Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Pamii ja daję Zosi tylko do picia tą herbatkę jabłko z melisą po 4 miesiącu a tak poza tym to jeszcze czekam 🙂 Powiem ci ,że jak w sklepie jestem to z przedziału z kleikami,kaszkami ,słoiczkami itp. nie umiem wyjść bo oglądam, czytam ,ale nic nie kupuję 🤨 Boję się cokolwiek wprowadzić 🤨

Beata Zosia ładnie mi spała a teraz ma sen taki lekki i co chwilę mi się zrywa a w nocy wstajemy po 5 razy aby jej smoka dać a zanim dojdę to ona nas w konia robi i już śpi 🙃
Gratulacje za twój drugi pierwszy raz 🙂 🙂 🙂 😁 😁 😁 😁

Nikusia ja też mam dziś lenia,ale mimo wszystko i tak nawet sprawnie idzie 🙂 Męża obdarowałam niektórymi obowiązkami i jest ok 🙂

Skoreczka no co z tymi twoimi oklaskami?? W ogóle nie masz łapek ??

• Mamusie
Kruszyna mój mąż śpi razem z Emilką, ale widziałam że był padnięty. On mi rano dał się wyspać a teraz zamiana.
kurze pościerane, zupka dla Emilki się gotuje. Kuby pokój już posprzątane (ale nie ja sprzątałam, ja tylko kurze), teraz idę za łazienkę się zabrać. A oklaski Skoreczki są zablokowane przez Nią. Teraz przez 14 dni nie będzie, a potem sama zdecyduje czy odblokuje. 😉

• Mamusie
Beata dobry tekst " nie bądz wiśnia" 🙃 😁
KingaS tez pojeżdziłabym na rowerze i nawet mogłabym z synkiem ale nie mam fotelika na rower.
Pamii fajnie z tą hurtownią ze pracę dostałabyś koło domku 🙂
I dobrze ze te wymioty to jednorazowe i że z bioderkami wszystko ok 🙂
Nikusia kiedy Ty czytasz książki? Ja ostatnio wziełam na podwórko ale niestety nie udało mi sie nic przeczytać 🙃 ( pisałaś o bibliotece więc wnioskuję ze czytasz 😉 )

Konwalie i bez mam na podwórku, nie ścinam, wolę jak są w ogrodzie 😉

Kasiulka fajnie z tym testowaniem, ja jakis czaas temu dostałam kosmetyki z Palmolive dla dorosłych do testowania. Jest taka stronka streetcom.pl i tam są rozne kampanie i jesli sie zapiszecie i bedziecie wypełniac ankiety to beda Wam paczki przysyłać do domu. Z tym ze ja rejestrowałam się w listopadzie a w marcu dostałam paczkę 😉
Nikusia nie dostałam tej paczuszki ze sliniaczkiem, a chciałabym.
Beata bombowo ze Aleks śmieje sie w glos, co do nosidełka to wcale nie jest tak z nim lekko jakby sie wydawało ☺️
Kruszyna nie ma łapek, tak jak napisała Nikusia.

Zaraz spróbuje zalogowac sie na stonach podanych przez Nikusię. Dziękuję za linki 😘

c.d.n.

• Mamusie
Doberek 🙂
U nas wczoraj burza była. U alergologa wydałam 270zł na badania,po których nie mogłam oddychać 🤢 a w przyszły piątek 150zł na testy skórne... masakra...
Kupiliśmy Fabiemu te bodziaki z Biedronki na 80 brązowe z misiem 🙃
Jak się Fabi obudzi,bo usnął to idziemy na dwór 🙂
Dzisiaj mamy 4 miesiące 🤪 jak ten czas leci 🙂

