostala na prezent ale ma juz i drugie jej nie potrzebne i pani chyba nie sprawdzila cen na internecie bo powiedzila mi za nowe krzeselko uczydelko w opakowaniu 30zł....a ze mieszka obok mnie niedaleko jakies 10minut to zostawie malego z mama i jade zobaczyc.....

• Mamusie
dobry wieczór

u nas noc była masakryczna, od 2 praktycznie nie spaliśmy, bo Maksio płakał i ciągle tylko na ręce, zdaje się, że i jego dopadła choroba, niestety 😞

katar i stan podgorączkowy - pewnie, gdyby akurat nie szły mu zęby, to by nic nie było

wrrr....

biedne bobaski, które nie umieją same noska wydmuchać, nie?

życzę Wam jak najwięcej zdrowia, spokoju i odpoczynku moje drogie, bo właśnie o tym marze

ps. Wisienko - ja miałam już dwie akcje - najpierw płatki nesvita a teraz tetra pak - dostałam magnesy, ulotki oraz produkty w kartonach - soki, groszki, kukurydze itp. 🙂

• Mamusie
A ja sobie własnie ciśnienie przed snem podniosłam!!! 😠 😠 😠
Koleżanka dziś zadzwoniła i powiedziała , że w markecie Polo promocja na Bebilon po 39,99. Poleciałam w ten śnieg...kupiłam dwa+dodatkowe zakupy i wróciłam do domu. Teraz przeglądam rachunek a tam cena za jedno mleko 48,99 😲 To dużo więcej niż w Biedronce itd...nie zwróciłam uwagi, bo robiłam też inne zakupy, myślałam, że tyle wyszło...zazwyczaj też sprawdzam rachunki, ale tym razem jakoś nie sprawdziłam...patrze terazi i mnie zamurowało!!!Nosz ku.....a!!! Jutro lecę wyjaśniać sprawę, zaraz szlag mnie trafi!!!

• Mamusie
Yen mam do Ciebie pytanie. Chce sobie kupić róż ale nie mam pojęcia jaki kolor. Mój typ urody to chyba zima 😮 😮 😮 i nie wiem czy ten:

http://allegro.pl/bourjois-roz-do-policzkow-17-rose-fougue-wyprzedaz-i2920841007.html

czy ten:

http://allegro.pl/33-lilas-dor-wypiekany-roz-bourjois-promocja-i2913316071.html

Możesz mi jakoś pomóc? Bo jesli chodzi o te sprawy to ja nie wiem co i jak.....

• Mamusie
Witam. Dzisiaj rano, po 10 odstawiłam Oskara do dziadków i czym prędzej udałam się do Polo. Oddali kasę bez najmniejszego problemu. Teraz własnie rozbieram choinkę i sprzątam...a potem na pyszny niedzielny obiadek do rodziców 🙂

Cherry gdybym miała wybrać kolor z tych dwóch odcieni, to zdecydowanie wybrałabym kolor 33 LILAS DOR, ale bardzo ładny jest też ten odcień:
Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...

Sama miałam kiedyś ten róż i byłam bardzo zadowolona, miałam własnie odcień albo 33,albo 95...niestety teraz już sobie za "chiny" nie przypomnę, ale na pewno któryś z nich...skłaniałbym się ku 33. Wpisz sobie w google w grafice ten róż, dziewczyny testują je na blogach, czasem ich zdjęcia lepiej oddają kolor.

Cherry, ale jakby co...wiem, fakt mam małego świra na punkcie kolorowych kosmetyków, ale profesjonalna wizażystką nie jestem, pamietaj 😁

• Mamusie
A jeśli chodzi o makijaż to zdecydowanie moim The Best of jest ten podkład...w Rosmmanie kosztuje ponad 60zł, dlatego kupuje go na Allegro w bardzo przystępnej cenie, jedynym jego minusem jest pojemność, 11,5 g, więc nie używam go na co dzień, bo przy codziennym stosowaniu wystarczał mi zaledwie na 2-3 tyg 😁 Nakłada się go tylko gąbką, bo ma konsystencję takiej jakby pasty...BOSKI!!! No mój kolor to własnie 75 Golden!!!
Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...