• Mamusie
Skoreczko właśnie się tam zalogowałam 🙂 może być całkiem ciekawe 🙂

Kasiulka najlepszego dla Fabisia

a my dziś zjadłyśmy pierwszą marcheweczkę... nie za bardzo był widoczny entuzjazm u Laury 🙂 bo nie wiedziała co zrobić z łyżeczką 🙂... zjadła tylko troszkę, jutro próbujemy ponownie 🙂... zdjęcie wstawię w pon.jak będę miała więcej czasu 🙂

• Mamusie
Skoreczka byłam w bibliotece oddać lekturę od Kuby. Nie starcza mi czasu na czytanie. Jak mam chwilkę to piszę z Wami 😜
Chociaż przyznaję, że książki są moją pasją od lat.
a linki do logowania wcześniej podała Beata (miała od Wielkie) ja dodałam tylko stronę www.pampers.pl
Pamii spokojnie to poczekaj jeszcze trochę z wprowadzanie. Czytałam, że dziecko jest gotowe jak masz wrażenie że mleko już nie wystarczy, jest głodna, interesuje jak jak rodzice jedzą i inne (zapomniałam 🙃 )
Kasiulka gratulacje dla Fabianka. Body na 80 😮 😮 😮
Dziewczyny jaki rozmiar ubranek teraz zakładacie, bo Kasiulka mnie zszokowała. 😜
Ja już posprzątałam, teraz zjadłam obiad i muszę jeszcze pranie powiesi. I będę miała porobione. 😉 a potem kawka z mężem. 🙂
Skoreczka kiedyś czytałam o tej stronie do testowania. Jesteś zadowolona z paczek, które dostajesz?
a co do zarabiania w necie to jak straciłam pracę to zalogowałam się na różnych stronach z ankietami. Wypełniam w miesiącu kilka ankiet, z jednej już dostałam bon na 50zł. Dam Wam linki to sobie zobaczcie. Z tym, że to trzeba długo zbierać zanim będzie 50zł
http://www.cenneopinie.pl/index.php?id=24 (z tego dosłałam ten bon)
https://www.globaltestmarket.com/login.php (tu mnie cięgle wywala z ankiet bo nie spełniam wymagań)
https://www.askgfk.pl/index.php?id=7&L=pl
http://pl.toluna.com/Default.aspx
jak ktoś jest zainteresowany to zobaczcie sobie,

• Mamusie
Nikusia i Pamii dostałam dopiero jedną paczuszkę, wygladała jak prezent na święta 🙃 😁 miłam tam żel pod prysznic i mydło w płynie normalnej wielkości, oprócz tego próbki i kupony rabatowe dla 17 osób. Nie wiem jak to dalej bedzie, ale są osoby co siedzą w tym np. moja kolezanka, bo ona mi to poleciła.

• Mamusie
Skoreczka i Ty rozdajesz te próbki i kupony rabatowe i te osoby próbują, kupują a potem dzielą się opiniami czy jak to działa. Może Ty najpierw próbujesz i potem polecasz. Napisz mi jak robiłaś.
Pamii doczytałam, że dałaś marchewkę 😉 a ja dziś zupki nagotowałam z: marchewki, pietruszki, pora, ziemniaczka, selera. Będzie na kilka dni (bo do słoiczków) a od wtorku może jabłuszko. Zobaczymy
Zrobiłam dziś mojemu łobuzowi zabawne fotki, zaraz wrzucę na fb. 😜

• Mamusie
skoreczka napisał(a):
Nikusia z którego dokładnie linku korzystałaś do tych ankiet? Do wszystkich?

Skoreczka po logowałam się jeszcze na innych poza tych co podałam, ale te mam zapisane. Najszybciej nazbierałam na tej pierwszej i tą najbardziej polecam, bo faktycznie ten bon dostałam. Na tych innych też jestem zalogowana, ale nie nazbierałam aż tyle. Chcesz to wypróbuj tą pierwszą a jak Ci się spodoba to zalogujesz się na inne.
Elka rosołku????? 😮

• Mamusie
Elka zrobisz jak uważasz ale :

"Od 5. miesiąca* - PIERWSZE OWOCE I WARZYWA, BEZGLUTENOWE PRODUKTY ZBOŻOWE
Od 5. miesiąca** - GLUTEN I WARZYWA
Od 6. miesiąca* - MIĘSO, RYBA, GLUTEN
Od 7. miesiąca* - ROSÓŁ, ŻÓŁTKO
Od 7. miesiąca** - MIĘSO, RYBA, OWOCE, ŻÓŁTKO, ROSÓŁ
Od 10. miesiąca - NIEWIELKI ILOŚCI PIECZYWA, BISZKOPTY, SUCHARKI
Od 11. miesiąca - CAŁE JAJKA, TWAROŻEK, JOGURT, KEFIR

* przy karmieniu sztucznym (butelką wyłącznie) lub mieszanym (piersią i butelką)
** przy karmieniu piersią "

źródło: http://rozowoniebieskie.vot.pl/printview.php?t=372&start=0

• Mamusie
ja się przyznaję, że ja dość radykalnie przestrzegam schematów żywieniowych, ale mam dwóch alergików w domu a Emilka już też kilka razy kropeczki miała. Jak dla mnie 1-2tyg spoko, ale więcej raczej nie. Z tym, że tak jak kiedyś pisałam każdą mama zna swoje dziecko, wie co może a co nie. A teraz idę pływać w wannie 😜

Emilka chodzi w 62/68 ale ja kupiłam body na 68 to jeszcze duże są. 🙃

• Mamusie
Hej ja dopiero teraz...matko co za dzien... Wpracy ok w domu tez tylko gdzyby nie ta ospa ja nie wiedziałam ze to takie paskudztwo ;( tak mi szkoda tego mojego synka i coraz bardziej boje sie ze Kinia złapała...

Nikusia tylko strasznie trudno wytłumaczyc małemu ze ma nie drapac jak jest cały obsypany;(

Nikusia ja tez kocham zapach bzu 😉

Ja tez dostałam ta paczke ze sliniaczkiem ale juz dawno 😉

Kinga S ja juz dostałam chyba 3 paczki i to 2 napewno z tych podełek ze szpiitala dziwne ze ty nie dostałas

Nikusia kurcze po raz setny pisze ze ciezkie macie te nocki i nie wiem jaki sosób wymyslec zeby były lepsze;/

Pami mam nadzieje ze przez ta przeprowadzke nie zapomnisz o nas...

Baetka super ze sie udało 😉

Nikusia jak mój ostatniopuscił tekst "sprzatasz? ktoś przyjdzie?" to dostał opiernicz... chyba przestane sprzatack jak go nie ma w domu bo mysli ze sprzatam tylko jak mamy miec gosci...;/

Skoreczka ja juz kiedys pisałam o tej stronie stretcom bo dostałam z niej cała paczke pamperrsuw i jakies wkładki higieniczne 😉
to było jeszcze w ciazy 😉

Kasiulka gratulacje dla Fanbisie 😉 no i te body mi sie podobały ale u nas kupiła ostatnie babka przedemna ja kupiłam 74 😉 zielone

Ja tez lubie czytac teraz przerabiam Sabkowskiego "wiedzmina" ale ja to wieczoram jak dzieci spia maz oglada mecz albo nic w telewizji nie leci to wtedy ale powiem wam ze kiedys to ksiazki wchłaniałam przez" skórę" 😉

Nikusia my mamy rozmiar 68

Elka rosołek ???hahaha babcie to mówia ze dzieci w tym wieku kiełbase moga jesc...a znam takich co czekolade daja i cytryne ...

Skoreczko spróbuj dac coś innego u nas przeszła zupka jarzynowa z ziemniaczkiem pietruszka i tylko mała iloscia marchewki a sama marchewka i marchewka z pietruszka wywoływała jakie s bule brzuszka ...

Kasiulka twój chgłopiec to gigant 😉