• Mamusie

Yenifer jaja masz z tym włączaniem się alarmu dymnego. JA to chyba bym na zawał padła, że się pali.
Ja na Twoim miejscu poszłabym do Polo z paragonem i zwróciła. Moja koleżanka kiedyś miała podobną sytuację. Cena na półce była inna a przy zakupie droższa. Poszła do kierowniczki i ją opierd*** że jak można sobie robić tego typu żarty z klienta? To oszustwo. I stanęło na tym, że policzyli jej po cenie, która była na półce, a dodatkowo dostała dużo gratisów. Czasem warto się upomnieć za swoje. U nas w Biedrze Bebilon po 45zł, więc szału nie ma.

Oo własnie doczytałam. I dobrze, że poszłaś. Nie ma co pozwalać aby robili z człowieka jelenia.

Aa_anusia i jak kupiłaś to krzesełko uczydełko? Pochwal się nam.

Shelby współczuje choroby. Nie tak dawno my to samo przechodziliśmy. Co mu podajesz? Ja podawałam: Nurofen, Pyrosal, Clemastinum WZW, Cebion, oczywiście woda morska, inhalacje z soli destylowanej. Nam pomogło. Zdrówka dla Was. Biedny Maksymilian, umorduje się, a Wy razem z nim.

Cherry ja bym na Twoim miejscu wybrała 2 róż. Mnie się bardziej podoba i chyba bardziej twarzowy jak dla Ciebie.

Wczoraj poszłam na urodziny do koleżanki. Mąż został z synkiem w domu, ponieważ nie mamy z kim go zostawić. Fajnie było. Dawno się tak dobrze nie bawiłam 🙃 🙃.
Dzisiaj odpoczywam 🙂 kaca brak 😎
Co dzisiaj robicie na obiadek? U nas karkóweczka pieczona z ziemniaczkami +surówka.
Popołudniem ma rodzinka zajrzeć na kawkę i ciasto. Upiekłam moje popisowe ciasto 🙂
U mnie -10 stopni, wiec siedzimy w domu. Zima na całego. Szkoda, że nie było takiej pogody w Święta Bożego Narodzenia. Wszystko na odwrót.

• Mamusie
witam maksiu spi...ja gotuje obiad...rosol...i jak wstanie to idzmey na sacer rano wyszlismy do sklepu oczywiscie puszcze orkiestrze uzupelnilismy naklejki dostalimsy i szczesliwa jestem ja co rok daje...teraz kkiedy mam swoje dziecko i wiem ze korzytsalo w szpitalu z urzadzen orkiertsy niewyobrazam sobie nie dac pieniazka.....

• Mamusie
Mam pytanko, a mianowicie, chodzi mi o to, czy dajecie dzieciom normalne jedzenie (tj takie Wy jecie, smażone, pieczone) czy gotujecie specjalnie? Ja daje gotowane, czasem dam mu spróbować naszego jedzenia???

Zastanawiam się czy dać mu trochę tej pieczonej karkówki z ziemniaczkami. Czy to raczej za ciężka potrawa?
Z takich potraw "naszych" jadł (tak trochę na próbę) bigos, fasolkę po bretońsku, kluski śląskie, ziemniaki z sosem, schabowy.

On raczej woli nasze jedzenie..

• Mamusie
Hej, a my po obiadku poszliśmy na sanki Yupiii!!! Pożyczyłam na pół godz od koleżanki, bo nie mamy swoich, ale na przyszłą zimę Oskar dostanie od dziadków w prezencie 🙂 Podobało mu się bardzoooo!!! Czekam, aż dziewczyna mojego brata przyśle mi fotki na emaila, bo była razem z nami i kilka zrobiła, więc wstawię 😜

Aaa-aniusia super, że tak tanio udało Ci się kupić to krzesełko! My mamy i jesteśmy zadowoleni 🙂

Shelby dużo zdrówka dla Maksymiliana...jak to dostojnie brzmi 😉

Co do obiadków, to Oskar je głównie gotowane...ze smażonych jedynie jajecznica na masełku...chociaż teraz ma taki etap, że mało co mu smakuje 😲